BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #124037 przez katy25
ja tez mam doslownie kilka na 56 a tak to raczej 62,68... dlatego, ze z doswiadczenia wiem, ze to 56 to jest dobre na tydzien-dwa a potem dziecko w oczach rosnie.

Do szpitala na pewno trzeba miec i 56 i 62:)
ja dla siebie tez jeszcze nic nie mam ale to na koncu jakos nawet o tym nie myslalam.

Ja chce w polowie czerwca zamowic ta komode bo nie bede miala gdzie tego klasc. Niby w tym pokoju Samiego jest garderoba ale nie chce jej przznaczac dla małego;)
eh...
łóżeczko, materac i karuzele mam:) a nawet jeden zestaw posćieli:)
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #124043 przez Agusia83
Sama sie zastanawiam gdzie pomiescimy ciuszki dla maluszka...wszystkie nasze szafy obladowane..chyba bedzie trzeba kupic jakas komode...

Mam pytanko odnosnie depilacji...nogi moge golic maszynka jednorazowa, ale miejsc intymnych nienawidze...mam bardzo wrazliwa skore i niecaly dzien po depilacji robia mi sie krostki, wszystko mnie swedzi i kluje i zastanawiam sie czy mozna w tych rejonach uzywac kremu do depilacji? Jeszcze przed ciaza uzywalam, bo wowczas nie czuje, ze cos odrasta, ale teraz? Pytalyscie moze lekarzy? Ja mam wizyte dopiero 8 czerwca...ale na pewno zapytam...
Jesli macie jakies doswiadczenia w tym temacie to prosze o odpowiedz...
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #124046 przez pati-m
Ja z tych niewielu ciuszków co mam to sa one na 62-68. Te mniejsze do szpitala na 56 to kupię w ostatniej chwili, jak będziemy wiedzieli ile mały ma mniej więcej wzrostu. Ja póki co nie wpadłam w szał kupowania, bo też nie mam gdzie tego pomieścić. Pokój Kacpra jest w trakcie tworzenia, a meble leżą w pudłach nieskręcone.

Agusia - ja używałam przed ciążą kremu do depilacji i teraz też go używam. Moja lekarka mi powiedziała, że skoro wcześniej nie powodował u mnie żadnych podrażnień i mogłam go używać, to teraz też nie widzi przeciwskazań, jęli jest to sprawdzony środek. Ja osobiście polecam eveline do skóry wrażliwej.
13 lata 10 miesiąc temu #124055 przez Marta M
Ja mam pol na pol, 56 i 62...ja jak sie urodzilam mialam 51cm, brat 52cm, siostra 55cm..ogolnie nalezymy do drobnych, maz tez niski, wiec nie spodziewam sie urodzic jakiejs duzej dziewczynki :)
13 lata 10 miesiąc temu #124056 przez pati-m
A u nas ja 178cm, mąż 188cm więc spodziewamy się sporego faceta :) Zresztą wolę z tydzień lub dwa poczekać aż mały podrośnie do ciuszków, bo szkoda by mi było gdyby część okazała się kompletnie za mała i nie mógłby ich założyć :)
13 lata 10 miesiąc temu #124057 przez ewelinaa
Ja też wpadłam w szał kupowania i na razie muszę przystopować, bo już nie mam gdzie tego upychać :lol:
A łóżeczko i komodę zamówiłam na allegro, powinno przyjść w tym tygodniu, ale zanim mąż zabierze się do tego i skręci meble może minąć duuuuuużo czasu ;)
Wczoraj przyszły ostatnie ubranka z allegro - cudne:)

Ja kupuję rozmiar 62/68, a i czasem na 74 jak wpadnie w oko ;)
A ewentualnie mniejsze kupię później, jak już będzie wiadomo mniej więcej ile mała mierzy.

Agusia - ja używałam i używam cały czas kremu do depilacji, nienawidzę maszynek jednorazowych.

I zapisałam się dziś do Szkoły Rodzenia, w poniedziałek pierwsze zajęcia gimnastyczne ;)
A pod koniec czerwca zaczną się zajęcia teoretyczne (o porodzie, połogu, karmieniu, fizjologia noworodka), a później praktyczna kąpiel i pielęgnacja noworodka - wydaje mi się, że może to być wszystko bardzo ciekawe, wielu rzeczy można się dowiedzieć - ale i tak wszystko wyjdzie "w praniu", po narodzinach :lol:
13 lata 10 miesiąc temu #124062 przez pati-m
Dziewczyny ja tak z zupełnie innej beczki w celu rozśmieszenia lub poprawy humorku :) Zobaczcie jakie ogłoszenie znalazłam szperając po necie :)

mistrzowie.org/272998/Ogloszenie :lol:
13 lata 10 miesiąc temu #124063 przez ewelinaa
pati-m napisał:

Dziewczyny ja tak z zupełnie innej beczki w celu rozśmieszenia lub poprawy humorku :) Zobaczcie jakie ogłoszenie znalazłam szperając po necie :)

mistrzowie.org/272998/Ogloszenie :lol:

hehhehhehe, ale się uśmiałam :lol:

To tak jak kiedyś był stacz w kolejkach za komuny jak coś rzucali do sklepu :lol:
13 lata 10 miesiąc temu #124064 przez mYSZA
heh, nie takie głupie;P

my w tym roku umawialiśmy się z przyjaciółmi an zajęcie miejsc i Dominikanów na Rezulekcje;P oni byli 2h szybciej, a potem myśmy ich zmieniali- ale warto było naprawdę;P wo góle mnóstwo ludzi przyszło wcześniej żeby mieć gdzie siedzieć i czym oddychać- i niemal wszyscy wzieli ze sobą coś do czytania;P

tyle, że bez sensu umeiszczac to w internecie bo to sa raczej oferty dla ludzi starszych. ale pomysl niegłupi;P

Janek z nami!
13 lata 10 miesiąc temu #124065 przez pati-m
zawsze to jakiś sposób na dorobienie sobie :silly:
13 lata 10 miesiąc temu #124069 przez ewelinaa
Tylko ciekawe, czy znajdą się chętni na kupowanie takich usług.. Chociaż kto wie... :)
13 lata 10 miesiąc temu #124070 przez Pyśkaaaa
heheh pomysł na biznes :P
13 lata 10 miesiąc temu #124071 przez martysia0110
I pomyśleć że nawet na takim czymś można dorobić hhi :laugh:
13 lata 10 miesiąc temu #124076 przez monika1984lodz
bodziak ktory dostalam od mamy mojej przyjaciolki czyli cioci-babci :)

co do tego ogloszenia to niezle hehhe

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #124079 przez martysia0110
jakie fajne króliczki :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama