- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129118 przez mYSZA
Ewelina, ale zakupy! i to wszystko za 6 stówek? nie wiedziałam, ze aż tyle takie rzeczy kosztują;/
u mnie w książce jest, że od 25 od miesiączki, a 23 to życia. ale coś mi nie pasuje. Bo w tej ksiażce ciąża trwa 9 miesięcy i 2 tygodnie. Bo to jest takie dzienniczek do uzupełniania i do czytania i tam tak jest...
u mnie w książce jest, że od 25 od miesiączki, a 23 to życia. ale coś mi nie pasuje. Bo w tej ksiażce ciąża trwa 9 miesięcy i 2 tygodnie. Bo to jest takie dzienniczek do uzupełniania i do czytania i tam tak jest...
Temat został zablokowany.
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 6 miesiąc temu #129124 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
oj Pyska szkoda, ale to juz pojutrze wiec uszka do gory
ja mam taka ksiazeczke co w niej ciaza trwa 10 miesiecy i wedlug niej jestem teraz w polowie 7 miesiaca...
ja mam taka ksiazeczke co w niej ciaza trwa 10 miesiecy i wedlug niej jestem teraz w polowie 7 miesiaca...
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129133 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
no tez wlasnie sie zastanawiam hehhe jeszcze troche i sie okaze, ze ciaza to caly rok trwa hihi
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129163 przez Paletka
slowiczek napisał:
Czyli Myslec Pzotywnie;)
ale sliczny ten kombinezon rozowy.....
Katy-sliczne foty
katy, Ines jest śliczna, ale już Ci to kiedyś mówiłam no i figura NIENAGANNA
gosia, świetnie wyglądałaś po ciąży, gratuluje
Paletka, co prawda nie mam doświadczenia jesli chodzi o pokarm ale słyszałam, że to leży wyłącznie w psychice kobiety, także myślę że chęci wystarczą a co do siary to chyba to nie jest wyznacznik tego czy będą problemy z pokarmem czy też nie..
jejku czerwiec już się zaczął, u mnie zleci momentalnie bo dużo będzie się dziać, teraz sesja do połowy czerwca, wyjazd mojego do Stanów, zaczynamy szkołę rodzenia, mam też w międzyczasie trochę badań do zrobienia, zakupów dla Natalki a pod koniec czerwca przeprowadzka
Czyli Myslec Pzotywnie;)
ale sliczny ten kombinezon rozowy.....
Katy-sliczne foty
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129166 przez Agusia83
Jesli chodzi o miesiace ciazy, to...wiemy, ze ciaza trwa ok.280dni, a co za tym idzie 10 miesiecy ksiezycowych, poniewaz: 28(dni w miesiacu)x 10(miesiecy ksiezycowych)= 280 dni....
natomiast ogolnie sie przyjelo, ze ciaza trwa 9 miesiecy kalendarzowych...dlatego tez lekarze wola operowac terminem "tydzien ciazy"
Rozumiecie?
Jesli chodzi o rozpoczynanie kolejnych miesiecy, to kazde zrodlo podaje inne tygodnie...ja przyjelam, ze skoro termin porodu mam na 10.09, to 10 dnia kazdego miesiaca bede zaczynac kolejny miesiac
Odnosnie tych 2 kombinezonow, to mnie najbardziej podoba sie pierwszy,,,,tez troszke oczoj...y ...ale faktycznie cena, jak dla mnie troche za wysoka...
A ten jasniutki tez cudny, no i tyle pieniazkow to na pewno bez trudu moglabym przeznaczyc
natomiast ogolnie sie przyjelo, ze ciaza trwa 9 miesiecy kalendarzowych...dlatego tez lekarze wola operowac terminem "tydzien ciazy"
Rozumiecie?
Jesli chodzi o rozpoczynanie kolejnych miesiecy, to kazde zrodlo podaje inne tygodnie...ja przyjelam, ze skoro termin porodu mam na 10.09, to 10 dnia kazdego miesiaca bede zaczynac kolejny miesiac
Odnosnie tych 2 kombinezonow, to mnie najbardziej podoba sie pierwszy,,,,tez troszke oczoj...y ...ale faktycznie cena, jak dla mnie troche za wysoka...
A ten jasniutki tez cudny, no i tyle pieniazkow to na pewno bez trudu moglabym przeznaczyc
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Agusia83.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129168 przez slowiczek
no tak Agusia...tyle, że kto posługuje się miesiącami księżycowymi ?
idąc tym tropem to dochodzimy, że rok składa się z ponad 13 miesięcy bo 365 : 28 = 13,03 jak dla mnie bez sensu
zasyyyyyyyypiam nad książkami.....pogoda zupełnie nie sprzyja nauce :<
idąc tym tropem to dochodzimy, że rok składa się z ponad 13 miesięcy bo 365 : 28 = 13,03 jak dla mnie bez sensu
zasyyyyyyyypiam nad książkami.....pogoda zupełnie nie sprzyja nauce :<
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129170 przez gosia2324
Pati zawsze trzeba miec nadzieje Ja sie nie odchudzalam, ani nie cwiczylam, samo karmienie do 9 mies pomoglo
A kombinezon kupilas Śliczny
Paletka nie nastawiaj sie zle do karmienia, GRUNT zeby byl pokarm to pozytywne myslenie
Edyta juz solidna wyprawke masz
A ja Tygodnie ciazy licze tak, z ksiazki położniczej
1-4 tydz 1mies
5-8 tydz 2mies
9-13 tydz 3mies
14-17 tydz 4mies
18-22 tydz 5mies
23-27 tydz 6mies
28-31 tydz 7mies
32-35 tydz 8mies
36-40/42tydz 9mies
A kombinezon kupilas Śliczny
Paletka nie nastawiaj sie zle do karmienia, GRUNT zeby byl pokarm to pozytywne myslenie
Edyta juz solidna wyprawke masz
A ja Tygodnie ciazy licze tak, z ksiazki położniczej
1-4 tydz 1mies
5-8 tydz 2mies
9-13 tydz 3mies
14-17 tydz 4mies
18-22 tydz 5mies
23-27 tydz 6mies
28-31 tydz 7mies
32-35 tydz 8mies
36-40/42tydz 9mies
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129190 przez bewipo
Hej dziewczyny.
Ale miałam dzień dziecka... Najpierw 1,5h w C&A, a potem lody. Wszystko z rodzicami. No i za wszystko mi płacili. W sumie nie lubię tak, wolę sama za wszystko sobie płacić, bo mi głupio. Ale na dzień dziecka można sobie pozwolić
Co do zakupów, to jak idę do sklepu, to też dla siebie nic nie patrzę, bo stwierdzam, że po co mi to. Ale dziś na dzień dziecka mama mi zakupiła 2 bluzeczki, chociaż ktoś o mnie dba
Dla malutkiej też dostałam parę rzeczy, promocja była 20% w C&A, jutro dam fotki.
Katy Ineska jest świetna, no i te loczki i słodkie oczka
Gosia figurka pierwsza klasa
Ale miałam dzień dziecka... Najpierw 1,5h w C&A, a potem lody. Wszystko z rodzicami. No i za wszystko mi płacili. W sumie nie lubię tak, wolę sama za wszystko sobie płacić, bo mi głupio. Ale na dzień dziecka można sobie pozwolić
Co do zakupów, to jak idę do sklepu, to też dla siebie nic nie patrzę, bo stwierdzam, że po co mi to. Ale dziś na dzień dziecka mama mi zakupiła 2 bluzeczki, chociaż ktoś o mnie dba
Dla malutkiej też dostałam parę rzeczy, promocja była 20% w C&A, jutro dam fotki.
Katy Ineska jest świetna, no i te loczki i słodkie oczka
Gosia figurka pierwsza klasa
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129196 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
mam dzisiaj dzien lakomstwa... non stop mamcos w pysku hehhe,dobrze, ze mnie do slodyczy nie ciagnie hehhe tylko owocki, truskawy, arbuzik
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129201 przez ewelinaa
Katy - córeczka cudna i mąż bardzo przystojny
Ja się zastanawiam jak moja będzie wyglądała - ja jestem niską, bladą blondynką z niebieskimi oczami, a mój mąż ciemny, czarne włosy i oczy, 190 cm, hehehehehhe
Na Dzień Dziecka zrobiłam mały wypad do galerii i kupiłam sobie 2 t-shirty i dla mojej niuni też bluzeczkę z długim rękawkiem
Z wyprawki też już mam sporo - zrobiłam listę, czego będę potrzebowała i powoli odhaczam, to co już kupiłam:
Ja się zastanawiam jak moja będzie wyglądała - ja jestem niską, bladą blondynką z niebieskimi oczami, a mój mąż ciemny, czarne włosy i oczy, 190 cm, hehehehehhe
Na Dzień Dziecka zrobiłam mały wypad do galerii i kupiłam sobie 2 t-shirty i dla mojej niuni też bluzeczkę z długim rękawkiem
Z wyprawki też już mam sporo - zrobiłam listę, czego będę potrzebowała i powoli odhaczam, to co już kupiłam:
-
wanienka
leżaczek do wanienki
ręcznik z kapturkiem
myjki
termometr do wody
przewijak podręczny
butelki
termo opakowanie do butelek
smoczki
otulaczek
proszek do prania