- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Zapomniało mi się Zdrówko Mamuśki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Polal oj biedna Gabi, oby szybko wyszły te zęby
My dzisiaj na 15 idziemy do lekarza bo Oliwka od jakiegoś czasu ma kaszel, ostatnio się trochę nasilił i bardzo jej dokucza jak uśnie i nad ranem
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
agnesssaoby Maksiowi szybko przeszło,zdrówka
PolaLaj te zeby dają popalić, jakoś trzeba to przecierieć oby następnym razem udało ci sie spotkać z tą panią psycholog.
czajusiątkojak tam Oliwka?też zdrówka dla niej.
Sandraa ty jak rozmawiasz z Brunem po polsku czy hiszpańsku?No nie dziwię się że nie masz na nic czasu.
Ale wasze dzieciaki rozgadane, mój to dużo w tyle jest, umie powiedzieć co tam?daj mi, to ja, a tak to pojedycze wyrazy kilka polskich i kilka hiszpańskich.Myślimy nad kupieniem fotelika na rower,możecie jakiś polecić?
Jutro powrót do pracy niestety, ale mi sie nie chce
Miłego wieczoru papa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Jak tam minął wam Dzień Mamy bo u mnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Czajusiatko I jak tam Oliwcia ? Mam nadzieję, że już lepiej, a co lekarz powiedział?
Toska jak tam w pracy? Nic fajnego taki powrót A wiedzieli w pracy o ciąży? Bo mnie najbardziej denerwowały smutne spojrzenia wszystkich po powrocie ze szpitala Fajnie, że dołączyłaś do staraczek, tam na prawdę dużo się dzieje
PolaL Też bym się wqr... jak bym się narobiła i by nie pokroili ciasta, i jeszcze zapomnieli o moim dziecki Nie dziwie się, że jesteś rozgoryczona
Mój dzień mamy był wielkim zaskoczeniem W zeszłym roku maż kompletnie olał dzień mamy i na dzień taty było mu bardzo głupio jak dostał z Maksiem koszulki z ich wspólnym zdjęciem, ale w tym roku nic nie wspominał o dniu mamy więc założyłam że też nie ma zamiaru nic robić, cały dzień jakaś przybita byłam przez to, tym bardziej że z rana Maks zrobił awanturę, nie chciał mnie do pracy wypuścić, jak zostawiam go rozpłakanego i z rozdzierającym "mama" na ustach to dzień mam do niczego A tu niespodzianka, mąż wrócił z pracy zawołał Maksia i synek do mnie popędził z bukietem kwiatów i ulubioną perfumą A potem pojechaliśmy na obiad do mojej ulubionej knajpki Tak więc to był bardzo udany Dzień Mamy
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
polal dobrrze ze maly tak odważny ze sam wstał i poszedł do nich, naprawdę dziwna sytuacja - te babki mogły by sie zastanowic co robią.
toska my mamy krzesełko na rower już od zeszłego roku a kupiliśmy w decatlonie - patrz na kg, bo róźnice są ogromne jedne mają max 15 kg, my mamy max 25 kg
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Sandra moim zdaniem Bruno pięknie sobie radzi jak na dziecko dwujęzyczne Oliwii też widać trójki, a nie mogą się przebić...
Agnessa no to ładnie mąż się zachował, pewnie właśnie ze względu na zeszłoroczny dzień ojca mój się nie wykazał, powiedział tylko, że pojedziemy kiedyś do takiego zajazdu na kolację- taaa, już to widzę. Zresztą wolałabym żeby kupił chociaż kupił małego kwiatuszka i dał Oliwii, żeby mi dała... no ale faceci są tacy niedomyślni
No a u lekarza w sumie nic konkretnego. Osłuchowo czysto, więc dostałyśmy kropelki, syropek i witaminki, a jakby się pogorszyło to mamy się inhalować. Wzięłam też skierowanie do ortopedy bo wydaje mi się, że Oliwii czasem duże paluszki u stóp uciekają.
A Oliwia od jakiegoś czasu zrobiła się straszna Zosia samosia. Wszystko musi robić "siama"- iść po schodach, jeść, zakładać skarpety, wylewać siusiu z nocniczka, otwierać lizaka, itd. Trochę to męczące, ale bardzo urocze
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
agnesssaładną niespodziankę miałaś, super się spisał synek przy pomocy tatusia powrót do pracy mało fajny bo tutaj to zaraz wszyscy sie ściskaja i buzaki dają, a o ciąży wiedziała moja kierowniczka, szef i dwie koleżanki, ale niestety rozniosło sie dalej, bo w moim departamencie wiedzą wszyscy a reszta to nie wiem, bo i bliższego kontaktu nie mam jakoś przeżyłam.
chasiamino właśnie też oglądaliśmy w decatlonie, ale póki co to nawet rowerów nie mamy ale żeśmy sie napalili tylko czy Dominikowi sie spodoba,zzobaczymy.A jak twoje dolegliwości ciążowe?oby szybko minely.
Sandra85fakt u ciebie trochę trudniej z polskim, my tylko po polsku w domu mówimy a hiszpańskie słówka to Dominik tylko ze żłobka łapie.Bruno mały spryciarz i świetnie sobie radzi
czajusiątkou mnie też dzień matki przeszedł bez echa nawet musialam mu pprzypomnieć żeby do swojej zadzwonił.No takie są te chłopy niestety.
Dobrej nocki
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A w przedszkolu to chyba Panie uważają że nic się nie stało. Jak będzie okazja to "wygarnę" im moje żale
Co do ząbków to wczoraj na przebiły się 2 trójki został jedna i mamy komplet 3-jeczek. Zostaną jeszcze 3 piąteczki i ufff z górki.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Spóźnione życzenia z okazji naszego dnia. Wczoraj wróciliśmy z Norwegii...było..... fajnie, podróże kształcą. Jak ktoś lubi góry, to polecam. Chyba jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Filip podróż zniłosł dzielnie. Komunia bratanicy świetna. Filip pierwsze dni nie puszczał mnie na krok, co wszyscy musieli komentować, że go rozpieszczam. Dopiero musieliśmy pogadać i wyjaśnić sobie pewne sprawy, żeby zrozumieli, mam przynajmniej nadzieję, że zrozumieli.
Później wstawie foty, bo nirstety już nie moge pisać, ciągnie mnie za rękaw.....
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Wróciłam od gina termin na 8 stycznia wszystko ok tylko mam nadżerkę ale małą i cyste, 2 cm ma, niby ma sie wchłonąc.
Już sie rusza, widac pępowine i serce jak dzwon
A mdlości są, wymiotowac tez mi czasem sie chce, ale nie potrafie tak jakby nie mam czym, tylko naciągam
miłego dnia życzę
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Pola też bym się wkurzyła, a panie widać nalane maja
Toska ja dostałam storczyka na dzień matki, ale to moja córka z mężem załatwiła, bo on by sam nie pomyślał Fotelik na rower kupiłam używany Romera do 22 kg, jedynie brakuje mi w nim wkładki (może kiedyś była). Jeszcze nie jechałam z Olim, bo albo za gorąco, albo za zimno
Chasiami współczuję mdłości, ja na szczęście nigdy nie miałam.Fajnie maluszka zobaczyć na USG
Czajusiątko Oliwier też wszystko sam
Agnessa jak Maksiu, lepiej mu już?
Sandra długo jeszcze będziesz Kubę pilnować?
U nas jak zwykle wszystko w biegu. W weekend goście, była koleżanka z dwójką dzieci. Proponowałam jej wcześnie, żeby na noc została, ale potem się cieszyłam, ze nie chciała. i tak jeden dzień mnie wykończył. Nie wiem dlaczego zawsze po jej wizycie Oliwier jest chory? Fakt, że jej mały zawsze ma katar, a może tylko zbieg okoliczności. Najgorsza była noc z poniedziałku na wtorek, prawie w ogóle nie spaliśmy. Dzisiaj jest jakby lepiej.
Byliśmy w żłobku na spotkaniu, Oli idzie od września. W sierpniu od połowy będzie czas adaptacyjny. Wczoraj wpadł jak do siebie na salę, wziął 2 autka i się bawił mówiłam rodzinnej, że idzie do żłobka, powiedziała, żeby koniecznie na pneumokoki zaszczepić. I dobrze by było też na ospę, dla dzieci żłobkowych jest bezpłatna. Nad nią się zastanawiam, bo w końcu wszyscy ją mieliśmy i nic się nie stało. Ale lekarka powiedziała też, że teraz są często powikłania po ospie, a kiedyś tego nie było. Co myślicie?