- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No tak wy sie wygrzewacie w ciepłym słoneczku a to niby ja mieszkam w słonecznej Hiszpanii ale u mnie za oknem nie maj a pazdziernik, szaro, zimno i leje, zazdraszczam pogody.
agnesssana pewno bedzie dobrze no i dobrze ze goraczki juz nie ma.Lekarka powiedziala ze po dwoch cyklach mozna zaczac sie starac, no ale ciekawe kiedy @ przylezie, pozatym zalecila zrzucenie kilogramów no bo niestety u mnie ich nadmiar a i nie mam silnej woli żeby je zrzucić, ale trzeba.Jakby ktoś miał jakis fajny sposób to chętnie skorzystam

Jak siedze w domu to pogoda beznadziejan cały tydzien i zamiast wyjść gdzieś z maluchem to trzeba sie w domu kisić.
Tak sie narzeka na służbę zdrowia w Polsce, ale tutaj nie lepiej, poszłam się zarejstrowac do gina, bp kazali pójść do kontroli za 1,5 miesiąca a pani w okienku ż wolny termin ma dopiero na pazdziernik, no ale jakoś mnie wcisnęła na 25 czerwaca.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

Ania przyjemności w wielkim świecie

Czajusiątko Mój Juras to też taki maminy się zrobił zwłaszcza jak kogoś dawno nie widzi to taki płochliwy. Ale z obcą kobietą za rękę też ostatnio szedł

Agnessa pewnie Maksio złapał jakąś infekcję. Przecież cały dzień w pieluszce, ciepło się robi... Oby szybko przeszło!!
Kasia ciekawe czy jak Oli pójdzie do przedszkola to też będzie taki odważny

u nas wszystko po staremu

Juras bardzo się rozgadał, jeszcze nie wyraźnie ale wszystkie wyrazy powtarza i zaczyna układać proste zdania ( z 2 słów haha) Co do smoczka to porażka w 50 %. W dzień jest ok nawet mu się nie przypomni, jak jest na widoku to też nie rusza. Na noc dostaje. Ale to przez moją głupotę i lenistwo. po 5 dniach walki do 24 z usypianiem dostał smoczek i usnął w 5 min. Ale lepsze to niż nic. W sumie nie wiem nawet czy na noc sam by upomniał się o smoczek

Jurek śpi w swoim łóżeczku bez jednego boku. I o dziwo nie spadł ani razu od tygodnia. A wcześniej świgał się i wiercił. Nie ma płaczu nie ma trzaskających szczebelków także czas na normalne łóżko

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ania relaksujcie się tam i pokaż nam koniecznie zdjęcia po powrocie

Agnessa na pewno te bakterie w moczu to jakaś drobnostka, w razie czego lekarka da jakieś lekarstwo i szybko mu przejdzie

Kasia trochę zazdroszczę tej odwagi Oliwiera
Makrelcia miałam Cie już nawoływać bo dawno Cię nie było

Toska to współczuję pogody, u nas też gorąco
Agnessa Oliwka faktycznie jest rezolutna ale najlepiej wśród bliskich, przy obcych też ale żeby tylko nikt się do niej nie zbliżał. Strasznie lubi się popisywać i jak widzi, że ktoś się z niej śmieje to strasznie wtedy małpuje i też się śmieje sama ze siebie.
Oliwia tak jak Jerzyk powtarza niemal każde słowo i po malutku zaczyna łączyć.
Wczoraj mówi do mnie:
O: idziemy
Ja: a gdzie pójdziemy
O: do pepu (sklepu)
Ja: i co tam kupimy
O: ykaka (lizaka)
Ja: i co jeszcze??
O: siosie (soczek)
Ja: coś jeszcze
O: taak, bebek i papośy (chlebek i papierosy)
Normalnie dziewczyny Oliwia na tym etapie jest tak pocieszna, że nie mogę się nią nacieszyć

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012

a co to dodyl ?
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Czajusiątko Fajny sen miałaś

Maksiul też już łączy słowa w zdania, najlepiej mi się podoba jak mówi pada deść

Nie wiem czy mi się uda wrzucić, ale kiedyś go nagrałam jak mówi o deszczu
... nie udało się, nie wiem jak się teraz załączniki dodaje

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Troche pozno, ale odpisuje

Nan dziekuje Ci bardzo za przydatne informacje odnosnie chusty

Ania bawcie sie dobrze! pewnie dobrze Wam ten wyjazd zrobi - ja w wyjazdow zawsze wracam z nowa energia i glowa pelna pomyslow - jednak oderwanie od codziennosci to super sprawa. Czekamy na relacje

Anulka to napisz moze - jak znajdziesz czas, sily i ochote - jak realcje Julka ? w ogole Julek jak sie Kajtek urodzil to juz sam zasypial, jadl itp. ? jak rozwiazaliscie sprawe ze spaniem - Julek ma swoj pokoj, lozeczko u Was czy jeszcze jakies inne rozwiazanie? bo my narazie z wszystkim dalekoooooo - nawet jeszcze ubranek nie piore, komode kupic trzeba itp. - przy Yasku tez jakos tak wszystko powoli i bez stresu bylo

Zdrowka dla dzieciaczkow i milego weekendu

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ciekawie macie z tymi słówkami

To coś od nas nionio - to jest nie wolno

A co do mnie to mam potworne mdłości i ogromny apetyt, tylko jak nie jem zaraz mi jest mdło i niedobrze, a jak poczuje głód to lece do kibla naciagam ale nic

Pozdrawiam
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U mnie lekko do przodu. Poszla,m z Szymkiem na spotkanie z panią psycholog dyżur od 16. Ale pani nie przyszła... Bez komentarza. Sprobujemy w tym tygodniu bo tylko raz w tygodniu przyjmuje (w czwartki). U Gabi dalszy ciąg ząbków. Nie wiem czemu u was lekarka twierdzi ze teraz zęby sa bez gorączki bo u mnie Gabi za każdym razem goraczkuje. Teraz miałam gorączkę przez 2dni, a ząbki zaczęły wychodzić po tygodniu, tzn. teraz. Jutro w przedszkolu mamy dzien mamy i taty - zostalam przypisana dorobiena ciasta

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Chwilowo mam brak czasu na cokolwiek

Napiszę tylko, że Maks ma zapalenie układu moczowego, ale całe szczęście obyło się bez wizyty w szpitalu i leczymy się Furaginą. Gorączka jak zeszła w czwartek wieczorkiem tak już nie wróciła, więc myślę że idzie ku dobremu

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

agnessa trzymam kciuki zeby było tylko lepiej
polal fajnie kiełki, ale nie fajnie ze gorącka - moja jeszcze nie ma prawej dwójki na dole i nie wiadomo czy bedzie jeszcze miała bo niby mógł sie ząb nie zawiązac