BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #181025 przez monika1984lodz
doturlalam sie z zakupami do domu i padam.Na szybko zjadlam pomidorka ze smietana ale teraz jak przeczytalam o kluskach na parze to mam na nie chec i wszytsko przez Was :P

Agusia nadal nie odpisala na smsa, kurcze nie wiem czekac, czy napisac nastepnego??

MAm juz chyba wszystko dla Nunulki a i zapomnialam Wam powiedziec, ze podjelismy ostateczna decyzje co do imienia :) bedzie Emilia :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #181030 przez megi2501
Monia gratuluję wyboru :) Śliczne imię :ohmy: Znam dwie Emilie i bardzo fajne kobietki z nich.

Pewnie coś tam się dzieje, skoro Aga nie odzywa się :( A może rodzi :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #181032 przez beti
Emilia....ślicznie :) u nas jakby była dzieczynka to byłaby właśnie Emilia albo Lena :)

Ja bym napisała jeszcze raz smska.

Dajcie przepis na pampuchy!!!! :)
13 lata 7 miesiąc temu #181035 przez mgielka22
to super Monia :D moze rzeczywiscie trzeba jej jeszcze jednego smsa wyslac...

Beti to bylo tak :

- maka z 70 dkg
- cukier 3 lyzki stolowe
- 3 jajka
- drozdze rozpuszczone w mleku wyrosniete z jedna lyzeczka cukru
- mleko do zarobienia
- niecale pol kostki margaryny rozpuscic

wszytsko mieszasz razem i odstawiasz do wyrosniecia a potem wykrawasz szklanka o wiekszej srednicy :)
gotujesz wode przykryta scierka badz jak masz garnki do gotowanai na parze i parujesz pod przykryciem :) Nie dawaj duzo cukru do ciasta bo wyjda Ci twarde a nie puszyste ;)
13 lata 7 miesiąc temu #181037 przez pati-m
Dziewczyny ale się przed chwilą popłakałam :( Dzwoniła do mnie koleżanka (ta księgowa z pracy, która też jest w ciąży), no i pytała się jak się czuję itp. Ja oczywiście też zapytałam a co u niej, jak mały (bo spodziewa się synka - drugie dziecko, pierwszą ma córeczkę), a ona na to że już nie jest w ciąży. Okazało się, że na badaniach genetycznych lekarze wykryli jakąś bardzo poważną wadę serduszka i zanim zdążyli zareagować, to ona urodziła w 6-tym miesiącu tą kruszynkę, która 5min. po porodzie zmarła :( To było 2 tyg. temu, już jest po pogrzebie i dopiero teraz była w stanie zadzwonić :(
Niby człowiek wie, że takie rzeczy się zdarzają, ale zawsze myślimy że to nie dotyczy nas i naszych bliskich. :(
13 lata 7 miesiąc temu #181044 przez mgielka22
Ale przykre bardzo :( wazne ze wykryli wczesniej, ale szkoda ze nie dalo sie "naprawic" tej wady :( mam nadzieje ze sie 3ma bo to jest bardzo przykre dla matki...
13 lata 7 miesiąc temu #181046 przez pati-m
Ja nawet nie chcę sobie wyobrażać co ona czuje i nigdy przenigdy nie chcę się o tym przekonać. Jest na zwolnieniu lekarskim, bo powiedziała mi że podobno należy jej się połowa urlopu macierzynskiego w takim przypadku, no i próbuje się otrząsnąć i żyć dalej dla córeczki i męża.
13 lata 7 miesiąc temu #181053 przez kasia79
beti idziesz do sklepu i kupujesz gotowe :) moja mama zawsze robiła sama i były o niebo pyszniejsze ale ja nie mam takiego talentu i zapału jak ona tylko koktail zrobiłam sama i to z truskawek a w domu zawsze był z jagód.
13 lata 7 miesiąc temu #181056 przez mgielka22
Jak kupne to z biedronki sa dobre :) ale wtedy nie na parze przyrzadzane tylko smazone na patelni na maselku <mniam> genialne :D
13 lata 7 miesiąc temu #181058 przez kasia79
doczytałam dopiero o pati koleżance- strasznie przykro :( [*] ja też wczoraj spotkałam koleżankę która była w 3 miesiącu cięży i ta od razu do mnie że dopiero wyszła ze szpitala, że nie dało się uratować maleństwa zaczęła krwawić pojechała na IP ale dziecko jeszcze żyło dostała mnóstwo leków na podtrzymanie ale i tak nic się nie dało zrobic :( strasznie przykre.
13 lata 7 miesiąc temu #181059 przez kasia79
mgiełka kupiłam w POLO i muszę powiedzieć że rewelacja, naprawdę świeże i pyszne
13 lata 7 miesiąc temu #181060 przez pati-m
No to ja już wiem co jutro na obiad będę robić :)
13 lata 7 miesiąc temu #181061 przez kasia79
z taj firmy VIRTU pakowane po 6 szt. Polecam
13 lata 7 miesiąc temu #181064 przez ewelinaa
Piszecie, że u Was duszno i gorąco, a u mnie zimno i deszcz leje :angry: A właśnie się zebrałam żeby do sklepu iść :dry:
I narobiłyście mi smaku na kluchy na parze, mój tato robi najlepsze, zamówię na weekend :) A nawet nie wiedziałam, że są gotowe. Jak się wybiorę do biedronki to sprawdzę i najwyżej na kolację będę miała ;)
13 lata 7 miesiąc temu #181067 przez beti
Mgiełka, Dziękuję :kiss:

Kurcze, strasznie to przykre.... i niesprawiedliwe :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby