BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #160869 przez Agusia83
Kasiu, jak maz przyjdzie z pracy, to moze uda mi sie go wyciagnac...a zawsze lepiej autkiem niz na nogach :silly:
Zrobilam niedawno barszczyk czerwony i bedzie z jajeczkiem a na drugie ziemniaczki, nozki podmsaze, bo sa z rosolu i surowka z marchewki i jablka :laugh:
Zdarzylam jeszcze zmienic posciel, zrobic 2 prania i powiesic...i jak narazie mam ponownie dosc :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #160870 przez mYSZA
taka duchota a nie chce schnąć? ja umieram!

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #160874 przez Agusia83
Za tydzien mam wizyte i zastanawiam sie czy dostane l4 na 3 tygodnie, czy moze juz na 2 tygodnie...A Wy na jaki czas dostajecie teraz zwolnienia?
13 lata 5 miesiąc temu #160884 przez bewipo
Ja dostaje zawsze do następnej wizyty. Teraz mam 1 sierpnia, a potem 5 września. Czyli na miesiąc.
13 lata 5 miesiąc temu #160886 przez Agusia83
Bewipo, a chodzisz prywatnie, czy na nfz? ja prywatnie i najdluzej mialam na 4tyg...

Dziewczyny a macie czasem tak, ze podczas jedzenia obiadu przy stole, dzieciaki wam przeszkadzaja? ja tak mam non stop, juz nie wiem jaka pozycje przyjac by dzidzi bylo wygodnie :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #160889 przez bewipo
Na nfz
13 lata 5 miesiąc temu #160893 przez Pyśkaaaa
ja chodzę prywatnie i dostaję mniej wiecej na 4 tyg :P
13 lata 5 miesiąc temu #160894 przez kasia79
Agusia dzielna z ciebie dziewczynka tyle rzeczy zrobiłaś, ja zawsze dostaję L4 na 21 dni, w poniedziałek idę do lekarza i myślę że teraz to co 2 tyg będę musiała chodzić, i na KTG pewnie mnie wyślę bo wszystkim ciężarnym robi po 34 tygodniu.

Dziewczyny mam pytanie, czy wszystkie miałyście badanie na toksoplazmozę, bo ja nie miałam i nie wiem czy mój lekarz to przeoczył, bo czytałam żę jest konieczne do szpitala?
13 lata 5 miesiąc temu #160898 przez monika1984lodz
ja dostaje zwolnienie na 21 dni chodze prywatnie

Kasia dziwne, ze nie mialas badania na tokso, ja bym na Twoim miejscu je sobie zrobila.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #160899 przez mgielka22
Hej dziewczyny :) a ja dzis spalam praktycznie cala noc odkryta bo bylo goraco, wstalam tylko raz o 3:15 na siku akurat mame do pracy odprawilam :P I tez cala noc lalo... u mnie dzis chlodniej jest tylko 23 st i zaraz pewnei tez zabami bedzie rzucac!!!

Fanka sto lat i spelnienia marzen i zdrowej dzidzi :kiss:

Ja dzis bylam u szwagierki z mezem i wyszlam od niej z torbami :P dostalam mate edukacyjna i cala torbe ciuszkow nie wiem gdzie to wszytsko upcham :D

Agusia ja tez dostaje na miesiac zwolnienie wczesniej mi dawal na 2 tyg ale mu powiedzialam ze nie mam mozliwosci jazdy na drugi koniec miasta 2 razy w miesiacu i zaczal mi dawac normalnei na miesiac do kolejnej wizyty.

Pati czekamy na wiadomosc :)

Mysza super jest ten regal :D

U mnie wlasnie grzmiec zaczyna :D uwielbiam burze :lol:

I mala mi sie strasznei wpija pod zebra dzisiaj :P a przy obiedzie roznie Agus, lubi tez wkladac mi nogi pod zebra wtedy wiem ze musze sie oprzec o oparcie bo bedzie sie tak wiercic dalej :)

Mam lenia dzis okropnego, rano caly dom objechalam mopem az lalo sie normalnie ze mnie :P

Jutro ide na wizyte i na kontorlne usg, 3majcie kciuki ;) :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #160914 przez Agusia83
Kasiu, ja mialam badanie na tokso na samym poczatku ciazy, zreszta wydaje mi sie, ze ponownie dostane liste badan do wykonania, w tym tokso, cyto, kila...no i wiadomo posiewy, cytologie...
Zapytaj sie na kolejnej wizycie, dlaczego nie kazal wykonac tego...a jesli powie, ze nie trzeba, to moze jednak wykonaj sama to badanie igg i igm...

Mgielka, to jutro nie bedziemy mogly sie doczekac Twoich relacji z wizyty i prosimy o zdjecia :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #160917 przez mgielka22
Kasia, Agusia ma racje powinnas wykonac te badania. Tokso wykonuje sie w ogole 2 razy na poczatku i mniej wiecej po srodku ciazy od kwietnia weszly przepisy ze sa one za friko juz bezplatne! Zreszta w karcie ciazy masz napisane co powinno byc konieczne ;)
13 lata 5 miesiąc temu #160934 przez monika1984lodz
w Łodzi normalnie armagedon!!!moj pies bidula sie boi burzy wiec musze go myrac za uszkiem zeby nie szczekal.M pojechal do drugiej pracy :( wiec sama w domu zostalam.Do tego jak przystalo na 21 wiek w czasie burzy telewizji brak

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #160952 przez megi2501
FANKA STO LAT< STO LAT!!!

Kasiu, ja też miałam badanie na toksoplazmę już jakiś czas temu. Lepiej zrób, nawet dla siebie.

Aga- zwolnienie dostaje zawsze na 21 dni, od wizyty do wizyty.

Mysza- regał jest super! My nie mamy osobno pokoju dla dziecka, ale gdybyśmy mieli też bym sobie taki sprawiła :laugh:

Mam fatalny dzień. Byłam u diabetyka. Okazało się, że nie przytyłam od dwóch tygodni, powiedział, że cukry mam w normie bo się głodzę według niego. A ja jem 6 posiłków, nie chodzę głodna. Na USG dzidzia była w normie (powiedziałam mu), a On mi na to, że dziecko rośnie kosztem mnie. Za tydzień wizyta, mam przytyć ponad 0,5 kg bo chyba inaczej połozy mnie w szpitalu. Płaczę ciągle i ogólnie źle mi. :(
Musiałam się wyżalić.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #160965 przez pati-m
Witam!
Wreszcie dotarłam do domku. Po wizycie wpadliśmy na obiadek do mamy - nie umiałam sobie odmówić gołąbków :silly:

Melduję, że mój maluch jest zdrowy, radośnie podskakuje w brzuchu i uderza głową w mój żołądek, dzięki czemu mdłości z I trymestru powróciły :P Niestety cały czas jest ułożony miednicowo, no ale podobno ma jeszcze czas na zmianę pozycji. I co najważniejsze - waży już 2100g! :ohmy: :lol: Lekarka powiedziała, że zaprasza na nastepną wizytę 10 sierpnia, ale nie obiecuje, że będzie po niej kolejna, bo jak tak dalej pójdzie to za 4 lub 5 tygodni mogę się rozpakować! :ohmy: Trochę mnie to przeraziło, bo dotarło do mnie, że niewiele czasu zostało. Siadam zaraz i robię listę rzeczy, których mi brakuje :) I jeszcze jedno - na 10000000% Kacper jest Kacprem i to się już nie zmieni, bo dziś się pięknie z tej strony zaprezentował :silly: Fotki nie mam niestety żadnej więc nie wkleję, ale najważniejsze, że mój gigant jest zdrowy :)

A tak poza tym...

Agusia - też bardzo lubię zieleń i pokój mojego Kacpra też jest zielono-żółty :) Zresztą wstawiałam Wam fotki jakiś czas temu, to widać było że zieleń i żółć króluje :)

Myszka - mebelek super, bardzo mi się podoba :)

Co do badania na toksoplazmozę to ja też miałam robione, a zwolnienie dostaję zawsze na 21 dni (chodzę prywatnie).

Aaaaale u mnie straszna burza! Aż światło musiałam włączyć w pokoju, bo tak się ciemno zrobiło!

megi - przytulam :kiss: Będzie dobrze! Już Ty o to na pewno zadbasz i zrobisz wszystko żeby Twoje maleństwo było zdrowe.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia