BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #199166 przez beti
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #199167 przez pati-m
Mała - nam powiedzieli, że na pesel czeka się 3 tygodnie od momety zarejstrowania, a jutro miną dopiero 2. Może dlatego tak długo, że ja nie rodziłam u siebie w mieście, tylko pojechałam do innego szpitala, bo tam mi zależało i Kacper będzie miał inne miejsce urodzenia, niż zameldowania. Akt urodzenia już mamy, ale na pesel właśnie musimy czekać i wtedy dopero mogę go zameldować u siebie w urzędzie miasta.
13 lata 3 miesiąc temu #199174 przez beti
13 lata 3 miesiąc temu #199176 przez beti
My też czekamy 3 tygodnie :(
13 lata 3 miesiąc temu #199194 przez Mała
Ja tez rodziłam w innym miejscu niż miejsce zamieszkania, nawet w innym województwie niż jestem zameldowana. W USC tu gdzie rodziłam byliśmy po akt urodzenia, a oni już zgłosili Olkę po pesel, a przyszedł on do USC w miejscowości, gdzie jestem zameldowana. I czekaliśmy dosłownie 7 dni.
13 lata 3 miesiąc temu #199230 przez mgielka22
Katy maluch slodki :D

Pyska doslownie lepiej w dwojke niz samemu ale i tak pierwsza sie rozpakujesz Kochana :)

A kto dzis rodzi???
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #199235 przez Pyśkaaaa
katy sliczne te Twoje dzieciaczki :kiss:
Migielka cos mi sie nie wydaje abym była pierwsza...

ale sie wyspałam :) troche lepszy mam humor musze sie ogarnąc i w koncu wyjsc z pizamy bo na 18 ide do sr
13 lata 3 miesiąc temu #199242 przez magdamagda1988
Witajcie

Dzieciaczki przesliczne tylko gratulowac :)

ja nadal nie rodze jutro bedzie tydzien po terminie i nadal nic..

Dzis sie nasprzatalam umyslam okna schody podlogi i nadal nic nei rodze hehe wiec juz nie wiem... jeszcze miposciel na zmiane zostala wiec moze po tym cos sie ruszy...

Mgielka cierpliwosci tylko to nas ratuje :)
13 lata 3 miesiąc temu #199243 przez slowiczek
Beti - rejestrowałaś Filipka w USC na Andersa czy jakimś innym ? Bo nie wiem co robić, dostałam ze szpitala jakąś kartkę z godziną kiedy mam się pojawić w USC na rejestrację ale zastanawiam się czy nie muszę koniecznie tam czy nie mogę tego dokonać w USC na Ursynowie na przykład ?

i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś :)
13 lata 3 miesiąc temu #199253 przez Paletka
GRATULACJE dla BASi,Klatinki i EWCI!!!

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #199257 przez ewelinaa
Gratuluję nowym Mamusiom i trzymam kciuki za te nierozpakowane :kiss:

Dzieciaczki przecudne - ja też cały czas zdjęcia swojej córy robię :silly:

Jeśli chodzi o wychodzenie na spacer - ja zakładam małej jedną warstwę więcej niż dla siebie. I jest ok.
Lekarka mówiła, żeby nie przesadzać i nie opatulać dziecka - to jeszcze nie zima ;)

Ważyłam córkę w poniedziałek i ważyła 3700 :) A dla mnie cały czas wydaje się lekka i że nic nie przytyła.

A w niedzielę byłam na zakupach, a Kinga została w domu z Tatusiem. Dali radę :lol: , a ja mogłam sobie polatać po sklepach i w końcu kupić coś nieciążowego ;)
13 lata 3 miesiąc temu #199266 przez Pyśkaaaa
Beti ale narobiłaś mi smaka tą colą kupię se ja dziś jak nic :D
Ewelina ale Ci fajnie :) ja też chce coś nieciążowego :ohmy: ale jeszcze chwila...
13 lata 3 miesiąc temu #199268 przez megi2501
Witam,
Dziewczynki wróciłam!!! Mam córeczkę :laugh: Wszystko opisze, jak się obrobię. Jestem taaaka szczęśliwa!!!! Jestem MAMĄ, jak WY!!!
13 lata 3 miesiąc temu #199274 przez mgielka22
Magda ja juz mam na wyczerpaniu ta cierpliwosc i nic nie wiem, lekarz mi w ogole wypisal tylko do dnia porodu zwolnienie potem mi bedzie macierzynski lecial i wtedy nie wiem jak w pracy to zalatwic, tez nie wiem co ze szpitalem czy musze miec skierowanie jak bede pfu pfu pfu po terminie???? Ja juz naprawde oglupialam... :( mam takiego dola jak nigdy, nic nie wiem szaleje i plakac mi sie chce jak to dziecko w ciagu tyg nie wyjdzie :(

A ja pepsi pilam cala ciaze, bo nienawidze wody!!!
13 lata 3 miesiąc temu #199288 przez pati-m
Mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego. Wiem, że przysługuje nam 20 tygodni (soboty i niedziele się wliczają), ale ile wkońcu należy nam się tego dodatkowego - 2 czy 4 tygodnie? Ktoś już pytał o to w pracy? Ja na razie zaniosłam zaświadczenie ze szpitala i wyliczą mi te 20 tygodni, ale chcę napisać podanie do dyrektora o ten dodatkowy, tylko nie wiem ile mi przysługuje, a księgowa wraca dopiero pod koniec października i nie mam kogo się spytać. :huh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia