BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #399049 przez Jussstyś
andra to uważaj tam na siebie :huh: co do ruchów, widocznie będziesz miała spokojne dzieciątko, moja córcia jak już wariuje to na całego, aż czasami mnie skóra zaboli tak mi ja naciągnie :laugh: ale tak na powaznie, to moja bratowa tez czuła mało ruchów i okazało się że jest duże dziecko i sie nie mieści, 2-3 razy w tygodniu chodziła do szpitala na KTG żeby posłuchac serduszka i sprawdzic częstotliwość skurczy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399050 przez aganio87
Aniu ja chodze już jak żółw ze złamaną nogą tj tak wolno bo nie mam sił zawsze jak pokonywałam trase na pks w 10 min już zajmuje mi to 30 min.....

Kasia lasencja taka z Ciebie że pozazdrościć :) a jak sie już czujesz??? a pamiętasz o kuchni dla mnie ???? :lol: :lol: :lol:

chasiami zgadzam sie z monią przynajmniej można podzielić sie "informacjami"

a ja już wszycho mam wczoraj kupiłam przewijak za 45 zł, majtki poporodowe, nożyczk, podkład pod prześcieradło, mleko bo napeno bede musiała dokarmiać bo nie starczy mi pokarmu dla dwójkeczki i przybory toaletowe dla siebie :) zawsze zamawiałam z allegro a tu ja patrze a pod nosem mam hutrownie smykuś z tanimi cenami
www.smyk.bydgoszcz.pl/sklep-internetowy/index.php

to teraz bede mogła zacząć pakować torbę do szpitala ale to po weekendzie jak przywioze szlafroczek i torbe ze strychu od kuzynki :) :) :)

makrelcia ja zawsze wszystkie ciasta mroże jak wiem że zostaną albo ktoś ma przyjechać za pare dni czy tydzień albo 2 :P :)

[*] 6.11.2011

12 lata 5 miesiąc temu #399071 przez 26joanna
Cześć :)
Dzieki dziewczyny , trochę mnie uspokoiłyście :) Przy Lusce nie miałam aż tak obfitych , hmm tak dużo to miałam jak poród się zaczynał i odpadł czop , ale na szczęście teraz mam normalne :blink:
andra88 mój przede wszystkim śpi , ale czuje go praktycznie cały czas , bo jak nie kopnie to wypina się strasznie :lol:
Wy pakujecie torby do szpitala a ja dopiero piorę. Pogoda nie sprzyja praniu i piorę pomału , a końca nie widać. Dopiero ubranka wyprane , a gdzie reszta .....

12 lata 5 miesiąc temu #399077 przez aganio87
Ja już prałam miesiąc temu jak dostałam ciuszki by porobić miejsce :) teraz tylko dokładam :P hehehehe

A moje chłopaki ADHDowce nie chcą przestać wariować wczoraj myślałam że odpłynę Ksawcio chyba chciał nauczuć sie wstawać i jednocześnie dostałam ucisk na żebra i na podbrzusze aż stanęłam z zakupami... a norma to wieczorami że z tatusiem kopią piłkę gdy ja chce spać...

[*] 6.11.2011

12 lata 5 miesiąc temu #399139 przez kasia7775
Witam :)

Aganio wysłałam maila. A czuję się już dobrze.

Mój mały też spokojny, nie dokucza mi za bardzo :) czasami tylko girę mi wciśnie w pęcherz :silly: wtedy mnie skręca :silly:
Ciuchy mam już poprane wszystkie, a połowę wyprasowaną. :) Raz mnie natchneło i prasowałam od 22 do 2 w nocy :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #399141 przez aganio87
Kochana Kasiu dziękuje :* :kiss:

[*] 6.11.2011

12 lata 5 miesiąc temu #399219 przez Jussstyś
A ja się melduję że jestem po wizycie :-) córcia waży 2100g więc jest duża jak na ten tydzień :-)
No i musiałam sie zarejestrowac do innego lekarza,bo moj na urlopie do 22.08 a ja zwolnienie
mam do 17 wiec muszę mieć ciągłość,ehh jedną wizytę jakoś przeżyje ;-)
A moja córcia ma chyba ADHD bo codziennie wariuje jak nie wiem :-) nawet dzisiaj jak pielęgniarka
badała tętno to wariowała i nie chciala dać sprawdzić serduszka ;-)

12 lata 5 miesiąc temu #399224 przez MADZIA7
Justyśś to świetnie, że z córeczką wszystko w porządku, faktycznie duża, moja chyba też tak rośnie:) Ale coś ostatnio mniej wariuje, może ma już ciasno :)

Andraa odpoczywaj, ja też często leżę, bo stale jestem śpiąca, nie wiem, czy to przez cukier, czy przez niskie ciśnienie.

