BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #151779 przez beti
A ja Wam powiem, że mam Sudocrem i używam go na...pryszcze :P jest niezastąpiony :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #151781 przez kasia79
ja kupilam nivea przeciw odparzeniom i myślę że jak będę smarować po każdej zmianie pieluszki to nic się nie powinno dziać, zawsze to jakaś barierę ochronną stworzy, moje dzieci nigdy nie mialy jakichś mega odparzeń, ale są dzieci które non stop mają czerwone pupy, nie wiem od czego to zależy.
13 lata 6 miesiąc temu #151784 przez Pyśkaaaa
dzięki Beti ogarnęłam temat z pupką heheh a co pryszczy tez sudocremem smarowalam :P
ponawiam problem pepuszka :P a tak wogole za tydz wybieramy sie do szkoly rodzenia już się doczekać nie mogę :D
13 lata 6 miesiąc temu #151790 przez mYSZA
ja tam sie na tych kosmetykach nie znam w ogóle i na te zakupy wezmę ta moją koleżankę położną i tyle;P

kosz wiklinowy do spania dla Janka na pierwsze 4 miesiace;) dostaliśmy już od Tesciowej, wiec odpada nam narazie kupna łóżeczka- kupimy włąśnie po porodzie za bezikowe;)

Janek z nami!
13 lata 6 miesiąc temu #151795 przez beti
Pyśka na pępuszek Octenisept w Sprayu do pryskania, teraz się podobno już spirytusem nie przemywa...
13 lata 6 miesiąc temu #151800 przez kasia79
kurcze wzięłam sie za pranie ciuszków, już jeden automat powiesiłam, zajęło mi to pól godziny takie to wszystko maleńkie, nastawiłam drugi a jutro cały dzień prasowania, mysle że dam jakoś radę.
13 lata 6 miesiąc temu #151803 przez gosia2324
slowiczek napisał:

Pozdrawiam was z tramwaju :p wlasnie upolowalam w smyku sliczne 3 pajacyki za 45 zł :) za 2 h jedziemy do kielc, ostatnio w domu bylam na wielkanoc...

Beti, na SR mowili o linomagu do pielegnacji pupy, wiesz o ktory chodzi..? Bo widzialam ze jest ich kilka i nie wiem ktory kupic :p

To jak bedziesz tak bliziutko to ja zapraszam :)
13 lata 6 miesiąc temu #151809 przez gosia2324
Pyśkaaaa napisał:

dziewczyny a to nie jest tak że pupke smaruję sie jakimś bambino czy nivea a jak się coś dzieję to sudocrem? ja tak właśnie słyszałam...
a poza tym do pępuszka coś trzeba mieć czy nie?

DOKŁADNIE TAK :)
Sudokrem tylko jak jest odparzeniu , jak skora sie przyzwyczai do niego na co dzień to już przy oparzeniu nie ma czym sie ratować :dry: :huh:
13 lata 6 miesiąc temu #151826 przez bewipo
Na brodawki to bepanten maść jest dobra i nie trzeba jej zmywać. Agusia na alegro kupisz laktator aventu za 60 zł.
A ja mam nową fryzurkę :)
13 lata 6 miesiąc temu #151848 przez kasia79
bewipo pochwal sie fryzurką.
13 lata 6 miesiąc temu #151851 przez Mała
Witam.
bewipo no i jeszcze się nie pochwaliłaś?!

Gosia z Kamilem pomaga mi do 16:00 mój brat(13 lat), tzn. przenosi z wózka na łóżko i odwrotnie, trochę się z nim bawi, po 16:00 jest już mąż. Moja mama przyjeżdża w niedzielę i dopiero wtedy będę mogła leżeć na cały etat.

Megi super, że dieta czyni cuda. A ja nadal głodna chodzę i tylko czekam od posiłku do posiłku. Ta dieta jak na razie jest dla mnie gorsza od leżenia. Ale mama przywiezie mi glukometr to będę mogła wyczaić po czym mi nie skacze cukier, to może wtedy jakoś znośniej będzie.

Jutro na usg to może mi się w końcu humor poprawi.
13 lata 6 miesiąc temu #151870 przez megi2501
Mała też na początku chodziłam głodna. Na pewno glukometr Ci pomoże, bo będziesz mogła zweryfikować po czym najbardziej skacze. A jaką masz normę po posiłku? Bo ja do 120mg/dl po 60 minutach.
Będzie dobrze:) Jutro też mam USG i widzę, że mamy ten sam tydzień ciąży!Ja też muszę leżeć. Więc doskonale Cię rozumiem!
13 lata 6 miesiąc temu #151872 przez klatina
Apropo pielęgnacji pępuszka malucha, tu chyba coś było :)
Bardzo lubię te filmiki - jest cała seria o opiece nad dzieckiem (kąpiel, karmienie, przewijanie itp)

13 lata 6 miesiąc temu #151876 przez mYSZA
rewelacyjny filmik! wysłałam mężowi:)

Janek z nami!
13 lata 6 miesiąc temu #151898 przez Agusia83
Dziewczynki, ja juz po wizycie...jakos sie doczolgalam:P....kolezanka zajela miejsce, tak wiec bylam 3 :laugh:
Jesli chodzi o wyniki, to wszystko mam w porzadku, krew extra, mocz rowniez, z zcego jestem bardzo zadowolona, jedynie ft4 mam za niskie, ale powiedziala, ze narazie nie zmieniamy dawki euthyroxu bo i tak duzo tego zazywam....no i po badaniu, doktor powiedziala, ze na jej oko, dzidzia juz odwrocona glowa w dol....ale glowka jeszcze wysoko :laugh: tak wiec wsio super:) przy odczynie coombsa tez nie znaleziono przeciwcial :lol: ...a maluszek przy sprawdzaniu tetna kopal jak najety :silly:
usg wystarczy jak zrobie w 35,36tc...

otworzylyscie mi oczy na pielegnacje pupy....zastanawiam sie nad kupieniem konkretnego kremiku do tych okolic, a do pepuszka mam oscen, czy ospet cos tam :silly: no i leko...

Bewipo, dzieki, bede musiala na allegro kupic laktator
A tak w ogole, to pokaz nowa fryzurke :woohoo:

Klatina, filmik swietny :woohoo:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży