- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #132494 przez bewipo
Hej, hej.
Basia ja tez dzisiaj na glukozie byłam, ale wyniki jutro. Najgorsze to, to czekanie 2 godziny w przychodni.
Byliśmy też pooglądać wózeczki i też się zdecydujemy na jedo fyn.
Dziewczyny mebelki fajne, ja jednak jestem za opcją łóżeczka, które będzie później tapczanikiem. Dzieciaczki szybko wyrastają, a mebelki nic się nie zdążą zniszczyć.
Agusia laktatory Aventu masz na allegro od 60 zł nówki. Ja na pewno będę zamawiać, bo w sklepach nawet w promocji tak tanio nie kupię.
Basia ja tez dzisiaj na glukozie byłam, ale wyniki jutro. Najgorsze to, to czekanie 2 godziny w przychodni.
Byliśmy też pooglądać wózeczki i też się zdecydujemy na jedo fyn.
Dziewczyny mebelki fajne, ja jednak jestem za opcją łóżeczka, które będzie później tapczanikiem. Dzieciaczki szybko wyrastają, a mebelki nic się nie zdążą zniszczyć.
Agusia laktatory Aventu masz na allegro od 60 zł nówki. Ja na pewno będę zamawiać, bo w sklepach nawet w promocji tak tanio nie kupię.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez bewipo.
Temat został zablokowany.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu #132508 przez Agusia83
Dziewczynki, a mnie tak dlugie dzis przebywanie na sloncu w koncu dopadlo i o 17 przytulilam glowe do poduszki, a o 19:30 oderwalam...haha..ale za to czuje sie rześka i wypoczeta. Pierwsza mysl po przebudzeniu, to "jesc, jesc, jesc"...doslownie jak jakis glodomor
pomyslawszy o pysznej zupce, zaraz ja przygrzalam i wsio spapalam
We snie snilo mi sie, ze zajadam chipsy paprykowe i bylam taka szczesliwa
a po przebudzeniu zdalam sobie sprawe, ze to tylko sen i zastanawiam sie nad pojsciem i kupieniem tego dziadostwa....wiem, ze to niezdrowe, ale ja mam taka ochote, ze hej

Mysza, piszesz o tetnicy pepowinowej?Hmmm, moze cos ja uciska.
obys nie wiadomo ile miala miec usg, pamietaj, ze to dla dobra malenstwa...
Bewipo, dziekuje za info na temat laktatorow
na pewno bede tam gmerac i cosik znajde...jak narazie czekam na wyplate, a w tym miesiacu tez nie bedzie latwo, bo czeka nas weselicho...
Monia, a probowalas zazyc apap na bol glowy

Mysza, piszesz o tetnicy pepowinowej?Hmmm, moze cos ja uciska.

Bewipo, dziekuje za info na temat laktatorow

Monia, a probowalas zazyc apap na bol glowy

- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132517 przez mYSZA
ja dziś miałam makaron z sosem truskawkowym na obiad0 za gorąco było, żeby cokolwiek zjeść innego;/
tętnica lewa maciczna, czy jakoś tak... ale te USG nic nie dają- tj. tylko kontrolują sprawę, ale jak pytałam czy coś mogę z tym zrobić to mi powiedział, że mam się uśmiechać, więc trochę mnie to z tropu zbiło...
ominęłam chyba ten wątek o laktaktorach...ale powiem co wiem- podobno trzeba mieć koniecznie do szpitala, żeby nie utonąć we własnym pokarmie. Jeżeli się chce oszczędzić czas i nerwy to najlepiej elektryczny. Najlepsza firma na rynku polskim to podobno MEDELA, ja poluje na model SWING- trochę drogo bo 5 stówek, ale ponoć nie są to pieniądze w błoto wyrzucone. Oto informacje od mojej koleżanki położnej.
Siostra mojej koleżanki która mieszka w stanach kupiła laktator ze specjalną lodówką zebyw pracy odciągać i zapłaciła za niego 2 koła!
tętnica lewa maciczna, czy jakoś tak... ale te USG nic nie dają- tj. tylko kontrolują sprawę, ale jak pytałam czy coś mogę z tym zrobić to mi powiedział, że mam się uśmiechać, więc trochę mnie to z tropu zbiło...
ominęłam chyba ten wątek o laktaktorach...ale powiem co wiem- podobno trzeba mieć koniecznie do szpitala, żeby nie utonąć we własnym pokarmie. Jeżeli się chce oszczędzić czas i nerwy to najlepiej elektryczny. Najlepsza firma na rynku polskim to podobno MEDELA, ja poluje na model SWING- trochę drogo bo 5 stówek, ale ponoć nie są to pieniądze w błoto wyrzucone. Oto informacje od mojej koleżanki położnej.
Siostra mojej koleżanki która mieszka w stanach kupiła laktator ze specjalną lodówką zebyw pracy odciągać i zapłaciła za niego 2 koła!
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132518 przez beti
Ooooo matko, wstałam dziś o 6 bo miałam wizytę u lekarza, wpadłam potem do domu koło 10 i zaraz pojechałam na bazar i do fryzjera, a potem do Leroy, bo od jutra remont a co do kolorów farb to nie ufam facetom.... i dopiero weszłam do domu...jestem dętka totalna...gorąco jak diabli, dobrze, że przed chwilą burza była to przynajmniej wreszcie jest czym oddychać....
KASIA - wózeczek to Jedo Fyn 4ds
Marta M - bardzo podobne mebelki ma Klupś i na jakimś forum dziewczyny pisały, że lepsze są, ale nie pamiętam dlaczego, zerknij sobie jeszcze na nie... a jak Twoje problemy cukrowe? Rozmawiałaś może z lekarzem?
Mysza- to dobrze, że USG co 3 tygodnie, będziesz miała podgląd na maluszka na bieżąco
))
Dziewczynki, dziękuję Wam za głosy, ale chyba nie mam szans w tym konkursie ;( laska ma już 3 razy więcej głosów
KASIA - wózeczek to Jedo Fyn 4ds
Marta M - bardzo podobne mebelki ma Klupś i na jakimś forum dziewczyny pisały, że lepsze są, ale nie pamiętam dlaczego, zerknij sobie jeszcze na nie... a jak Twoje problemy cukrowe? Rozmawiałaś może z lekarzem?
Mysza- to dobrze, że USG co 3 tygodnie, będziesz miała podgląd na maluszka na bieżąco

Dziewczynki, dziękuję Wam za głosy, ale chyba nie mam szans w tym konkursie ;( laska ma już 3 razy więcej głosów

- basia89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132540 przez basia89
bewipo ja nie musiałam w przychodni czekać, kobietka mi powiedziała że nie musze tam czekać ale mam za dużo nie chodzić więc tylko poszłam do tego mojego (od przychodni mam jakieś 10min) i poszłam spać
a w ogóle ja dostałam 75g glukozy, wy też miałyście taka dawkę ???
mysza mogę cię pocieszyć że ja też mam wizyty co 3tyg, i przy każdej wizycie usg. a to chyba przez to ze na początku po pierwszej wizycie dopiero po 6tyg poszłam na kolejną i lekarz się wkurzył
a co do wózków to może jakieś swoje typy podpowiecie???
a i czy ten laktator jest konieczny i jaki najlepszy ???

mysza mogę cię pocieszyć że ja też mam wizyty co 3tyg, i przy każdej wizycie usg. a to chyba przez to ze na początku po pierwszej wizycie dopiero po 6tyg poszłam na kolejną i lekarz się wkurzył

a co do wózków to może jakieś swoje typy podpowiecie???
a i czy ten laktator jest konieczny i jaki najlepszy ???
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132543 przez gosia2324
Witam, 
U mnie tez upal nie miłosierny
Co do laktatorow to mam po Kubie Reczny Aventu, super zakup !
Elektryczny mialam pożyczony i to byla jakas masakra
Czulam sie jak krowa podłączona do mleczarki
Ból brodawek ,okropny! Szczerze nie polecam!

U mnie tez upal nie miłosierny

Co do laktatorow to mam po Kubie Reczny Aventu, super zakup !
Elektryczny mialam pożyczony i to byla jakas masakra

Czulam sie jak krowa podłączona do mleczarki

Ból brodawek ,okropny! Szczerze nie polecam!
- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132544 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Agusia ale to nie jest taki ciagly bol zeby apap brac, tylko czasammi mnie lapie tak jakby mi nagle cisnienie skakalo.Staram sie delikatnie podnosic i ogolnie nie robic gwaltownych ruchow.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- mYSZA
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- martela89
-
- Gość
-
13 lata 8 miesiąc temu #132591 przez martela89
ja laktatora nie miałam wcale,nie był mi potrzebny ,nawet przy nawale pokarmu sobie poradziłam bez odciągania,uważam,że jak chce się karmić piersią to jest to nie potrzebny zakup.
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132599 przez bewipo
basia ja też miałam 75g. No u mnie powiedziała, że lepiej nigdzie nie wychodzić. W razie co personel medyczny na miejscu jest
Wózki to mój faworyt ten co u beti - Jedo fyn 4ds. Laktator raczej konieczny, a jaki najlepszy to jak widzisz zdania podzielone. Zależy tez ile kaski chcesz wydać.

- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 8 miesiąc temu #132640 przez Marta M
Ja tez mialam 75g..beti a z tym moim cukrem to jest tak, ze wytlumaczylam sobie ze jest dobrze, bo procentowy wynik hemoglobina glikowana wyszla 4,4% co jest napiane: bez cukrzycy, tylko ta IFCC nie tak, ale ponoc to to samo, choc nie wiem czemu w takim razie jedna w normie, druga nie...a ten test glukozowy slyszalam ze najwyzsze stezenie jest po godzinie, potem opada, wiec biorac pod uwage ze mialam 15 min przed czasem pobierana krew to po 2h powinna byc jeszcze nizsza wartosc glukozy...nie wiem, moze sie pocieszam..a lekarz kazal ograniczyc slodkie i tyle..
Co do laktatorow to ja kupilam reczny Aventu, same superlatywy o nim slyszalam, elektrycznego tez sobie nie wyobrazam, bo tak bede sama kontrolowac pobieranie...a laktator u mnie bedzie raczej konieczny skoro teraz nie moge wyrobic z kupowaniem wkladek i praniem pizam..u mojej mamy bylo podobnie, bylam zarlok, karmila mnie dwa lata a pokarm musiala i tak odciagac bo go tyle bylo...
Co do laktatorow to ja kupilam reczny Aventu, same superlatywy o nim slyszalam, elektrycznego tez sobie nie wyobrazam, bo tak bede sama kontrolowac pobieranie...a laktator u mnie bedzie raczej konieczny skoro teraz nie moge wyrobic z kupowaniem wkladek i praniem pizam..u mojej mamy bylo podobnie, bylam zarlok, karmila mnie dwa lata a pokarm musiala i tak odciagac bo go tyle bylo...
- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132737 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Dziewuszki z samego rana o 8 mam wizyte trzymajcie kciuki
bo jeszcze glukoza mnie czeka...
Buziaczki :*

Buziaczki :*

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #132770 przez Agusia83
Ja tez wybiore laktator reczny i na pewno aventu, bo duzo dobrego o nim slyszalam...no i jesli chodzi o cene to jest przystepna 
Prasowalam dzis od 1,5 do 2h i juz ledwo co moglam ustac na nogach...nie dosc, ze obolale od stania to jeszcze spuchniete....zrobilam stopkom zimny prysznic i jest lepiej. A teraz klade sie spac, bo oczy same sie zamykaja
Aaa...ja mialam obciazenie glukoza 50g...i wyniki dobre
Monia, mysle, ze wszystkie bedziemy trzymac kciuki! Nic sie nie denerwuj.

Prasowalam dzis od 1,5 do 2h i juz ledwo co moglam ustac na nogach...nie dosc, ze obolale od stania to jeszcze spuchniete....zrobilam stopkom zimny prysznic i jest lepiej. A teraz klade sie spac, bo oczy same sie zamykaja

Aaa...ja mialam obciazenie glukoza 50g...i wyniki dobre

Monia, mysle, ze wszystkie bedziemy trzymac kciuki! Nic sie nie denerwuj.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Agusia83.
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132803 przez gosia2324
Myszka reczny sama stymulujesz sobie przeplyw pokarmu,
Ja butelke 200 ml z ciągałam z nim ok 10 min.
Naprawde nie słyszałam złej opini na temat recznego Aventu.
A poza tym to ledwo widze na oczy
Mój Syn odkąd sie przeprowadzilaśmy i ma swój pokój nie przespal w nim jeszcze całej nocy,
Budzi sie ok 23.00 i płacze bo chce do nas przyjsc.
Wczoraj sie zawziełam i powiedziałam Dosc! Zasneliśmy ok 1 w nocy i o 4.30 juz byl na nogach.
mam nadzieje , ze z dnia a dzien bedzie tylko lepiej.
Musze miec wiecej cierpliwosci ...
Monika czekamy na zdjecia i wiadomosci z wizyty!
Ja tez dzis ide tyle ze na 17.15.
POZDRAWIAM , Miłego dnia dziewczyny
Ja butelke 200 ml z ciągałam z nim ok 10 min.
Naprawde nie słyszałam złej opini na temat recznego Aventu.
A poza tym to ledwo widze na oczy

Mój Syn odkąd sie przeprowadzilaśmy i ma swój pokój nie przespal w nim jeszcze całej nocy,
Budzi sie ok 23.00 i płacze bo chce do nas przyjsc.
Wczoraj sie zawziełam i powiedziałam Dosc! Zasneliśmy ok 1 w nocy i o 4.30 juz byl na nogach.
mam nadzieje , ze z dnia a dzien bedzie tylko lepiej.
Musze miec wiecej cierpliwosci ...
Monika czekamy na zdjecia i wiadomosci z wizyty!
Ja tez dzis ide tyle ze na 17.15.
POZDRAWIAM , Miłego dnia dziewczyny

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #132821 przez Agusia83
Witam
w koncu sie ochlodzilo i mozna odetchnac pelna piersia...a my je mamy
Rano wstalam rzezka, pelna energii,a teraz czuje, ze bym chwilke pospala. Fajnie, ze dalyscie mi pomysl na dzisiejszy obiadek...co prawda myslalam o lasagne, ale nalesniki robi sie szybciej
a to akurat meza ulubione danie..haha..
Gosia, synek pewnie musi sie przyzywczaic do nowego pokoiku, ale juz niedlugo na pewno da Wam spokojnie sie wyspac
No i trzymamy dzis kciukasy za wizyty Gosi i Moniki

Gosia, synek pewnie musi sie przyzywczaic do nowego pokoiku, ale juz niedlugo na pewno da Wam spokojnie sie wyspac

No i trzymamy dzis kciukasy za wizyty Gosi i Moniki

Moderatorzy: ilona