Właśnie spakowałam torbę do szpitala (tak na 3/4 gotowości) i czuję się przez to jakbym miała już rodzić, zestresowała mnie ta torba ;) , bo stale mi się zdawało, że to jeszcze tyle czasu, a tu już 30 tydz. ponad :)

12 lata 5 miesiąc temu #399230 przez moniab26
He he ja już swoją torbę zdążyłam rozpakować ale wszystko leży w gotowości jak by co...
A skoro już jesteśmy przy praniu i prasowaniu to ja bardzo chętnie zaproszę którąś do pomocy bo jakoś nie mam natchnienia więc zapraszam :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 5 miesiąc temu #399276 przez MADZIA7
Moniab, kusząca propozycja z tym prasowaniem u Ciebie ;)

12 lata 5 miesiąc temu #399289 przez madeleine
Cześć dziewczyny :) długo nie pisałam, bo nie miałam po prostu czasu :P ale czytałam wszystkie posty na bieżąco :) co do upławów, o tez mi się pojawiły teraz jakoś bardziej obfite, wcześniej nie było praktycznie nic, teraz bez wkładek się nie obejdzie :/
Przedwczoraj mnie wzięło na porządki i przenoszenie rzeczy ode mnie z domu do już naszego pokoju w domu teściów :P umyłam okna, poprałam i zawiesiłam firanki, w końcu założyłam moskitiery na okna, pomyłam meble i układałam rzeczy w nich, stoją już dwa tygodnie skręcone ale jakoś nie było kiedy powkładać wszystkiego :P
Cieszę się, że wesela się udały :)
Wczoraj wieczorem to taki straszny ból brzucha mnie złapał.... Tylko to było dziwne, bo zaczął się nagle, trwał ze dwie minuty i to na całej powierzchni brzucha, nie w środku tylko na zewnątrz ale pod skórą, tak jakby sama macica, od razu brzuch się twardy jak kamie zrobił... na szczęście małej to nie przeszkadzało, bo dalej wierciła swoją nogą w moich berach :P Ból był nie do zniesienia, przestraszyłam się nie na żarty, na szczęście przeszło, na internecie wyczytałam, że tak wyglądają skurcze porodowe... Dziewczyny co co wy o tym myślicie?

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399317 przez Sandra85
Witam :)
Madeleine ja tez tak mam czasami,tylko moje skurcze trwaja kilka sekund i polozna powiedziala,ze to sa te przepowiadajace.Ale gdyby byly czesto lub trwaly dluzej to mam sie zglosic na wizyte.Wiesz to tez moze byc z przemeczenia,tak duzo sie narobilas w krotkim czasie,a teraz to musisz oszczedzac sie :) Najlepiej to skonsultuj z lekarzem przy nastepnej okazji,a teraz sie oszczedzaj i odpoczywaj :kiss: He,he ja juz mam poprane i poprasowane ciuszki,a zostaly mi tylko poscieliki te nowe do prania i prasowania,ale to stwierdzilam,ze zrobie przed zalozeniem juz :) A te co dostalam to tez juz poprane i poskladane,kocyki i ochraniacze na lozeczko tez :) Jeszcze na pewno cos kupie,bo u nas teraz oferty na wyprzedazach taniej nawet o 70% to skorzystam,ale to w przyszlym tygodniu.To jeszcze sie troszke prania uzbiera,ale jestem na biezaco :silly: Jussstyś to super,ze Malutka tak urosla i ze jest zdrowiutka :) To mowisz,ze wariuje jak synkowie Aganio??? :silly: Moj mial przedwczoraj taki dzien,a dzisiaj znow malutko sie rusza :huh: Ale to moze dlatego,ze duze upaly :unsure: Madzia juz niedlugo bedziemy tulic Malenstwa :side: Ten czas tak szybko leci...

12 lata 5 miesiąc temu #399332 przez moniab26
madeleine po tym co napisałaś o myciu okien i wieszaniu firan nie dziwię się, że złapał cię skurcz, w ciąży nie można podnosić rąk do góry bo napinają się mięśnie brzucha i powodują skurcze właśnie, mogą one wywołać nawet poród przedwczesny.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399359 przez hanias
Witam dziewczyny!
Jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie jeszcze przyjmiecie. Od jakiegoś czasu znalazłam tą stronę, poczytałam wasze wpisy i postanowiłam dołączyć :laugh: No to troszkę o sobie: termin mam na 12 września i ma być dziewczynka (Hania :lol: ). Na początku trochę się namęczyłam. Do 5 miesiąca wymioty, przez które 3 krotnie wylądowałam w szpitalu, potem kolejna wizyta w szpitalu z podejrzeniem odpływania wód płodowych. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. No ale dosyć już stękania i narzekania. W poniedziałek byłam u gina i mała waży 2300g więc spora i ułożona już jak do porodu główką w dół, więc mam nadzieje że tak pozostanie. Jest strasznie ruchliwa, ciekawe co za gagatek z niej wyrośnie hehehehe.
:unsure:

12 lata 5 miesiąc temu #399442 przez patys
witaj Hanias w naszym gronie:)cieszymy się że dołączyła do nas mamusia z córeczką bo u nas prawie sami chłopcy :silly: a imię dla córeczki bardzo ładne, zawsze bardzo je lubiłam:)

ja nadal odpoczywam na wsi, odwiedzam rodzinkę w okolicy i właśnie wczoraj byłam u znajomych, którzy mają małego synka i dziś się okazało że ma anginę ropną biedactwo...no i mam anadzieję że nie udało mi się zarazić ;) ale jestem dobrej myśli ważne żeby maluszek wyzdrowiał....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka