BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #200000 przez beti
tak jakby Cię ktoś czymś ściskał coraz mocniej i mocniej i mocniej...taki jakby idący od krzyża "prąd"
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #200005 przez mgielka22
a tez mialyscie non stop napiety brzuch przed godzina 0 ???
13 lata 3 miesiąc temu #200010 przez beti
Ja w zasadzie nic nie miałam przed godziną 0 :))) tylko Fifik się jakoś mocniej ruszał tego wieczora, jakby sobie disco zrobił :P
13 lata 3 miesiąc temu #200015 przez mgielka22
cwiczyl tance hulance przed wyjsciem na pozegnanie wyjscia z brzucha trzeba zrobic wyjsciowke :P
13 lata 3 miesiąc temu #200017 przez beti

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 miesiąc temu #200021 przez pati-m
Emilka jak malutka królewna wygląda :)

A Fifik to ruchliwy chłopczyk :lol: Takie cudne żywe sreberko :lol:

A mój Skarb właśnie się obudził i jadł, a potem znowu jadł i teraz leży z szeroko otwartymi oczkami i wcale mu się nie zbiera na sen :woohoo:

Ja też miałam bóle krzyżowe. Jak to ujęła moja położna - nie wiadomo po jaką cholerę one są, bo w porodzie nie pomagają, a boli masakrycznie :angry: Ale teraz po wszystkim wiem, że da się wytrzymać, chociaż żadnej z Was dwupaczki takich bóli nie życzę :)
13 lata 3 miesiąc temu #200038 przez Mała
Dzieciaczki słodkie :kiss:
A moja Olka jest dziś wisicycem :dry:
13 lata 3 miesiąc temu #200044 przez monika1984lodz
Emilka dziekuje :) i sle wszystkim cioteczkom buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

Beti ale masz fajnego smieszka hihi :)

Mgielka Beti dobrze pisze z tymi bolami tak samo jsak polozna Pati.
ja mialam wrazenie przy tych bolach jak by mi ktos srobe w kregoslup wbijal

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #200066 przez megi2501
Beti ale Filipek jest słodziutki :laugh:

Ja nie miałam bóli krzyżowych, więc pewnie jestem szczęściarą. Ogólnie to urodziłam w wannie, było rewelacyjnie. Mąż trzymał mnie za rękę i ze mną oddychał. Lekarka z położnikiem mnie rozbawiali. Samo końcowe parcie trwało z 40 minut. Bóle nieregularne od 1.00 w nocy, 5.00 byłam w szpitalu- rozwarcie 1,5cm. Godzina 9.30 rozwarcie 3 cm. Godzina. 12.00 rozwarcie 10 cm. Pęknięcie 1 stopnia. Ogólnie już po 3 godzinach(które spędziłam z małą i mężem na sali porodowej) chodziłam i robiłam wszystko przy małej.

To tak w skrócie, żeby nie zanudzić :laugh:

Nie rozpakowanym mamusią życzę szybkich i lekkich porodów. WARTO to przeżyć!!!
13 lata 3 miesiąc temu #200070 przez gosia2324
NUNKA PIEKNE MALENSTWO :) :kiss: :kiss:
A Filipek to juz prawie niemowlak :)
13 lata 3 miesiąc temu #200071 przez mgielka22
Megi zeby chociac cos sie ruszylo to byloby dobrze :) bo poki co to brzuch boli i ciagnie w dol... praktycznie non stop jest napiety... a co ile mialas skurcze i skad wiedzialas by do szpitala jechac skoro nieregularne byly wody CI odeszly???
13 lata 3 miesiąc temu #200095 przez fanka
Cześć Dziewczynki, ale ten mój maluch to "pochłaniacz" czasu, ciężko znaleźć wolna chwilę . A teraz jak śpi dłużej to ja z nim 2 godz drzemki sobie zrobiłam bo w nocy nie bardzo spał.A od 9 rano do 15 prawie cały czas na cycu, nie wiem co mu się dziś stało. Odkleił się na chwile i zaraz płacz i znów do cyca.
Mgiełka- jak u mnie się zaczęło to miałam regularne skurcze jak na okres ból co 7 minut, przez 2 godziny, a później zaczęły się częstsze i bóle krzyżowe i cały czas krwawiłam.
Gosia, Mała- wszystkiego naj , naj - samych dobrych dni w życiu!!!!
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #200113 przez Agusia83
I ja sie dzis przywitam :laugh:
Oj, moja malutka tez jest wisicycem....niby wypluwa cycka, ze juz pojedzona a jak ja klepie by sie odbilo to juz szuka piastek, ktore moze schrupac :silly: ...

ja tez mialam bole krzyzowe i nikomu nie zycze....bol okropny...nigdy czegos takiego nie przezylam...ale jak widac udalo sie :silly:

Mgielka, mnie non stop spinal sie brzuch, a przy skurczach porodowych to tez to normalne...zreszta lekarka w ten sposob sprawdzala czestotliwosc moich skurczy....kladla reke na brzuchu i czula kiedy sie spinal a kiedy skurcz przechodzil...

Dzieciaczki fantastyczne :lol: Monia Wy juz po spacerku, a my nie mozemy bo wyobrazcie sobie, ze jeszcze wozek nie przyszedl...maz wczoraj dzownil i ma byc w przyszlym tygodniu.....super, nie?

A Fifi duzy i ruchliwy chlopczyk :lol: ciekawe czy jak podrosnie bedzie z niego zywe srebro? :woohoo:

Do mnie nie moze dojsc fakt, ze jutro Emilka konczy tydzien :laugh:
Przed chwila sie wazylam i jak narazie jestem 9kg na minusie :lol: do wagi sprzed brakuje jeszcze 3...ale mam nadzieje, ze duzo wiecej poleci
13 lata 3 miesiąc temu #200127 przez mgielka22
Narazie od paru godzin mam nieregularne jak na okres srednio co 8,10min ale przejdzie jak znam zycie bo nie nasila sie tylko po prostu boli jak sie zaczyna...
13 lata 3 miesiąc temu #200133 przez Pyśkaaaa
ja po KTG skurcze mam co 5-7 min lekarz powiedział że to porodowe i zeby pakować torbe jak się nic nie zmieni na izbę a co najlepsze rozwarcia nie mam
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia