- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
monika u nas byla ta sama sytuacja jak urodził sie Kuba, jakaś babka nie opłacała Damiana składek, ale to ONA MUSIAŁA ZE SWOJEJ KIESZENI wypłacić nam pieniadze !!!!!BAsia Gratulacje
Fanka witaj
U nas problemy eh... mielismy dostac z pracy M kaske za urodzenie malej ale okazal sie, ze wszyscy maja placone ubezpieczenie poza moim M eh.... i wten sposob jestesmy 1000 zl w plecy, ja piernicze poprostu zalamka.M wsciekly i wcale mu sie nie dziwie.Prawdopodobie gdzies zgubili jego deklaracje wrrrrr
- kamila_86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mateusz 16.08.2011 nasz najdroższy skarb
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Beti - rejestrowałaś Filipka w USC na Andersa czy jakimś innym ? Bo nie wiem co robić, dostałam ze szpitala jakąś kartkę z godziną kiedy mam się pojawić w USC na rejestrację ale zastanawiam się czy nie muszę koniecznie tam czy nie mogę tego dokonać w USC na Ursynowie na przykład ?
i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś
Ja teraz zakladam jej spodenki i bluzę, albo polarkowy kombinezonik, a jak jest ciepej to pajac taki cieplejszy,
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego. Wiem, że przysługuje nam 20 tygodni (soboty i niedziele się wliczają), ale ile wkońcu należy nam się tego dodatkowego - 2 czy 4 tygodnie? Ktoś już pytał o to w pracy? Ja na razie zaniosłam zaświadczenie ze szpitala i wyliczą mi te 20 tygodni, ale chcę napisać podanie do dyrektora o ten dodatkowy, tylko nie wiem ile mi przysługuje, a księgowa wraca dopiero pod koniec października i nie mam kogo się spytać.
Pati my mamy od 2go wrzesnia 24 tygodnie
- magdamagda1988
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja mam to samo juz moja cierpliwosc sie konczy a jak nie urodze do przyszlego piatku to mam sie wstawic do szpitala itam zdecyduja co dalej... czy juz trzeba rodzic czy jeszcze mam taak chodzic.... a boje sie zeby nie bylo jakis problemow...
znajoma urodzila po terminie chyba tyg synka 4650 mowila ze bylo strasznie wiec wole zeby bylo szybciej i maly mial do 4 kg
no ale zobaczymy..
a jak sie ogolnie czujesz mgielka boli cie cos ? masz skurcze?
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Beti - rejestrowałaś Filipka w USC na Andersa czy jakimś innym ? Bo nie wiem co robić, dostałam ze szpitala jakąś kartkę z godziną kiedy mam się pojawić w USC na rejestrację ale zastanawiam się czy nie muszę koniecznie tam czy nie mogę tego dokonać w USC na Ursynowie na przykład ?
i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś
Jechaliśmy na Andersa, więc nawet nie wiem, czy można gdzie indziej...tam już czekał na nas gotowy akt urodzenia...
Ja zależnie od dnia, dziś np. body + pajac + czapeczka + średniej grubości kombinezonik (lub czasem grubszy kocyk zamiast kombinezonu..
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mgielka a moze idz jak cos do lekarza pierwszego kontaktu i popros o zwolnienie chyba robily tak dziewczyny...
ja mam to samo juz moja cierpliwosc sie konczy a jak nie urodze do przyszlego piatku to mam sie wstawic do szpitala itam zdecyduja co dalej... czy juz trzeba rodzic czy jeszcze mam taak chodzic.... a boje sie zeby nie bylo jakis problemow...
znajoma urodzila po terminie chyba tyg synka 4650 mowila ze bylo strasznie wiec wole zeby bylo szybciej i maly mial do 4 kg
no ale zobaczymy..
a jak sie ogolnie czujesz mgielka boli cie cos ? masz skurcze?
Mam non stop twardnienie brzucha i plecy mnei bola, ogolenie mialam 5 falszywych alarmow i tyle jak sie pojawiaja skurcze to mecza mnie x godzin i przechodza... no ja musze do konca przyszlego tyg urodzic koniecznie, moj mala tez jest duza a nei chce zeby mnei porozrywala... co ja mam powiedziec lekarzowi pierwszego kontaktu:/ podejrzewam ze wyzdrowieje do konca przyszlego tyg bo do 2X mam zwolnienie i do wtedy chce urodzic nie pozniej nie wiem juz co robic qrde jakby bylo cos na przyspieszenie... A u Ciebie jak cos jest cos sie dzieje???
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzis maz zarejestrowal nasza kruszynke i juz formalnie mamy nowego obywatela Emilie Karoline ]
Prawie caly dzien boli mnie glowa...mysliscie, ze moge zazyc paracetamol?Nawet sen nie pomogl, wrecz nasilil bol...
Dzis ponownie byla polozna i juz jest zadowolona z moich piersi...mala bardzo ladnie ssie...a do tego w nocy musialam odciagnac pokarm, bo Krolewna sie zmeczyla i nie chciala ssac 2 piersi i tak udalo sie 70ml...wiec coraz wiecej go jest...a rano jeszcze 50....oczywiscie wszystko pozniej wszamala glodomor niesamowity...jestem ciekawa ile teraz wazy...
Pierwsza wizyte pediatryczna mamy umowiona na 6.10...niestety takie terminy sa u nas w przychodni...
Katy, ale masz piekne dzieci...jakie czupryny i karnacja Slicznosci...
Mgielka, nie denerwuj sie...pamietasz, ja tez mialam klopot z L4, ale poszlam do lekarza pierwszego kontaktu i bez problemu dostalam zwolnienie na tydzien jeszcze...a do szpitala nie powinnas miec skierowania...jesli minie Twoj termin lekarz prowadzacy powie bys wykonala ktg...pojedziesz do szpitala w ktorym chcesz rodzic i beda musieli go wykonac...a pozniej na pewno beda umawiac Cie na kolejne wizyty...a jesli bedzie juz sporo po terminie pewnie kaza Ci sie zglosic w danym dniu na oddzial...
- magdamagda1988
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Agusia jak ja Cie rozumiem hi napatrzec sie nie mozna hihi hihih
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Dzisiaj mój termin porodu Pyśkaaa i co wyrobiłaś się w terminie, czy mały postanowił się przeterminować?
Dzisiaj mamy też 5 rocznicę ślubu Ja nie wiem kiedy to zleciało.
Moja Olka zassała wczoraj smoczek nuka, ale kauczukowy, mam nadzieję, że znalazłam sposób na mojego obrzartucha.