BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #180581 przez bewipo
Witam :)
Ciekawe jak tam nasza Agusia. Mam nadzieję, że to nic poważnego z tym swędzeniem. Czekamy na wieści :)
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #180586 przez monika1984lodz
Dzien dobry niedzielnie.
Dziewuszki jak tam noc??
Agusia daj znac co z tym swedzeniem, zeby to nie bylo to uczulenie ciazowe bo sie bidulo umeczysz eh....

Beti Fifik uparty hihi nie da mamusce odsapnac :)

U mnie sie jakos wszsytko uspokoilo, mialam nawet sen, ze moja szyjka jest jak u labedzia ponad 4 centymetry eh.. mam nadzieje, ze to prorocze nie bylo, no bo chyba sie nie wydluzyla :silly:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #180589 przez fanka
witam, ja dziś nawet wyspana.Ale brzuch spięty całą noc, że aż bolało. Skurcze tradycyjnie, na wieczór wymęczą, w nocy przechodzą.
Agusia- mam nadzieję, że z tym swędzeniem nie będziesz miała tego co ja bo to jest masakra.Swędzenie jest nie do zniesienia, i tak jak mówisz, całe ciało. Trzymaj się dzielnie i dawaj znać co u Ciebie?
Beti - Filip Twój tak jak nasz Dawid, chyba naszą czujność sprawdza-a tak naprawdę nie ma zamiaru wyłazić ;-)
13 lata 7 miesiąc temu #180593 przez beti
Tiaaaa...dobrze tym naszym maluchom w brzuchu...Filip nawet taty nie słucha, a on mu chyba ze 20 minut wczoraj opowiadał do brzucha jak fajnie jest na zewnątrz i co z nim będzie robił i co mu kupi....no cóż przynajmniej wychodzi na to że nasze dziecko nie jest interesownym materialistą :P
13 lata 7 miesiąc temu #180596 przez Marta M
Witam, ale mialam spanie, mmmmmm :)

Ciekawe czy Agusia pojechala na ip..jak nie napisze do godzinki to sie z nia skontaktuje przez smsa..i ciekawe jak minela noc Gosi..

Ja dzis znow sama bo maz znow polecial w swiat, ale od jutra ma urlop do polowy pazdziernika, CUUUDOWNIE :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #180599 przez gosia2324
CZesc wszystkim :)

Noc w miare ok, o 5.00 obudzil mnie bol brzucha i znow co 6-8 min regularne skurcze,
Glupia przestraszyłam sie, wzięłam 2 nospy na raz, popiłam magnezem i poszlam pod prysznic.
o 7.00 bylam na porodowce podpieta pod KTG, wszystko chyba z nerwow sie wyciszylo :angry: :dry:

Lekarz mnie zbadał, kolejne pól cm sie zrobiło :)
Na USG mala wazy 2850 :)
Lozysko 2 st, przeplyw ok ....

Jak moja polozna bedzie o 19.00 wracala z pracy to zbada mnie w domu, zobaczymy czy sie rozwarcie przez caly dzien powiekszy?!

Ale juz NIE BIORE ZADNEJ NOSPY.!!!
13 lata 7 miesiąc temu #180605 przez mYSZA
Beti co to jest ta cholestaza?

ja już nie mogę się doczekać srody w szpitalu żeby się dowiedzieć ile Mały waży! wydaje mi się że wiecej bo chyba wiecej dźwigam- a jego stupki odbijają mi się na wysokosci pempka i są całkiem sporawe z tego co widać...

co to dokładnie oznacza, że brzuch się stawia?

aha beti- gratuluje niezmanieryzowanego jeszcze dziecka;P

Janek z nami!
13 lata 7 miesiąc temu #180606 przez gosia2324
Stawia sie czyli twardnieje na kilka sekund im dluzej tym mocniejszy jest skurcz .
13 lata 7 miesiąc temu #180608 przez beti
Mysza, cholestaza oznacza, że wątroba nie radzi sobie z hormonami, jest to uczulenie ciążowe, często występujące pod koniec ciąży i jest wskazaniem do leżenia na patologii ze stałym monitoringiem dziecka, podobno strasznie swędzące cholerstwo...
13 lata 7 miesiąc temu #180609 przez beti
Gosia, ale podobno skurcze porodowe nie przechodzą po No-spie...
Bidulko, to Cię Jagódka wymęczy...
13 lata 7 miesiąc temu #180617 przez monika1984lodz
Gosia to sie Jagodka juz na calego pcha na swiat :) i Beti ma racje nospa nie dziala na porodowe skurcze.

u mnie mdlosci ciag dalszy eh...kurcze juz naprawde mogloby sie cos dziac... mam juz dosc tej ciazy!!!!!!

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #180622 przez pati-m
monika1984lodz napisał:

u mnie mdlosci ciag dalszy eh...kurcze juz naprawde mogloby sie cos dziac... mam juz dosc tej ciazy!!!!!!

W pełni Cię popieram Monia. Od dwóch dni chodzę i marudzę, że chcę już urodzić. Dzisiaj w nocy tak mi kwas podszedł do gardła, że obudziłam się krztusząc i niewiele brakowało a bym zwymiotowała, albo zachłysnęła się na leżąco jak noworodek, któremu się odbija po jedzeniu. Przepraszam za nieapetyczny opis.
Kiedyś któraś z Was pisała o przepowiedni opadającego brzucha. Jak wcześnie przed porodem to się dzieje? Wczoraj na grilu znajomi właśnie zaczęli mówić, że mam strasznie nisko i wydłużony i się zastanawiam, czy jest jakaś iskierka nadziei, że to już niedługo Kacper się zdecyduje na wyjście :)
13 lata 7 miesiąc temu #180625 przez megi2501
Witam w niedziele :)

Kochane, jak samopoczucie?? Co u Naszej Agi?
Następny fascynujący dzień na forum się zaczyna i tak do końca września już będzie!
13 lata 7 miesiąc temu #180626 przez slowiczek
witam Was okrąglaczki :*

Monia, mnie wczoraj mega zemdliło przed snem, tak mi się okropnie zrobiło, do tego tak słabo, bleh :< także łączę się w bólu

Gosia ładne żarty robi sobie z Ciebie Jagódka, mam nadzieję, że szybko zdecyduje się wyjść ostatecznie :)

mnie brzusz opadł jeszcze bardziej - wreszcie od jakichś 2-3 dni, nie bolą mnie żebra i nie drętwieje mi tam skóra hurra :D dziś przegoniłam się z zakupami po schodach na 6 piętro - potem trochę żałowałam bo dostałam mega bóli okresowych :<

nooo dziewczynki, jest już takie znudzenie ciążą i nieznośne czekanie...wiecie co, ja sobie wczoraj tak siadłam i zaczęłam myśleć jak już bardzo chce wrócić do mojej wagi, ładnie się ubrać, założyć szpilki, pójść pobiegać, na siłownię, napić się wieczorem wina, no i się poseksić jak za dawnych czasów ehhhhhhhh... :<
13 lata 7 miesiąc temu #180630 przez kasia79
Witam w Niedzielne przedpołudnie.
Widzę że większość z nas miałam koszmarną noc, dołączam do was nie za bardzo wiem co mi się dzieje, ale to chyba nerka, kłujący ból z lewej strony brzuch i pleców, jak myślici, mąż chce mnie do szpitala zawieżć ale ja się nie dam, może przejdzie.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży