- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Anulka mogę sobie wyobrazić, że dwoje maluchów to nie jeden
Chasiami gratulacje moja córka na ten gruczoł miała robiony zabieg pod narkozą, przy zapaleniu miała gorączkę prawie 40 stopni. ja też zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to piłam alkohol i strasznie się potem stresowałam. Ale na szczęście na początku nie szkodzi zarodkowi tak bardzo, jak później
Ania ja też chciałam się na festyn wybrać, ale zrobiło się tak zimno, że mi się odechciało.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Chasiami gratulacje ja na początku ciąży wyrywałam zęba ze znieczuleniem i piłam alkohol i wszystko jest w porządku, więc głowa do góry
U nas majówka bardzo rozrywkowo. 1 maja mój mąż miał urodziny, więc było u nas parę osób, wczoraj nocowaliśmy u znajomych, a dziś i jutro jedziemy do naszych chrześniaczek na urodziny.
Dalej oduczamy się od pieluszki, chociaż czasem jest ciężko bo kilka raz pod rząd pójdzie siku w majty, ale wczoraj na przykład, tylko 2 razy się zapomniała, a tak to cały dzień ładnie wołała. Mam nadzieję, że nie nastąpi żaden regres i już jesteśmy bliżej niż dalej od pozbycia się pieluch
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jednak myślę, że to że KP trochę powstrzymuje rozwój choroby u Kajetanka, tak przynajmniej wyczytałam, że to najlepsza ochrona, szkoda, że nie chroni całkowicie .
Kasia ja to coraz częściej nazywam Wariatkowo . Piotrek wczoraj mnie pocieszył: Za rok już będzie łatwiej.
Chasiami wielkie wielkie gratulację . Wiesz, to normalne że masz teraz obawy, tym bardziej, że nie planowaliście. Ale jednak gdy już maleństwo urodzi będziesz szczęśliwa i wdzięczna że tak się złożyło. Mała różnica między dzieciaczkami ma swoje plusy i minusy. Minusy są na początku, ponieważ troszkę trudno z dwoma maluchami ale dzieci szybko rosną i szybko pojawiają się plusy tej sytuacji .
Będzie dobrze, Kochana, będzie wspaniale, zobaczysz .
Ania z dwójką małych brzdąców, albo mamka albo mm.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Witam majowkowo
Anulka jeszcze raz gratulacje! najchetniej zasypalabym Cie tysiacem pytan odnosnie braciszkow, ale wiem, ze na nadmiar czasu nie narzekasz wiec gryze sie w jezyk
a mamkami mnie prosze nie straszyc mnie to niedlugo czeka i baaaaaardzo chce karmic piersia, ciekawa jestem jak to wszystko bedzie, na szczescie hormony dzialaja i jak narazie nosze rozowe okulary hehe a Maluszka sie juz doczekac nie moge
Chasiami gratulacje! ciaza to chyba zawsze szok na poczatku, nawet gdy planowana. Trzeba sie oswoic z nowa sytuacja, bedzie dobrze! i dobrze, ze maz tak super zareagowal - w sumie to pisalas niedawno, ze zaczynacie sie zastanawiac nad drugim brzdacem no i teraz decydowanie macie juz z glowy. Sciskam!
Karolak duzo sily! oby wszytsko bylo dobrze przykro mi bardzo, ze tak zle wspominasz porod... od poczatku zapamietalam wlasnie Twoj opis porodu, bo sytuacje mialysmy podobne - dluuuugi porod (moj praktycznie 36 godzin, z czego w szpitalu 20) i zakonczony u Ciebie kleszczami a u mnie proznociagiem... z tym, ze ja porod wspominam dobrze na szczescie - mialam cudowna polozna, wsparcie meza, a pozniej szybka i fachowa akcje bardzo dobrych ordynatorow. Przytulam serdecznie :*
Czajusiatko swietnie Wam idzeie z nocnikowaniem! u nas to jeszcze dluuuuga droga - od tygodnia rano sadzam na nocnik, siada chetnie ale na krotko, mimo to juz 2 razy bylo siku i raz kupka, dumny pokazal tacie, wylal do ubikacji itp.,ale nie kojarzy jeszcze o co chodzi i nie wysiedzi za dlugo:P a nie kojarzy, bo np. po zrobieniu kupki, po 5 minutach zrobil reszte do pieluszki hehe bo on tez kupki nie lubi robic przy kims, a jak zostanie sam na nocniku to wstaje i idzie w swiat ale ja nie mam cisnienia - dobrze, ze siada chetnie
a ja mam jeszcze pytanko - pare mam chustowalo - polecacie jakies chusty ? jestem kompletnie niezorientowana w tym temacie,a mysle, ze taka chusta moze byc super rozwiazaniem przy dwojce Lobuzow i nie wiem jaka najlepsza dla niemowlaka, do tego na lato
to sie rozpisalam
milej niedzieli !!!
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ummi ja nie miałam dwójki małych dzieci,ale pewnie gdybym miała, to też pomyślałabym o chuście, bo to super rozwiązanie. Sama ją miałam przy Filipie i zamierzam jeszcze iść z nim w góry na szlak, ale wracając do chusty, to myślę, że wybierz długą i rozciągliwą. Ceny są różne, na pewno coś znajdziesz na allegro. Poza ty skoro Yaśka karmiłaś długo to i drugiego uda ci się karmić. A jak z imieniem? Macie wybrane?
Ja czekam do pierwszych upałów z odzwyczajeniem od pieluch,
czajusiątko trzymam kciuki
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Co tam lekarz stwierdził?
Jak mnie grypsko odpuści to się pojawimy u Was
Czajusiątko gratulacje dla Oliwki Oliwier tak jak wszystko szybko łapie, tak z nocnikiem szybko chyba nie zaczniemy. Nawet nie melduje mi jeszcze, że ma kupę
Ummi pozdrawiam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Wolne się skończyło i trzeba wracać do realnego świata, czyli pracy, pośpiechu i wiecznego zmęczenia Ale nie ma się co dołować, bo już za dobry miesiąc znowu dłuższy weekend się szykuje Swoją drogą dopiero co był sylwester a tu już prawie pół roku za nami
U mnie weekend zaczął się telefonem ze żłobka, że Maksiu ma biegunkę i że to rotawirus bo w żłobku panuje Tak więc mój weekend zaczął się w środę o 9 rano Ale nie było tak źle, Maksiul miał dwie luźne kupki w ciągu dnia, po za tym humor mu dopisywał i ładnie jadł, w ogóle w ten weekend zaczął jeść już całkiem ładnie, chociaż i tak nie jest to co było, moje dziecko jadło wszystko i zawsze chętnie, a teraz wybrzydza Ale ciesze się, że w ogóle zaczął jeść bo był moment, że nic nie chciał
W weekend była u mnie rodzinka i było super Mimo że było bardzo zimno to dużo spacerowaliśmy i objechaliśmy całe Trójmiasto
Dużooo dziewczyn się odzywa ostatnio Bardzo mnie to cieszy
Jussstyś Śliczna Julcia
Karolak Trzymam kciuki za Was A z mężem dacie radę, cociaż łatwo nie będzie
Anulka Ty to twarda kobitka jesteś Podoba mi się Twoje podejście i mam nadzieję, że jak ja będę miała już drugie maleństwo też tak będę potrafiła Zdrówka dla Twoich chłopaków
Ania To tak jest zazwyczaj, że te mamy muszą być te złe U mnie jest podobnie, mąż szybciej wymięka A cycu chyba jest dla Filipka poczuciem bezpieczeństwa
Chasiami Wielkie Gratulacje Nowe życie to zawsze dar od Boga, więc ciesz się Wiem, że jak człowiek sobie zaplanuje to łatwiej, ale dacie radę, trzymam kciuki, żeby udało się z pracą coś wymyślić
PolaL Zdrówka dla Gabrysi
Kasia Fajne to spotkanie po latach Ja ostatnio w październiku miałam takie spotkanie, ale po 10 latach
Czajusiątko Gratki za odpieluchowywanie Ja dopiero jak się ciepło zrobi będę bez pieluchy puszczała Maksia Na razie pytam się go często czy chce siusiu albo kupkę, ostatnio często sam woła, ale zazwyczaj jak już w pieluche narobi
Ummi Ostatnio dużo osób z tą chustą widuje, nawet sobie pomyślałam, że przy drugim chyba się skuszę Tak więc powodzenia w wyborze, później ja będę Cię wypytywać co, jak i gdzie
Kasia Oliś jest czadowy Jak pięknie umie kurczaki zaganiać Super
Nan Pewnie, że Cię pamiętamy Gratuluje nowego mieszkania Pochwal się Elunią
Makrelcia Bojowe zadanie wykonane
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Pogoda pewnie taka sama jak i u Was. Ale 30-tego zrobiliśmy grilla na działce w sumie to był grill z ogniskiem bo przy okazji popaliliśmy gałęzie. Moje szoguny wyhasane i brudne ale za to szczęśliwe i padnięte.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Agnessa Maksiu uroczy
U nas weekend fajnie, mieliśmy tylko jeden nie miły incydent. Oliwia założyła sobie na szyję sznurek od ściągania żaluzji i zaczęła biec, przewróciła się i zawisła na tym sznurku. Na szczęście skończyło się na płaczu i kilkugodzinnej szramie na szyi, ale nawet nie chcę myśleć co by było jakby nie było mnie wtedy w kuchni...
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czajusiątko- nie zrozum mnie źle, ale z tym ostatnim zdjęciem uważaj w tych czasach Oliwka ma super kitki
agnessa Maksiu też duży chłopczyk.
Filip też ostatnio podskoczył, a je jak stary,ale nadal chudzina, po prostu się wyciągnął
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Osobiście polecam bo naprawdę wygoda. Mi pasowała żeby zejść z psem a super sprawdziła się nad morzem.
Jedyny minus że chwilę trwa zanim zapakujesz dziecko. Jak na dłużej pakujesz to spoko, ale mnie wkurzało jak na 5 min pakowałam młodego. Na dzień dzisiejszy wypróbowałabym nosidełko właśnie na krótkie spacer. Wszystko przede mną
Kasia biedne te kury Przegonione nieźle przez Oliwiera
chasiamigratuluje !! Ja się mega upiłam na sylwestra a tydzień później dowiedziałam się że w ciąży jestem i jest ok więc spokojnie
czajusiątko co za niefart z tym sznurkiem. Nigdy bym nie pomyślała że możne coś takiego zagrażać...
U nas weekend minął spokojnie. 1 maja pogrilowaliśmy. Młody się wylatał, wyszalał. Odwiedziny u rodzinki, wczoraj zakupy.
Przez przypadek się odsmoczkowaliśmy. Wykorzystałam moment jak spadł nam smoczek na spacerze i tak już zostało. W dzień jeszcze sobie czasami o nim pomarudzi ale ogólnie jest super. W nocy tylko mu dałam dosłownie na 3 min jak się przebudził ale zaraz zabierałam. MAm nadzieję że idzie w dobrym kierunku. Jestem ciekawa jak w żłobku będzie. Uprzedziłam Panie. Ale inne dzieci mają smoczki więc różnie może być.
Miało być odpieluszkowanie wyszło odsmoczkowanie
Jedyny tego minus taki że nie chce Jurek spać. W południe to dopiero o 17 padał. A wieczorem to jest walka żeby usnął. Już sama nie wiem czy na siłę kłaść czy jak. Nawet już nie mogę go zostawić w łóżeczku samego bo skubany przez barierki przełazi. Wrzucę wam popołudniu filmik to same zobaczycie.
Moje dziecię dzisiaj w żłobku płakało a wszystko przez remont. Porobili nowe szafki, przemalowali salę zabaw i Jurkowi się nie spodobało
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Makrelcia fajnie, że się odsmoczkowujecie pewnie z tym usypianiem to problem będzie tylko na początku, a później jak Jerzyk zapomni i smoczusiu to już się wszystko ureguluje, a przynajmniej życzę Ci tego U nas ze smoczkiem będzie ciężko, ale stwierdziłam, że poczekamy aż wyjdą trójki i wtedy się za to bierzemy
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19