BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #128445 przez pati-m
Agusia to pochwal sie tymi ślicznościami :) Nie odmawiaj nam przyjemności oglądania tych słodkich małych ciuszków :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #128449 przez slowiczek
no właśnie Agusia :D raz dwa trzy chcemy foty :D bo inaczej dostaniesz od nas naganę :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128458 przez Agusia83
Juz dziewczynki pokazuje :laugh:
oto ogrodniczki z bluzka, na rozm.68
tutaj mamy pajacyka w rozm.68
kaftanik i polspioszki w rozm.62
a jesli pozwolicie, to pochwale Wam sie kocykiem od przyjaciolki :laugh:
a to skarpetusie, ktorym mama nie mogla sie oprzeć :silly:
mam nadzieje, ze za bardzo nie nasmiecilam... :(
13 lata 6 miesiąc temu #128467 przez ewelinaa
Agusia - śliczne ciuszki :)

Zapomniałam wczoraj wspomnieć, że w szkole rodzenia do której chodzę można po zajęciach posłuchać serduszka dzidziusia :kiss: Oczywiście skorzystałam z tego :laugh: I będę regularnie nasłuchiwać - przynajmniej będę spokojna :)

A teraz oglądam vod.onet.pl/cud-narodzin,9016,serial.html Bardzo mi się podoba :)

Mam jeszcze do obejrzenia taki film - "Pierwszy krzyk" - o kobietach rodzących w różnych częściach świata - na pewno będzie bardzo ciekawe :)
13 lata 6 miesiąc temu #128471 przez bewipo
Agusia ciuszki super :)
13 lata 6 miesiąc temu #128477 przez pati-m
Agusia - super ciuszki :)
13 lata 6 miesiąc temu #128488 przez slowiczek
Agusia - super :) skarpetki są moim faworytem :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #128490 przez Marta M
Dziewczyny a mnie troche zalamaly moje wyniki, dzisiaj poszlam na ta hemoglobine glikowana (HGB A1C) i wynik jest taki:

hemoglobina glikowana (IFCC): 23,4 norma 29-42

Ja juz nie wiem co myslec, nie rozumiem tych wynikow, czy mam cukrzyce ciazowa czy o co chodzi?? Przypomne ze wyslala mnie to badanie po wynikach z testu obcizenia glukoza 75g.

Mysza ja mam z jednej strony takie wglebienie i to dopiero smiesznie wyglada, brzuszek mam nieproporcjonalny...Ty juz narzekasz na wielkosc brzuszka a mnie sie wydaje ze jak ostatnio wklejalas zdjecie to byl w sam raz: nie za duzy, nie za maly ;) Teraz dopiero zacznie rosnac..:) Mysza jak ja wymiotowalam pzez 3 miesiace tez myslalam ze to pierwsza i ostatnia ciaza, ale juz zapomnialam jak mi bylo zle...o porodzie i innych rzeczach tez sie podobno zapomina jak widzi sie swojego babelka :D:D:D

Tez nie mam proszku do prania, mam kilka ciuszkow i poza tym nic wiecej ;)

Agusia ciuszki przewspaniale :)

Apropo rodzenia, pamietam jak ogladalam program dokumentalny o porodach w rozncyh czesciach swiata wlasnie i najbardziej mi sie podobalo jak kobiety z jakiegos plemienia w Afryce pracuja w polu, nagle ida w krzaczki (jak my wysikac sie), kucaja i wracaja z dzieciatkiem...haha...kilka stekniec doslownie, wychodzi jak po masle...bo najlepsza pozycja do rodzenia to wlasnie kucki, my lezymy bo to jest wygodne tylko i wylacznie dla lekarzy!!!
13 lata 6 miesiąc temu #128495 przez mYSZA
w tym szpitalu co aj chcę rodzić mają krzesło do rodzeni na kucku i chcę z niego skorzystać. Mój mąż mówi, że teraz z dnia na dzień mam brzuszek większy- dziś zmierzyła obwód i mam 96 cm!

ja popieram skarpetkowy fun-club;)

Janek z nami!
13 lata 6 miesiąc temu #128500 przez monika1984lodz
Sliczne te ciuszki a skarpeciory naj naj naj :)

Myszka ja sie przed chwila zmierzylam i wyszlo mi 108cm!! :ohmy:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #128504 przez pati-m
Jak tak Was czytam dziewczyny, to aż mnie zaciekawiło, czy już przeszłam "magiczną" granicę 100cm :silly: No i się zmierzyłam - 96cm :) Wszystko przed nami, hihihi :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #128509 przez ewelinaa
No i ja z ciekawości zmierzyłam brzuch - 99 cm :)
13 lata 6 miesiąc temu #128510 przez Agusia83
Dziewczynki cieszy mnie to, ze podobaja Wam sie moje a raczej maluszka ciuszki...i fakt, skarpetunie prze cacane :laugh:

Ja tez postanowilam zmierzyc sie w najszerszym miejscu na brzuszku i dziewczynki, chyba jestem przodowniczka....jestem najgrubsza kobitka w brzuchu :silly: ...mam 110cm...haha..a pamietam jak jeszcze niedawno bylo 106... :silly:

Jesli chodzi o porod, to tez slyszalam, ze na kucki najlepiej..no i ponoc jakby to polaczyc z woda, to w ogole extra....no, ale i tak to wszystko za niedlugo wyjdzie w praniu...
13 lata 6 miesiąc temu #128514 przez monika1984lodz
Agusia to my w podobnym targecie :P

co do porodu to u mnie w szpitalu mozna rodzic w wodzie, ale tylko w czwartki od 8 do 15 heheh wiec jak nie trafisz to lipa, a zapisac sie trzeba i jeszcze zaplacic...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 6 miesiąc temu #128517 przez slowiczek
ja się zmierzę rano bo teraz po całym dniu to jestem najedzona więc wynik byłby trochę przekłamany :P

Marta, nie mam pojęcia co to jest ta hemoglobina glikowana i co oznacza ten wynik, może poszukaj w necie a najlepiej to skontaktuj się z lekarzem, choćby telefonicznie :) będziesz spokojniejsza :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia