BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #181212 przez megi2501
Aga bidulko, 3- mam mocno kciuki! A to cholerstwo niech się oczepi :ohmy:

Beti w pełni się zgadzam, że sex w burzę jest nieziemski :P

U mnie burzy też niema, więc skurczy też nie. Ale ja jestem z tego powodu zadowolona :)

Wybraliśmy wózek, a raczej kolor:

www.mooby.pl/roan-marita.html?gclid=CPuI_aKU4qoCFdMw3wod_zDc-A

sl-01 zdjęcie 17 :)

Moje dziecko ma bardzo często czkawkę. Zauważyłam to już około dwa tygodnie temu. Ale czytałam, że to nic złego. Ktoś też tak ma :unsure:
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #181218 przez megi2501
Katy pokój wygląda super. A przez to okno balkonowe taki jest jasny!
Ta kołyska jest śliczna, pozazdrościć ;)
13 lata 7 miesiąc temu #181227 przez pati-m
Katy - pokoik śliczny! Ta kołyska też rewelacja, też taką chciałam, ale uznaliśmy że jest za droga i mały ma zwykłą drewnianą. A poza tym mam taką samą karuzelkę przy łóżeczku z fishera :)

beti - ło matko! ło matko! ciepłolubna kobita jesteś! ja zawsze lubiłam ciepełko, ale obecne temperatury mnie wykańczają i resztakmi sił bronię się przed depresją "przedporodowo - pogodowo - zmęczeniową" :silly:

megi - wózeczek bardzo fajny, tylko ja osobiście nie wybrałabym ciemnego koloru, ale to jest moje widzimisię :)
13 lata 7 miesiąc temu #181230 przez beti
Katy, ale masz śliczny pokoik, no i taki jasny i przytulny...cudeńko!!! :)

A właśnie a ja słyszałam, ze to właśnie w pełnię najwięcej kobiet rodzi... :)

Megi, Roany są bardzo chwalone, więc pewnie będziesz z niego miała użytek :)
13 lata 7 miesiąc temu #181231 przez slowiczek
Katy - nic tylko iść i rodzić :) śliczny pokoik :) przede mną ciągle szykowanie pokoiku, bo na razie jeszcze jest zajęty, ale za kilka dni będę mogła to ogarnąć :)
13 lata 7 miesiąc temu #181241 przez pati-m
Dziewczyny ale mam zachciankę na blok czekoladowy! Siedzę i dumam co dobrego zrobić na imieniny jak przyjdą goście i tak mi wpadło do głowy, że wieki go nie robiłam. Muszę koniecznie zrobić to ciacho póki bezkarnie mogę je jeść, bo po ciąży to zacznie się powrót do dawnej wagi i nie będę mogła się nim obżerać :lol: :P

A tak poza tym na TLC wlaśnie zaczyna się "ciąża z zaskoczenia".
13 lata 7 miesiąc temu #181247 przez kasia79
katy świetny pokoik karuzela wymiata :)
13 lata 7 miesiąc temu #181252 przez katy25
pati-m napisał:

Katy - pokoik śliczny! Ta kołyska też rewelacja, też taką chciałam, ale uznaliśmy że jest za droga i mały ma zwykłą drewnianą. A poza tym mam taką samą karuzelkę przy łóżeczku z fishera :)

beti - ło matko! ło matko! ciepłolubna kobita jesteś! ja zawsze lubiłam ciepełko, ale obecne temperatury mnie wykańczają i resztakmi sił bronię się przed depresją "przedporodowo - pogodowo - zmęczeniową" :silly:

megi - wózeczek bardzo fajny, tylko ja osobiście nie wybrałabym ciemnego koloru, ale to jest moje widzimisię :)

pati dla mnie w sklepie też ta kołyska byłaby za droga! 460zł to przesada... Ja ją wylicytowałam na allegro za 180zł odbiór miałam na Ursynowie w Wawie więc tak jakby za free bo podjechałam i zapakowałam do samochodu, a wydaje sie bardzo fajna i mam nadzieję, że będzie funkcjonalna:)

Dziękuje za miłe słowa;
mnie pomimo tych kolorków, które mąż wybierał też sie podoba. Pokoik jest przytulny bo niewielki... za to pokój Ines jest totalnie nieustawny i tam to mam dylemat!
Jeszcze jakaś lampke nocną musze wykomobinować:)

ide rysowac z Ines:)
13 lata 7 miesiąc temu #181253 przez kasia79
megi moja mała też ma czkawkę, od tygodnia trochę mniej ale wcześniej miała kilka rzay dziennie, zawsze wieczorem ją męczyło a wtedy ciężko nawet zasnąć.
13 lata 7 miesiąc temu #181259 przez pati-m
katy - za 180zł to naprawdę okazja i nie dziwię Ci się, że ją kupiłaś, bo jest śliczna :)

Co do czkawki to jeszcze jakieś 2tyg. temu mój Kacper miewał ja dość często, a teraz raczej się nie pojawia. Wogóle zauważyłam, że nie wywija już tak jak kiedyś, tylko raczej pręży się i przeciąga. Też tak macie z Waszymi maluszkami?
13 lata 7 miesiąc temu #181260 przez beti
Filip ma dość często czkawkę, ale to nic złego, wręcz przeciwnie :)
No i też już się wije a nie kopie :P
13 lata 7 miesiąc temu #181262 przez klatina
megi u mnie dzidzia ma przynajmniej 3 razy dziennie czkawkę. Śmieszne i słodkie to jest :laugh: Ale niech sobie maluchy ćwiczą oddychanie. :)

Jutro mam wyniki z paciorkowca i jeszcze muszę zrobić biocenozę pochwy do porodu w wodzie. Jakaś masakra ile tego trzeba...

Katy, pokoik śliczny. Przygotowana jesteś na całego. Ja jeszcze jestem w proszku :P

Chyba mnie przekonałyście i wezmę do porodu koszulę rozpinana do karmienia. Kupiłam na allegro takie 3 wiejskie po 19 zł. Będą jak znalazł do zabrudzenia :P

13 lata 7 miesiąc temu #181265 przez pati-m
Czyli to, że maluch zamienił standardowe kopniaki na przeciaganie się i prężenie, to normalne i nie ma czym się martwić, tak?
13 lata 7 miesiąc temu #181268 przez kasia79
13 lata 7 miesiąc temu #181271 przez mgielka22
Katy pokoik cudaczny :D i spory naprawde :D

Kasia moja tez ma czkawke ale rzadko :) a i brzuszek fajniutki :D i tez mam mneij wiecej na tej wysokosci :) a dlonei tak samo rano ich zgiac nie moge...

Pati moja tylko sie wije i rozciaga a jak sie wypina kiedy tatus brzuszek masuje i smaruje kremikiem wtedy dopiero jajo sie robi :P

Beti ja tez uwielbiam upaly ale jak jestem w jedno paku a nie w dwu :P

Agusia dasz rade, nie martw sie tyle, zobaczysz lada chwila urodzisz... odpoczywaj duzo wspieramy Cie ze wszystkich naszych sil :*

Fajniutka ta karuzelka :) ale dla mnie za droga z deka :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży