- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Jagodowamama
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220464 przez Jagodowamama
bewipo napisał:
dobrze wiedzieć, czyli w tym samym wieku zaczęły się ślinić
my mamy właśnie taką pomarańczową grudkę na ramieniu
Dziewczyny, mam pytanie o ciemiączko: widzicie czasami jak lekko pulsuje?
Ciemiączko naszej małej jest widoczne jak się przyjrzymy to widać jakby było lekko zapadnięte..
Czytałam że to oznaka odwodnienia, ale mała ładnie je z piersi i nie ma żadnych wymiotów/biegunek
Co do ślinienia to moja ma od 3 dni, już się śmieję, że ząbkowanie
dobrze wiedzieć, czyli w tym samym wieku zaczęły się ślinić
my mamy właśnie taką pomarańczową grudkę na ramieniu
Dziewczyny, mam pytanie o ciemiączko: widzicie czasami jak lekko pulsuje?
Ciemiączko naszej małej jest widoczne jak się przyjrzymy to widać jakby było lekko zapadnięte..
Czytałam że to oznaka odwodnienia, ale mała ładnie je z piersi i nie ma żadnych wymiotów/biegunek
Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez Jagodowamama.
Temat został zablokowany.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #220477 przez gosia2324
Witam mamusie
Jagodka od tygodnia w nocy nawet oka nie otworzy
Mruczy tylko jak chce jesc, odbeknie i spimy dalej, w dzien tez smok ,pieluszka i zasypia sama w wozku, przez weekend mama sie nia duzo zajmowala jak ja bylam u Kuby w szpitalu, babcia oczywiscie caly czas trzymala ja na rekach i kolysala
U nas zrobil sie strupek w miejscu szczepionki.
A po szczepieniu 5w1 nie ma sladu, ani w rączce ani na nozce.
Jagodka od tygodnia w nocy nawet oka nie otworzy
Mruczy tylko jak chce jesc, odbeknie i spimy dalej, w dzien tez smok ,pieluszka i zasypia sama w wozku, przez weekend mama sie nia duzo zajmowala jak ja bylam u Kuby w szpitalu, babcia oczywiscie caly czas trzymala ja na rekach i kolysala
U nas zrobil sie strupek w miejscu szczepionki.
A po szczepieniu 5w1 nie ma sladu, ani w rączce ani na nozce.
- Jagodowamama
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #220478 przez Jagodowamama
Dzięki Bewipo, jest szansa że nie oszaleję przed wizytą u pediatry, bo idziemy ok 17-18:00
Gosiu, nasze Jagódki kończą dziś 7tygodni
Gosiu, nasze Jagódki kończą dziś 7tygodni
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #220491 przez Pyśkaaaa
Slowiczku chodzi Ci o te szczepienie co jeszcze w szpitalu mieli bynajmniej my je mieliśmy w szpitalu...to nam tez mowila o tym strupku ale nic nie ma zadnego śladu... tak dokarmiam go
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jagodowamamo Franek też się ślini:)
wiecie co zastanawiamy się czy nie zakończyć laktacji... ja tego pokarmu mam mało młody sie nie najada nie chce ciągnąć piersi potrafi wisieć półtorej godziny... spać pół i znowu krzyk bo on głodny... a jak mu dajemy butlę to normalnie co 2,5-3 godz sie budzi zje i zadowolony jest tylko strasznie mi przykro z tego powodu planowałam karmić jak najdłużej a im częściej probuję go nakarmić tym jest gorzej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jagodowamamo Franek też się ślini:)
wiecie co zastanawiamy się czy nie zakończyć laktacji... ja tego pokarmu mam mało młody sie nie najada nie chce ciągnąć piersi potrafi wisieć półtorej godziny... spać pół i znowu krzyk bo on głodny... a jak mu dajemy butlę to normalnie co 2,5-3 godz sie budzi zje i zadowolony jest tylko strasznie mi przykro z tego powodu planowałam karmić jak najdłużej a im częściej probuję go nakarmić tym jest gorzej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 2 miesiąc temu #220508 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Pyska zrobisz jak uwazasz za sluszne najwazniejsze jest to zeby Franio byl najedzony i zadowolony, a gdy Ty sie strsujesz karmieniem to spada jakosc pokarmu i przez to maly tez moze byc zestresowany.Jakby nie bylo nasze dzieciatka to takie papierki lakmusowe wycigaja od nas wszystko i nie wazne czy karmimy piersia czy butla
A jakie to MM kupilas??
Dzien dobry wogole
Nunka przespala cala noc tylko o 5 obudzila sie na papu ale i tak w pol na spiocha ja karmilam potem o 10 nastepne karmienie.
Co do slinieia to jest i banieczki tez robi do tego tak smiesznie sie jezykiem bawi
Jagodowamama ciemiaczko tez mamy takie jak piszesz ale nie sadze aby to bylo odwodnienie, tym bardziej ze Nunka wypija 600-700ml mleka dziennie i jeszcze dodatkowo przepijam ja troche herbatka koperkowa
Ale sie rozpisalam lece zobaczyc jak tam dzidzia
A jakie to MM kupilas??
Dzien dobry wogole
Nunka przespala cala noc tylko o 5 obudzila sie na papu ale i tak w pol na spiocha ja karmilam potem o 10 nastepne karmienie.
Co do slinieia to jest i banieczki tez robi do tego tak smiesznie sie jezykiem bawi
Jagodowamama ciemiaczko tez mamy takie jak piszesz ale nie sadze aby to bylo odwodnienie, tym bardziej ze Nunka wypija 600-700ml mleka dziennie i jeszcze dodatkowo przepijam ja troche herbatka koperkowa
Ale sie rozpisalam lece zobaczyc jak tam dzidzia
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #220515 przez Pyśkaaaa
Monika wiem ale sama to przechodziłaś ten smutek że nie jesteś w stanie wykarmić... a jeszcze te jego złości przy tym cycku aż mi maluszka szkoda.. mam takie mieszane uczucia buuu.... a co do mleczka to wcześniej dawaliśmy mu bebilon ale nasza doktorka kazała zmienić na HA bo jesteśmy alergikami i bebilon HA jakoś mu smakuje
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #220519 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Wiem Pysiu wiem i dlatego wiem co czujesz dokladnue
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Jagodowamama
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #220552 przez Jagodowamama
monika1984lodz napisał:
ufff kolejne wątpliwości rozwiane
ale jeszcze podpytam pediatrę dla 100000%pewności
oto focia Jagódki z okazji skończenia 7 tygodni
naforum.zapodaj.net/fdd8da2aee40.jpg.html
Dziewczyny, najważniejsze żeby dzieci nie były głodne, miliony dzisiejszych dorosłych rosło na mleku modyfikowanym, żyją i są zdrowi. Te mleka są coraz lepsze, technologia postępuje do przodu, jeszcze nie podrabiamy natury, ale na pewno MM są lepsze niż 20lat temu, więc głowa do góry
Ja nie miałam ciśnienia na karmienie piersią, ale skoro mam mleko to karmię, gdybym nie miała to MM i spokój że dziecię najedzone bo to najważniejsze
ufff kolejne wątpliwości rozwiane
ale jeszcze podpytam pediatrę dla 100000%pewności
oto focia Jagódki z okazji skończenia 7 tygodni
naforum.zapodaj.net/fdd8da2aee40.jpg.html
Dziewczyny, najważniejsze żeby dzieci nie były głodne, miliony dzisiejszych dorosłych rosło na mleku modyfikowanym, żyją i są zdrowi. Te mleka są coraz lepsze, technologia postępuje do przodu, jeszcze nie podrabiamy natury, ale na pewno MM są lepsze niż 20lat temu, więc głowa do góry
Ja nie miałam ciśnienia na karmienie piersią, ale skoro mam mleko to karmię, gdybym nie miała to MM i spokój że dziecię najedzone bo to najważniejsze
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220557 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Jagodowa sliczna Malenka
a jak juz wrocisz od pediatry to daj znac co Ci powiedzial
Pysia mi pomogl ten wpis na blogu
wrolimamy.pl/2011/08/09/gdzie-piers-nie-moze-tam-butelke-posle/
a jak juz wrocisz od pediatry to daj znac co Ci powiedzial
Pysia mi pomogl ten wpis na blogu
wrolimamy.pl/2011/08/09/gdzie-piers-nie-moze-tam-butelke-posle/
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez monika1984lodz.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #220564 przez pati-m
Witam
Piszę póki mogę, bo nie wiadomo czy dzisiaj moja maruda znów nie zorganizuje mi dnia Zasnął spokojnie po kąpieli i obudził się o 24 na jedzonko, zasnął i znów pobudka o 3. A wtedy to już nie było tak kolorowo Najpierw zjadł, potem kupa (i to tyle, że trzeba było całego go przebrać, bo aż bodziaka ubrudził), no potem oczywiście w brzuchu się pusto zobiło, więc znów jedzonko. A po jedzeniu postanowił się ze mną pobawić i całym sobą poinformował nas, że koniec spania Wojował tak do 5, ale nie mam mu tego za złe bo w pewnym momencie urządził mi taki maraton uśmiechów, że aż mi chyba ze szczęścia hormony oszalały, bo najpierw razem z nim się śmiałam, potem popłakałam się ze wzruszenia, a potem znów się śmiałam - wszystkie Kacperkowe dziąsła na wierzchu były
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale dumna mamuśka jestem
bewipo - u nas po tej szczepionce też się taki jakby ropień zrobił, pytałam pediatry i tak ma być, później on pękł, wyleciało to co się tam nazbierało i teraz ładnie zaschnęło.
pyśka - przesyłam buziaki rozumiem co to znaczy chcieć karmić, a nie móc. Ja też dla dobra Kacpra zrezygnowałam, bo jak mu wmuszałam pierś, to jadł tak niewiele, że za mało przybierał na wadze i pediatra kazał przejść na butlę i MM. Płakałam i się buntowałam, ale zdrowie maluszka ważniejsze niż moje "chcenie" karmienia. Najważniejszy jest Twój synuś i Ty najlepiej wiesz co dla niego będzie dobre
Jagodowamama - Jagódka cudna
Piszę póki mogę, bo nie wiadomo czy dzisiaj moja maruda znów nie zorganizuje mi dnia Zasnął spokojnie po kąpieli i obudził się o 24 na jedzonko, zasnął i znów pobudka o 3. A wtedy to już nie było tak kolorowo Najpierw zjadł, potem kupa (i to tyle, że trzeba było całego go przebrać, bo aż bodziaka ubrudził), no potem oczywiście w brzuchu się pusto zobiło, więc znów jedzonko. A po jedzeniu postanowił się ze mną pobawić i całym sobą poinformował nas, że koniec spania Wojował tak do 5, ale nie mam mu tego za złe bo w pewnym momencie urządził mi taki maraton uśmiechów, że aż mi chyba ze szczęścia hormony oszalały, bo najpierw razem z nim się śmiałam, potem popłakałam się ze wzruszenia, a potem znów się śmiałam - wszystkie Kacperkowe dziąsła na wierzchu były
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale dumna mamuśka jestem
bewipo - u nas po tej szczepionce też się taki jakby ropień zrobił, pytałam pediatry i tak ma być, później on pękł, wyleciało to co się tam nazbierało i teraz ładnie zaschnęło.
pyśka - przesyłam buziaki rozumiem co to znaczy chcieć karmić, a nie móc. Ja też dla dobra Kacpra zrezygnowałam, bo jak mu wmuszałam pierś, to jadł tak niewiele, że za mało przybierał na wadze i pediatra kazał przejść na butlę i MM. Płakałam i się buntowałam, ale zdrowie maluszka ważniejsze niż moje "chcenie" karmienia. Najważniejszy jest Twój synuś i Ty najlepiej wiesz co dla niego będzie dobre
Jagodowamama - Jagódka cudna
Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez pati-m.
Moderatorzy: ilona