- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #200021 przez pati-m
Emilka jak malutka królewna wygląda
A Fifik to ruchliwy chłopczyk Takie cudne żywe sreberko
A mój Skarb właśnie się obudził i jadł, a potem znowu jadł i teraz leży z szeroko otwartymi oczkami i wcale mu się nie zbiera na sen
Ja też miałam bóle krzyżowe. Jak to ujęła moja położna - nie wiadomo po jaką cholerę one są, bo w porodzie nie pomagają, a boli masakrycznie Ale teraz po wszystkim wiem, że da się wytrzymać, chociaż żadnej z Was dwupaczki takich bóli nie życzę
A Fifik to ruchliwy chłopczyk Takie cudne żywe sreberko
A mój Skarb właśnie się obudził i jadł, a potem znowu jadł i teraz leży z szeroko otwartymi oczkami i wcale mu się nie zbiera na sen
Ja też miałam bóle krzyżowe. Jak to ujęła moja położna - nie wiadomo po jaką cholerę one są, bo w porodzie nie pomagają, a boli masakrycznie Ale teraz po wszystkim wiem, że da się wytrzymać, chociaż żadnej z Was dwupaczki takich bóli nie życzę
Temat został zablokowany.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu #200044 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Emilka dziekuje i sle wszystkim cioteczkom buziaki
Beti ale masz fajnego smieszka hihi
Mgielka Beti dobrze pisze z tymi bolami tak samo jsak polozna Pati.
ja mialam wrazenie przy tych bolach jak by mi ktos srobe w kregoslup wbijal
Beti ale masz fajnego smieszka hihi
Mgielka Beti dobrze pisze z tymi bolami tak samo jsak polozna Pati.
ja mialam wrazenie przy tych bolach jak by mi ktos srobe w kregoslup wbijal
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #200066 przez megi2501
Beti ale Filipek jest słodziutki
Ja nie miałam bóli krzyżowych, więc pewnie jestem szczęściarą. Ogólnie to urodziłam w wannie, było rewelacyjnie. Mąż trzymał mnie za rękę i ze mną oddychał. Lekarka z położnikiem mnie rozbawiali. Samo końcowe parcie trwało z 40 minut. Bóle nieregularne od 1.00 w nocy, 5.00 byłam w szpitalu- rozwarcie 1,5cm. Godzina 9.30 rozwarcie 3 cm. Godzina. 12.00 rozwarcie 10 cm. Pęknięcie 1 stopnia. Ogólnie już po 3 godzinach(które spędziłam z małą i mężem na sali porodowej) chodziłam i robiłam wszystko przy małej.
To tak w skrócie, żeby nie zanudzić
Nie rozpakowanym mamusią życzę szybkich i lekkich porodów. WARTO to przeżyć!!!
Ja nie miałam bóli krzyżowych, więc pewnie jestem szczęściarą. Ogólnie to urodziłam w wannie, było rewelacyjnie. Mąż trzymał mnie za rękę i ze mną oddychał. Lekarka z położnikiem mnie rozbawiali. Samo końcowe parcie trwało z 40 minut. Bóle nieregularne od 1.00 w nocy, 5.00 byłam w szpitalu- rozwarcie 1,5cm. Godzina 9.30 rozwarcie 3 cm. Godzina. 12.00 rozwarcie 10 cm. Pęknięcie 1 stopnia. Ogólnie już po 3 godzinach(które spędziłam z małą i mężem na sali porodowej) chodziłam i robiłam wszystko przy małej.
To tak w skrócie, żeby nie zanudzić
Nie rozpakowanym mamusią życzę szybkich i lekkich porodów. WARTO to przeżyć!!!
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #200071 przez mgielka22
Megi zeby chociac cos sie ruszylo to byloby dobrze bo poki co to brzuch boli i ciagnie w dol... praktycznie non stop jest napiety... a co ile mialas skurcze i skad wiedzialas by do szpitala jechac skoro nieregularne byly wody CI odeszly???
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #200095 przez fanka
Cześć Dziewczynki, ale ten mój maluch to "pochłaniacz" czasu, ciężko znaleźć wolna chwilę . A teraz jak śpi dłużej to ja z nim 2 godz drzemki sobie zrobiłam bo w nocy nie bardzo spał.A od 9 rano do 15 prawie cały czas na cycu, nie wiem co mu się dziś stało. Odkleił się na chwile i zaraz płacz i znów do cyca.
Mgiełka- jak u mnie się zaczęło to miałam regularne skurcze jak na okres ból co 7 minut, przez 2 godziny, a później zaczęły się częstsze i bóle krzyżowe i cały czas krwawiłam.
Gosia, Mała- wszystkiego naj , naj - samych dobrych dni w życiu!!!!
Mgiełka- jak u mnie się zaczęło to miałam regularne skurcze jak na okres ból co 7 minut, przez 2 godziny, a później zaczęły się częstsze i bóle krzyżowe i cały czas krwawiłam.
Gosia, Mała- wszystkiego naj , naj - samych dobrych dni w życiu!!!!
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #200113 przez Agusia83
I ja sie dzis przywitam
Oj, moja malutka tez jest wisicycem....niby wypluwa cycka, ze juz pojedzona a jak ja klepie by sie odbilo to juz szuka piastek, ktore moze schrupac ...
ja tez mialam bole krzyzowe i nikomu nie zycze....bol okropny...nigdy czegos takiego nie przezylam...ale jak widac udalo sie
Mgielka, mnie non stop spinal sie brzuch, a przy skurczach porodowych to tez to normalne...zreszta lekarka w ten sposob sprawdzala czestotliwosc moich skurczy....kladla reke na brzuchu i czula kiedy sie spinal a kiedy skurcz przechodzil...
Dzieciaczki fantastyczne Monia Wy juz po spacerku, a my nie mozemy bo wyobrazcie sobie, ze jeszcze wozek nie przyszedl...maz wczoraj dzownil i ma byc w przyszlym tygodniu.....super, nie?
A Fifi duzy i ruchliwy chlopczyk ciekawe czy jak podrosnie bedzie z niego zywe srebro?
Do mnie nie moze dojsc fakt, ze jutro Emilka konczy tydzien
Przed chwila sie wazylam i jak narazie jestem 9kg na minusie do wagi sprzed brakuje jeszcze 3...ale mam nadzieje, ze duzo wiecej poleci
Oj, moja malutka tez jest wisicycem....niby wypluwa cycka, ze juz pojedzona a jak ja klepie by sie odbilo to juz szuka piastek, ktore moze schrupac ...
ja tez mialam bole krzyzowe i nikomu nie zycze....bol okropny...nigdy czegos takiego nie przezylam...ale jak widac udalo sie
Mgielka, mnie non stop spinal sie brzuch, a przy skurczach porodowych to tez to normalne...zreszta lekarka w ten sposob sprawdzala czestotliwosc moich skurczy....kladla reke na brzuchu i czula kiedy sie spinal a kiedy skurcz przechodzil...
Dzieciaczki fantastyczne Monia Wy juz po spacerku, a my nie mozemy bo wyobrazcie sobie, ze jeszcze wozek nie przyszedl...maz wczoraj dzownil i ma byc w przyszlym tygodniu.....super, nie?
A Fifi duzy i ruchliwy chlopczyk ciekawe czy jak podrosnie bedzie z niego zywe srebro?
Do mnie nie moze dojsc fakt, ze jutro Emilka konczy tydzien
Przed chwila sie wazylam i jak narazie jestem 9kg na minusie do wagi sprzed brakuje jeszcze 3...ale mam nadzieje, ze duzo wiecej poleci
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona