BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #317786 przez patys
ja już marze o takiej pogodzie, że można w samej wiosennej kurteczce wyjść na spacer i czuć wszędzie wiosnę....a tak to nawet z domu się nie chce wychodzić jak taka durna pogoda... ciekawe czy w tym roku będzie taka piękna pogoda jesienią jak ostatnio praktycznie do końca października było ciepło to będziemy mogły z maluszkami naszymi wychodzić na spacery bez stresu :laugh: ja miałam ślub w październiku w tamtym roku i było chyba 22 stopnie :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #317791 przez aganio87
Patys ja brałam też w październiku(9.10.2010r) i w dniu ślubu też miałam ciepło a w poprawiny wszyscy byli na dworzu bo było 25 stopni :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #317799 przez patys
mój był 01.10.2011:) i potem byliśmy w górach na tydzień i tez była super pogoda :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #317800 przez aganio87
Czyli zasłużona pogoda na ślub :) :) i podróż poślubną :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #317804 przez madeleine
Ja niestety jeszcze nie mam co wspominać :(

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #317814 przez chłopek
ja miałam slub w czerwcu i padała ale póżniejs ie wypogodziło i bylo cieplutko

12 lata 9 miesiąc temu #317825 przez makrelcia
No a ja miałam ślub 08.08.2008 Od rana lało a po południu było strasznie gorąco :) I tak jak ślub tak podróż trochę deszczowa troche słoneczna :)

12 lata 9 miesiąc temu #317832 przez chłopek
ja podróz poślubna miałam w szwecji wiec chlodnawo było

12 lata 9 miesiąc temu #317912 przez kamila85
hejka jak ja tu dawno nie zaglądałam nie mogłam wogóle się zalogować
U mnie niby ok termin na 18 września z usg z miesiączki na 24 września,krwiaka brak ale okazało się że mam nisko łożysko musze dalej leżeć ale z tym to ciężko bo mała cały czas jest z nami mama jej nie wziela do sibie trudno jakoś sobie poradze nie dzwigam jak mała się bawi to wtedy leże.Kolejną wizyte mam 20 marca no chyba żeby coś się działo to mam się z lekarzem skontaktować.Nie czytam w necie na temat niskiego łożyska bo zaraz sobie coś wkręcce a po co szkodzić maluszkowi stresem wszsytko zostawiam własnemu biegowi co ma być to będzie.
Ja ślub brałam 16.08.2008 dokładnie o 15 było gorąco a od wieczorka padał deszczyk
Aganio brzuszek ewidentnie ciążowy:)
Tak pozatym to teraz musze nadrobić zaległości bo tyle naskrobałyście:)pozdrawiam kochane:)

12 lata 9 miesiąc temu #317977 przez Ania14.09
Witajcie Mamusie!
Odważyłam się dopiero teraz napisać,ale obserwuję Was od dawna i widzę jak bardzo się wspieracie,a i wspiracie mnie, bo zapomniałam jak to być w ciąży. Pewnie będę tu najstarszą przyszłą mamą, bo jak urodzę, we wrześniu, to będę miała 41 lat. Moja córka za dwa tygodnie kończy 18 lat i równie dobrze mogłabym być już babcią :lol: Jednak myślę, że nie wystraszyłam Was tą informacją :)
Większość objawów mam jak i Wy. Na szczęscie ani razu nie wymiotowałam, mino strasznych mdłości,ale za to mam okropne wzdęcią, co czasami wydaje się gorsze od wymiotów, bo chyba lepiej zwymiotować niż ma to się kotłować w brzuchu.....Jakoś nie znalazłam u Was większych narzekań na wzdęcia ?
Co do wymiotów, to z moją córką wymiotowałam okropnie, schudłam w 12 tygodni 7 kilo!, później wszystko nadrobiłam więc nie martwcie się mamusie jak chudniecie, na tym etapie.
Z tą ciążą mam do przodu na razie 1 kg,ale do najchudszych nie należę i boję się za bardzo przytyć, bo po 40 trudno zgubić wagę.
Jeśli chodzi o zachcianki, to głownie ostre i kwaśne, a pomidory, to śnią mi się po nocach,ale teraz są bardzo niedobre, więc pocieszam się pomidorówką :) Ale z córką też miałam ochotę na ostre i kwaśne
Bardzo boję się badań penatralnych idę w poniedziałek 27 i trzymajcie za mnie kciuki

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #317991 przez chłopek
witaj Ania, gratuluje brzuszka :) bedzie dobrze na badaniach nic sie ie martw.
spróbuj suszonych śliwek, albo kiwi. a dzidzia pewnie nie planowana ? jeszcze masz czas na babcie córcia niech sie nie śpieszy :) ma czas

12 lata 9 miesiąc temu #318012 przez 26joanna
Witaj Ania :) Badania muszą wyjść dobrze , trzymamy kciuki i modlimy sie :)
Aganio masz już ładny ciążowy brzuszek :)
A ja mam dola :( Jutro jedziemy do mojej anorektycznej siostry a ja nie mam się w co ubrać , jestem gruba , brzuch mi już wywaliło i jeszcze ta cera z pryszczami :angry:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #318017 przez aganio87
makrelcia wiem że wtedy lało do południa a potem upał moja mam brała drugi raz ślub tego samego dnia co ty... a jak tam zdjęcie brzucholka??? wstawiaj kochana :)

madeleine jeszcze bedziesz wspominać i sie chwalić :)

Ja swoją podruż poślubną miałam rok po ślubie 26.08-02.09.2011 (wyspy kanaryjskie - Fuereteventura- 45 st. w cieniu) tak na rocznicowo i spóźniona podróż poslubna a tak naprawde to jak w październiku ślubowałam to zaczynałam drugi rok magisterki i nie mogłam sobie pozwolić na wolne...

kamila leż dużo kochana i nadrabiaj nasze wypociny :) :) a córcie masz kochaną że daje ci poleżeć jak sie bawi... :)

Ania witaj kochana i gratuluje dzidziola :) Skąd przyszło ci do głowy że możesz nasz wystarszyć... jak masz zdjęcie to wstawiaj i chwal się.. Przypominasz mi moją ciocię tóra też w zeszły,m roku urodziła mając lat 41 i jej syn kończył 18 a córka w tym roku kończy 18 lat :) Badań się nie obawiaj bo wszystko bedzie dobrze :) nie ma innej opcji :)

Joanna wstawiaj zdjęcie brzusia :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #318023 przez agnesssa
Ania witaj, i serdecznie gratuluję dziudziusia :woohoo: Badania na pewno wyjdą dobrze, nie martw się :woohoo: A na wzdęcia nigdy nie znalazłam żadnej metody :huh:

Joanna no właśnie wstawiaj zdjęcie brzuska :kiss:

Kamila dobrze, że torbiel zniknęła, z tym niskim łożyskiem niestety nie mam pojęcia co to oznacza, ale leż i odpoczywaj :kiss:

A u mnie tak mocno wieje, że jak jechałam samochodem to miałam problem utrzymać kierownicę :ohmy: :ohmy: :ohmy: I co z tego, że słońce było w ciągu dnia, jak nie idzie wyjść na spacer :dry: :angry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #318026 przez chłopek
joanna co ty mówisz, jestes w ciazy nie jestes gruba,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka