- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #86408 przez Pyśkaaaa
MartaM a wiesz ze nawet nie zauwazylam co napisalam hahaha jak byscie robily te spotkanie jak juz bedzie cieplo to i ja moze bym do Krakowa sie wybrala daleko nie mam:D ja lubie podrozowac ciesze sie ze udalo sie przezyc dzien bez mdlosci
Fanka ja niestety musze tam chwile posiedziec ale wytrzymam! tylko nie wiem jak ja sobie poradze z inz jak dzidzia juz bedzie?
Slowiczku ja geodezje i kartografie inz robie 1,5 semestru mi zostalo ech...
a co opryszczki to mialam raz w zyciu przeokrutna zgaga zmnie dzis meczy
Fanka ja niestety musze tam chwile posiedziec ale wytrzymam! tylko nie wiem jak ja sobie poradze z inz jak dzidzia juz bedzie?
Slowiczku ja geodezje i kartografie inz robie 1,5 semestru mi zostalo ech...
a co opryszczki to mialam raz w zyciu przeokrutna zgaga zmnie dzis meczy
Temat został zablokowany.
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #86411 przez katy25
czesc dziewczynki,
u nas pogoda tez beznadziejna.
Ja dzis mam wizyte u swojej lekarz zi USG na 16.45:)
Co do włosów, to ja farbuje i mam w chwili obecnej straszne ale pojde moze na poczatku kwietnia - jakos mi sie nie chce do tego fryzjera latać...
Ja studiuje politologię, broniłam sie z licencjata z konfliktu Saharyjskiego:) moja pasją są kraje Maghrebu, nawet swojego czasu pomieszkiwałam w Maroko, a konkretnie w Marrakeszu i było cudownie, ale musiałam wracać spowrotem.
A prace magisterska pisze o Putinie więc totalna zmiana frontu:) chciałabym obronić się przed rozwiązaniem, ale nie wiem czy to jest realne. Jeszcze nie zaczęłam pisac pracy... zacznę jak pójde na zwolnienie bo w chwili obecnej wracając z pracy mam siły tylko na jedno: ŁÓŻKO:)
u nas pogoda tez beznadziejna.
Ja dzis mam wizyte u swojej lekarz zi USG na 16.45:)
Co do włosów, to ja farbuje i mam w chwili obecnej straszne ale pojde moze na poczatku kwietnia - jakos mi sie nie chce do tego fryzjera latać...
Ja studiuje politologię, broniłam sie z licencjata z konfliktu Saharyjskiego:) moja pasją są kraje Maghrebu, nawet swojego czasu pomieszkiwałam w Maroko, a konkretnie w Marrakeszu i było cudownie, ale musiałam wracać spowrotem.
A prace magisterska pisze o Putinie więc totalna zmiana frontu:) chciałabym obronić się przed rozwiązaniem, ale nie wiem czy to jest realne. Jeszcze nie zaczęłam pisac pracy... zacznę jak pójde na zwolnienie bo w chwili obecnej wracając z pracy mam siły tylko na jedno: ŁÓŻKO:)
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #86414 przez katy25
Pyśkaaa dasz rade!! My kobitki zawsze dajemy rade!
Ja zaszłam w ciąże na III sem., urodziłam w lipcu w październiku wróciłam na uczelnie,
obroniłam sie i teraz już kończe. Jasne że cieżko, uczyc sie do sesji przy dziecku? Tylko poźnym wieczorem jak już spi, ale trzeba skończyć to, co sie zaczęło. Robimy w końcu to z myślą o naszych dzieciach, prawda?
Ja zaszłam w ciąże na III sem., urodziłam w lipcu w październiku wróciłam na uczelnie,
obroniłam sie i teraz już kończe. Jasne że cieżko, uczyc sie do sesji przy dziecku? Tylko poźnym wieczorem jak już spi, ale trzeba skończyć to, co sie zaczęło. Robimy w końcu to z myślą o naszych dzieciach, prawda?
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #86426 przez slowiczek
ja studiuję finanse i rachunkowość - teraz na magisterskie zdecydowałam, że będę studiowała zaocznie a nie dziennie jak dotychczas, trudno, ale co zrobić :)też jestem ciekawa jak ja to wszystko połączę, szkołę, dzidziusia, pracę...
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #86436 przez katy25
Pyskaaa ja wtedy poszlam na pol roku na dziekanke i teraz tego bardzo zaluje bo suma sumarum mialam rok w plecy - teraz powinnam już byc dawno po obronie. Nie ma co przeżywac, trzeba skonczyc i juz miec z głowy...
ja do licencjata tez studiowalam dziennie, a teraz zaocznie, bo zaczełam prace 2 lata temu:)
ja do licencjata tez studiowalam dziennie, a teraz zaocznie, bo zaczełam prace 2 lata temu:)
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 9 miesiąc temu #86448 przez Agusia83
A ja juz po fryzjerze i jestem bardzo zadowolona...grzywka podcieta, wlosy rowniez podciete i pocieniowane i juz sie czuje inaczej, tak ladniej ...ciekawe czy maz zauwazy...hahaha...Zjem zupke i zabieram sie za robienie leniwych kluseczek, bo dzis mam na nie ochote...
Dziewczynki, pewnie, ze mozemy sie wszystkie razem spotkac i tak jak napisala Marta, napierw jakies papanko a pozniej zakupy
Super, ze studiujecie...nie rezygnujcie z tego, bo niedosc, ze to was interesuje, to i papierek otworzy droge na lepsze stanowiska pracy
Marta, ciesze sie, ze coraz lepiej sie czujesz i ze odstawilas kolege kibelka
Katy, czekamy z niecierpliwoscia na wiesci po wizycie i jak bedziesz miec jakies fotki to wrzucaj tu predko:)
Ide papac....
Dziewczynki, pewnie, ze mozemy sie wszystkie razem spotkac i tak jak napisala Marta, napierw jakies papanko a pozniej zakupy
Super, ze studiujecie...nie rezygnujcie z tego, bo niedosc, ze to was interesuje, to i papierek otworzy droge na lepsze stanowiska pracy
Marta, ciesze sie, ze coraz lepiej sie czujesz i ze odstawilas kolege kibelka
Katy, czekamy z niecierpliwoscia na wiesci po wizycie i jak bedziesz miec jakies fotki to wrzucaj tu predko:)
Ide papac....
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 9 miesiąc temu #86464 przez Marta M
Katy koniecznie
Ja po 5letnich dziennych, matematyka..ile razy mialam chwile zwatpienia, ze to nie dla mnie..a potem sie i okazalo ze zapracowalam na stypendium naukowe...i teraz brakuje mi czasem jakiegos rozwijajacego wykladu...mam teraz czas wiec kupilam sobie ksiazeczke do hiszpanskiego, wiecie tyle telenowel sie ogladnelo, to i jezyk mozna zalapac.. I zabralam sie za czytanie ksiazek, ktore za moich czasow szkolnych przestalty byc obowiazkowe, tak wiec w tej chwili czytam IMIE ROZY..niedawno skonczylam przerabias MISTRZA I MALGORZATE
A ja sie zabieram za pieczenie szarloteczki..jak ktoras lubi piec zdradze swietny przepis na ciasto cappuccino
Ja po 5letnich dziennych, matematyka..ile razy mialam chwile zwatpienia, ze to nie dla mnie..a potem sie i okazalo ze zapracowalam na stypendium naukowe...i teraz brakuje mi czasem jakiegos rozwijajacego wykladu...mam teraz czas wiec kupilam sobie ksiazeczke do hiszpanskiego, wiecie tyle telenowel sie ogladnelo, to i jezyk mozna zalapac.. I zabralam sie za czytanie ksiazek, ktore za moich czasow szkolnych przestalty byc obowiazkowe, tak wiec w tej chwili czytam IMIE ROZY..niedawno skonczylam przerabias MISTRZA I MALGORZATE
A ja sie zabieram za pieczenie szarloteczki..jak ktoras lubi piec zdradze swietny przepis na ciasto cappuccino
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #86479 przez bewipo
Ja też się wybieram do fryzjera jak sójka za morze... Mam nadzieję że niedługo uda mi się zmobilizować
Dziewczyny dacie radę ze studiami. Moja koleżanka ma małe dziecko, a studiuje ona i jej mąż, oboje zaocznie. Na szczęście rodzice im pomagają małą się zająć.
Dziewczyny dacie radę ze studiami. Moja koleżanka ma małe dziecko, a studiuje ona i jej mąż, oboje zaocznie. Na szczęście rodzice im pomagają małą się zająć.
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 9 miesiąc temu #86484 przez Marta M
Składniki:
- 5 jajek;
- szkl. cukru;
- szkl. mąki ziemniaczanej;
- 2 lyżeczki proszku do pieczenia;
- 2 op. kawy cappuccino (najlepiej orzechowe);
- więcej jak pół szkl cukru pudru,
- 600 ml smietanki kremówki;
- szkl. mleka;
- 2 płaskie łyżki żelatyny;
- gorzka czekolada (pół tabliczki)
biszkopt:
Oddzielić białko jajka od żółtek, ubić z białek sztywną pianę, potem dodać cukier i porządnie utrzeć. Jak już nie będzie kryształków, dodać żółtka jaj. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt piec w temp 180 stopni przez ok. 25 min.
poncz:
Jedna paczke cappuccino zalać 400ml przegotowanej gorącej wody. Troche poslodzić i można dodać krapkę alkoholu..Według uznania. Wystudzić.
Biszkopt wystudzony przekroić na dwie części. Spód przełożyć do formy i nasączyć połowa ponczu.
masa cappuccino:
Na początku zagotować mleko i do gorącego wsypać żelatynę, rozrobić i odstawić aż się zacznie ścinać. Następnie ubić śmietankę dosypać paczkę cappuccino, cukier puder i zamieszać, dodać ścinające się mleko. Wymieszać.
Masę (więcej niż pół) przełożyć na biszkopt w formie i rozłożyć równomiernie. Przykryć drugą częścią biszkoptu i ponownie nasączyć ponczem, potem przelożyć pozostała masa. Na koniec posypać całość startą czekoladą. I DO LODÓWKI!
- 5 jajek;
- szkl. cukru;
- szkl. mąki ziemniaczanej;
- 2 lyżeczki proszku do pieczenia;
- 2 op. kawy cappuccino (najlepiej orzechowe);
- więcej jak pół szkl cukru pudru,
- 600 ml smietanki kremówki;
- szkl. mleka;
- 2 płaskie łyżki żelatyny;
- gorzka czekolada (pół tabliczki)
biszkopt:
Oddzielić białko jajka od żółtek, ubić z białek sztywną pianę, potem dodać cukier i porządnie utrzeć. Jak już nie będzie kryształków, dodać żółtka jaj. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt piec w temp 180 stopni przez ok. 25 min.
poncz:
Jedna paczke cappuccino zalać 400ml przegotowanej gorącej wody. Troche poslodzić i można dodać krapkę alkoholu..Według uznania. Wystudzić.
Biszkopt wystudzony przekroić na dwie części. Spód przełożyć do formy i nasączyć połowa ponczu.
masa cappuccino:
Na początku zagotować mleko i do gorącego wsypać żelatynę, rozrobić i odstawić aż się zacznie ścinać. Następnie ubić śmietankę dosypać paczkę cappuccino, cukier puder i zamieszać, dodać ścinające się mleko. Wymieszać.
Masę (więcej niż pół) przełożyć na biszkopt w formie i rozłożyć równomiernie. Przykryć drugą częścią biszkoptu i ponownie nasączyć ponczem, potem przelożyć pozostała masa. Na koniec posypać całość startą czekoladą. I DO LODÓWKI!
Moderatorzy: ilona