BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #194060 przez Agusia83
Dlatego tez jutro wybiore sie do swojej przychodni i do lekarza pierwszego kontaktu z prosba o wystawienie zwolnienia...zobaczymy, czy cos wskóram....przeciez to jest oczywiste, ze porod moze nastapic 2 tygodnie przed lub po terminie i nadal jest to prawidlowa ciaza...a jesli dr w szpitalu nie chciala mi wypisac zwolnienia tzn, ze ja jestem zdolna do pracy? No raczej watpie, tym bardziej w moim zawodzie...do tego kazda kobieta pod koniec ciazy ma takie dolegliwosci, ktore powinny normalnie myslacego lekarza przekonac do wypisania L4...to jest moje zdanie...a wiadomo, ze urlop macierzysnki chcemy rozpoczac w dniu kiedy zostaniemy matkami...jak zreszta sama nazwa tego urlopu wskazuje....

Ale sie nakrecilam...wrrrrr
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #194102 przez mgielka22
Agus nie tylko Ty bo ja tez dloatego tez licze i wierze w to ze urodze przed terminem!
13 lata 3 miesiąc temu #194166 przez LILY
przed terminem to ja juz nie urodze, mam tylko nadzieje ze bedzie szybciej niz 2 tygodnie po
chociaz w sumie juz dzis czuje tylko zrezygnowanie i juz mi obojetne bo i tak predzej czy pozniej musi to nastapic

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 3 miesiąc temu #194258 przez klatina
Witam z rana :laugh:
Żałuję, że mam w domu lustro. Tak napuchłam od wczoraj, że aż strach. Najgorzej widać po twarzy i szyi. :angry: Zobaczę co z moja wagą :silly:
Wyglądam jak potwór. Głowa zlała mi się już chyba z całą resztą.
Piękny dzionek się zapowiada :lol: Wstawać dziewczyny! Mam nadzieję, że dobrze spałyście.

13 lata 3 miesiąc temu #194259 przez klatina
Waga spadła ;) mam już urojenia hehehe Ale wstyd ;P Idę zrobić mały nalot na lodówkę :)

13 lata 3 miesiąc temu #194289 przez mgielka22
Dzień doberek Laseczki :kiss:

A ja noc mialam srednia ;/ budzilam sie co 3h albo brzuch posmarowac bo swedzial jak cholera albo sie wysmarkac i zakropic nos bo oczywiscie na zakonczenie musialo mnie dopasc przeziebienie bo przeciez bez tego by sie nie obeszlo :angry:

Klatina ja stoje w mscu z waga :P na porod tez sie nic nie zapowiada i tez juz stracilam nadzieje na cokolwiek...
13 lata 3 miesiąc temu #194290 przez megi2501
Witam,
Coś na forum ogólna cisza. Dzieci brak, a mamusie są zajęte i mało do nas zaglądają. Wcale się nie dziwie :ohmy:

Mnie cały dzień wczoraj kuła strasznie chyba szyjka, a przynajmniej tak to czułam. Ale skurczy brak. Sama już nie wiem, czy to się zacznie czy nie...

Aga powodzenia u Twojego lekarza dziś :)
13 lata 3 miesiąc temu #194302 przez gosia2324
A ja melduje ze dzis moj termin porodu i Jagódka kończy dziś 2 tygodnie :)
A wczoraj zamówiliśmy chrzciny na 16 października :)
13 lata 3 miesiąc temu #194303 przez katy25
czesc dziewczynki

rzeczywiście cisza na forum jak makiem zasiał...

ja miałam fatalna noc, leciało coś ze mnie, że 2 razy zmieniałam majtki i wkładki...
rano miałam skurcze co 13 min ale na chwile obecna wyciszyły się...

Na szczescie dzis mam wizyte u mojego lekarza na 13 to zobaczymy co sie dzieje??

Ja od kilku dni mam fatalne samopoczucie przede wszystkim psychiczne - płacze po kątach i chodzę zdołowana. I to nie faktem, że jeszcze nie urodziłam a raczej tym, że jestem juz zmeczona swoim ciążowy :laugh: m wyglądem... niemożnością robienia wielu rzeczy itd...

Wybiegam już w myślach co ja bede robic jak urodze???
nie moge na siebie patrzeć w lustrze
rano ogladalam z Ines nasze zdjecia z wakacji sprzed 2 lat i popłakałam sie jak idiotka... nie wiem co mi odwala ale chyba hormony??

Mój M. też mi dziś zwrócił uwagę, że moje zachowanie od 3 dni nie jest normalne - niepotrzebnie to mówił bo jeszcze mu sie oberwało... co on może wiedziec?? nikt nic nie wie jak ja sie fatalnie czuje...
PORAŻKA JAKAS

ide sie myc i po malu szykowac bo jeszcze ines do przedszkola musze odstawic
miłego dnia dziewczynki
postaram sie odezwac wieczorem
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #194346 przez Agusia83
Hej dziewczynki...ja juz nie spie od 6....drzemalam chwilke, a pozniej obudzilam meza, zjedlismy sniadanie i pojechalam zarejestrowac sie...wizyte mam na 16, jestem ciekawa czy sie uda...Moze akurat, bo moja lekarka tez jest w ciazy....

Dzis skonczylam 41tc....a jutro rozpoczne kolejny....teraz to martwie sie tym zwolnieniem...natomiast jesli chodzi o dzidzie, to mam swiadomosc, ze najpozniej w przyszlym tygodniu bedzie juz z nami...wiec mi troszke lepiej...jesli nie urodze samoistnie, to wywolaja porod, ale malutka wowczas juz do nas wyjdzie :laugh:

Jest ciezko...wierze Ci Katy, ze masz zmienne nastroje, to jest sprawka naszych hormonow i nic na to nie poradzimy...ale juz niedlugo odzyskasz figure i znow bedziesz miala piekne fotki :laugh: a te skurcze moga swiadczyc o fakcie, ze porod sie zaczyna a Sami pcha sie juz na swiat :laugh:

A tak w ogole to wrocilam z zakupow...oj ciezko sie idzie...doslownie jakbym przeszla z 50km :silly: i mam zamiar dzis zaserwowac barszczyk czerwony z jajkiem a na drugie ziemniaczki, panierowana mortadele i salatke z pomidorka, ogorka, salaty, cebuli z sosem winegre:)zobaczymy, czy sie uda...

Mgielka, a Ty sie kuruj herbatka z sokiem malinowym, moze syrop z cebuli...masc majerankowa do nosa, a raczej pod nos....

Dziewczyny a kiedy ostatnio urodzil sie nam maluszek? Chyba sporo czasu minelo?..Pewnie nagle posypia sie naraz dzieciaczki :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #194371 przez Edyta1986
Agusia83 jestem w takiej samej glupiej sytuacji jak Ty :angry:
zwolnienie mam do 20.09. a 21.09 mam isc do szpitala i juz pewnie bedzie leciec z macierzynskiego a to bedzie 41 tc wiec nawet caly tydzien moze mi uciec macierzynskiego a szkoda by bylo :(
ja sprobuje zrobic tak ze w poniedzialek jak bede na ktg w szpitalu zapytam sie czy oni mi moga wystawic zwolnienie jeszcze na tydzien a jak nie to we wtorek uderze do rodzinnego o zwolnienie moze sie uda, ale bede mowic szczerze o co chodzi ze mi szkoda macierzynskiego na lezenie w szpitalu.
No chyba ze moje dziecie zdecyduje sie wyskoczyc przed 20.09 :D
ale sie narazie nie zapowiada ani jednym objawem ehhhhh:(
Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dzionka :)
13 lata 3 miesiąc temu #194377 przez beti
Mala, trzymam kciuki :)
13 lata 3 miesiąc temu #194421 przez pati-m
Witam dziewczynki!
Mały nakarmiony zasnął więc mam chwilkę żeby się z Wami przywitać :)

gosia - mój szkrab też kończy dziś 2 tygodnie. Pamiętam, że Twoja Jagódka i mój Kacper rodzili się jednej nocy :lol:

Trzymam kciuki za wizyty! Dajcie znać jak wrócicie, chyba że od razu w szpitalu wylądujecie tak jak ja, więc wtedy prosimy o smska :)

Miłego dnia brzuchalki i już nie-brzuchalki :) :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #194466 przez Pyśkaaaa
Witam kochane brzzuchalki i te już rozpakowane :laugh:

ja dzis spałam jak zabita do 10.30 :ohmy: :ohmy: i tylko raz wstałam na siku i az mam dobry humor

Agusia i to jest najgorsze że dzidzia wyjsc nie chce a Ty L-4 nie masz dlatego ja licze że uodze przed 23 chodz wczoraj polozna w sr powiedziała ze brzus mam wysoko i nie zapowiada sie i badz tu człowieku mądry ech...
Katy i ja Cie rozumiem doskonale ja juz chce swoje jeansy i obcasy chce w koncu wygladac jak kobieta a nie jak balon :ohmy:

a i jeszcze denerwuja mnie telef moj brat codziennie dzwoni i pyta czy rodze mam ochote go zudusic :P :P

a poza tym dajcie znac co na wizytach wam powiedza a ja ide sie upiekszyc przed porodem do fryzjera :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #194477 przez Ani-ta
Witajcie mamusie z brzuszkami i już dzieciaczkami:)
Klatlina moja siostra jak tak spuchła to następnego dnia odeszły jej wody i urodziła więc to też może być jakiś objaw zbliżającego się porodu :blink:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia