- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199166 przez beti
tu są skrzydła, tylko zobacz rozmiary:
www.godan.com.pl/e-sklep/specjalne-okazj...zydla-aniola,pl.html
www.godan.com.pl/e-sklep/specjalne-okazj...zydla-aniola,pl.html
Temat został zablokowany.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199167 przez pati-m
Mała - nam powiedzieli, że na pesel czeka się 3 tygodnie od momety zarejstrowania, a jutro miną dopiero 2. Może dlatego tak długo, że ja nie rodziłam u siebie w mieście, tylko pojechałam do innego szpitala, bo tam mi zależało i Kacper będzie miał inne miejsce urodzenia, niż zameldowania. Akt urodzenia już mamy, ale na pesel właśnie musimy czekać i wtedy dopero mogę go zameldować u siebie w urzędzie miasta.
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 3 miesiąc temu #199194 przez Mała
Ja tez rodziłam w innym miejscu niż miejsce zamieszkania, nawet w innym województwie niż jestem zameldowana. W USC tu gdzie rodziłam byliśmy po akt urodzenia, a oni już zgłosili Olkę po pesel, a przyszedł on do USC w miejscowości, gdzie jestem zameldowana. I czekaliśmy dosłownie 7 dni.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #199235 przez Pyśkaaaa
katy sliczne te Twoje dzieciaczki
Migielka cos mi sie nie wydaje abym była pierwsza...
ale sie wyspałam troche lepszy mam humor musze sie ogarnąc i w koncu wyjsc z pizamy bo na 18 ide do sr
Migielka cos mi sie nie wydaje abym była pierwsza...
ale sie wyspałam troche lepszy mam humor musze sie ogarnąc i w koncu wyjsc z pizamy bo na 18 ide do sr
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Pyśkaaaa.
- magdamagda1988
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199242 przez magdamagda1988
Witajcie
Dzieciaczki przesliczne tylko gratulowac
ja nadal nie rodze jutro bedzie tydzien po terminie i nadal nic..
Dzis sie nasprzatalam umyslam okna schody podlogi i nadal nic nei rodze hehe wiec juz nie wiem... jeszcze miposciel na zmiane zostala wiec moze po tym cos sie ruszy...
Mgielka cierpliwosci tylko to nas ratuje
Dzieciaczki przesliczne tylko gratulowac
ja nadal nie rodze jutro bedzie tydzien po terminie i nadal nic..
Dzis sie nasprzatalam umyslam okna schody podlogi i nadal nic nei rodze hehe wiec juz nie wiem... jeszcze miposciel na zmiane zostala wiec moze po tym cos sie ruszy...
Mgielka cierpliwosci tylko to nas ratuje
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199243 przez slowiczek
Beti - rejestrowałaś Filipka w USC na Andersa czy jakimś innym ? Bo nie wiem co robić, dostałam ze szpitala jakąś kartkę z godziną kiedy mam się pojawić w USC na rejestrację ale zastanawiam się czy nie muszę koniecznie tam czy nie mogę tego dokonać w USC na Ursynowie na przykład ?
i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś
i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199257 przez ewelinaa
Gratuluję nowym Mamusiom i trzymam kciuki za te nierozpakowane
Dzieciaczki przecudne - ja też cały czas zdjęcia swojej córy robię
Jeśli chodzi o wychodzenie na spacer - ja zakładam małej jedną warstwę więcej niż dla siebie. I jest ok.
Lekarka mówiła, żeby nie przesadzać i nie opatulać dziecka - to jeszcze nie zima
Ważyłam córkę w poniedziałek i ważyła 3700 A dla mnie cały czas wydaje się lekka i że nic nie przytyła.
A w niedzielę byłam na zakupach, a Kinga została w domu z Tatusiem. Dali radę , a ja mogłam sobie polatać po sklepach i w końcu kupić coś nieciążowego
Dzieciaczki przecudne - ja też cały czas zdjęcia swojej córy robię
Jeśli chodzi o wychodzenie na spacer - ja zakładam małej jedną warstwę więcej niż dla siebie. I jest ok.
Lekarka mówiła, żeby nie przesadzać i nie opatulać dziecka - to jeszcze nie zima
Ważyłam córkę w poniedziałek i ważyła 3700 A dla mnie cały czas wydaje się lekka i że nic nie przytyła.
A w niedzielę byłam na zakupach, a Kinga została w domu z Tatusiem. Dali radę , a ja mogłam sobie polatać po sklepach i w końcu kupić coś nieciążowego
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199274 przez mgielka22
Magda ja juz mam na wyczerpaniu ta cierpliwosc i nic nie wiem, lekarz mi w ogole wypisal tylko do dnia porodu zwolnienie potem mi bedzie macierzynski lecial i wtedy nie wiem jak w pracy to zalatwic, tez nie wiem co ze szpitalem czy musze miec skierowanie jak bede pfu pfu pfu po terminie???? Ja juz naprawde oglupialam... mam takiego dola jak nigdy, nic nie wiem szaleje i plakac mi sie chce jak to dziecko w ciagu tyg nie wyjdzie
A ja pepsi pilam cala ciaze, bo nienawidze wody!!!
A ja pepsi pilam cala ciaze, bo nienawidze wody!!!
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #199288 przez pati-m
Mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego. Wiem, że przysługuje nam 20 tygodni (soboty i niedziele się wliczają), ale ile wkońcu należy nam się tego dodatkowego - 2 czy 4 tygodnie? Ktoś już pytał o to w pracy? Ja na razie zaniosłam zaświadczenie ze szpitala i wyliczą mi te 20 tygodni, ale chcę napisać podanie do dyrektora o ten dodatkowy, tylko nie wiem ile mi przysługuje, a księgowa wraca dopiero pod koniec października i nie mam kogo się spytać.
Moderatorzy: ilona