BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #130869 przez bewipo
oraz wczorajsze
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #130873 przez monika1984lodz
bewipo sliczne ciuszki :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #130880 przez beti
Same śliczności...kurczę jak tak patrzę na ubranka, to córunię bym chciała :-) mam nadzieję, że za 2 razem się uda :-))
13 lata 10 miesiąc temu #130881 przez mYSZA
obejrzałam ten film o porodzie....i zwymiotowałam

Janek z nami!
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #130887 przez Pyśkaaaa
Beti ja mam tak samo :) tak za 2 razem sie uda :D

Bewipo sliczności :)
13 lata 10 miesiąc temu #130896 przez gosia2324
Bewips sliczne łupy :) Słodziutkie :)

Pyska, Basia, słowiczek na 1 dziecko to dobry wiek :)
Nam w szkole mowili ze pierwsza ciaza powinna byc do 25 rz...
No ale roznie to w zyciu bywa,
Ja tylko nie rozumiem tych dziewczyn ktore decyduja sie na 1 dziecko po 33-35 rz i czesto potem jest lament, bo nie jest tak latwo zajsc w ciaze ...
Jest wszystko, dom ,maz,kariera... no ale dzieciecy pokoik pusty :(

Marta, spoko szyjki nie znieczulaja, ale skore juz tak :)
Jesli moge Wam cos doradzic to poroscie przed porodem o Ciecie krocza, teraz od tego odchodza, bo liczy sie NATURA,
A natura wyglada tak, ze popekac mozna w 3-4 miejscach, a tak to jest tylko 2 cm naciecie, potem nic nie widac :)
13 lata 10 miesiąc temu #130920 przez Mała
Bewipo ubranka super.
Mysza ale się dzisiaj nakręciłaś. Ja chociaż wiem o co chodzi w porodzie, to nigdy takich filmów nie oglądam.
Lewatywa wbrew pozorom to dobra sprawa, bo nie dość, że nic się nie przydarzy przy parciu, to jeszcze wywołuje i potęguje skurcze, a wiadomo że przy porodzie skurcze bardzo pożądana sprawa.
Ja w październiku też 28 lat skończę.
13 lata 10 miesiąc temu #130928 przez Agusia83
Bewipo, ale cudenka masz :laugh: ciuszki bardzo ladne, cacane :laugh: :laugh: Fakt, dla dziewczynek to sa piekne ubranka!

Mysza, ale sie nakrecilas....od tysiecy lat kobiety rodzily i dawaly sobie rade, tak wiec i my sobie poradzimy. Jesli masz taki stosunek, to nie ogladaj porodow i nie mysl o tym w taki sposob....to bedzie droga przez meke, ale zobaczysz, ze kazda z nas sobie poradzi :laugh:
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #130935 przez slowiczek
bewipo - super ciuszki :D

ja właśnie się obudziłam - zrobiłam sobie 1.5 h drzemkę :P znaczy zasnęłam nad książkami :D

Mysza
- ja to Cię nie rozumiem, już nawet chyba się nie będę wypowiadać na ten temat :P czym jest poród w stosunku do tego, że za chwilę (no lub trochę dłuższą :P) ma się maluszka przy sobie którego dotychczas tylko czuło się w sobie ?? ja to jestem pewna, będę mi tam lecieć ze szczęścia łzy strumieniami :laugh:
nie idziesz rodzić tam za karę, sama tego chciałaś :]
13 lata 10 miesiąc temu #130965 przez mYSZA
ja bym chciała tak podchodzić jak Wy, na luzie. Ale jakoś nie potrafię. Pewnie, że to był mój wybór ( i mojego męża) i za nic bym go nie zmieniła... ale poprostu jestem przerażona trochę tym wszystkim. I bardzo się boję jakiś komplikacji... ale wiem wiem, lepiej o tym nie myśleć. Choć z drugiej strony ta moja koleżanka położna mówi, że lepiej nei być optymstyczni super nastawioanym , a potem sie pozytywnie zdziwić niż odwrotnie...

Janek z nami!
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #130980 przez bewipo
Ja z porodów obejrzałam tylko ten serial o porodówce angielskiej, ale jakichś drastycznych też nie oglądam.
Na pewno trzeba się nastawić na to, że boli i że "przyjemność" to nie jest. Ale też nie ma co przesadzać, bo najgorzej to zacząć panikować, wtedy i ból większy i utrudnia sie pracę położnych, a przez to dodatkowe komplikacje. Na pewno nikt tu się optymistycznie i na luzie nie nastawia, tylko trzeba podejść do porodu zdroworozsądkowo.
13 lata 10 miesiąc temu #131013 przez kasia79
Ale miałam zaleglości w czytaniu.
Ja nie oglądam porodów, bo jak miesiąc temu obejrzałam to przez kilka nocy miałam koszmary.
Rodziłam już i lżej jest jak się nie widzi od przodu co tam się dzieje, mężowi też nie pozwolę zaglądać.
ładne ciuszki bewipo.
13 lata 10 miesiąc temu #131017 przez kasia79
Czekam na mężusia, od poniedziałku go nie widziałam,a jutro nasza rocznica:)
13 lata 10 miesiąc temu #131031 przez Agusia83
Kasiu, to Ty bardzo steskniona jestes...nie wypuszczaj teraz mezusia z rak jak sie zjawi...a rocznica jest dniem wyjatkowym :laugh:

Dziewczynki, czy Wam tez jest dzis tak bardzo duszno? Ja juz nie wiem jak sie mam ulozyc, czy stoje, siedze, leze na boku, to mi cholernie duszno i nie moge zlapac oddechu...istna masakra..
13 lata 10 miesiąc temu #131033 przez slowiczek
Agusia, ja ogólnie się dziś marnie czuję....rano się bardzo zdenerwowałam, aż mnie brzuch rozbolał a teraz mam taką duchotę w mieszkaniu, że ciężko mi wysiedzieć, zrobiłam sobie delikatny przeciąg ale marna to ulga..
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia