BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #420957 przez agnesssa
Dzień dobry

Później Was nadrobię teraz przekazuję wieści od Andry :woohoo: Wczoraj odeszły jej wody i jest w szpitalu, mają jej podać kroplówkę, bo nie ma skurczy :huh: Tak więc czeka na rozwój wydarzeń. I wszystkie Was pozdrawia :kiss: :kiss:

Andra Zaciskam kciuki, żeby poszło gładko i bezproblemowo. A już za chwilkę będziesz tulić Adasia :kiss: :kiss: :kiss:

Jakoś źle spałam boli mnie cała szyja :angry: Od wczoraj też mam spuchnięte nogi jak balerony i żadne moczenie nie pomaga, a do tego bardzo się wqrzyłam, bo cały czas waga mi rosła tak mniej więcej kg na miesiąc (czyli mniej więcej tyle co Maks)i miałam 6kg na plusie, a teraz nagle mam 2 kg w 3dni, a w sumie 3 kg w tydzień :( A jem tak samo, nawet mniej ostatnio przez zgagę :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #420959 przez Jussstyś
patys ale Ci dobrze, ja już nie pamiętam, co to jest spokojna noc :silly: wszystko mnie juz boli :silly:
PolaL ja tez co chwilę się budzę w nocy, a żeby potem zasnąć to tragedia :huh: mi niby lekarz powiedział, że mała jest juz bardzo nisko, ale nadal czuję jak mi po żebrach jeździ :silly:
Madzia7 też tak mam :laugh: szczególnie wieczorami, kiedy czytam sobie przed spaniem :laugh: wyciąga nogę i w jednym miejscu takie spiczaste się robi, czasami zniknie a czasami zjedzie na prawy bok a wtedy booooli :laugh:
Anulka mi tez kolezanka ostatnio mówiła, żebym cieszyła się wolnością, bo ona tez czasami chciałaby cofnąć czas, cały czas powtarza, że wolała mieć Bartka w brzuchu, bo jak gdzies wychodziła, to ubierała tylko siebie i nie zabierała wozka, pieluch jedzenia etc. a teraz to pół domu prawie zabiera zanim wyjdzie :laugh:
chasiami a ja się własnie czasami zastanawiałam, jak to będzie po urodzeniu, czy bedzie mi tych ruchów w brzuszku brakowało, czy zapomne o tym, a jednak zapomina się, tak samo o bólu. No tak gdyby kobiety pamietały ten ból, to nie rodziłyby więcej dzieci :laugh:

Ja miałam jak zwykle koszmarną noc, co chwile pobudka, bo niewygodnie, dobrze, że mąż ma nocki, to mogę się rozłożyć na całym łózku, ale to tez nic nie pomaga, ogólnie to nie jestem jeszcze taka wielka, żeby całe łózko zająć :laugh: . Bolał mnie całą noc prawy bok brzucha, czułam że mala się tam ułózyła, ale nie wiem co mi tam uciskała, że tak bolalo :huh: A jak wstawałam siusiu to mnie w pochwie kłuło i brzuch tak ciągnął jakby miał odpaść, ledwo szlam :huh:

Miłego dzionka :)

12 lata 3 miesiąc temu #420963 przez basiek_252
Witajcie
Dziś o 8.25 urodziłam Ige Karoline 2700 g i 51 cm.

12 lata 3 miesiąc temu #420966 przez Anulka
Basiek_252 WIELKIE GRATULACJE !!!!!
[/b][/color]

SZybko poszło :laugh: . Czekamy na zdjęcia malutkiej i relacje z porodu :) .

12 lata 3 miesiąc temu #420968 przez agnesssa
Basiek OGROMNIASTE GRATULACJE DLA CIEBIE I CÓRECZKI Daj znać co i jak jak tylko dojdziesz do siebie :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #420971 przez baby_55
Basiek gratulacje :)

Andra trzymam kciuki, zeby szybko poszło :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #420973 przez Lui
basiek_252 GRATULACJE ! :)))
wystarczy wejść z rana po nocy i niespodzianka za niespodzianką
Andry - czekamy na więcej wiadomości :)))

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #420975 przez Jussstyś
BASIEK OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I CORECZKI :kiss: :kiss:
odezwij się jak tylko dojdziecie do siebie :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #420978 przez Jussstyś
Trzymamy kciuki za Andrę :laugh: ja też juz chcę :laugh: a wczoraj pisala, że była u lekarza a tu ani widu ani słychu :laugh: :laugh: także Anulka u Ciebie też wszystko może się stać w jeden dzień :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #420990 przez agnesssa
Wczoraj obie i Andra i Basiek były na wizycie i pisały, że nic się nie dzieje, a tu dzisiaj niespodzianka :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #420997 przez mala2809
Nie zdążyłam wczoraj pogratulować kasieńce a tu dzis już następna mamusia rozpakowana :kiss: ogromne gratulacje dziewczyny i buziaki dla Waszych Maleństw :kiss: :kiss: :kiss:

Teraz zaciskamy kciuki za lekki poród dla Andry :lol: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #420999 przez Lui
agnesssa masz racje, że obie miały wizytę i faktycznie u żadnej nic się nie zapowiadało :) !

Dzisiaj "najprawdopodobniej" mój ostatni dzień w domu przed jutrzejszą wizytą w szpitalu,mam troszkę jeszcze do porobienia, m.in. doprowadzę domek do porządku ostatecznego (jeszcze w nocy robiłam dokumenty od 4 do 6 nad ranem bo nie mogłam spać a i tak nie skończyłam),

Wieczorem mamy z Mężem mszę za Babcią (umarła w tamtym roku) tak mi się nie chce iść bo zaraz spotkanie z Teściami, Bratem Męża i jego a`la żoną (nie lubimy się - wiecznie ma jakieś mądrości dla mnie jest starsza o jakieś 4 lata i już słuchałam wykładów, że będę wyciągać baterię z zabawek, że to, że tamto - mają Chłopca wieku mojej siostry Córeczki - 3latka - moja siostra ma świetnie relację z córeczkę i z mężem a tamci .. nic, chyba nawet małego biją przynajmniej tak wyszło z rozmowy). Mąż mówi, żebyśmy nie szli bo jeszcze się zdenerwuje i będzie mnie musiał wieś wieczorem na porodówkę :D

12 lata 3 miesiąc temu #421009 przez MADZIA7
BASIEK GRATULACJE DLA CIEBIE ORAZ IGI!!!!!

ANRAA TRZYMAMY KCIUKI!!!!:) OBY SZYBKO I MAŁO BOLEŚNIE POSZŁO!!!

A ja myślałam, że dzisiaj taki spokojny dzionek będzie:)

Agnessa nie martw się wagą, bo to od spuchnięcia, jak ja puchnę, to mam róznicę wagi do 3 kg! a potem wraca mi waga wcześniejsza.

Anulka nie strasz, bo mi się też odniechce rodzić ;) Masz pewnie sporo racji z tą zmianą życia o 180stp., mam nadzieję, że jakoś sobie dmy radę:)

Lui to może faktycznie dobry sposób na przyspieszenie porodu - takie spotkanie z kimś wkurzającym;) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Właśnie buszuję po internecie w poszukiwaniu dobrego pediatry w moich okolicach, już mam 2 upatrzonych, ale te opinie to nieraz skrajne są... a znajomych mam z innych częsci miasta, więc się nie doradzę, ale tym sposobem wybrałam sobie ginekologa i jestem zadowolona, więc moze z pediatrą też się uda:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421017 przez kasia7775
Basiek GRATULACJE ! Buziaki dla was :kiss: :kiss: :kiss:

Andra trzymam kciuki, żeby szybciutko poszło :)

Tak to jest dziewczyny z porodem, ze nie znamy dokładnie dnia ani godziny :lol: Ja tez pisałam, ze się nic nie dzieje, a za 2 godziny wody odeszły :silly: Tak więc się nie zarzekajcie, że nie będziecie dzisiaj rodzic :silly: :lol:

Anulka koleżanki dobrze mówią, przynajmniej na początku jest trudno. teraz jestem w szpitalu to i tak nie mam nic innego do roboty jak opieka nad dzieckiem. Ale w domu trudno zrobić cokolwiek. Jak wyjde to mam kilka spraw urzedowych do zalatwienia i zastanawiam sie jak to zrobic

pola ja dostalam mega biegunke zaraz po odejsciu wód :silly: raz ledewo zdazylam :woohoo:

Agnessa ja w ostatnim tygodniu 4 kg wiecej wazylam

Chasiami ja już też nie pamiętam bólu :)
Pierwsze dwa dni brakowało mi ruchów, tak dziwnie było bez, ale już też zapomniałam

12 lata 3 miesiąc temu #421018 przez Anulka
Jussstyś wiesz jakoś trudno mi w to uwierzyć, że u mnie coś się stanie nagle tak jak u dziewczyn. Ja jestem pewna że dopiero jak pojadę w poniedziałek, to będę miała wywoływany poród :) .
Lui jak ja Cię rozumiem !!! Żona brata mojego męża, starsza ode mnie o 3 lata, matka 2 dzieci, trzecie teraz już w brzuchu. Kura domowa, co jest szczytem jej osiągnięć i możliwości. Przy każdej rozmowie, że mną "doradza" non-stop. A gdy jej powiedziałam, że się myli, bo wiem np. od położnej że wygląda to inaczej, zaczęła wrzeszczeć, że podważam jej słowa, że ona ma większe doświadczenie..... :laugh: :laugh: . Zapytałam wtedy czy uważa się za mądrzejszą od położnej. :lol: Takich idiotek to pełno jest na tym świecie. Im mniej we łbie, tym bardziej się puszy jak indor. ŻENADA po prostu !!!! :woohoo: :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka