BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #134366 przez Agusia83
Hmmm, Pati tak sie zastanawiam i dochodze do wniosku, ze dziwnie u Ciebie w laboratorium wykonali to badanie...oczywiscie, nie jestem ani pielegniarka, czy lekarzem i nie znam sie zbytnio na procedurach...ale przeciez powinny Ci pobrac krew przed wypiciem glukozy...no chyba, ze przynioslas wynik takiego badania z innego dnia....i stwierdzily, ze nie masz podwyzszonego poziomu, ale tak czy siak powinny to zrobic....natomiast pozniej bylo ok...przy 50g pobiera sie krew po godzinie i tyle, a przy 75g po godzinie i po dwoch....
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #134381 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Pati rzeczywiście dziwnie u ciebie, że na czczo nie zbadali glukozy. Ale może oszczędzają w tym labie, albo coś. Mi to najpierw sprawdzili glukometrem, potem pobrała z ręki na czczo i po 2 godzinach.
Co do brzuszka to ja mam 94cm, ale się czuję jakaś wielka...
13 lata 8 miesiąc temu #134417 przez Pyśkaaaa
i ja i ja uzależniłam się od was :D wysle za chwilke do paru nr telef a wiecie może wyślijmy do jednej i ta zrobi listę... co wy na to?
13 lata 8 miesiąc temu #134470 przez kasia79
Myslę że lista to nie, bo każdy może wejść na nasze forum i wziąć sobie numer której chce, a wiecie że wariatów nie brakuje, lepiej na priv pisać.
Byłam na targu i kupiłam sobie dwa świetne taniki do karmienia, bo u nas w szpitalu są wymagane, ale naprawdę są wygodne z odpinaną klapką i tylko 15 zł za szt.
Dostałam sms od babki u której kpiłam wózek z allegro, że przesyłka wróciła dzisiaj do niej bo była cięższa niż ona deklarowała i przyjdzie dopiero po niedzieli, zła jestem jak osa bo po Niedzieli to wyjeżdżam do rodziców na 3 tygodnie i nie zobaczę wózeczka:(
13 lata 8 miesiąc temu #134477 przez Pyśkaaaa
aj aj Kasia ale zle się wyraziłam chodzi o to że na priv w zyciu bym nie dała swego nr tak na forum... to prawda wariatów jest pełno :P
13 lata 8 miesiąc temu #134482 przez kasia79
To może do naszej MartyM jak się zgodzi :)
13 lata 8 miesiąc temu #134526 przez pati-m
No właśnie dziewczyny jak też się dziwię, że na czczo mi nie badała. Nawet o to pytałam, ale powiedziały, że nie potrzeba. A żadnych wyników z wcześniejszego badania poziomu cukru nie miałam, więc nie mogły wiedzieć czy wszystko jest ok. No i teraz się martwię, czy to badanie miało wogóle sens, skoro było przeprowadzone w ten sposób. :huh:
13 lata 8 miesiąc temu #134527 przez gosia2324
Dzielne dziewczyny gratuluje wypicia glukozy :P
Ja tez robilam tylko badanie 2godz po wypiciu 75g :)

U mnie troszke chłodniej ... nareszcie :)

Kasia czekamy na dobre wiesci ;)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134544 przez Agusia83
Ja mysle, ze to jest bardzo dobry pomysl z lista...utowrzymy liste, a pozniej jedna dziewczynka przesle ja do wszystkich wrzesioweczek :laugh: Mozemy zapytac Marty, nie ma problemu....natomiast jesli by nie miala czasu, to ja tez to moge zrobic...

Pati, skoro tak wykonaly badanie, to moze maja takie procedury i faktycznie na czczo wynik jest im niepotrzebny...nie martw sie na zapas :laugh:

lece gotowac zupke serowa z grzankami...mam nadzieje, ze wyjdzie pyszna i ze mezowi bedzie smakowac :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134555 przez slowiczek
pati, ja miałam tylko raz pobieraną krew, po godzinie od wypicia glukozy :)
zresztą przed badaniem pytałam się lekarza jak to się odbywa i powiedział, że mogę sobie zaoszczędzić jednego kłucia bo miałam niedawno robioną badaną glukozę na czczo przy okazji morfologii i była ok...

Agusia, nie jadłam nigdy serowej a właśnie słyszałam, że jest bardzo dobra :) ja za to dziś robię ogórkową :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134618 przez pati-m
Może macie rację z tym badaniem. Nie ma co gdybać, bo to i tak mi nic nie da. Zapytam lekarki jak będę miała wizytę. No i najważniejsze żeby wynik wyszedł dobry :)

Ja dziś na obiadek robię kopytka i polędwiczki w sosie grzybowym, a do tego ogórachy małosolne bo w weekend nawkładałam do słoików i trzeba wypróbować :silly:

No i oczywiście jak na przyszłą dumną mamuśkę przystało pochwalę się moim małym Skarbem :lol:
Buźka naszego Kacpra :)

A tu nasza "Wielka Stopa" - 4cm :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #134624 przez Pyśkaaaa
Pati sliczniusi :)kochane te nasze maluchy
i ja chce zrobic małosolne ale chrzanu nie dostałam w zieleniaku najwyżej pózniej gdzies wyskoczę
a ja w drodze do zieleniaka kupilam spodnie i bodziaki i łapki niedrapki bo ponoć w szpitalach wymagają i zapłaciłam 15 zeta :D
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134629 przez pati-m
Pysiula pochwal się koniecznie jak znajdziesz wolną chwilkę :)
Ja to chyba jestem uzależniona od oglądania takich maleńkich, słodkich ubranek :)

www.pardon.pl/artykul/10241/noworodek_sp...uzba_zdrowia_w_akcji
Nie wiem czy czytałyście. Ja bym zaskarżyła i pielęgniarki i cały personel :ohmy:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134636 przez Pyśkaaaa
no i się pochwale :)
to dzisiejsze łowy :D

a to wczorajsze z tesco jest 30% rabatu

a u mnie dzis na obiad polędwiczki w sosie z młodymi ziemniakami i mizeria zupy nie chce mi się gotować :P
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #134641 przez pati-m
I za te dzisiejsze łowy zapłaciłaś tylko 15zł? Było warto :) A w tych mini-dresiakach się zakochałam :) Mój Kacper też takie ma :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia