BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #180827 przez Marta M
Agusia bidulko, napewno czujesz sie juz zmeczona tym wszystkim..wierze jednak ze to zle co przyszlo jak szybko przyszlo tak szybko pojdzie :)

Megi ja tak mam, mimo ze do terminu zostalo mi rowno 14 dni..wogole jakos jeszcze nie mysle, poki co wizja porodu to nadal jakas abstrakcja..ale jak juz w czwartek sie przeprowadzimy to chyba zaczne myslec na powaznie..dziewczyny tutaj juz przygotowane, obyte ze swoja wyprawka, ja co z tego ze mam jak jeszcze wwielu rzeczy nie widzialam i nie dotykalam..komode skrecilismy dopiero w sobote, lozeczko jeszcze w pudle, w salonie gdzie mamy mieszkac tylko kolor na scianie, panele i ta komoda..

Wy tak rzadko wstajecie?? Ja ta magiczna liczbe 11 razy pobilam, ale przy liczeniu sie pomylilam i pewna nie jestem ile to bylo..dzisiaj w nocy 7 razy..i tak co noc..przy kazdym przewroceniu z boku na bok musze wstac..
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #180830 przez klatina
Tyle się u Was ostatnio dzieje, a u mnie był meksyk jedynie z ekipami budowlanymi :) Ale wczoraj rano obudziłam sie i nagle brzuch mi opadł - całą rękę mogę położyć pod biustem, a wcześniej miałam brzuch bardzo wysoko. I wieczorem koło 19. złapały mnie skurcze, spinały mi brzuch do 23. co 4,5 minut (później poszłam spać i jeszcze czułam w nocy ale nie wiem jak długo).
Koleżanka mnie wysyłała na ktg, ale nie chcę sie niepotrzebnie nakręcać. Mój M zabiera mnie dziś do szpitala, bo chcemy rodzic w wodzie a do tego potrzebne sa wcześniej kwalifikacje, więc od razu mnie może zbadają. :silly:
Tylko dziwi mnie bo Wy pisałyście ze Was boli jak na okres a u mnie bezboleśnie, tylko duszności mam przy tych skurczach i kłucia w kroczu. Do tego jeszcze w sutkach mnie okropnie kłuło. Mam nadzieję, że się to jeszcze przeciągnie. Dziś zaczęłam 37 tydzień, więc strachu nie ma, ale ekipy budowlane mam w domu jeszcze z 2 tygodnie :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Chyba zawieszę się za nogi do żyrandola i tak przeczekam :P
Zaczynam być wysr...... :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

13 lata 7 miesiąc temu #180831 przez monika1984lodz
Dzien dobry.
MElduje straszna noc, spuchla mi prawa reka i prawa noga.Napitala mnie prawe biodro.Do tego Nuna jeszcze nie dala zadnego znaku wiec sie martwie.

Napisalam do Agusi i teraz czekam na odpowiedz.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #180832 przez pati-m
O matko! I Ty klatina startujesz! :ohmy: :woohoo: Daj znać jak po wizycie w szpitalu :)
13 lata 7 miesiąc temu #180833 przez klatina
Marta, ja wstawałam wcześniej może 3 razy w nocy, teraz jak brzuch niżej, wstaje najwyżej 5. Do tego jeszcze za każdym razem jak się budzę, piję wodę bo mnie suszy (jakiś litr w nocy). Każda z nas ma inaczej brzuszek ułożony, a tak jak Ty to chyba żadna :) :) :)

13 lata 7 miesiąc temu #180836 przez pati-m
Marta rekordy bije :silly: Ale potem będzie już przyzwyczajona do wstawania jak będzie maluszek, a my na rzęsach będziemy chodziły :blink:
13 lata 7 miesiąc temu #180838 przez Marta M
klatina ja od poczatku mam nisko brzuszek, pati z kolei pewnie ma wysoko skoro ja ta czesto zgaga meczy..ile nas tyle roznych dolegliwosci..:) A pic tez mi sie chce w nocy, zawsze mam na szafce sok i ciastka :lol:
13 lata 7 miesiąc temu #180839 przez pati-m
No właśnie Martuś ja tego nie rozumiem co z ta moją zgagą, bo brzuch już mam nisko (jak siedzę to mi na udach leży). Tylko jak mi się mały zaczyna prężyć, to czuję jak mi kwas do gardła podchodzi, no i miło nie jest :angry: :P
13 lata 7 miesiąc temu #180842 przez monika1984lodz
Ja tez pare razy w nocy na siku wstaje i wlasnie tak jak Marta mowi za kazdym razem jak bok zmieniam .... a zaraz po tem trzeba deficyt wodny uzupelnic i wypijam szklanke wody.
Naszczescie zgage mialam tylko kilka razy i mam nadzieje, ze juz mnie nie nawiedzi, ale Tobie Pati bardzo wspolczuje bo to okrutne jest.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #180846 przez gosia2324
A ja na 11.30 umówiłam się do fryzjera, robię radykalne ciecie :)
Zeby było wygodnie :)
No i do porodu przeciez nie pojde jak straszydło :silly:
13 lata 7 miesiąc temu #180850 przez klatina
pati to witaj w klubie, mnie jakoś wcześniej zgaga nie męczyła (ew.bardzo mała). A wczoraj jak mi się już brzuszek obniżył - miałam zgagę jak na złość :angry:
Tyle to może wytrzymamy :P
Ja bym chciała, żeby maluch posiedział choć 3 tygodnie jeszcze. Nie wyobrażam sobie tego cyrku który tu mam (robią mi poddasze, elewację i bramę) i wrzeszczącego bobasa :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Macie jakieś sposoby na zaciskanie nóg??? :silly:
Koleżanka mi wczoraj poradziła zalożyć nogę na nogę i mięśnie koegla spinać ;) dokładam do tego jeszcze ten sznur do żyrandola i za nóżki :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #180851 przez monika1984lodz
Gosiu to potem zdjecie poprosze :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #180858 przez gosia2324
monika1984lodz napisał:

Gosiu to potem zdjecie poprosze :)

:silly:
13 lata 7 miesiąc temu #180868 przez slowiczek
cześć dziewczynki :D

Gosia, przypomniałaś mi, że wypadałoby grzywkę podciąć przed porodem :D

łączę się w waszym wstawaniu na siku po kilka razy w nocy, pobudkach przy każdej zmianie pozycji i nocnym piciu :D ostatnio wstałam, nie miałam wody mineralnej, nawet nic w czajniku nie było to wpadł mi w rękę karton mleka i wypiłam z pół litra :D

opycham się żelkami i białą czekoladą om om om :D
13 lata 7 miesiąc temu #180872 przez pati-m
A ja mam jakąś "szlachecką" zachciankę, bo wczoraj specjalnie nagotowałam więcej ziemniaków, tylko po to żeby dziś je tak porządnie przypiec i wcinać z zimnym mlekiem :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia