BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 7 miesiąc temu #884072 przez PolaL
Chasiami w sumie to ja się spotkałam w całym moim życiu z jednym przypadkiem że koleżanka nie miała właśnie chyba dwójki ale pary po obu stronach.

Zapomniało mi się :blush: Zdrówko Mamuśki :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #884099 przez czajusiątko
Agnessa no to całe szczęście, ze poszłaś w czwartek z Maksiem do lekarza i lekarka się poznała to się dalej nie rozwinęło. teraz to już będzie tylko lepiej :)

Polal oj biedna Gabi, oby szybko wyszły te zęby

My dzisiaj na 15 idziemy do lekarza bo Oliwka od jakiegoś czasu ma kaszel, ostatnio się trochę nasilił i bardzo jej dokucza jak uśnie i nad ranem :(

10 lata 7 miesiąc temu #884343 przez toska
Mamusie trochę spóznione ale wszystkiego naj, radości z pociech w dniu naszego święta.
agnesssaoby Maksiowi szybko przeszło,zdrówka
PolaLaj te zeby dają popalić, jakoś trzeba to przecierieć :( oby następnym razem udało ci sie spotkać z tą panią psycholog.
czajusiątkojak tam Oliwka?też zdrówka dla niej.
Sandraa ty jak rozmawiasz z Brunem po polsku czy hiszpańsku?No nie dziwię się że nie masz na nic czasu.
Ale wasze dzieciaki rozgadane, mój to dużo w tyle jest, umie powiedzieć co tam?daj mi, to ja, a tak to pojedycze wyrazy kilka polskich i kilka hiszpańskich.Myślimy nad kupieniem fotelika na rower,możecie jakiś polecić?
Jutro powrót do pracy niestety, ale mi sie nie chce :(
Miłego wieczoru papa
Podziękowania: Sandra85

10 lata 7 miesiąc temu #884421 przez PolaL
Witam z rana :)

Jak tam minął wam Dzień Mamy :kiss: bo u mnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu #884441 przez agnesssa
Chasiami mam nadzieję że :sick: :sick: :sick: szybko Ci przejdą :kiss: I nie zapomnij nam brzuszka pokazać jak się pojawi :laugh: Ciekawe z tym zębem, ja nawet nie słyszałam, że tak się może zdarzyć :huh:

Czajusiatko I jak tam Oliwcia ? Mam nadzieję, że już lepiej, a co lekarz powiedział? :kiss:

Toska jak tam w pracy? Nic fajnego taki powrót :( A wiedzieli w pracy o ciąży? Bo mnie najbardziej denerwowały smutne spojrzenia wszystkich po powrocie ze szpitala :unsure: Fajnie, że dołączyłaś do staraczek, tam na prawdę dużo się dzieje :lol:

PolaL Też bym się wqr... jak bym się narobiła i by nie pokroili ciasta, i jeszcze zapomnieli o moim dziecki :angry: :angry: :angry: Nie dziwie się, że jesteś rozgoryczona :kiss: :kiss:

Mój dzień mamy był wielkim zaskoczeniem :silly: W zeszłym roku maż kompletnie olał dzień mamy i na dzień taty było mu bardzo głupio jak dostał z Maksiem koszulki z ich wspólnym zdjęciem, ale w tym roku nic nie wspominał o dniu mamy więc założyłam że też nie ma zamiaru nic robić, cały dzień jakaś przybita byłam przez to, tym bardziej że z rana Maks zrobił awanturę, nie chciał mnie do pracy wypuścić, jak zostawiam go rozpłakanego i z rozdzierającym "mama" na ustach to dzień mam do niczego :blush: A tu niespodzianka, mąż wrócił z pracy zawołał Maksia i synek do mnie popędził z bukietem kwiatów i ulubioną perfumą :silly: :silly: A potem pojechaliśmy na obiad do mojej ulubionej knajpki :laugh: Tak więc to był bardzo udany Dzień Mamy ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
Podziękowania: Sandra85

10 lata 7 miesiąc temu #884495 przez chasiami
agnesssa to zazdroszczę, bo mój mąż wogóle się nie postarał :( ani kwiatka.

polal dobrrze ze maly tak odważny ze sam wstał i poszedł do nich, naprawdę dziwna sytuacja - te babki mogły by sie zastanowic co robią.

toska my mamy krzesełko na rower już od zeszłego roku a kupiliśmy w decatlonie - patrz na kg, bo róźnice są ogromne jedne mają max 15 kg, my mamy max 25 kg :)

10 lata 7 miesiąc temu #884549 przez Sandra85
Witam :) Mam chwilke,obiad sie gotuje, a ja za niedlugo ide po Szkrabkow do szkoly :) Czajusiatko zdrowka dla Oliwki :kiss: :kiss: Napisz co tam lekarz powiedzial,my tez bylismy w piatek z powodu kaszlu.Okazalo sie,ze ma katar i gardlem mu schodzi,dlatego kaszle i to tylko nad ranem,albo jak z drzemki wstaje :unsure: Dwa dni mu dawalam syrop na rozrzedzenie wydzieliny,teraz troszke lepiej jest,ale jeszcze czasem kaszle. Toska ja do Bruna mowie po polsku,ale tylko jak jestem sama z nim,jak juz ktos w domu jest to po hiszpansku,chociaz chcialabym wiecej mowic po polsku to mi nie wychodzi,bo jak slysze hiszpanski to automatycznie mi sie przestawia i odpowiadam po hiszpansku :angry: Ciezko jest,ale i tak sie ciesze bo widze,ze Bruno rozumie wszystko co do niego mowie po polsku,mimo ze czesto mi odpowiada po hiszpansku,bo jest duzo slow ktore mu latwiej mowic w tym jezyku,ale tez jest cwaniak,bo niektore slowa co mu jest zle mowic po hiszpansku to mowi po polsku,np. konie,do pokoju...Idzie na latwizne i mowi to co nie musi sie wysilac za bardzo :P A teraz to sie smiejemy,bo jak sie wkurzy na mnie jak nie przychodze to krzyczy:ciocia,ciocia!!!! :evil: Bo wie,ze jak mnie Kuba wola to szybko ide sprawdzic co sie dzieje ;) Do fotelika to nie pomoge,bo nie posiadam.A ja nie musze isc do pracy do mnie sama przychodzi :lol: I to o 6.30 rano :blink: Pola tez bym sie wkurzyla :S Mam nadzieje,ze w ten czwartek sie uda,buziaczki dla Gabi i gratulacje zabkow :kiss: Agnessa oby szybko Maksiowi przeszlo :kiss: :kiss: Ja tez dostalam kwiatuszka od Bruna(taty),ale w doniczce,bo Miguel jest przeciwnikiem wreczania cietych kwiatow :) Chasiami oby Ci te mdlosci szybciutko przeszly i zebys mogla sie cieszyc spokojna ciaza :kiss: I pozdrawiam Wszystkie mamusie i dzieciaczki,ide zajrzec do obiadu :)

10 lata 7 miesiąc temu #884559 przez Sandra85
Cos mi sie poprzyciskalo podziekowania,co to jest dziewczyny? A Chasiami Bruno tez nie mial prawej dwojki na dole,mial dwa dni goraczke i wyszly mu czworki u gory ,potem znowu mial dwa dni goraczke,ale tak max.38.3ºC i wyszly mu dwie czworki na dole i dopiero kilka dni temu mu wyszla ta dwojka. Jemu pozno wychodza te zeby i tak nie po kolei,a trojki widac,ale sie nie moga przebic :( A ja w ciazy nie mialam wcale mdlosci tylko od poczatku do konca zgaga mnie meczyla,a wcale nie mial duzo wloskow jak sie urodzil :P

10 lata 7 miesiąc temu #884630 przez czajusiątko
Polal co to za przedszkolanki, że się dzieci nie potrafią doliczyć?? :blink:

Sandra moim zdaniem Bruno pięknie sobie radzi jak na dziecko dwujęzyczne :) Oliwii też widać trójki, a nie mogą się przebić...

Agnessa no to ładnie mąż się zachował, pewnie właśnie ze względu na zeszłoroczny dzień ojca B) mój się nie wykazał, powiedział tylko, że pojedziemy kiedyś do takiego zajazdu na kolację- taaa, już to widzę. Zresztą wolałabym żeby kupił chociaż kupił małego kwiatuszka i dał Oliwii, żeby mi dała... no ale faceci są tacy niedomyślni :S :P

No a u lekarza w sumie nic konkretnego. Osłuchowo czysto, więc dostałyśmy kropelki, syropek i witaminki, a jakby się pogorszyło to mamy się inhalować. Wzięłam też skierowanie do ortopedy bo wydaje mi się, że Oliwii czasem duże paluszki u stóp uciekają.

A Oliwia od jakiegoś czasu zrobiła się straszna Zosia samosia. Wszystko musi robić "siama"- iść po schodach, jeść, zakładać skarpety, wylewać siusiu z nocniczka, otwierać lizaka, itd. Trochę to męczące, ale bardzo urocze :)

10 lata 7 miesiąc temu #884852 przez toska
PolaLtrochę dziwna sytuacja jak można o dziecku zapomnieć nie dziwię się że ci przykro było,
agnesssaładną niespodziankę miałaś, super się spisał synek przy pomocy tatusia :) powrót do pracy mało fajny bo tutaj to zaraz wszyscy sie ściskaja i buzaki dają, a o ciąży wiedziała moja kierowniczka, szef i dwie koleżanki, ale niestety rozniosło sie dalej, bo w moim departamencie wiedzą wszyscy a reszta to nie wiem, bo i bliższego kontaktu nie mam jakoś przeżyłam.
chasiamino właśnie też oglądaliśmy w decatlonie, ale póki co to nawet rowerów nie mamy ale żeśmy sie napalili tylko czy Dominikowi sie spodoba,zzobaczymy.A jak twoje dolegliwości ciążowe?oby szybko minely.
Sandra85fakt u ciebie trochę trudniej z polskim, my tylko po polsku w domu mówimy a hiszpańskie słówka to Dominik tylko ze żłobka łapie.Bruno mały spryciarz i świetnie sobie radzi :laugh:
czajusiątkou mnie też dzień matki przeszedł bez echa nawet musialam mu pprzypomnieć żeby do swojej zadzwonił.No takie są te chłopy niestety.
Dobrej nocki

10 lata 7 miesiąc temu #884885 przez PolaL
Chciałam się pochwalić że z okazji Dnia Dziecka zapisałam Szymke na wyscigirowerkowe.pl/ w Szczecinie są 08.06 ;) Jak dla naszych pociech to trochę za wcześnie bo wyścigi są od 3 lat do 10. Ale za rok może któraś z was się skusi w obrębie swojego województwa. Liczą rocznikami wiec maluchy będą mogły spróbować swoich sił. My zobaczy jak to wygląda w tym roku jak będzie ok. to za rok startujemy też z Gabi :)

A w przedszkolu to chyba Panie uważają że nic się nie stało. Jak będzie okazja to "wygarnę" im moje żale :evil:

Co do ząbków to wczoraj na przebiły się 2 trójki został jedna i mamy komplet 3-jeczek. Zostaną jeszcze 3 piąteczki i ufff z górki. :lol:

10 lata 7 miesiąc temu #884892 przez Ania14.09
Witajcie mamusie!
Spóźnione życzenia z okazji naszego dnia. Wczoraj wróciliśmy z Norwegii...było..... fajnie, podróże kształcą. Jak ktoś lubi góry, to polecam. Chyba jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Filip podróż zniłosł dzielnie. Komunia bratanicy świetna. Filip pierwsze dni nie puszczał mnie na krok, co wszyscy musieli komentować, że go rozpieszczam. Dopiero musieliśmy pogadać i wyjaśnić sobie pewne sprawy, żeby zrozumieli, mam przynajmniej nadzieję, że zrozumieli.
Później wstawie foty, bo nirstety już nie moge pisać, ciągnie mnie za rękaw..... :angry:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #884917 przez Ania14.09

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 7 miesiąc temu #885188 przez chasiami
Witam
Wróciłam od gina termin na 8 stycznia :) wszystko ok tylko mam nadżerkę ale małą i cyste, 2 cm ma, niby ma sie wchłonąc.
Już sie rusza, widac pępowine i serce jak dzwon :)

A mdlości są, wymiotowac tez mi czasem sie chce, ale nie potrafie tak jakby nie mam czym, tylko naciągam :(
miłego dnia życzę :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #885248 przez kasia7775
Ania widoki super, zazdroszczę wyjazdu :) a co do komentowania to osoby postronne zawsze maja najwięcej do powiedzenia :unsure: ostatnio moja mama z tekstem, jak Oli się uderzył: o Jezu, musisz bardziej uważać itp. Potem została z nim na godzinę i nie mogła nadążyć, dwa razy się uderzył. No to ja na bezczelnego: o Jezu, mogłaś uważać :P

Pola też bym się wkurzyła, a panie widać nalane maja :(

Toska ja dostałam storczyka na dzień matki, ale to moja córka z mężem załatwiła, bo on by sam nie pomyślał :laugh: Fotelik na rower kupiłam używany Romera do 22 kg, jedynie brakuje mi w nim wkładki (może kiedyś była). Jeszcze nie jechałam z Olim, bo albo za gorąco, albo za zimno :P

Chasiami współczuję mdłości, ja na szczęście nigdy nie miałam.Fajnie maluszka zobaczyć na USG :kiss:

Czajusiątko Oliwier też wszystko sam

Agnessa jak Maksiu, lepiej mu już?

Sandra długo jeszcze będziesz Kubę pilnować?

U nas jak zwykle wszystko w biegu. W weekend goście, była koleżanka z dwójką dzieci. Proponowałam jej wcześnie, żeby na noc została, ale potem się cieszyłam, ze nie chciała. i tak jeden dzień mnie wykończył. Nie wiem dlaczego zawsze po jej wizycie Oliwier jest chory? Fakt, że jej mały zawsze ma katar, a może tylko zbieg okoliczności. Najgorsza była noc z poniedziałku na wtorek, prawie w ogóle nie spaliśmy. Dzisiaj jest jakby lepiej.

Byliśmy w żłobku na spotkaniu, Oli idzie od września. W sierpniu od połowy będzie czas adaptacyjny. Wczoraj wpadł jak do siebie na salę, wziął 2 autka i się bawił :) mówiłam rodzinnej, że idzie do żłobka, powiedziała, żeby koniecznie na pneumokoki zaszczepić. I dobrze by było też na ospę, dla dzieci żłobkowych jest bezpłatna. Nad nią się zastanawiam, bo w końcu wszyscy ją mieliśmy i nic się nie stało. Ale lekarka powiedziała też, że teraz są często powikłania po ospie, a kiedyś tego nie było. Co myślicie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka