BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #142921 przez megi2501
Witam,
Jestem tu nowa. Chciałabym się przywitać z wszystkimi przyszłymi mamusiami. Mam termin na wrzesień. Ponieważ trochę komplikacji było od początku to teraz głównie muszę odpoczywać w domku, więc postanowiłam z kimś popisać w tych dłuuużących się dniach:) Może o wadze, samopoczuciu itp.?
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #142926 przez Pyśkaaaa
hej hej:)
witam nową mamusię :) widzę że nasze grono się pwoiększa i dobrze :D
babeczki nie wstawię wam zdjęcia o fryzjera bo skakał przy mnie jak głuppi a obciachał mnie nie ładnie :( ja mam kręcone włosy on mi wyprostował to było oki a jak umyłam to srednio mi się podoba :(
ja dziś sobie pospałam aż do 9:) Franuś wczoraj był cały dzień taki spokojny a na wieczór tak się rozszalał...:P

Gosia trzymam kciuki daj znać po wizycie :*
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #142942 przez pati-m
megi - witamy w gronie plotkujących przyszłych mamusiek :)

gosia - również trzymam kciuki za wizytę :)

A dziewczyny! Zapomniałam Wam się pochwalić, że wczoraj jak zmierzyłam brzuchal, to okazało się, że przekroczyłm magiczną cyferkę 100 :D Już niezły balonik ze mnie, bo 102 w obowodzie - jak czołg czterech pancernych, hihihi :P
13 lata 6 miesiąc temu #142948 przez megi2501
Hej,
Jak miło, że to forum żyje:) Ja właśnie zaczynam 27 tydzień, przytyłam 5 kg, a jak u Was dziewczynki? Uciekam do diabetyka bo niestety wykryli mi nietolerancję na glukozę. Ale teraz kuję się kilka razy dziennie i jest wszystko dobrze:) Muszę tylko się pilnować.

Pozdrawiam gorąco

13 lata 6 miesiąc temu #142952 przez pati-m
megi - a już wiadomo, czy masz w brzuchalku chłopczyka czy dziewczynkę? :)
13 lata 6 miesiąc temu #142956 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Witaj megi.
Ja dzisiaj o 9 wstałam, ale od tego spania na bokach biodra mnie bolą co rano. Chciałam się trochę poopalać na balkonie, ale dałam rade pół godz i to z przerwami :D No ale może tak z pół godz codziennie i nie będę się zlewać ze ścianą :D
13 lata 6 miesiąc temu #142975 przez Pyśkaaaa
bewipo dobrze ze mnie nie widziałaś :P ja to dopiero zlewam się zescianą ;P ide na zakupki jutro sklepy wszystkie pozamykane więc trza jakieś pieczywko kupić :)a poza tym chce cos kupić mojemu K. bo jutro dzień ojca :) i do ery bo znów mam z nimi jakieś problemy wrrr... więc do potem babeczki :*
13 lata 6 miesiąc temu #142980 przez basia89
hej dziewczyny :)
wczoraj byłam na egzaminie, ale czuje że nie bardzo mi to poszło :( hmm ale najlepsze było to że wykładowca latał za mną ze krzesłami żeby mi tylko wygodnie było :) miłe to było :)

no i dzisiaj miałam wizyte u lekarza, no więc niby wszystko jest ok, on sam chyba nie bardzo wiedział skąd się bierze ten ból i co z nim zrobić, ale mam dużo leżeć i wypoczywać :) i za tydzień mam do niego przyjść. no i dostałam globulki (antybiotyki) na ta wydzieline, no i miałam magnez kupić i nospe to w razie jak bym skurcze dostała to mam przyjać, a jak nie pomoże to na izbę przyjęć do szpitala.
a co do ruchów dziecka to mam zwracać uwagę czy się rusza tak jak zawsze, a jak bym czuła jakieś mniejsze ruchy to mam do lekarza pędzić :) a i najważniejsze nie przytyłam ani kg od ostatniej wizyty :P super :)

zostało mi 89 dni do porodu :) i Mateuszek będzie już z mamusią :)
i dzisiaj będę piekła placek drożdżowy z truskawkami na jutro :) pycha :)

witam nowe mamusie :)

miłego dnia
13 lata 6 miesiąc temu #143002 przez slowiczek
a ja maaaam leeeeeeeeniucha od rana :) nic mi się nie chce, jak się dziś obudziłam to myślałam,że jest jakaś 10 conajmniej, patrzę na zegarek - 5:40 :D więc poszłam dalej spać, niestety o 9 pod oknami zawitali panowie z kosiarkami i koniec spania :/

basia, cieszę się, że wszystko ok, a egzamin na pewno do przodu :)

no i witam nowe mamy w naszym gronie, mam nadzieję, że wam się tu spodoba :)
13 lata 6 miesiąc temu #143005 przez kasia79
Witamy cię megi i zapraszamy serdecznie, nasze forum strasznie uzależnia więc na pewno nie będziesz się z nami nudzić.

Dziewczynki zmierzyłam sobie właśnie mój brzuchal i mam 117CM !!! ALE JESTEM GRUBAS
13 lata 6 miesiąc temu #143011 przez kasia79
No i widzę że wszystkie mamy problemy ze spaniem ja zasnęłam około 2 w nocy i co chwila się budziłam, strasznie mnie brzuch bolał i zgaga męczyła. Teraz już się lepiej czuję ale w nocy zastanawiałam się czy nie jechać na IP ale mała cały czas się wierciła i to mnie zatrzymało.
13 lata 6 miesiąc temu #143025 przez gosia2324
Ewelina Dla dwulatki to Ci nie pomogę, ale dwulatek na pewno uciszyły się z czołgu :)

Dzieki dziewczyny za kciuki :)
I Witam Nowa mamę :)
mi w pasie tez trochę przybyło mam 98 cm .i od końca kwietnia przytyłam kilo :)

A tak wogóle to mam jakiś dziś płaczliwy dzień :( Wszystko mnie irytuje, nie wspomnę o ludziach w warzywniaku, gdzie stali chyba sami niewidomi!
Zabrałam się i wyszłam !!!!

OK ZMYKAM LEŻEĆ...
Odezwę się po wizycie :)
13 lata 6 miesiąc temu #143036 przez monika1984lodz
niby wstalam rano, ale zasnelam przed teleizorem i wlasnie wstalam hehhe.Widocznie
Nunulka lubi rano wstawac ale na chwilke hihi
Witamy nowa mamusie :)

JA wole sie nie mierzyc, szczegolnie jak ostatnio spotkalam znajoma,ktora w 9 miesiacu ma brzuszek mniejszy od mojego.
JEdnak 117 to naprawde niezly wynik :)
Slowiczku jak ja Cie rozumiem z tymi kosiarkami eh... i bzycza tym go.... przez caly dzien oszalec idzie eh...
Basiu egzamin napewno zaliczony zobaczysz, zaduzo kciukow bylo trzymane :)
dobrze, ze na wizycie wszysyko ok :)
Gosia za Twoja wizyte juz zaczynam trzymac kciuki, moja dopiero za tydzien.
Pyska napewno nie jest tak zle z ta fryzurka :) pamietasz ja tydzien temu tez marudzilam, ze wcale mi sie nie podoba to co mi na glowie zrobila, ale teraz juz sie przyzwyczailam i znalazlam sposob na fryzure hi:) zobaczysz kwestia przyzwyczajenia :) I masz tu buziaczka na poprawe nastroju hi :*

Ewelina dla dziewczynki to moze jakas lale fajna :) albo zestaw spineczek do wloskow :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #143040 przez fanka
czesc Dziewczynki, ja dziś od rana ciąg dalszy powera do pracy, wstałam o 8 , jest 12 , a ja już upiekłam biszkopt z truskawkami, zrobiłam obiad (ziemniaki, kotlety mielone, sos pieczarkowy i mizeria ) , posprzątałam kuchnię i zabieram się za porządki w szafkach. A później na zakupy , trzeba coś tacie i teściowi na dzień ojca kupić no i mężowi od Dawidka jakiś drobiazg :-)
13 lata 6 miesiąc temu #143061 przez mgielka22
Hej Laseczki, a ja dzis wstalam o 09:06:) Moja mała jeszcze mnie nie meczy tak bardzo przesypia cale noce:) upal dzis strasznie wykancza masakra jakas... ja w zeszlym tygodniu zrobilam zakupy i to na wlasnym urlopie w Gdansku bo tam 3x taniej niz we Wroclawiu bylo.

Ewelina dla dwulatki to ja kup moze jakies fajne ubranko albo jej pierwszy wozeczek:) chyba ze jak rodzice maja miejsce to sa te fajne plastikowe zjezdzalnie w hipermarketach:)

U mnie na obiad akurat dzis jest zurek a ja jeszcze sobie dojem wczorajsze pierogi z jagodami ktore zrobilam - przepychotka:D

Wlasnie a co proponujecie kupic na dzien ojca tacie tesciowi i mezowi od malej??? Z mezczyznami zawsze jest problem:D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia