BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 8 miesiąc temu #350013 przez Marta M
Monia nasza sasiadka jak miała 8 miesięcy stała, teraz ma 10 i biega :) Jesli Emi sama tak robi tzn ze pewnie jest gotowa, co innego gdybyś Ty ja zmuszała, ale tak nie jest więc chyba nie masz się co niepokoić :)

Mama cały czas na ketonalu, wczoraj mówiła że już z tego bólu nie mogła wytrzymać :( Pierwszy półpasiec mówi bolał ale tamten ból to 5% tego...cały brzuch, plecy, na zewnątrz i w środku..jakby połączyć atak nerki z oparzeniem skóry, bólem wątroby i inne takie :( Sama nie przypuszczałam że półpasiec taki wstrętny..

Gosia no Ty to masz głowę do biznesów ;)

Gorączki i katary może faktycznie oznaką zbliżających się ząbków..

Pati :kiss:
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #350022 przez slowiczek
Gosia, królowa allegro :lol: :lol: :lol:

Monia, no to pewnie szybko mała będzie chodzić :) są różne dzieci, moja siostra chodziła jak ledwo 8 miesięcy skończyła, ja jak miałam 10, a są dzieci które chodzą gdy mają dopiero rok

u nas bardzo ładna pogoda, jak mała wstanie to wyjdziemy sobie na jakiś spacerek :)
12 lata 8 miesiąc temu #350027 przez Agusia83
Witam :laugh: Emi zasnela...a ja szybko odpalilam kompa, przeczytalam i pisze :lol:
Moja corcia w ogole nie chce jesc obiadkow po 6 miesiacu...bo juz sa z grudkami...martwie sie, ze nie chce gryzc...ale chrupki to wcina jak opetana...nie wiem o co chodzi...
Do tego tez marudna jest...zganiam na zeby :silly:

Pyskaa.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosia, gratuluje ...biznes woman jestes :lol:

Monia, jesli Emisia sama staje, Ty jej nie pomagasz tzn, ze ma silny kregoslup i nozki...ale daje czadu Twoja corcia :lol:

Oliwcia...niezle harce wyczynialas z tata :woohoo:

Lolusiu, zdrowka zycze...niech te zabki juz wyjda i nie mecza goraczka.

Dziewczyny kupilam dzis oxycort A...mysliscie, ze moge posmarowac pisie Emi?
12 lata 8 miesiąc temu #350067 przez monika1984lodz
Agusia a krochmal nie pomogl nic a nic??

I nas dopadlyt problemy z chcrztem eh....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 8 miesiąc temu #350082 przez iwonaNAVI
Tak Marta mamy juz prawie 3 msc bo sprzedalam tamten wozek razem z nosidelkiem
mam taki chyba najtanszy na allegro ale jestem z niego zadowolona...my duzo nie jezdzimy zazwyczaj trasy 30 min no max godz ale bardzo rzadko
o taki allegro.pl/fotelik-9-36kg-meteor-premium...cie-i2264028410.html

jezeli na dluzsze trasy to raczej odpada wtedy lepszy taki ktory mozna obnizyc znaczy pochylic jak dziecko spi zeb glowka nie spadala

Monia ja z Oliwia tez mialam okres ze jie chciala mleka pic...ograniczylam wtedy deserki i kaszki dostawala kilka dni tylko obiadek i mleko i w koncu sie przekonala...teraz jest etap ze jak idzie spac a tylko powiem mleczko to ona juz sie cieszy i wyciaga raczki :)

moja stoi na nozkach no chyba ze robi kic kic to ugina nogi i jakby tanczy no i sie smieje :) ale sama nie potrafi sie wspiac

Monia co do gloski r to ma jeszcze czas spokojnie... powinna sie pojawic ok 5 roku ale jak nie pojawi sie do 7 r to dopiero wtedy mozna mowic o wadzie wymowy...jednak logopeda napewno moze pomoc w uzyskaniu tej gloski ...i teraz pytanie czy to czasm nie bylo w przedszkolu i nie chodzilo o dodatkowe platne zajecia logopedyczne?

U mnie ulewa stulecia a ja wpiepszam ogromna milke z orzechami i toffi :) mniam :)

Gosia T zawsze przyjezdza raczej z wizytacja niz wizyta :P

Pati Lolek zdrowka
12 lata 8 miesiąc temu #350091 przez iwonaNAVI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 8 miesiąc temu #350142 przez angie1713
Pati kiedyś pisałaś że chcesz dla Kacperka tu jest licytacja
allegro.pl/nowy-jezdzik-samochod-pchacz-...zik-i2291463448.html
12 lata 8 miesiąc temu #350151 przez monika1984lodz
No wlasnie Iwonka w przedszkolu- ale kolezanka naszczescie nie w ciemie bita- i poszukla w necie cwiczen i cwicza w domu- jako zabawa.Dziekuje za odpowiedz :)

dobrze, jest miec Was- tylu roznych specjalistow w roznych dziedzinach :) :kiss:

Po pol godzinnym spaccerze wrocilysmy do domu.Emi non stop wyla

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 8 miesiąc temu #350154 przez iwonaNAVI
Monia ja tram taki specjalistya jak o dupe rozbic hehe :P
ale czasem cos tam mi sie uda pomoc

a co Nunce na spacerze bylo?
12 lata 8 miesiąc temu #350156 przez monika1984lodz
chyba sam fakt siedzenia w wozku bardzo jej przeszkadzal.No coz mowi sie trudno- jak nie to nie

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 8 miesiąc temu #350177 przez kasia79
WITAM WSZYSTKIE MAMY I ICH DZIECI W NOWYM TYGODNIU :)

Iwonka :(

Monia moja Ami też staje, byle miała się czego złapać, ja już wszystkie bluzki mam rozciągnięte i łańcuszek zerwany, ale cieszę się że jest taka silna, nawet jak leży to wystarczy że podam jej palce i już stoi na sztywnych nóżkach, naewt ich nie ugnie bojąc się żebym jej nie posadziła :)

My dzisiaj cały dzień na podwórku, spała raz w wózku i jak pojechałyśmy na spacerek na rowerze w koszyczku mi zasnęła:)

Długo was nadrabiałam, i już muszę kończyc bo dziecko się nudzi :(
12 lata 8 miesiąc temu #350196 przez fanka
a ja dziś miałam lenia i nie chciało mi się spacerować w związku z czym ubrałam młodego i wyszliśmy tylko na podwórko, pogadałam z jedną sąsiadką i "pooglądałam" jej 2,5 miesięcznego Pawełka, pogadałam z drugą sąsiadka i pooglądałam jej 2 miesięczną Lidkę i tak nam mineło 1,5 godziny na polku, myślałam, że Dawid uśnie a on nie miał zamiaru, wszystko oglądał, uczestniczył w dysusjach i jak wróciliśmy do domu to już był padnięty także jeszcze chwilę udało się go przetrzymać, a później kąpiel i od pól godziny już śpi także jak zwykle wstaje koło 5- 5.30 to dziś czuję, że koło 4 możemy już dzień zacząć :-(
Pati zdrówka kochana
Loluś nie choruj nam!!!

aaa Iwonka pisałaś kiedyś, że kupiłaś Oliwce kaszkę 8 zbóż, kupiłam ją też Dawidowi i ją wuielbia, dostaje codziennie na śniadanie, a i "kupkowe kwestie" się polepszyły ;-)
12 lata 8 miesiąc temu #350214 przez Pyśkaaaa
Franuś spi :)
ja miałam prasować ale zrobie to jutro no tak mi sie juz nic nie chce że chyba zaraz pójde spać :blink:
12 lata 8 miesiąc temu #350216 przez iwonaNAVI
Fanka ciesze sie za Dawidkowi smakuje :) Oliwcia tez ja lubi...sprobujcie jeszcze pozniej ze sliwka moim zdaniem lepsza :)
12 lata 8 miesiąc temu #350217 przez gosia2324
DZIEWCZYNY JAGODA WZIELA SOBIE DO SERCA LABILNOSC EMOCJONALNA 8 MIESIECZNEGO DZIECKA :dry:

placze za minute zanosi sie ze smiechu :S

Przyszedl dzis do nas na chwile Tesc, chcialam zrobic mu herbatę, jak sie zorientowała ze mnie nie ma, to łzy lały jej sie jak grochy :dry:

Ciekawe jak bedzie sie zachowywala na weselu, jak zostanie z moja koleżanką ?
(czuje ze bedziemy tanczyc z nosidelkiem ):P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka