BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #151736 przez beti
dziękuję :-)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #151741 przez beti
Mysza, dla maluszka jeszcze Octenisept do pępucha...
A w jakim celu ten kosz wiklinowy??
13 lata 6 miesiąc temu #151744 przez Agusia83
No o faktycznie niezla kase chca za laktator....ja na 100% kupie reczny aventu...mam nadzieje, ze w 100zl sie zmieszcze...teraz dziewczynki wykalkulowalam, ze mamy pieniazki na potrzebne rzeczy, a przeciez dostaniemy jeszcze 2 becikowe, wiec moze nie bedzie tak zle :laugh:

No i sie przestraszylam...wychodzac z toalety, chcialam wcisnac spluczke...nachylajac sie, naprezylam troche brzuch i poczulam sama nie wiem, uklucie, jakis cholerny nacisk na prawa strone...no i sie okazalo, ze maluchowi zachcialo sie w tym momencie wypinac mi tylek.... :silly: od razu sprawdzalam, czy to nie jakies skurcze braxtona, ale bus z drugiej strony byl miekki....

Za godzinke wychodze do ginki...fajnie, bo spotkam sie tam z kolezanka, ktora tez jest w ciazy :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #151750 przez slowiczek
Pozdrawiam was z tramwaju :p wlasnie upolowalam w smyku sliczne 3 pajacyki za 45 zł :) za 2 h jedziemy do kielc, ostatnio w domu bylam na wielkanoc...

Beti, na SR mowili o linomagu do pielegnacji pupy, wiesz o ktory chodzi..? Bo widzialam ze jest ich kilka i nie wiem ktory kupic :p
13 lata 6 miesiąc temu #151752 przez kasia79
Ale naskrobałyście dziewczynki, pozwólcie ze nie skomentuje waszych postów bo po przeczytaniu 300 wszystko mi się pomyliło, która co pisała ;( obiecuję że już bede na bieżąco;)
13 lata 6 miesiąc temu #151753 przez beti
Słowiczek, zielony Linomag podobno jest the best :)
13 lata 6 miesiąc temu #151756 przez Agusia83
beti dobrze wiedziec....chociaz ja chyba bede sudocremu uzywac...ale slyszalam, ze jest linomag do sutkow...mozna posmarowac po karmieniu a przed nie trzeba go zmywac z brodawek....
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151760 przez slowiczek
Agusia ale sudocrem nie jest do codziennej pielegnacji, tylko na odparzenia :)

dzieki beti:)
13 lata 6 miesiąc temu #151763 przez beti
Agusia, ale Sudocrem przesusza bardzo, więc ja bym polecała jednak na codzień coś bardziej neutralnego...
13 lata 6 miesiąc temu #151766 przez Agusia83
hmmm, szczerze to sie nie zastanawialam nad tym :silly: ...no, ale ja go stosuje i jest dobry :lol: poki mam w domku to bede stosowac, no chyba, ze skora malucha odmowi posluszenstwa z kremem to zastapie go czyms innym :laugh: ale dzieki za info...
13 lata 6 miesiąc temu #151771 przez kasia79
byla teraz u mnie kolezanka z tygodniowym maluszkiem, jaki śliczny ja też już bym chciała mieć moje malenstwo przy sobie.........
13 lata 6 miesiąc temu #151772 przez Pyśkaaaa
dziewczyny a to nie jest tak że pupke smaruję sie jakimś bambino czy nivea a jak się coś dzieję to sudocrem? ja tak właśnie słyszałam...
a poza tym do pępuszka coś trzeba mieć czy nie?
13 lata 6 miesiąc temu #151773 przez sylka
Dziewczyny ja swojemu maluszkowi nie smaruję niczym pupki tylko chysteczkami pampers przecieram po każdej zmianie pieluszki i póki co nie mieliśmy nigdy odpażenia. Laktator mam ręczny z aventu sprawdził się przy nawale pokarmu jaki miałam na początku. Teraz laktacja unormowana więc korzytsam okazjonalnie.
13 lata 6 miesiąc temu #151774 przez Agusia83
Kasiu, to na pewno slodziak z tego maluszka :laugh:
Mysle, ze juz wszystkie chcialybysmy miec swoje pociechy przy sobie :laugh:
przyznam sie, ze staram sie myslec pozytywnie, ale zaczynam bac sie porodu...
13 lata 6 miesiąc temu #151778 przez beti
Pyska, to właśnie zamiast tego Bambino jest Linomag :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia