- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #134366 przez Agusia83
Hmmm, Pati tak sie zastanawiam i dochodze do wniosku, ze dziwnie u Ciebie w laboratorium wykonali to badanie...oczywiscie, nie jestem ani pielegniarka, czy lekarzem i nie znam sie zbytnio na procedurach...ale przeciez powinny Ci pobrac krew przed wypiciem glukozy...no chyba, ze przynioslas wynik takiego badania z innego dnia....i stwierdzily, ze nie masz podwyzszonego poziomu, ale tak czy siak powinny to zrobic....natomiast pozniej bylo ok...przy 50g pobiera sie krew po godzinie i tyle, a przy 75g po godzinie i po dwoch....
Temat został zablokowany.
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 8 miesiąc temu #134381 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Pati rzeczywiście dziwnie u ciebie, że na czczo nie zbadali glukozy. Ale może oszczędzają w tym labie, albo coś. Mi to najpierw sprawdzili glukometrem, potem pobrała z ręki na czczo i po 2 godzinach.
Co do brzuszka to ja mam 94cm, ale się czuję jakaś wielka...
Pati rzeczywiście dziwnie u ciebie, że na czczo nie zbadali glukozy. Ale może oszczędzają w tym labie, albo coś. Mi to najpierw sprawdzili glukometrem, potem pobrała z ręki na czczo i po 2 godzinach.
Co do brzuszka to ja mam 94cm, ale się czuję jakaś wielka...
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #134470 przez kasia79
Myslę że lista to nie, bo każdy może wejść na nasze forum i wziąć sobie numer której chce, a wiecie że wariatów nie brakuje, lepiej na priv pisać.
Byłam na targu i kupiłam sobie dwa świetne taniki do karmienia, bo u nas w szpitalu są wymagane, ale naprawdę są wygodne z odpinaną klapką i tylko 15 zł za szt.
Dostałam sms od babki u której kpiłam wózek z allegro, że przesyłka wróciła dzisiaj do niej bo była cięższa niż ona deklarowała i przyjdzie dopiero po niedzieli, zła jestem jak osa bo po Niedzieli to wyjeżdżam do rodziców na 3 tygodnie i nie zobaczę wózeczka:(
Byłam na targu i kupiłam sobie dwa świetne taniki do karmienia, bo u nas w szpitalu są wymagane, ale naprawdę są wygodne z odpinaną klapką i tylko 15 zł za szt.
Dostałam sms od babki u której kpiłam wózek z allegro, że przesyłka wróciła dzisiaj do niej bo była cięższa niż ona deklarowała i przyjdzie dopiero po niedzieli, zła jestem jak osa bo po Niedzieli to wyjeżdżam do rodziców na 3 tygodnie i nie zobaczę wózeczka:(
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #134526 przez pati-m
No właśnie dziewczyny jak też się dziwię, że na czczo mi nie badała. Nawet o to pytałam, ale powiedziały, że nie potrzeba. A żadnych wyników z wcześniejszego badania poziomu cukru nie miałam, więc nie mogły wiedzieć czy wszystko jest ok. No i teraz się martwię, czy to badanie miało wogóle sens, skoro było przeprowadzone w ten sposób.

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134544 przez Agusia83
Ja mysle, ze to jest bardzo dobry pomysl z lista...utowrzymy liste, a pozniej jedna dziewczynka przesle ja do wszystkich wrzesioweczek
Mozemy zapytac Marty, nie ma problemu....natomiast jesli by nie miala czasu, to ja tez to moge zrobic...
Pati, skoro tak wykonaly badanie, to moze maja takie procedury i faktycznie na czczo wynik jest im niepotrzebny...nie martw sie na zapas
lece gotowac zupke serowa z grzankami...mam nadzieje, ze wyjdzie pyszna i ze mezowi bedzie smakowac

Pati, skoro tak wykonaly badanie, to moze maja takie procedury i faktycznie na czczo wynik jest im niepotrzebny...nie martw sie na zapas

lece gotowac zupke serowa z grzankami...mam nadzieje, ze wyjdzie pyszna i ze mezowi bedzie smakowac

Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Agusia83.
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134555 przez slowiczek
pati, ja miałam tylko raz pobieraną krew, po godzinie od wypicia glukozy 
zresztą przed badaniem pytałam się lekarza jak to się odbywa i powiedział, że mogę sobie zaoszczędzić jednego kłucia bo miałam niedawno robioną badaną glukozę na czczo przy okazji morfologii i była ok...
Agusia, nie jadłam nigdy serowej a właśnie słyszałam, że jest bardzo dobra
ja za to dziś robię ogórkową

zresztą przed badaniem pytałam się lekarza jak to się odbywa i powiedział, że mogę sobie zaoszczędzić jednego kłucia bo miałam niedawno robioną badaną glukozę na czczo przy okazji morfologii i była ok...
Agusia, nie jadłam nigdy serowej a właśnie słyszałam, że jest bardzo dobra

Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez slowiczek.
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134618 przez pati-m
Może macie rację z tym badaniem. Nie ma co gdybać, bo to i tak mi nic nie da. Zapytam lekarki jak będę miała wizytę. No i najważniejsze żeby wynik wyszedł dobry 
Ja dziś na obiadek robię kopytka i polędwiczki w sosie grzybowym, a do tego ogórachy małosolne bo w weekend nawkładałam do słoików i trzeba wypróbować
No i oczywiście jak na przyszłą dumną mamuśkę przystało pochwalę się moim małym Skarbem
Buźka naszego Kacpra
A tu nasza "Wielka Stopa" - 4cm

Ja dziś na obiadek robię kopytka i polędwiczki w sosie grzybowym, a do tego ogórachy małosolne bo w weekend nawkładałam do słoików i trzeba wypróbować

No i oczywiście jak na przyszłą dumną mamuśkę przystało pochwalę się moim małym Skarbem

Buźka naszego Kacpra

A tu nasza "Wielka Stopa" - 4cm

Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez pati-m.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #134624 przez Pyśkaaaa
Pati sliczniusi :)kochane te nasze maluchy
i ja chce zrobic małosolne ale chrzanu nie dostałam w zieleniaku najwyżej pózniej gdzies wyskoczę
a ja w drodze do zieleniaka kupilam spodnie i bodziaki i łapki niedrapki bo ponoć w szpitalach wymagają i zapłaciłam 15 zeta
i ja chce zrobic małosolne ale chrzanu nie dostałam w zieleniaku najwyżej pózniej gdzies wyskoczę
a ja w drodze do zieleniaka kupilam spodnie i bodziaki i łapki niedrapki bo ponoć w szpitalach wymagają i zapłaciłam 15 zeta

- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #134629 przez pati-m
Pysiula pochwal się koniecznie jak znajdziesz wolną chwilkę 
Ja to chyba jestem uzależniona od oglądania takich maleńkich, słodkich ubranek
www.pardon.pl/artykul/10241/noworodek_sp...uzba_zdrowia_w_akcji
Nie wiem czy czytałyście. Ja bym zaskarżyła i pielęgniarki i cały personel

Ja to chyba jestem uzależniona od oglądania takich maleńkich, słodkich ubranek

www.pardon.pl/artykul/10241/noworodek_sp...uzba_zdrowia_w_akcji
Nie wiem czy czytałyście. Ja bym zaskarżyła i pielęgniarki i cały personel

Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez pati-m.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa