- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #124656 przez mYSZA
nie miałam nic złego na myśli Kasia! nie odbieraj mnie źle. Chodziło mi o ludzi z wykształceniem medycznym, po różnych kursach albo takich którzy się realnie sprawą interesują. Chodzi mi o to, że jeżeli ktoś mówi, ze używa kalendarzyka jako naturalnej metody to nie ma pojęcia o co chodzi. np. moi rodzice używają NPR od mojej młodszej siostry, a tata nie ma wcale magistra. O to mi chodziło- źle ujęła w słowa.
21 kg, to trochę dużo- nie będziesz musiała go wnosić po schodach nigdzie?
21 kg, to trochę dużo- nie będziesz musiała go wnosić po schodach nigdzie?
Temat został zablokowany.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #124657 przez Pyśkaaaa
hej babeczki
ja dzis byłam w szpitalu z tym mym twardym brzuchem ( bo dzw do swojego doktora) i wiecie co się okazało? żeMysza miałaś racje z tym że głaskanie i masowanie brzuszka w niektorych wypadkach jest zabronione... ja też mam taki zakaz do tego zakaz używania czegokolwiek do brzuszka typu kremy i oliwki bo to tez wspomaga skurcze... mozemy tylko kłaść reke, pukac...
szyjke na szczęscie mam dlugą i się nie skraca (ma 5 cm)
Mysza trzymam kciuki za twą dzisiejszą wizyte
Gosia dobrze że nie musisz iśc do szpitala oszczedzaj się :*
Kasia wózek ładny
ja dzis byłam w szpitalu z tym mym twardym brzuchem ( bo dzw do swojego doktora) i wiecie co się okazało? żeMysza miałaś racje z tym że głaskanie i masowanie brzuszka w niektorych wypadkach jest zabronione... ja też mam taki zakaz do tego zakaz używania czegokolwiek do brzuszka typu kremy i oliwki bo to tez wspomaga skurcze... mozemy tylko kłaść reke, pukac...
szyjke na szczęscie mam dlugą i się nie skraca (ma 5 cm)
Mysza trzymam kciuki za twą dzisiejszą wizyte
Gosia dobrze że nie musisz iśc do szpitala oszczedzaj się :*
Kasia wózek ładny
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #124662 przez beti
Umówiliśmy się na odbiór pod koniec czerwca, bo mamy do końca czerwca talon zniżkowy na 20 % w Smyk i dzięki temu zapłacimy za niego dużo mniej nawet niż w necie:-))) ale jestem go pewna, bo moja koleżanka go ma, a kolor oglądałam w sklepie ) no i 14 kg waży, niby po schodach go tachać nie bedę, ale do samochodu ładować dość często )
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #124665 przez Agusia83
Dziewczynki, czy my sie namawialysmy???hahha, ja tez mam dzis pomidorowke , a widze, ze i Paletka bedzie dzis serwowala sznycelki
Wozki mi sie bardzo podobaja, ale wydaje mi sie, ze Beti wozek ma lepsze kola...a Ty Kasiu masz plastikowe w srodku, prawda? Malo sie znam na wyborze wozkow, ale juz mi maz wbijal do glowy, ze kola sa bardzo wazne...oczywiscie dla kazdego cos innego, ale jesli to plastiki, to my bysmy sie nie zdecydowali...
Mysza, dobrze, ze napisalas, iz chodzilo Ci ludzi o wyksztalconych medycznie...bo tak to bym sie z Tba nie zgodzila...ale z drugiej strony, nie trzeba miec dyplomow z medycyny by wiedziec co to NPR i jak taka metode stosowac....
Ktoras z was pytala o kapuste nowa....pewnie, ze juz jest, tzn u mnie na placu juz od dawna..i naprawde pyszna
Wozki mi sie bardzo podobaja, ale wydaje mi sie, ze Beti wozek ma lepsze kola...a Ty Kasiu masz plastikowe w srodku, prawda? Malo sie znam na wyborze wozkow, ale juz mi maz wbijal do glowy, ze kola sa bardzo wazne...oczywiscie dla kazdego cos innego, ale jesli to plastiki, to my bysmy sie nie zdecydowali...
Mysza, dobrze, ze napisalas, iz chodzilo Ci ludzi o wyksztalconych medycznie...bo tak to bym sie z Tba nie zgodzila...ale z drugiej strony, nie trzeba miec dyplomow z medycyny by wiedziec co to NPR i jak taka metode stosowac....
Ktoras z was pytala o kapuste nowa....pewnie, ze juz jest, tzn u mnie na placu juz od dawna..i naprawde pyszna
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Agusia83.
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #124675 przez Pyśkaaaa
tak Beti... glaszcząc masujac macica się kurczy i powoduje skurcze... wiec jak nakładasz jakis balsam krem czy cokolwiek innego masujesz brzus mimo woli...
a ja dzis jak co rano wziełam prysznic wysmarowałam się moim kremem na rozstępy a brzuch twardy jak kamień... to za telef i dzwonie do gina akurat miał dyżur i pojechałam do szpitala napatrzyłam sie na obcojezycznych studentów medycyny i zastanawiam się czy chce rodzić w tym szpitalu jak ma przy mnie stac 20 studentów
a ja dzis jak co rano wziełam prysznic wysmarowałam się moim kremem na rozstępy a brzuch twardy jak kamień... to za telef i dzwonie do gina akurat miał dyżur i pojechałam do szpitala napatrzyłam sie na obcojezycznych studentów medycyny i zastanawiam się czy chce rodzić w tym szpitalu jak ma przy mnie stac 20 studentów
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #124676 przez mYSZA
no nie trzeba, ale uważam, że jakiś przeszkolenie to raczej warto mieć. nie są to metody mega proste, ale za to przy odpowiednim stosowaniu dają wg badań 99 procent pewności. Ja bez odpowiedniego przygotowania np. bałabym się tak "o" je stosować. Dlatego mnie irytuje okropnie, ze ktoś powołuje się na naturalne metody mówiąc o kalendarzyku.
ale fakt faktem, że ludzie bez wykształcenia kierunkoego czasem lepiej się znają. miałam zajęcia z jednym z naczelnych polskich seksuologów ( napewno znacie z tv) i on prowadzi dla rządu badania nt. seksualności polaków. zgodnie stwierdziliśmy, że kasa częściowo wydana w błoto bo badania miały błędy metodologiczne i w tych badaniach ten pan profesor właśnie umieścił pytanie o kalendarzyk- nie jako podpuchę ale na serio. Ręce załamać nad takim poziomem- seksuolog powinien znać przynajmniej większość metod regulujących płodność człowieka. wiec faktycznie czasami stopień naukowy nie zawsze mówi o poziomie wiedzy kierunkowej nawet niestety;/
wózek 15 kg, to teraz standard, wiec chyba ok;)
ale fakt faktem, że ludzie bez wykształcenia kierunkoego czasem lepiej się znają. miałam zajęcia z jednym z naczelnych polskich seksuologów ( napewno znacie z tv) i on prowadzi dla rządu badania nt. seksualności polaków. zgodnie stwierdziliśmy, że kasa częściowo wydana w błoto bo badania miały błędy metodologiczne i w tych badaniach ten pan profesor właśnie umieścił pytanie o kalendarzyk- nie jako podpuchę ale na serio. Ręce załamać nad takim poziomem- seksuolog powinien znać przynajmniej większość metod regulujących płodność człowieka. wiec faktycznie czasami stopień naukowy nie zawsze mówi o poziomie wiedzy kierunkowej nawet niestety;/
wózek 15 kg, to teraz standard, wiec chyba ok;)
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 6 miesiąc temu #124681 przez Agusia83
Pyskaa, wiem, ze bedzie Ci ciezko w nie glaskaniu brzusia, ale przeciez dla naszych kruszynek zrobimy wszystko a bardzo dobrze, ze szyjke masz w porzadku...
co do studentow, to chyba musza miec Twoja zgode by uczestniczyli w porodzie...
Jak do nas przychodza studenci, to zawsze najpierw pytamy pacjenta, czy nie ma nic przeciwko obecnosci "mlodych lekarzy". Jezeli sie nie zgadzaja, to wowczas studenci nie zostaja dopuszczeni do srodka by ogladac pacjenta....
co do studentow, to chyba musza miec Twoja zgode by uczestniczyli w porodzie...
Jak do nas przychodza studenci, to zawsze najpierw pytamy pacjenta, czy nie ma nic przeciwko obecnosci "mlodych lekarzy". Jezeli sie nie zgadzaja, to wowczas studenci nie zostaja dopuszczeni do srodka by ogladac pacjenta....
Moderatorzy: ilona