- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #192039 przez magdamagda1988
Witajcie mamusie rozpakowane i jeszcze nie do ktorych nadal naleze...
termin miesiaczkowy na 17 usg-30 kalkulator internetowy-21 takze czekam co sie sparawdzi...
No i gratuluje juz obecnym mamusia
Ja tez kupilam te nakladki na sutki bo podobno mniej sie klecza sutki no ale zobaczymy jak bedzie w praktyce...
W czwartek ide na ktg takze zobacze co sie dzieje ale podejrzewam ze mimimum 20 bedzie moj termin..
Od paru dni mam biegunke ale nie wiem moze za duzo winogrona albo kiwi bo pochlaniam ogromne ilosci..
Ciekawy ten art o karminiu napewno skorzystam z niego
A do mamus ktore juz urodzily- czy zmniejszylo sie parcie na pecherz bo ja juz nie moge w nocy przez ostnie dni wstaje nawet 10 razy a czasem wiecej, mam nadzieje ze po porodzie poczuje ulge i chociaz to da mi spokoj..
Agusia a Tobie i innym dziewczyna rowniez jak soebie zycze wytrwalosci
termin miesiaczkowy na 17 usg-30 kalkulator internetowy-21 takze czekam co sie sparawdzi...
No i gratuluje juz obecnym mamusia

Ja tez kupilam te nakladki na sutki bo podobno mniej sie klecza sutki no ale zobaczymy jak bedzie w praktyce...
W czwartek ide na ktg takze zobacze co sie dzieje ale podejrzewam ze mimimum 20 bedzie moj termin..
Od paru dni mam biegunke ale nie wiem moze za duzo winogrona albo kiwi bo pochlaniam ogromne ilosci..
Ciekawy ten art o karminiu napewno skorzystam z niego

A do mamus ktore juz urodzily- czy zmniejszylo sie parcie na pecherz bo ja juz nie moge w nocy przez ostnie dni wstaje nawet 10 razy a czasem wiecej, mam nadzieje ze po porodzie poczuje ulge i chociaz to da mi spokoj..
Agusia a Tobie i innym dziewczyna rowniez jak soebie zycze wytrwalosci

Temat został zablokowany.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #192052 przez beti
Dziewczyny dopytajcie się o ten bepanthen bo ja go też kupiłam ale w ulotce jest napisane, że trzeba go zmywać i pielęgniarka laktacyjna też to potwierdziła...
Magda, po porodzie już się duuuużo mniej sika...a to co wypijesz więcej idzie w mleko
Magda, po porodzie już się duuuużo mniej sika...a to co wypijesz więcej idzie w mleko

- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #192061 przez Agusia83
Beti, ja wiem,ze bephanten trzeba zmywac....w ogole sie zastanawiam jak bedzie u mnie z karmieniem...bo mnie sutki juz bola...wieczorem staram sie je tarmosic, bo ponoc to moze przyspieszyc porod, ale jest ciezko...a mleczko ciagle zasycha w brodawkach i je wydlubuje a pozniej naciskam i samo wyplywa, tylko jeszcze takie spore krople, nie strumien
no i jest takie przezroczysto-zolte...

- Brejcia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
- klatina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #192081 przez Agusia83
Wow, Klatina, niezle...ja gdzies od 6, 7 miesiaca....wczesniej mialam mniej, teraz wiecej i za kazdym razem cos leci...a wczesniej raz bylo, raz nie...
Ugotowalam zupke, zamiotlam cale mieszkanie, wsadzilam pranie i padam...kregoslup bardzo boli...
Dzis bedzie trzeba uaktualnic liste kobitek w 2 paku...Mala juz sie wypisala i Monia powoli to robi
coraz nas mniej...
Ugotowalam zupke, zamiotlam cale mieszkanie, wsadzilam pranie i padam...kregoslup bardzo boli...
Dzis bedzie trzeba uaktualnic liste kobitek w 2 paku...Mala juz sie wypisala i Monia powoli to robi

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Agusia83.
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #192088 przez pati-m
Cześć dziewczynki!
Przepraszam, że się nie odzywaliśmy, ale musiałam się oswoić z nową sytuacją i bąbelkiem w domu
Z każdym dniem jest łatwiej, więc teraz wracam z przyjemnością do Was, bo się strasznie stęskniłam
Chcę uzupełnić naszą tabelkę i póki co mam takie dane:
gosia - Jagódka, ur. 02.09., 2970g, 50cm
slowiczek - Natalka, ur. ?, 3210g, 54cm
ewelina - Kinga, ur. 05.09., 3290g, 56cm
Kasia - Amelka, ur. 10.09., 3717g, 54cm
Mała - Ola, ur. 12.09., 3000g, 51cm
Proszę sprawdźcie czy wszystko się zgadza i czy nikogo nie pominęłam, bo jakoś wydaje mi się, że jest więcej dzieciaczków, ale jak pisałam wcześniej - niestety nie dam rady nadrobić 1000 postów
Przepraszam, że się nie odzywaliśmy, ale musiałam się oswoić z nową sytuacją i bąbelkiem w domu

Z każdym dniem jest łatwiej, więc teraz wracam z przyjemnością do Was, bo się strasznie stęskniłam

Chcę uzupełnić naszą tabelkę i póki co mam takie dane:
gosia - Jagódka, ur. 02.09., 2970g, 50cm
slowiczek - Natalka, ur. ?, 3210g, 54cm
ewelina - Kinga, ur. 05.09., 3290g, 56cm
Kasia - Amelka, ur. 10.09., 3717g, 54cm
Mała - Ola, ur. 12.09., 3000g, 51cm
Proszę sprawdźcie czy wszystko się zgadza i czy nikogo nie pominęłam, bo jakoś wydaje mi się, że jest więcej dzieciaczków, ale jak pisałam wcześniej - niestety nie dam rady nadrobić 1000 postów

- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #192089 przez magdamagda1988
Agusia mam nadzieje ze moze to jakis znak zblizajacego sie porodu 
Beti mam nadzieje ze bede miala spokoj chociaz z sikaniem bo juz nie moge...
Ja siare mam od jakis 2 tygodni i nie ma tego za wiele, obym nie miala problemu z pokarmem...
A do dziewczyn ktore sa juz po terminie- moja mama ze mna miala termin na 13 lipca a urodzilam sie 26 tylko ze juz miala zielone wody plodowe ale wiadomo to bylo 23 lata temu wiec moze jakies nie dopatrzenie...

Beti mam nadzieje ze bede miala spokoj chociaz z sikaniem bo juz nie moge...
Ja siare mam od jakis 2 tygodni i nie ma tego za wiele, obym nie miala problemu z pokarmem...
A do dziewczyn ktore sa juz po terminie- moja mama ze mna miala termin na 13 lipca a urodzilam sie 26 tylko ze juz miala zielone wody plodowe ale wiadomo to bylo 23 lata temu wiec moze jakies nie dopatrzenie...
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #192091 przez Agusia83
Pati, Natalka ur. sie 9.09
Musisz jeszcze dopisac Marty Maje i Beti Filipka....ale juz nie pamietam jakie parametry...
Magda, ja juz jestem a raczej moja corcia przenoszona...i jesli chodzi o zielone wody,to oznaczalo, ze lozysko juz niedomagalo i nie dotlenialo Cie odpowiednio, natomiast teraz na usg sprawdzaja czy wody sa przejrzyste, czy metne, do tego dojrzalosc lozyska i powinno sie robic przeplywy pepowinowe, jesli wszystko jest ok, nie ma powodu do zmartwien...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Musisz jeszcze dopisac Marty Maje i Beti Filipka....ale juz nie pamietam jakie parametry...
Magda, ja juz jestem a raczej moja corcia przenoszona...i jesli chodzi o zielone wody,to oznaczalo, ze lozysko juz niedomagalo i nie dotlenialo Cie odpowiednio, natomiast teraz na usg sprawdzaja czy wody sa przejrzyste, czy metne, do tego dojrzalosc lozyska i powinno sie robic przeplywy pepowinowe, jesli wszystko jest ok, nie ma powodu do zmartwien...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Agusia83.
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona