BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #147736 przez bewipo
kasia dziwna ta babka w aptece. Ja biorę Aspargin i on kosztuje 5 zł za 50 tabletek, to jest magnez z potasem. Na razie mam brać 3x1 tabl. Co prawda ja skurczy łydek nie mam, tylko moja ginka stwierdziła, że jakieś napięcie brzucha.
fanka musisz nam teraz jakieś foty wstawić :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #147745 przez fanka
fotek poszczególnych rzeczy nie wysyłam bo to nie możliwe :-) ogólnie pokażę jak wyglądał mój dom w trakcie rozpakowywania paczek
i53.tinypic.com/eknzl.jpg

i52.tinypic.com/mujukj.jpg
13 lata 6 miesiąc temu #147750 przez slowiczek
SPAKOWAŁAM SIĘ :D ! koło 20 przewożę rzeczy..

fanka - zapasy masz pokaźne, super :D widzę, że w tych paczkach sporo większych rzeczy więc prędko nie będziesz się martwić w co ubrać malucha :P
13 lata 6 miesiąc temu #147764 przez kasia79
oj fanka to na brak zajęcia nie bedziesz narzekać...

Słowiczku tylko niczego nie dzwigaj.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147795 przez Agusia83
Fanka, ale masz pokazne gory ciuszkow :laugh: fantastycznie, sista zaopatrzyla Cie nawet w pieluchy :laugh: super, ze pomyslala o Tobie i maluszku :lol:

Slowiczku, gratuluje zakonczenia pakowania....uwazaj na siebie....czyli za niedlugo bedziesz spowrotem rozpakowywac ciuszki....haha :woohoo:

Dziewczynki a jak myslicie, gdzie podziala sie Marta? W domku pomaga mezowi??Czy raczej kibicuje w samochodzie... :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #147799 przez pati-m
Zostawić Was na 2-3godz. i tyle czytania :silly:
Właśnie wstawiłam do piekarnika biszkopt z porzeczkami i teraz chwila relaksu :) Muszę jeszcze kilka drobnych rzeczy spakować bo jutro po południu wyjeżdżam do koleżanki - robimy sobie babski weekend :lol: Więc nie będzie mnie aż do poniedziałku - i już widzę te dziesiątki postów do nadrobienia :)

fanka - no sądząc po fotkach, na brak rzeczy nie możesz teraz narzekać :silly:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147805 przez gosia2324
Kasia ten lek ktory Ci dala jest dobry, ja biore Magnefar jest on dodatkowo z kwasem foliowym, i nie mialam jeszcze zadnych skurczy lydek,
Aspargin jest bardzo slaby i trzyba brac duzo tabletek 6-8 . Ja biore mojego tylko 2 dziennie.

Sławiczku tem lekarz to zeczywiscie mogl sie powstrzymac, bezczelny!!!! Moj tez nie lubi jak Kobieta duzo tyle w ciazy, ale nie komentuje tego w taki sposob, ja mu powiedzialam ze z Kuba przytylam 17 a schudlam 22 w 2 mies, taka moja uroda wszystko poszlo w brzuch i w dziecko,
Niech sia martwia Ci co tyja po 35 w ciazy ... :)
Głowa do gory!!!!
13 lata 6 miesiąc temu #147820 przez monika1984lodz
Fanka to ciuszkow juz kupowac nie musisz :) zapas jest i to na dlugo :)

Pati podziel sie biszkoptem mniam i to jeszcze z porzeczkami ah... normalnie slinka cieknie.
Pewnie jak bym miala piekarnik to tez bym piekla.Moze moja mam ma gdzies prodziz??hm...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #147832 przez megi2501
Fanka ale masz ciuuuuuszków :side:
Jeśli chodzi o magnez to mi zalecił lekarz Chela-mag ma dużą dawke magnezu i maksymalnie dwa dziennie można brać. Ja przyjmuję rano i wieczorem. Polecam!
Pati narobiłaś smaku na takie ciasto hmm...a mi nie wolno :(
Słowiczku powodzenia!
13 lata 6 miesiąc temu #147835 przez pati-m
Oj dziewczynki to zapraszam :) Starczy dla wszystkich :)
13 lata 6 miesiąc temu #147852 przez megi2501
Mam do Was pytanko.
Takie standardowe body na 56 cm ile mają długości? Bo body do body nierówne. Napisane jest np. od 56-62 cm na metce.
13 lata 6 miesiąc temu #147854 przez Mała
Ja dzisiaj nie bardzo się czuję. Od wczoraj pocę się strasznie, normalnie między piersiami mam potok :silly:
Leżę, wzięłam no-spę a brzuch mi się dziwnie napinał, ale to pewnie przez to, że trochę połaziłam, bo mnie nosi. Czuję, że już troszkę lepiej.
Mąż odebrał wyniki, hgb 13,5 inne w normie, tylko leukocyty 12,5 a norma do 10,w moczu trochę białka 17,8 ale to chyba nic strasznego. W poniedziałek glukoza i wizyta.
Fanka no ubranek góra :)
Gosia ty to jesteś wytrzymała baba, ja gryzłam poduchę przy dużo niższej wartości na ktg (ale już nie pamiętam ilu) :ohmy:
13 lata 6 miesiąc temu #147855 przez klatina
Cześć dziewczyny,
Wróciłam kilka dni temu z wakacji i nie jestem w stanie nadrobić na forum - tyle tego jest :cheer:
Fanka - fura ciuszków, super! Ja mam też trochę - większość używanych i jeszcze czekam na paczkę z wyprawką od koleżanki po jej córeczce - mam nadzieję że naszemu dzidziusiowi juz siusiak nie urośnie :silly:
Byliśmy złapać oddech w Turcji. Jakby któraś z Was sie zastanawiała, dla mnie lot był 100 razy lepszy niz nawet 30 minutowa podróż samochodem (nogi mi tylko trochę spuchły). Turcy jak widzięli, że jestem w ciąży to omało mnie na rękach nie nosili :laugh: Poza tym dużo pływania, leżaczek w cieniu, jedzenie pod nos. Nic złego nie może się stać. A w domu człowiek ciągle coś robi i się przemęcza. No i juz się nie martwię, że mało przytyłam w ciąży :silly: 5 kg przez 2 tygodnie dowaliłam!!! i 10 cm w pasie doszło :laugh:
Magnez zażywam Magvit B6, ponoć jest lepiej przyswajalny, bo to jest z mleczan magnezu. Moja lekarka poleciła mi zażywać 4-6 tabl. ale biorę tyle ile czuję, że mi brakuje 2-4.
Wagą nie ma się co przejmować. Grunt, żeby dzidzius miał wszystko co potrzeba. Ja mam teraz taki apetyt, że spróbował by mi ktoś odmówic jedzenia, to by się jemu oberwało i jeszcze dzidzia by miała stres niepotrzebny przeze mnie.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #147867 przez gosia2324
Mała napisał:

Gosia ty to jesteś wytrzymała baba, ja gryzłam poduchę przy dużo niższej wartości na ktg (ale już nie pamiętam ilu) :ohmy:[/quote]

Dzieki :) Ale nie chawale dnia przed zachodem slonca :) Pogadamy za 2miesiace !!! :silly:

Ja juz 4 pralki ciuszkow wypralam, druga partia juz schnie :) hmmm Tylko kto to teraz poprasuje :unsure:

Dziewczyny informuje za 100cm W pasie mi stuknela :P Na poczatek 30 tygodnia :woohoo: ;)
13 lata 6 miesiąc temu #147890 przez fanka
Megi ja się dokładnie nie orientuję ale tak jak wcześniej pisałam byłam dziś na odwiedzinach u koleżanki , która 2,5 tyg temu urodziła i mała przy urodzeniu miała 59 cm ,no i przez te prawie 3 tyg na pewno jej coś doszło , a body jej zakłada na 56 , niektóre nawet na 54 bo w tych na 62 to by się "utopiła" także to do końca nie jest taki dokładny wymiar.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia