BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #132158 przez mYSZA
ja nie mam facebooka wiec nie pomoge;/

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #132172 przez kasia79
Gosia ślicznie wyglądasz!!!
Beti wóżek bardzo ładny, podaj pełną jego nazwę.
Gratulacje dla naszych studentek, podziwiam was ja nie miała bym siły siedzieć przy książkach.
13 lata 10 miesiąc temu #132183 przez Mała
kasia79 napisał:

Gosia ślicznie wyglądasz!!!
Beti wóżek bardzo ładny, podaj pełną jego nazwę.
Gratulacje dla naszych studentek, podziwiam was ja nie miała bym siły siedzieć przy książkach.

oj to prawda.

A ja się wzięłam za mierzenie ciśnienia, bo u lekarza 140/85 i na prenatalnych coś mi tam wspomniała, że to nie dobrze. Niestety położna mnie nigdy nie słucha, że chcę chwilę posiedzieć i odpocząć, tylko z marszu mnie bierze i już się obawiałam coby mi jakiś leków na obniżenie nie dali. A ja w domu najwyższe miałam 126/76, a zazwyczaj do 110/70 nie dochodzi.

Muszę męża przypilnować z ciśnieniem, bo ma za wysokie i u niego to pewnie na lekach się skończy, a ma dopiero 30 lat :(
13 lata 10 miesiąc temu #132195 przez kasia79
mała codziennie rano zmierz sobie ciśnienie i zapisuj na kartce i pokaż lekarzowi , powiedz że stres tak na ciebie działa, ja też mam w domu 100/60 a u lekarza zawsze o wiele większe.
13 lata 10 miesiąc temu #132197 przez kasia79
a jeżeli chodzi o naszych chłopów to rzeczywiście my musimy się nimi zająć, bo noni nie zauważają problemów ze zdrowiem, myślą że są ze stali.
13 lata 10 miesiąc temu #132203 przez mYSZA
no, ja ze swoim miesiąc temu pół dnia na pogotowiu spędziłam bo schylał się po młotek i nawet nie zdążył go podnieść bo my coś się przestawiło, legł na ziemi i tak leżał puki go karetka nie zabrała! naszczęście nic poważnego, no ale on ma 25 lat!

Janek z nami!
13 lata 10 miesiąc temu #132209 przez monika1984lodz
wlasnie wrocilam z laboratorium z wynikami ufff....
dzisiaj juz nigdzie nie wychodze, chyba ze wieczorem
ledwo sie doczlapalam,a jak stalam na przystanku to myslalam , ze zemdleje tak mi sie slabo zrobilo.Naszczescie kobitka mi miejca ustapila.

co do tych naszych panow, to niestety z nimi gorzej niz z malymi dziecmi.JA swojego od dluzszego czasu prosze zeby poszedl do lekarza sie przebadac tak kontrolie, ale jemu zawsze nie po drodze.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #132214 przez Pyśkaaaa
Beti facebook mi sie nie ładuje :( sprobuje potem :)
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #132222 przez slowiczek
Mała to się nazywa syndrom białego fartucha :) mnie to serducho strasznie wariuje u lekarza, mam strasznie wysoki puls itd wiem, że u ciężarnych niedobrze jest jak wartość górnego ciśnienia przekracza 140 a dolnego 90, bo wtedy raz, że maleństwo nie jest należycie dotlenione, jest generalnie duże ryzyko - odklejenia się łożyska, przedwczesnego porodu itd czasem może to też świadczyć o zatruciu ciążowym...ja zwykle ciśnienie mierzone u lekarza mam w normie, ale ostatnio miałam 115/85 no to już trochę to dolne mu się nie podobało, powiedział, że jest ok ale to już w górnych granicach normy i będzie miał na to oko :)

ja właśnie byłam zanieść mocz do badania i zameldować się, prawie się roztopiłam i w dodatku męczy mnie alergia :(

beti, polubiłam Twoje zdjęcie :)
13 lata 10 miesiąc temu #132267 przez Marta M
beti ja tez sie dolaczylam i kliknelam Lubie to :)

slowiczku szybko minie, wiem cos o tym bo moj mezus ciagle na wylotach...jutro znow leci do Afganu...ehhh...

ja tak samo jak Wy nie mam sily wychodzic na ten upal, wyszlam o 8 z mezem do tego notariusza i dopiero wrocilismy..pani deweloper zrobila tyle szumu u notariusza ze obchodzili sie ze mna jak z jajkiem...nie pozwolili mi chodzic schodzami (doslownie moze 15 stopni), musialam jezdzic winda, krzesla mi zmieniali, wode donosili a nawet wiatraczek na mnie skierowali, haha..ale az glupio sie czulam przez to wszystko..

i wiecie co sie dowiedzialam?? Bo my kupujemy domek, ale jest zlaczony z drugim, i w tym drugim poltora tygodnia temu urodzil sie chlopczyk...moze nasz przyszly ziec?? Fajnie, pewnie do jednej szkoly pojda, razem sie wybawia :)

Po poludniu znow do banku zrobic kilka przelewow, jakies ubezpieczenia brakujacego wkladu wlasnego, itd i wreszcie kredyt zostanie uruchomiony :)

Ja to ostatnio wogole mam problemy ze snem, ciezko mi zasnac, jak sie obudze na siusiu znow nie moge spac..ehh..

a z nowych nabytkow mam piekny pluszowy kocyk i ceratke do lozeczka..a co myslicie o tych mebelkach (chodzi mi o caly zestaw)??

www.drewex.com/asortyment_3-503,komoda_MIS.html
13 lata 10 miesiąc temu #132276 przez pati-m
Marta - mnie osobiście bardzo się te meble podobają. Zresztą sami zastanawialiśmy się nad ich kupnem - tylko, że chyba oglądaliśmy wersję z żyrafką. Ale my wkońcu kupiliśmy jasne, bo uznaliśmy, że wolimy jasne meble do pokoju malucha. U siebie w sypialni mamy ciemne - dokładnie w tym kolorze. Oglądałam te mebelki na żywo w sklepie i wyglądają naprawdę na solidne. Jeśli Wam się podobają, to czemu nie :)
Jak się wszystkie uporamy z kredytami, przeprowadzkami i remontami, to musimy koniecznie pochwalić się pokoikami naszych maluchów :) Przeglądałam taki wątek na naszym forum i byłam zachwycona :)
13 lata 10 miesiąc temu #132279 przez Pyśkaaaa
MartaM przynajmniej u notariusza u Ciebie zadbali :P mi sie podoba cały zestaw ale jeże li chodzi o łóżeczka to podobaja mi się takie ze nie ma tych płyt tylko wszedzie sa szczebelki ale to rzecz gustu :D

dziewczyny poszłam tylko do zieleniaka i umarałam na deorze jest chyba ze 50 stopni uff.. tez sie dzis nie wybieram nigdzie...
13 lata 10 miesiąc temu #132294 przez Marta M
pati, teraz zdazymy wyremontowac tylko dol, na dole jest tylko salon,, kuchnia, lazienka, takze w salonie urzadzimy sobie i nasza sypialnie i pokoj dzieciecy, a dopiero w przyszlym roku zrobimy gore i salon zamienimy na prawdziwy salon..takze ja za rok sie bede chwalic..

wiem ze ciemne, tez bym wolala jasne, ale w tej cenie nic nie znalazlam, a te sa wlasnie niedrogie...chyba ze masz jakis link do jasnego kompeciku w fajnej cenie??

Nie wiem skad sie przyplatala, ale dobrze ze przyszla..BUUURZA :)
13 lata 10 miesiąc temu #132303 przez pati-m
My kupiliśmy meble z tej firmy atbmeble.pl/kategoria/pokoje-dla-niemowlat-13/
Oni zajmują się produkcją tylko i wyłącznie mebli dziecięcych. A zdecydowaliśmy się na ten komplecik sweet, tylko że w jasnej wersji (ten obrazek 5-10 lat), bo kolorystyka była do wyboru i poza tym to łózeczko pełni podwójną funkcję - łóżeczka w okresie niemowlęcym, a później tapczanika dla starszego dziecka, więc nie będziemy musieli ponosić dodatkowych kosztów później jak mały podrośnie. :) Nie musisz kupować całego zestawu i poza tym możesz sama skompletować swój z elementów wymienionych na stronie - my zrezygnowaliśmy z półki na ścianę i kuferka na zabawki, a kupliliśmy komodę kompielową - co kto woli. Pojechaliśmy na miejsce, obejrzeliśmy mebelki, bo wszystkie rodzaje są na ekspozycji i teraz czekają w pudłach na pomalowanie pokoju :)
13 lata 10 miesiąc temu #132311 przez Marta M
Dziekuje za link, jak maz wroci to przedyskutujemy sprawe i wybierzemy ktore zamowimy..a ceny identyczne niemalze ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia