- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 6 miesiąc temu #128823 przez Marta M
Dziekuje Agusia, wlasnie przeczytalam to co podeslalas i tam jest napisane ze norma jest od 20-42 mmol, moze w laboratorium sie pomylili i dali 29 zamiast 20...
bo skoro IFCC to tylko taka standaryzacja i to to samo co wynik w procentach, a w procenatach mam dobry, to oznacza ze normy pomylili...
Jej, ale fantastycznie Ale skoro po obciazeniu wyszlo wiecej to znaczy ze i tak moja trzustka produkuje za duzo insuliny i trzeba ograniczyc slodkie...ale jakos sie uspokoilam nagle, dziekuje Wam, JESTESCIE KOCHANE
Juz nie bede panikowac, dzisiaj i wczoraj Maja sie bardzo malo ruszala i ja juz dobralam sobie do glowy czarny scenariusz...wiecie, od poczatku ciazy bylam na luzie, to moj pierwszy fiks, WYBACZCIE Obiecuje poprawe
bo skoro IFCC to tylko taka standaryzacja i to to samo co wynik w procentach, a w procenatach mam dobry, to oznacza ze normy pomylili...
Jej, ale fantastycznie Ale skoro po obciazeniu wyszlo wiecej to znaczy ze i tak moja trzustka produkuje za duzo insuliny i trzeba ograniczyc slodkie...ale jakos sie uspokoilam nagle, dziekuje Wam, JESTESCIE KOCHANE
Juz nie bede panikowac, dzisiaj i wczoraj Maja sie bardzo malo ruszala i ja juz dobralam sobie do glowy czarny scenariusz...wiecie, od poczatku ciazy bylam na luzie, to moj pierwszy fiks, WYBACZCIE Obiecuje poprawe
Temat został zablokowany.
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128824 przez basia89
hej
hmm dzisiaj miałam okropną noc, po wczorajszej wizycie u doktora zaczeła boleć mnie głowa, więc cała noc miałam z głowy, do tego dostałam gorączki, i nie mogłam się ułożyć bo maleństwo co chwila niezadowolone było i dostawałam kopa między żebra. a do tego wszystkiego rozpętala się u mnie burza, jak to u mnie bywa normalką spotkały się dwie z różnych stron i nieźle stukało.
ale dzisiaj już świeci słoneczko z powrotem więc mam nadzieję że dzisiaj będzie lepszy dzień i wszystkiego najlepszego dla naszych maleństw i tych w brzuszkach i poza nimi
hmm dzisiaj miałam okropną noc, po wczorajszej wizycie u doktora zaczeła boleć mnie głowa, więc cała noc miałam z głowy, do tego dostałam gorączki, i nie mogłam się ułożyć bo maleństwo co chwila niezadowolone było i dostawałam kopa między żebra. a do tego wszystkiego rozpętala się u mnie burza, jak to u mnie bywa normalką spotkały się dwie z różnych stron i nieźle stukało.
ale dzisiaj już świeci słoneczko z powrotem więc mam nadzieję że dzisiaj będzie lepszy dzień i wszystkiego najlepszego dla naszych maleństw i tych w brzuszkach i poza nimi
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128831 przez Pyśkaaaa
hej:)
ciuszki śliczne wszytskie... Agusi skarpetusie wymiatają
moj maluch dziś leniwy ale mam nadziejęże sie rozkręci..
idziemy dziś na 18 podglądać Franusia mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze...
WSZTSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA NASZYM MALUCHOM
ciuszki śliczne wszytskie... Agusi skarpetusie wymiatają
moj maluch dziś leniwy ale mam nadziejęże sie rozkręci..
idziemy dziś na 18 podglądać Franusia mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze...
WSZTSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA NASZYM MALUCHOM
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128834 przez kasia79
cześc, tak czytam sobie o waszych rozmiarach brzuszka i sama się zmierzyłam mam 116 to chyba jeste najwiekszym grubasem ale kuz przed ciążą miałam kilka cm za dużo w tali to pewnie dlatego.
Dziewczynki wklejajcie wszystko co kupicie dla maluszków, bo to cieszy nasze oczka
Ja dostałam dzisiaj pościel którą zamówiłam, ale już kiedyś wklejałam zdj to nie będe się powtarzać.
zastanawiam się co wymyślić dzisiaj dla moich dzieci w dniu ich swieta dostały już jeden duży prezent, ale jakoś trzeba ten dzień uczcić, macie jakies pomysły trzeba wziąć pd uwagę ich wiek 14 i 6 lat.
Dziewczynki wklejajcie wszystko co kupicie dla maluszków, bo to cieszy nasze oczka
Ja dostałam dzisiaj pościel którą zamówiłam, ale już kiedyś wklejałam zdj to nie będe się powtarzać.
zastanawiam się co wymyślić dzisiaj dla moich dzieci w dniu ich swieta dostały już jeden duży prezent, ale jakoś trzeba ten dzień uczcić, macie jakies pomysły trzeba wziąć pd uwagę ich wiek 14 i 6 lat.
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128835 przez katy25
czesc dziewczynki
Marta nie martw sie kochana, na pewno będzie dobrze. Powiem Ci, że jakbyś miała mieć objawy to już być je miała - ja miałam koleżankę z cukrzyca ciążąwą i nie trafiła do szpitala - jednak pod koniec ciąży musiała bardzo uważać bo niesamowicie puchła szczególnie nogi, a to jest podobno niebezpieczne bo ciśnienie idzie w górę.
Na pewno będzie wszystko wporządku u Ciebie!
Ubranka śliczne i Marty i Agusi.
Moje też dziś odebrałam z poczty ale zapomniałam zabarać 2 awiz i musze jeszcze raz lecieć...
Wczoraj znowu sie pokłóciłam z mężem
Tym razem to on na mnie naskoczył i przesadził...
dziś Ineska ma wycieczkę do Żelazowej Woli, odbieram ja po 16 i jade do poniedziałku do rodziców- KONIEC.
Nie zamierzam dłużej znosić jego humorków to ja jestem tą, która powinna je mieć a nie on.
Dzis mi jeszcze napisał, że on wczoraj bez kolacji poszedł spać, bez obiadu a dzis nawet śniadania mu nie zrobiłam...
TAK nie zrobiłam bo co ja jestem? kuchta?? mógł wstac 15 min wcześniej i sam sobie przygotowac nie??
Zaraz posprzatam, ugotuje mu jedzenie i spadam:)
pobędzie trochę sam to uszanuje
Wiecie mo nogi strasznie puchna i rece
wczoraj na wieczór to cos strasznego było
dzis pierwszy raz założyłam sukienke w ciąży nie jest źle... he he
Ogólnie któreś z Was ostatnio narzekały na ciąże.
Ja też po mału mam dosyć, chodze i patrzę na szczupłe laski i zazdroszczę. Nie tęsknię za pracą ale dzieki niej zawsze musiałam o siebie zadbać a teraz nawet mi sie nie chce do fryzjera iść...
Wcześniej uwielbiałam połazić po sklepach a teraz nic nie kupuje dla siebie bo po co?
kupuje tylko dzieciom... i powtarzam sobie że na jesieni odbije sobie ale niewiadomo jak szybko wroce do formy??
Co do brzucha- JA PŁAKAŁAM W SZPITALU POD PRYSZNICEM JAK ZOBACZYŁAM SWOJ BRZUCH
TRAGEDIA PO PROSTU... zwisający, nadęty... macica rzeczywiście chowa sie w ciągu 1-2 miesiecy. Na szybciej nie ma co liczyć. Ale byłam załamana szczególnie, że ja zawsze byłam wysportowaa, brzuch zawsze super umięśniony a tu taka klapa:(
A na pocieszenie Wam powiem, że po ciąży z Ines ważyłam mniej niz przedtem. Na siłownie chodziłam regularnie 2-3 razy w tyg. jakoś od 8 miesiecy przed zajsciem w II ciąże - i brzuch, pupa miałam jak przedtem... ale ciało pomimo tego, że wygląda ok to nigdy nie jest takie samo.
Pamiętam, że 1,5 roku po urodzeniu Ines spedzalismy wakacje w Tunezji (z Ineską) i osoby ktore tam poznalismy nie wierzyły że ja po porodzie z taka sylwestka... ale wstydziłam sie troche jeszcze w kostiumie...i TYLKO JA WIEM ILE MNIE TO KOSZTOWAŁO, żeby wyglądac jak przedtem...
nie ma sie co załamaywac... ale chandra przychodzi niestety:(
Marta nie martw sie kochana, na pewno będzie dobrze. Powiem Ci, że jakbyś miała mieć objawy to już być je miała - ja miałam koleżankę z cukrzyca ciążąwą i nie trafiła do szpitala - jednak pod koniec ciąży musiała bardzo uważać bo niesamowicie puchła szczególnie nogi, a to jest podobno niebezpieczne bo ciśnienie idzie w górę.
Na pewno będzie wszystko wporządku u Ciebie!
Ubranka śliczne i Marty i Agusi.
Moje też dziś odebrałam z poczty ale zapomniałam zabarać 2 awiz i musze jeszcze raz lecieć...
Wczoraj znowu sie pokłóciłam z mężem
Tym razem to on na mnie naskoczył i przesadził...
dziś Ineska ma wycieczkę do Żelazowej Woli, odbieram ja po 16 i jade do poniedziałku do rodziców- KONIEC.
Nie zamierzam dłużej znosić jego humorków to ja jestem tą, która powinna je mieć a nie on.
Dzis mi jeszcze napisał, że on wczoraj bez kolacji poszedł spać, bez obiadu a dzis nawet śniadania mu nie zrobiłam...
TAK nie zrobiłam bo co ja jestem? kuchta?? mógł wstac 15 min wcześniej i sam sobie przygotowac nie??
Zaraz posprzatam, ugotuje mu jedzenie i spadam:)
pobędzie trochę sam to uszanuje
Wiecie mo nogi strasznie puchna i rece
wczoraj na wieczór to cos strasznego było
dzis pierwszy raz założyłam sukienke w ciąży nie jest źle... he he
Ogólnie któreś z Was ostatnio narzekały na ciąże.
Ja też po mału mam dosyć, chodze i patrzę na szczupłe laski i zazdroszczę. Nie tęsknię za pracą ale dzieki niej zawsze musiałam o siebie zadbać a teraz nawet mi sie nie chce do fryzjera iść...
Wcześniej uwielbiałam połazić po sklepach a teraz nic nie kupuje dla siebie bo po co?
kupuje tylko dzieciom... i powtarzam sobie że na jesieni odbije sobie ale niewiadomo jak szybko wroce do formy??
Co do brzucha- JA PŁAKAŁAM W SZPITALU POD PRYSZNICEM JAK ZOBACZYŁAM SWOJ BRZUCH
TRAGEDIA PO PROSTU... zwisający, nadęty... macica rzeczywiście chowa sie w ciągu 1-2 miesiecy. Na szybciej nie ma co liczyć. Ale byłam załamana szczególnie, że ja zawsze byłam wysportowaa, brzuch zawsze super umięśniony a tu taka klapa:(
A na pocieszenie Wam powiem, że po ciąży z Ines ważyłam mniej niz przedtem. Na siłownie chodziłam regularnie 2-3 razy w tyg. jakoś od 8 miesiecy przed zajsciem w II ciąże - i brzuch, pupa miałam jak przedtem... ale ciało pomimo tego, że wygląda ok to nigdy nie jest takie samo.
Pamiętam, że 1,5 roku po urodzeniu Ines spedzalismy wakacje w Tunezji (z Ineską) i osoby ktore tam poznalismy nie wierzyły że ja po porodzie z taka sylwestka... ale wstydziłam sie troche jeszcze w kostiumie...i TYLKO JA WIEM ILE MNIE TO KOSZTOWAŁO, żeby wyglądac jak przedtem...
nie ma sie co załamaywac... ale chandra przychodzi niestety:(
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez katy25.
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128840 przez ewelinaa
Dziewczynki - śliczne ciuszki, jak będę miała więcej czasu to cyknę zdjęcia swoich ostatnich zakupów i się pochwalę, może jeszcze dziś na Dzień dziecka coś mąlej dokupię
Moja mała ostatnio mniej się ruszała, a dziś od rana wita mnie kopniaczkami - cudnie
Moja mała ostatnio mniej się ruszała, a dziś od rana wita mnie kopniaczkami - cudnie
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128852 przez ewelinaa
Katy - masz rację, z mężem - jak będzie sam w domu to szybko zatęskni za Wami, głowa do góry
Ja tez kiedyś uwielbiałam zakupy, a teraz nic sobie nie kupuje - wolę dla małej A sobie odbiję jesienią - na razie wolę nie myśleć, kiedy wrócę do formy Muszę sobie teraz tylko jakąś sukienkę kupić i cienkie spodenki i lato przeżyję
Ale dalej dbam o siebie - do fryzjera i kosmetyczki chodzę regularnie żeby zrobić coś dla SIEBIE - nie można się w tej ciąży zatracić. I nawet makijaż robię
Ja tez kiedyś uwielbiałam zakupy, a teraz nic sobie nie kupuje - wolę dla małej A sobie odbiję jesienią - na razie wolę nie myśleć, kiedy wrócę do formy Muszę sobie teraz tylko jakąś sukienkę kupić i cienkie spodenki i lato przeżyję
Ale dalej dbam o siebie - do fryzjera i kosmetyczki chodzę regularnie żeby zrobić coś dla SIEBIE - nie można się w tej ciąży zatracić. I nawet makijaż robię
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128855 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Dzien dobry Kochane Manuski
Kolejny goracy dzien uffff mam juz dosc tych upalow a to dopiero poczatek
Przez to , ze tak cieplo nie moglam zasnac, musialam mojego M. poprosic o zamiane stron w lozku i otworzyc okno bo normalnie mialam wrazenie , ze sie udusze.Do tego Nunulka szlala do 2 w nocy i ciezko bylo mi wygodna pozycje znalezc.Dobrze, ze nad ranem troszke odespalam.Ok juz koniec marudzenia
WSZYSTKIEGO NAJCCUDOWNIEJSZEGO DLA NASZYCH MALUSZKOW TYCH W BRZUSZKACH I NIE TYLKO
Moj M. na dzien dobry buziaka dal Nunulce z okazji dnia dziecka a potem dopiero mamusce hihi kochany jest
i jeszcze filmik
Kolejny goracy dzien uffff mam juz dosc tych upalow a to dopiero poczatek
Przez to , ze tak cieplo nie moglam zasnac, musialam mojego M. poprosic o zamiane stron w lozku i otworzyc okno bo normalnie mialam wrazenie , ze sie udusze.Do tego Nunulka szlala do 2 w nocy i ciezko bylo mi wygodna pozycje znalezc.Dobrze, ze nad ranem troszke odespalam.Ok juz koniec marudzenia
WSZYSTKIEGO NAJCCUDOWNIEJSZEGO DLA NASZYCH MALUSZKOW TYCH W BRZUSZKACH I NIE TYLKO
Moj M. na dzien dobry buziaka dal Nunulce z okazji dnia dziecka a potem dopiero mamusce hihi kochany jest
i jeszcze filmik
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez monika1984lodz.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128885 przez kasia79
Katy- spróbuj porozmawiać spokojnie z męzem ja myślę że zostawienie go samego nic nie pomoże, wręcz przeciwnie może pogorszyć sprawe, poczuje się niepotrzebny. Moze trzeba mu pomóc, może z czymś sobie nie radzi i tak właśnie reaguje, pamiętaj że mążczyżni są tak skonstruowani że nie mówią o tym co ich boli tylko zaczynają się dziwnie zachowywać
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #128911 przez pati-m
Hej dziewczyny!
O matko jaki upał! Dobrze, że wizytę mam dziś na 18, to może troszkę się ochłodzi i nie pójdę taka spocona Trzymajcie kciuki No i po cichutku liczę na to, że mój uparciuch odsłoni swoją buźkę
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH WASZYCH MALUSZKÓW - TYCH W BRZUCHALKACH I TYCH NA ZEWNĄTRZ
O matko jaki upał! Dobrze, że wizytę mam dziś na 18, to może troszkę się ochłodzi i nie pójdę taka spocona Trzymajcie kciuki No i po cichutku liczę na to, że mój uparciuch odsłoni swoją buźkę
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH WASZYCH MALUSZKÓW - TYCH W BRZUCHALKACH I TYCH NA ZEWNĄTRZ
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona