BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #128820 przez slowiczek
Agusia, mnie Nataluszka też dziś powitała soczystymi kopniakami :)

również życzę wszystkiego najlepszego wszystkim naszym Maleństwom :) i ich Mamusiom przy okazji też :laugh:

a to moje ostatnie łupy :) w sumie kupiłam 8, ale niektóre wzory się powtarzają :)
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #128823 przez Marta M
Dziekuje Agusia, wlasnie przeczytalam to co podeslalas i tam jest napisane ze norma jest od 20-42 mmol, moze w laboratorium sie pomylili i dali 29 zamiast 20...

bo skoro IFCC to tylko taka standaryzacja i to to samo co wynik w procentach, a w procenatach mam dobry, to oznacza ze normy pomylili...

Jej, ale fantastycznie :):) Ale skoro po obciazeniu wyszlo wiecej to znaczy ze i tak moja trzustka produkuje za duzo insuliny i trzeba ograniczyc slodkie...ale jakos sie uspokoilam nagle, dziekuje Wam, JESTESCIE KOCHANE :)

Juz nie bede panikowac, dzisiaj i wczoraj Maja sie bardzo malo ruszala i ja juz dobralam sobie do glowy czarny scenariusz...wiecie, od poczatku ciazy bylam na luzie, to moj pierwszy fiks, WYBACZCIE :) Obiecuje poprawe :)
13 lata 6 miesiąc temu #128824 przez basia89
hej :)
hmm dzisiaj miałam okropną noc, po wczorajszej wizycie u doktora zaczeła boleć mnie głowa, więc cała noc miałam z głowy, do tego dostałam gorączki, i nie mogłam się ułożyć bo maleństwo co chwila niezadowolone było i dostawałam kopa między żebra. :( a do tego wszystkiego rozpętala się u mnie burza, jak to u mnie bywa normalką spotkały się dwie z różnych stron i nieźle stukało. :(

ale dzisiaj już świeci słoneczko z powrotem więc mam nadzieję że dzisiaj będzie lepszy dzień :) i wszystkiego najlepszego dla naszych maleństw i tych w brzuszkach i poza nimi :)
13 lata 6 miesiąc temu #128831 przez Pyśkaaaa
hej:)
ciuszki śliczne wszytskie... Agusi skarpetusie wymiatają :P

moj maluch dziś leniwy ale mam nadziejęże sie rozkręci..

idziemy dziś na 18 podglądać Franusia :D mam nadzieję że wszytko bedzie dobrze...

WSZTSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA NASZYM MALUCHOM
13 lata 6 miesiąc temu #128834 przez kasia79
cześc, tak czytam sobie o waszych rozmiarach brzuszka i sama się zmierzyłam mam 116 :ohmy: to chyba jeste najwiekszym grubasem :angry: ale kuz przed ciążą miałam kilka cm za dużo w tali to pewnie dlatego.
Dziewczynki wklejajcie wszystko co kupicie dla maluszków, bo to cieszy nasze oczka :woohoo:
Ja dostałam dzisiaj pościel którą zamówiłam, ale już kiedyś wklejałam zdj to nie będe się powtarzać.
zastanawiam się co wymyślić dzisiaj dla moich dzieci w dniu ich swieta :huh: dostały już jeden duży prezent, ale jakoś trzeba ten dzień uczcić, macie jakies pomysły :unsure: trzeba wziąć pd uwagę ich wiek 14 i 6 lat.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128835 przez katy25
czesc dziewczynki

Marta nie martw sie kochana, na pewno będzie dobrze. Powiem Ci, że jakbyś miała mieć objawy to już być je miała - ja miałam koleżankę z cukrzyca ciążąwą i nie trafiła do szpitala - jednak pod koniec ciąży musiała bardzo uważać bo niesamowicie puchła szczególnie nogi, a to jest podobno niebezpieczne bo ciśnienie idzie w górę.
Na pewno będzie wszystko wporządku u Ciebie!

Ubranka śliczne i Marty i Agusi.
Moje też dziś odebrałam z poczty ale zapomniałam zabarać 2 awiz i musze jeszcze raz lecieć...

Wczoraj znowu sie pokłóciłam z mężem :dry:
Tym razem to on na mnie naskoczył i przesadził...
dziś Ineska ma wycieczkę do Żelazowej Woli, odbieram ja po 16 i jade do poniedziałku do rodziców- KONIEC.
Nie zamierzam dłużej znosić jego humorków to ja jestem tą, która powinna je mieć a nie on.
Dzis mi jeszcze napisał, że on wczoraj bez kolacji poszedł spać, bez obiadu a dzis nawet śniadania mu nie zrobiłam...
TAK nie zrobiłam bo co ja jestem? kuchta?? mógł wstac 15 min wcześniej i sam sobie przygotowac nie??

Zaraz posprzatam, ugotuje mu jedzenie i spadam:)
pobędzie trochę sam to uszanuje

Wiecie mo nogi strasznie puchna i rece
wczoraj na wieczór to cos strasznego było
dzis pierwszy raz założyłam sukienke w ciąży nie jest źle... he he

Ogólnie któreś z Was ostatnio narzekały na ciąże.

Ja też po mału mam dosyć, chodze i patrzę na szczupłe laski i zazdroszczę. Nie tęsknię za pracą ale dzieki niej zawsze musiałam o siebie zadbać a teraz nawet mi sie nie chce do fryzjera iść...
Wcześniej uwielbiałam połazić po sklepach a teraz nic nie kupuje dla siebie bo po co?
kupuje tylko dzieciom... i powtarzam sobie że na jesieni odbije sobie ale niewiadomo jak szybko wroce do formy??
Co do brzucha- JA PŁAKAŁAM W SZPITALU POD PRYSZNICEM JAK ZOBACZYŁAM SWOJ BRZUCH :ohmy:
TRAGEDIA PO PROSTU... zwisający, nadęty... macica rzeczywiście chowa sie w ciągu 1-2 miesiecy. Na szybciej nie ma co liczyć. Ale byłam załamana szczególnie, że ja zawsze byłam wysportowaa, brzuch zawsze super umięśniony a tu taka klapa:(

A na pocieszenie Wam powiem, że po ciąży z Ines ważyłam mniej niz przedtem. Na siłownie chodziłam regularnie 2-3 razy w tyg. jakoś od 8 miesiecy przed zajsciem w II ciąże - i brzuch, pupa miałam jak przedtem... ale ciało pomimo tego, że wygląda ok to nigdy nie jest takie samo.
Pamiętam, że 1,5 roku po urodzeniu Ines spedzalismy wakacje w Tunezji (z Ineską) i osoby ktore tam poznalismy nie wierzyły że ja po porodzie z taka sylwestka... ale wstydziłam sie troche jeszcze w kostiumie...i TYLKO JA WIEM ILE MNIE TO KOSZTOWAŁO, żeby wyglądac jak przedtem...
nie ma sie co załamaywac... ale chandra przychodzi niestety:(
13 lata 6 miesiąc temu #128840 przez ewelinaa
Dziewczynki - śliczne ciuszki, jak będę miała więcej czasu to cyknę zdjęcia swoich ostatnich zakupów i się pochwalę, może jeszcze dziś na Dzień dziecka coś mąlej dokupię :lol:

Moja mała ostatnio mniej się ruszała, a dziś od rana wita mnie kopniaczkami - cudnie :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu #128851 przez basia89
a i mój lekarz wczoraj kazał mi słodkie ograniczyć, przez zgagę, hmm i powiedział że mając na myśli słodkie to mam ograniczyć wszystkie produkty z cukrem, bo nawet chleb jakiś tam cukier ma. to ja już sama nie wiem. :(
13 lata 6 miesiąc temu #128852 przez ewelinaa
Katy - masz rację, z mężem - jak będzie sam w domu to szybko zatęskni za Wami, głowa do góry :kiss:
Ja tez kiedyś uwielbiałam zakupy, a teraz nic sobie nie kupuje - wolę dla małej :) A sobie odbiję jesienią - na razie wolę nie myśleć, kiedy wrócę do formy ;) Muszę sobie teraz tylko jakąś sukienkę kupić i cienkie spodenki i lato przeżyję ;)

Ale dalej dbam o siebie - do fryzjera i kosmetyczki chodzę regularnie żeby zrobić coś dla SIEBIE - nie można się w tej ciąży zatracić. I nawet makijaż robię ;)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128855 przez monika1984lodz
Dzien dobry Kochane Manuski :)

Kolejny goracy dzien uffff mam juz dosc tych upalow a to dopiero poczatek :(
Przez to , ze tak cieplo nie moglam zasnac, musialam mojego M. poprosic o zamiane stron w lozku i otworzyc okno bo normalnie mialam wrazenie , ze sie udusze.Do tego Nunulka szlala do 2 w nocy i ciezko bylo mi wygodna pozycje znalezc.Dobrze, ze nad ranem troszke odespalam.Ok juz koniec marudzenia
WSZYSTKIEGO NAJCCUDOWNIEJSZEGO DLA NASZYCH MALUSZKOW TYCH W BRZUSZKACH I NIE TYLKO
Moj M. na dzien dobry buziaka dal Nunulce z okazji dnia dziecka a potem dopiero mamusce hihi kochany jest :)

i jeszcze filmik :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #128877 przez Pyśkaaaa
ach wiecie.. to niesamowite jak brzuch podskakuje od kopniaczków... :D Franek chyba chciał dać mi pospać :laugh: :laugh:

Katy dobrze robisz... i Ty odpoczniesz i on zrozumie
13 lata 6 miesiąc temu #128885 przez kasia79
Katy- spróbuj porozmawiać spokojnie z męzem ja myślę że zostawienie go samego nic nie pomoże, wręcz przeciwnie może pogorszyć sprawe, poczuje się niepotrzebny. Moze trzeba mu pomóc, może z czymś sobie nie radzi i tak właśnie reaguje, pamiętaj że mążczyżni są tak skonstruowani że nie mówią o tym co ich boli tylko zaczynają się dziwnie zachowywać ;)
13 lata 6 miesiąc temu #128905 przez basia89
monika1984lodz super filmik :) aż maleństwo zaczęło nieźle kopać :)
13 lata 6 miesiąc temu #128911 przez pati-m
Hej dziewczyny!
O matko jaki upał! Dobrze, że wizytę mam dziś na 18, to może troszkę się ochłodzi i nie pójdę taka spocona :silly: Trzymajcie kciuki :) No i po cichutku liczę na to, że mój uparciuch odsłoni swoją buźkę :)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH WASZYCH MALUSZKÓW - TYCH W BRZUCHALKACH I TYCH NA ZEWNĄTRZ :lol: :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu #128917 przez kasia79
Upał? u mnie w Opolu zimno i właśnie idzie burza.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia