- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
czajusiątko rosnąć może szybko mu rosną ale zanim będzie miał taką czupryną jak ostatnio to pewnie grudzień będzie
Pola my wczoraj wybraliśmy się nad jezioro większą zgrają i nas burza przegoniła. Umoczyliśmy tylko dupki i musieliśmy uciekać bo tak grzmiało i waliły pioruny że szok. Drzewo połamało niedaleko więc tempo pakowania mieliśmy niezłe
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia tak się wyszalał, że potemw nocy się budził z płaczem
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moje dwa Skarby spia, wiec moze zdaze cos skrobnac - maz u dentysty Nasz Synek urodzil sie 29.07. o godzinie 19:41, porod ok - krotszy od poprzedniego, wody odeszly w poniedzialek ok. 23 w nocy, o 1 w nocy bylismy w szpitalu, a urodzilam jak widac o 19:41 - widac taka moja natura,ze rodze dluuuuuugo hehe ale sie cieszymy, bo tym razem wszystko naturalnie, maluszek od razu u mnie na brzuchu, pepowine maz obcinal urodzil sie z waga 3600 g, 55 cm, glowka 37cm, obylo sie bez szycia w domu jestesmy od soboty,bo w piatek byl pod lampami, teraz tylko troche ciezko - ja mam anemie, starszy syn - zapalenie migdalkow (plus goraczka, spac nie moze w ogole, bo mu sie ciezko oddycha, placze, wybudza sie, potem w dzien chodzi i sie przewraca na prostej drodze, oczka takie biedne chore.. ale fajnie reaguje na braciszka mimo, ze marudka teraz z niego przez te chorobe - biedny moj ) mlodszy - dziennie do szpitala na kontrole bilirubiny, plus jakies zapalenie w pachwinach wlasnie wietrzymy, maz poszedl wykupic masc, ale jakos wyjdziemy na prosta - i tak obaj sa slodcy;) nazywa sie Hamza podrawiamy serdecznie :*
zdazylam tylko zdjecia zobaczyc - urocze jak Oliwka i Maks ida trzymajac sie za rece
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Jak zwykle jestem do tylu
Ummiwielkie gratulacje to jednak maluszkowi sie spieszylo na swiat
Ale super tyle zdjęć i filmików do oglądania
Ania super rodzinka, no i fryzura Filipa rzeczywiście po tacie
Polal makijaż profesjonalny makijaż profesjonalny
kasia7775 ale Oli świetnie się bawi
Czajusiątko Agnesssa Justys fajnie ze udały się spotkania a zdjęcia rewelacyjne
Agnesssa pytałaś o męża wiec on pracuje na własną rękę i akurat teraz musi pracować bo firma dla której pracuje ma duże zlecenie a ja urlop wzięłam teraz bo w sierpniu zamykają mi żłobek wiec dłuższy wyjazd odpada
Kasiawidzę ze sezon urodzinowy otworzyłaś i tak zerknęłam sobie na tabelkę i tak smutno się zrobiło bo tak mało mamusiek zostało szkoda
U nas tez grzeje ale tu normalne, tez by sie trochę deszczu przydało no ale zero chmurek na niebie A ja od piątku się urlopuje i korzystam z czasu dla Dominika bo tak na dobra sprawę to teraz się przekonuje jak to jest być cały dzień w domu z dwulatkiem Dominik coraz więcej mówi, powtarza wszystko do usłyszy no i ulubione pytanie to oczywiście:co to jest? Moze uda mi sie zaglądać częściej.
Milego popoludnia
A gdzie jest Sandra?
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
dziekuję za miłe słowa odnośnie zdjęć. Powrót do rzeczywistości po urlopie, bleeeeeeeeeeeee
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Sandra będziemy czekać
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Toska oj nie musisz mówić jak to jest być w domu z dzieckiem ja już się doczekać nie mogę kiedy Oliwier do żłobka pójdzie teraz mnie męczy, żeby z nim kółko graniaste tańczyć, a największy ma ubaw, jak razem się przewracamy
Wczoraj Oliwier mnie zaskoczył zupełnie jak jesteśmy w domu to chodzi bez pampersa. Od czasu do czasu wołam go na nocnik,który cały czas na widoku stoi. Do wczoraj nic nie zrobił do niego. Siedział, mówił siku, wstawał i mówił: nie ma A wczoraj sam sobie przyszedł, usiadł i zrobił siku i kupkę w szoku byłam, ale pomyslałam, ze przypadek. No ale dzisiaj znów zrobił tak samo Czyli powoli kuma o co chodzi
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jak mowila Anulka - dwoje dzieci to nie jedno no i jak zupelnie inne dziecinstwo bedzie mial drugi maluszek od pierwszego - drugi przyzwyczajony do halasu robiony przez pierwszego, biegania, do tego, ze nie zawsze mozna od razu zaspokoic jego potrzeby itp. chyba wychodzimy na prosta z chorobami, ale nie chce zapeszyc, bo jutro znow do szpitala na kontrole bilirubiny, ktora zamiast spadac to rosnie... dzis mial 18,5. Potem kontrola u pediatry ze starszym i moze druga wizyta poloznej. Ciagle cos, nie ma nudow
Kasia brawo dla Oliwiera! tutaj jak sie komus powie, ze dziecko odpieluchowane w tym wieku, albo ze kuma co to kupa to robi wielkie oczy i mowi, ze przeciez to dopiero jak bedzie mial 3 lata
Ania to nie ja zaskakuje a moje dzieci takie sa a najsmieszniejsze jest to, ze czulam, ze urodze wczesniej z tymi skurczami, ktore mialam juz od ponad tygodnia plus czop odszedl w piatek, ale sobie mowie - nie chce urodzic 28 ani 29. lipca bo to takie malo fajne liczby, wiec te dwa dni odpadaja a potem moze juz byc choc niech to bedzie sierpien no i moje dziecko wybralo akurat 29 Yasinko tez tak zrobil - nie chcialam rodzic 20-tego bo mi sie ta data z kims srednio kojarzy no i sobie ja wybral teraz to sie ciesze, ze juz bez brzucha w te upaly- jakos tak lzej hehe
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Ummi no to obaj zrobili Ci psikusy Ja jakoś zawsze miałam wrażenie że przenoszę choć w myślach chciałam żeby urodziły się o czasie lub wcześniej. Szymek miał termin na 31.10 a urodził sie 24.10 ze względu na moją infekcję dróg moczowych (podejrzewam że gdyby nie to urodziłby się o czasie)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gabi urodziła się o czasie i tu chciałam żeby tak było żeby nie wywinęła numeru i nie urodziła się wcześniej tylko na dziadka urodziny. Najgorzej było w 22.09 ( w terminie) że w ogóle nie miałam żadnych skurczy praktycznie do godziny 15:30. Potem lekko pobolewał mnie brzuch ale jak czop mi odszedł o 16:30 to wszytko potoczyło sie dalej błyskawicznie. Dlatego zaskoczona jestem że czop Ci odszedł w piątek a mały urodził sie we wtorek. Ale jak widać każda kobieta inaczej przechodzi poród.
Zabieram wczoraj dzieciaki od rodziców ( bo przecież przedszkole i żłobek ma miesiąc wolnego - dobrze że mój tata w tym roku zdecydował się na wcześniejszą emeryturę bo normalnie chyba musiałabym pójść na urlop bezpłatny), zachodzę do domu Gabi zaczyna robić siusiu patrzę na jej pupę cała czerwona. Podnoszę bluzeczkę a ona cała w kropki - brzuszek, plecki jak się przyglądnęłam to też rączki. Dzwonię do mamy czy coś widziała a ona że nie a przecież ją przebierała. Ale słyszała że w żłobku była różyczka no to ja załamka bo przecież zaraźliwe to jest ja nie wiem a w domu jeszcze Szymek. Ale poszłam do lekarki i ona mówi że to nie różyczka podejrzewa że mała złapała jakiegoś wirusa a u małych dzieci część wirusów wywołuje właśnie wysypki. Poleciła wapno i kąpiel w krochmalu. No i dziś rano mała nie ma już kropeczek na ciele ale zobaczę bo niby do 2-ch tygodni mogą znikać. Zobaczę jak wrócę czy znów się pojawią.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Polal oby to faktycznie był tylko jakiś wirus
Ummi 3 latka?? widocznie co kraj to obyczaj
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja wszystkie moje dzieci rodziłam przed terminen, no z Madzią miałam na 13 marca, a urodziłam 11, bo lekarz nie pozwolił przenosić i powiedział, że 11 muszę urodzić, jak nie sama to cc,ale udało się naturalnie. Filipa by pewnie nie było gdybym przenosiła, dużo zależy od organizmu matki i dzieci się rodzą kiedy chcą
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My dzis po pierwszej kapieli i dobre wiadomosci – bili zaczela spadac
U nas wlasnie teraz Yasko caly w wysypce – rece, nogi, brzuch itp., lekarka dzis powiedziala, ze widac to zapalenie migdalkow bylo wirusowe a nie bakteryjne:) teraz obie mamy dzieciaczki w kropki zdrowka zyczymy !