BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #199291 przez gosia2324
monika1984lodz napisał:

BAsia Gratulacje :)
Fanka witaj :)

U nas problemy eh... mielismy dostac z pracy M kaske za urodzenie malej ale okazal sie, ze wszyscy maja placone ubezpieczenie poza moim M eh.... i wten sposob jestesmy 1000 zl w plecy, ja piernicze poprostu zalamka.M wsciekly i wcale mu sie nie dziwie.Prawdopodobie gdzies zgubili jego deklaracje wrrrrr

monika u nas byla ta sama sytuacja jak urodził sie Kuba, jakaś babka nie opłacała Damiana składek, ale to ONA MUSIAŁA ZE SWOJEJ KIESZENI wypłacić nam pieniadze !!!!!
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #199293 przez kamila_86
Przysługują wam dodatkowe 4 tygodnie na 100% :)
13 lata 3 miesiąc temu #199294 przez gosia2324
slowiczek napisał:

Beti - rejestrowałaś Filipka w USC na Andersa czy jakimś innym ? Bo nie wiem co robić, dostałam ze szpitala jakąś kartkę z godziną kiedy mam się pojawić w USC na rejestrację ale zastanawiam się czy nie muszę koniecznie tam czy nie mogę tego dokonać w USC na Ursynowie na przykład ?

i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś :)

Ja teraz zakladam jej spodenki i bluzę, albo polarkowy kombinezonik, a jak jest ciepej to pajac taki cieplejszy,
13 lata 3 miesiąc temu #199297 przez gosia2324
pati-m napisał:

Mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego. Wiem, że przysługuje nam 20 tygodni (soboty i niedziele się wliczają), ale ile wkońcu należy nam się tego dodatkowego - 2 czy 4 tygodnie? Ktoś już pytał o to w pracy? Ja na razie zaniosłam zaświadczenie ze szpitala i wyliczą mi te 20 tygodni, ale chcę napisać podanie do dyrektora o ten dodatkowy, tylko nie wiem ile mi przysługuje, a księgowa wraca dopiero pod koniec października i nie mam kogo się spytać. :huh:

Pati my mamy od 2go wrzesnia 24 tygodnie :blink:
13 lata 3 miesiąc temu #199302 przez magdamagda1988
Mgielka a moze idz jak cos do lekarza pierwszego kontaktu i popros o zwolnienie chyba robily tak dziewczyny...

ja mam to samo juz moja cierpliwosc sie konczy a jak nie urodze do przyszlego piatku to mam sie wstawic do szpitala itam zdecyduja co dalej... czy juz trzeba rodzic czy jeszcze mam taak chodzic.... a boje sie zeby nie bylo jakis problemow...

znajoma urodzila po terminie chyba tyg synka 4650 mowila ze bylo strasznie wiec wole zeby bylo szybciej i maly mial do 4 kg

no ale zobaczymy..

a jak sie ogolnie czujesz mgielka boli cie cos ? masz skurcze?
13 lata 3 miesiąc temu #199308 przez Pyśkaaaa
no właśnie ja też mam tylko do jutra l4 ciekawe czy doktor mi wypisze dalej... jeju jeju...
13 lata 3 miesiąc temu #199323 przez beti
slowiczek napisał:

Beti - rejestrowałaś Filipka w USC na Andersa czy jakimś innym ? Bo nie wiem co robić, dostałam ze szpitala jakąś kartkę z godziną kiedy mam się pojawić w USC na rejestrację ale zastanawiam się czy nie muszę koniecznie tam czy nie mogę tego dokonać w USC na Ursynowie na przykład ?

i mam jeszcze jedno pytanie : jak ubieracie teraz maluchy na spacer ? Wczoraj byłam na zakupach i chciałam kupić jakiś kombinezon ale nie wiem jakiej grubości itd....podpowiedzcie coś :)

Jechaliśmy na Andersa, więc nawet nie wiem, czy można gdzie indziej...tam już czekał na nas gotowy akt urodzenia...

Ja zależnie od dnia, dziś np. body + pajac + czapeczka + średniej grubości kombinezonik (lub czasem grubszy kocyk zamiast kombinezonu..
13 lata 3 miesiąc temu #199331 przez mgielka22
magdamagda1988 napisał:

Mgielka a moze idz jak cos do lekarza pierwszego kontaktu i popros o zwolnienie chyba robily tak dziewczyny...

ja mam to samo juz moja cierpliwosc sie konczy a jak nie urodze do przyszlego piatku to mam sie wstawic do szpitala itam zdecyduja co dalej... czy juz trzeba rodzic czy jeszcze mam taak chodzic.... a boje sie zeby nie bylo jakis problemow...

znajoma urodzila po terminie chyba tyg synka 4650 mowila ze bylo strasznie wiec wole zeby bylo szybciej i maly mial do 4 kg

no ale zobaczymy..

a jak sie ogolnie czujesz mgielka boli cie cos ? masz skurcze?

Mam non stop twardnienie brzucha i plecy mnei bola, ogolenie mialam 5 falszywych alarmow i tyle jak sie pojawiaja skurcze to mecza mnie x godzin i przechodza... no ja musze do konca przyszlego tyg urodzic koniecznie, moj mala tez jest duza a nei chce zeby mnei porozrywala... co ja mam powiedziec lekarzowi pierwszego kontaktu:/ podejrzewam ze wyzdrowieje do konca przyszlego tyg bo do 2X mam zwolnienie i do wtedy chce urodzic nie pozniej :( nie wiem juz co robic qrde jakby bylo cos na przyspieszenie... A u Ciebie jak cos jest cos sie dzieje???
13 lata 3 miesiąc temu #199350 przez Agusia83
Witam sie dzis poraz pierwszy...Emilka zajmuje nam tyle uwagi,ze naprawde nie mam na nic innego czasu...
Dzis maz zarejestrowal nasza kruszynke i juz formalnie mamy nowego obywatela Emilie Karoline :laugh: ]
Prawie caly dzien boli mnie glowa...mysliscie, ze moge zazyc paracetamol?Nawet sen nie pomogl, wrecz nasilil bol...
Dzis ponownie byla polozna i juz jest zadowolona z moich piersi...mala bardzo ladnie ssie...a do tego w nocy musialam odciagnac pokarm, bo Krolewna sie zmeczyla i nie chciala ssac 2 piersi i tak udalo sie 70ml...wiec coraz wiecej go jest...a rano jeszcze 50....oczywiscie wszystko pozniej wszamala :laugh: glodomor niesamowity...jestem ciekawa ile teraz wazy...
Pierwsza wizyte pediatryczna mamy umowiona na 6.10...niestety takie terminy sa u nas w przychodni...

Katy, ale masz piekne dzieci...jakie czupryny i karnacja :laugh: Slicznosci...

Mgielka, nie denerwuj sie...pamietasz, ja tez mialam klopot z L4, ale poszlam do lekarza pierwszego kontaktu i bez problemu dostalam zwolnienie na tydzien jeszcze...a do szpitala nie powinnas miec skierowania...jesli minie Twoj termin lekarz prowadzacy powie bys wykonala ktg...pojedziesz do szpitala w ktorym chcesz rodzic i beda musieli go wykonac...a pozniej na pewno beda umawiac Cie na kolejne wizyty...a jesli bedzie juz sporo po terminie pewnie kaza Ci sie zglosic w danym dniu na oddzial...
13 lata 3 miesiąc temu #199363 przez magdamagda1988
No ja nic niestety nie mam zadnych objawów naprawdę czasami to myślę że miejscem w ciazy tak się dobrze czuje dziś wzięłam się za sprzątania i biodro mnie boli.. ale nie rodze nadal!
13 lata 3 miesiąc temu #199397 przez monika1984lodz
mgirlka ja sie zglosilam dzien po terinie do szpitala i teraz jak M yl po wypis to wystawili mi zwolnienie lekarskie od dnia 6 wrzesnia do 13 czyli do dnia porodu i dali zaswiadczenie o urodzeniu i teraz juz mi macierzynski leci.

Agusia jak ja Cie rozumiem hi :) napatrzec sie nie mozna hihi :) hihih

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #199398 przez monika1984lodz
Gosiu u nas wyszlo , ze M wogole nie byl zapisany do ubezpieczalni eh :( no coz mowi sie trudno...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #199475 przez gosia2324
Katy sliczny synus :)
podobny do Ines.
13 lata 3 miesiąc temu #199702 przez gosia2324
Witam i zapraszam WSZYSTKICH na urodzinowy tort,,, wiem wiem juz stara dupa jestem :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #199704 przez Mała
Witam mamusie i dwupaczki :)
Dzisiaj mój termin porodu ;) Pyśkaaa i co wyrobiłaś się w terminie, czy mały postanowił się przeterminować?
Dzisiaj mamy też 5 rocznicę ślubu :laugh: Ja nie wiem kiedy to zleciało.

Moja Olka zassała wczoraj smoczek nuka, ale kauczukowy, mam nadzieję, że znalazłam sposób na mojego obrzartucha.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia