BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #421702 przez majka_166
agnesssa napisał:

Majka Witaj :woohoo: Z tym panikowaniem to się nie przejmuj, bo chyba każda z nas tak ma :woohoo: Mi się podoba Amelia :unsure: A znieczulenie zdecyduję dopiero w szpitalu o ile będzie taka możliwość :woohoo: Mi z USG pokazało 26 sierpień a ciągle chodzę w dwupaku i się na razie nie zapowiada, żebym nie donosiła do terminu :silly:

Mam nadzieje jednak że urodze wczesniej niż ten 27 wrzesnia , bo tak mi sie dłuży ta moja ciąza. czekam i czekam i czekam ehhh :) te 9 miesięcy stało sie dla mnie wiecznościa. dodatkowo (to jest chyba jakies zboczenie z mojej strony) ale nie moge sie doczekac jak zobacze swój brzuch po porodzie. No i czuje sie juz jak ciezarówka załadowana po brzegi , przytyłam jakieś 14 kg i czuje ze jeszcze prztyje z kilogram to mi wystrzeli ten brzuch .
Dla męża jestem niemiła , wszystko mnie drażni i odeszła mi ochota nawet na przytulanie, a widze ze mu tego brakuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #421704 przez Patka0308
MADZIA7 starałam się negocjować, ale on nie umie się postawić swojemu tacie... żeby samemu wyjść z inicjatywą do neigo to też nie, a poza tym twierdzi, "kochanie spokojnie do 15 września zdażymy", a ja mowię, że jak zaczne rodzićto dopiero on zacznie panikować i myśleć co tu zrobić żeby to w końcu skończyć...

agnesssa ostro się wkurzyłam... póki nie ma go w domu i nie myślę o tym to jest ok,ale jak pomyśle o tym to mnie krew zalewa! :angry:

czajusiątko i mala ja też mam zjazdy, ale postanowiłam że te pierwsze sobie odpuszcze, tym bardziej że mam je co weekend, i to piatek sobota i niedziela, non stop. Gorzej jest z tym że trzeba mieć 100% obecności na większości przedmiotów,ale jak rozmawiałam to kwestia dogadania się, że masz dopiero co urodzone dzieciątko itp i powinno być ok :) :) ;)

12 lata 3 miesiąc temu #421708 przez majka_166
kasia7775 napisał:

Przed chwila lekarka była, małemu bilirubina nie chce spaść :( dostał antybiotyk, dalej kroplówki i mam mu butlę dać 3 razy na dobę.
Az sie poplakalam

Musisz myśleć pozytywnie, na pewno niedługo się unormuje i wrócicie szybko do domku !!

12 lata 3 miesiąc temu #421710 przez Patka0308
kasia7775 spokojnie... nie denerwuj się tak, napewno spadnie ta bilirubina i będzie ok, a teraz Ty musisz być silna dla swojego maleństwa, nie martw się na zapas, napewno antybiotyk pomoże i wszystko wróci do normy... trzymaj się kochana !!! :kiss: :kiss:

majka teraz każdej nierozpakowanej z nas się dłuży ciąża i każda chciałaby już urodzić, ale wszystko zależy od dzieciaczków a im w brzuszkach u mam jest dobrze i nie spieszy im się na świat :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #421711 przez agnesssa
Majka ja też chciałam urodzić wcześniej tym bardziej że mój synuś jest bardzo duży, ale jak widać nasze dzieci same wiedzą kiedy chcą wyjść i nie ma na to wpływu ;)

Patka Zadzwoń do niego, że masz skurcze co 5 minut i że się zaczeł, nastrasz go trochę, a przecież skurcze mogą jeszcze przejść po kąpieli :silly: Ale może dasz mu do myślenia, że nie zostało jednak tak dużo czasu jak mu się wydaje :silly: Mój maż też nie umie rozmwiać ze swoim ojcem i mnie to wqrza, na prawdę Ci faceci no takie pierdoły czasami :P

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #421714 przez Patka0308
agnesssa ooo może masz rację z tym telefonem :) chyba muszę tak zrobić może akurat dotrze coś do niego :D

właśnie Majka tak jak mówi agnesssa u mnie mój synek też jest bardzo duży, ale one same wiedzą kiedy mają wyjść :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #421717 przez majka_166
Patka moj maz sie z remontem ociągał, to jak bylam u lekarza to go nastraszyłam że lada dzien bedę rodzić i raz dwa sie uwinął. facet w sklepie meblowym kazał nam czekać na meble miesiąć , ale go poprosiłam żeby coś wykombinował zeby było szybciej bo niedlugo rodze, to meble po 6 dniach przyszly :)

12 lata 3 miesiąc temu #421719 przez majka_166
Racja , zajme sie czyms nie bede mysleć co sekunnda o porodzie to moze szybckiej zleci :) ale ja tez jestem wczesniaczkiem . mialam sie urodzic 30 wrzesnia , a urodzilam 22 :)

12 lata 3 miesiąc temu #421720 przez Patka0308
majka_166 u mnie naszym mieszkaniu już są wszystkie meble, nawet łóżeczko przygotowane dla małego,a zostały naprawdę pierdoły do zrobienia,jakby się przyłożyć to jeden dzień i wszystko skończone i tylko się wprowadzać, ale mój mąż ma czas...szlak mnie trafia już! :angry: ale zobaczę co mi powie dziś jak wróci,jak się nie ogarnie to wyprobuję pomysł agnesssy.

12 lata 3 miesiąc temu #421725 przez czajusiątko
Patka u mnie zjazdy co 2 tygodnie i na szczęście w tym semestrze na siatce godzin mam tylko kolo 160 godzin, bo w poprzednich semestrach miałam ponad 100 więcej :huh: A u mnie w grupie teraz będą 4 świeżo upieczone mamusie :laugh:
Idę myć okna... muszę się streścić, bo mam ich aż dwa ;)

12 lata 3 miesiąc temu #421728 przez majka_166
oj faceci.. :) ja mojemu tez na głowe wchodziłam , ale jednak sie uwinelismy więc i wy się uwiniecie:)
pociesze Cie, ja mieszkam na razie z teściowa , to jest dopiero makabra... !! już wiem skąd te wszystkie złośliwości na temat teściowej się wzięły.
dziewczyny ona nawet pranie robi lepiej niż ja !! I pomimo moich prośb wchodzi do naszego pokoju, wie co ma wziać do prania i pierze. Moje marynarki ze skarpetami roboczymi ;(
i nawet łózeczko zle postwiłam bo ona by gdzie indziej postawila. ehh

takze Patka troszke cierpliwości , porozmawiaj dziś z mężem i git:)

12 lata 3 miesiąc temu #421729 przez Patka0308
czajusiątko u mnie będą 2 nowoupieczone, chyba że jedna będzie brała dziekanke ;) ja studiuje fizjoterapie i troche mi przeszkadza ze zjazdy co weenekd i to 3 dni, a co do ilości godzin to jeszcze nic więcej nie wiem procz tego ze inauguracja roku jest 6 października ;) uważaj na siebie z tym myciem okien :) ja po remoncie będę musiała też umyć :D

majka_166 dobrze ze się uwinęliście ze wszystkim, mam nadzieję że i my zdążymy :) :) wiesz ja też mieszkam z teściami na tą chwilę, ale nie narzekam, mamy dobre stosunki i dobrze się dogadujemy ;) może dlatego że mieszkamy razem niecały rok :) współczuję Ci że tak nieciekawie Tobie się układa z teściową, ale skoro mówisz że narazie z nią mieszkasz to trzymam kciuki za szybkie wyprowadzenie się na swoje :) :)
trzymaj kciuki za moją dzisiejszą rozmowę z mężem oby to coś dało... :D

12 lata 3 miesiąc temu #421732 przez kasia7775
Majka oj dobrze wiem, o czym mówisz :silly: ja 5 lat z tesciowa mieszkalam, z czego 2 lata nie rozmawialysmy :lol: pracowalam wtedy na zmiany, syn mal 1,5 roku, córka 6 lat. Musiałam rano do przedszkola leciec, ugotowac obiad (ona nie gotowala dla nas, od rzau zapowiedziala, ale sobie zjadla mój jak jej podpasował). Rano wszystko bylo ok, razem wypilysmy kawe a jak wrocilam z pracy to sie nie odzywala, obrazona no cos. Po jakis 3 dniach sie dowiedzialam, zo o to, ze podlogi nie umylam :ohmy:

A co do facetow, jak zostawili nas w szpitalu kazalam przywiesc rzeczy dla mnie i malego. Dla malego cos tam przywiozl, dla mnie kompletnie nic :silly: potem mi dowiozl 2 golfy (ciekawe jak karmic?), 1 bluzke na dlugi rekaw i sukienke ciazowa.A na sali mam bardzo cieplo, bo maluszek nago lezy pod lampami. :silly: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #421735 przez Lui
Na biezaco:
USG pokazalo: 4113 kg
USG powiedziano, ze waga ok 4 kg

Pomine fakt, ze 30.08 moja Pani Gin mowila zebym się nie sugerowala tym co u niej wyszlo 9zyli 3300kg bo na poczatku sierpnia było już 3kg. Mowila o bledzie i ze dopiero w szpitalu mi wszystko lepiej posprawdzaja. Ja myslalam ze troche mniej bedzie :P prawdopodobnie moze byc cesarka. Jeśli maz przywiezie mi laptopa będę nadrabiac :)

Przejzalam tylko tak sobie forum, gdzie podziala się Anulka? Zawsze taka czynna na forum :)

12 lata 3 miesiąc temu #421739 przez majka_166
my tez mieszkamy razem cos kolo tego,ale to zalezy od charakteru czlowieka ... juz myslimy nad swoim domkiem ale to nie tak hop siup ,ale Wam serdecznie gratuluje i na pewno niebawem napiszesz do nas juz ze swojego mieszkanka:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka