BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #160179 przez gosia2324
Fanka ja prze 2 ciazy dawalam, a teraz nie, zobacza dopiero dzieciaczka :)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #160180 przez fanka
aha Kasia chciałaś przepis więc podaję:
Ogórki z przyprawą gyros:
4 kg ogórków, 1 szklanka soli, 9 szkl. wody, 0.5 kg cebuli , 7 gałązek selera.
Ogórki ważymy po obraniu ze skórki!! Ogórki obieramy, kroimy w słupki, wrzucamy do naczynia, cebule kroimy w talarki, dodajemy do ogórków. Zalewany solanką (gotujemy wodę z solą i zalewamy ciepłym, nie gorącym!!) i zostawiamy ogórki na ok 3 godz.
Po tym czasie odciskamy cebulę i ogórki , odlewamy solankę. Ogórki wkładamy do słoików z cebulą i dodajemy posiekanego drobno selera. Zalewamy gorącą zalewą, pasteryzujemy słoiki ok 10- 20 min.

Zalewa:
2 szkl octu, 4 szkl wody, 3 szkl cukru, 1 łyżeczka ziela angielskiego i gorczycy, 6 liści laurowych, 1 przyprawa do gyrosa.
13 lata 5 miesiąc temu #160185 przez slowiczek
Ja obwiescilam na fb ze zostane mama :)
13 lata 5 miesiąc temu #160206 przez mgielka22
Jak wszytskie narzekaja to sie tez dolacze, mnie dzis nogi wchodza wszedzie gdzie tylko sie da, masakra i tez ani chodzic ani siedziec nic ;/

Slowiczku podziwiam :D mnie maz goli bo ja nogi widze od polowy ud a co dopiero wyzej:P nogi zreszta tez mi goli bo sie schylic nie da:P ja sobie poki co swietnei radze z pachami one sa w odpoiwednim miejscu :P

Dzisiaj moj M ma bardzo zly dzien wiec nawet sie do niego nie zblizam bo gryzie a do tego zle spal i jeszcze go kark boli...

Ahh cos za mna chodzi do jedzenia i nie wiem co :P Jakies pomysly na jutro na obiad :p
13 lata 5 miesiąc temu #160209 przez fanka
mgielka - u mnie jutro spaghetti :-)
13 lata 5 miesiąc temu #160357 przez kasia79
fanka dziękuję za przepis, jutro pora na zbieranie ogórków to na pewno wypróbuję twój przepis.
13 lata 5 miesiąc temu #160413 przez bewipo
fanka ja nie dodałam żadnych zdjęć, dopiero maluszka umieszczę :)
13 lata 5 miesiąc temu #160414 przez beti
Ojojoj...ale tu gorąco od wpisów...

Apropo...pamiętacie jak Wam kiedyś wstawiałam fotkę zwykłego stanika przerobionego na karmiacy?? Może podpytajcei się swoich krawcowych, może też takie przeróbki robią a wtedy mogłybyście kupić sobie taki jak Wam się będzie podobał...

Fanka, na FB masz opcję, że nie musisz wszystkim udostępniać fotek, tylko wybranym, więc może tak??

A w Krynicy dziś było słońce i się opaliłam...ale jutro już do Wawy :(
13 lata 5 miesiąc temu #160439 przez Pyśkaaaa
dziwqczyny jest 5 rano a ja spac nie mogę...bolą mnie plecy snia mi sie koszmary buuu

a co do fb tez nic nie dodawałam...wstawie dopiero maluszka
13 lata 5 miesiąc temu #160456 przez gosia2324
Pyska Ty ranny ptaszku :)
Ja wstałam przed 8.00 pierwszy raz od lat :)
U mnie tez lalo cala noc, slonca dzis brak :dry:

Cos się chrzani ten mój ciążowy suwaczek :angry:
13 lata 5 miesiąc temu #160508 przez ExpNIVEABaby
Agusia83 napisał:

Fanka, jakbym widziala mego meza :laugh: haha

Dziewczynki mam pytanko...bo ja sie jednak deycduje na kosmetyki bambino...
kupuje mydelko, oliwke, szampon i zastanawiam sie czy do codziennej pielegnacji pupy kupic krem z cynkiem bambino, czy moze linomag...tylko podpowiedzcie mi, jesli juz, to ktory?Bo znalazlam taki do calego ciala oraz z tlenkiem cynku na odparzenia? A mnie chodzi o codzienna pielegnacje, nie jak dzidzia ma chrostki na pupie....jesli tak bedzie to mam wdomu i sudokrem i alantan w pudrze....pomozcie,,,,jutro jade do sklepu wsio pokupowac...

Droga Agusia83,
Jak rozumiem zależy Ci na codziennej ochronie pupy Twojego Maleństwa, czyli szukasz kremu, który zapobiega otarciom i odparzeniom. W takim razie zastanów się nad Kojącym kremem przeciw odparzeniom NIVEA Baby. Dzięki 20-procentowej zawartości tlenku cynku, krem tworzy zapewniającą dostęp powietrza barierę, która zapobiega powstawaniu odparzeń. Dodatkowo, formuła kremu została wzbogacona wyciągiem z kiełków pszenicy, który koi i wspomaga gojenie podrażnień oraz wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry.
Wystarczy, że po każdym przewijaniu posmarujesz pupę Malucha kremem – nie omijając żadnej fałdki. Dzięki temu ryzyko otarć i podrażnień będzie zminimalizowane.
Mam nadzieję, że pomogłam, ale gdybyś chciała dopytać mnie o coś jeszcze w kwestii pielęgnacji niemowląt – pisz.
______
Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji
13 lata 5 miesiąc temu #160509 przez Agusia83
Dzien dobry...a ja sie obudzilam przed 7...i tez snil mi sie koszmar....ze wyszlam za innego faceta, a Minio byl na naszym slubie...nie wiem o co chodzilo, dlaczego chajtalam sie z innym gosciem i na drugi dzien po slubie niecierpliwie szukalam Dominika...i od razu pobieglam do mamy czy mozna anulowac slub, ze ja chce sie rozwiesc....teraz to moze smieszne, ale wyobrazcie sobie, ze jak sie przebudzilam to mi kamien spadl z serca, ze to ten kochany lezy przy mnie i kazalam sie przytulac :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #160514 przez pati-m
Dzień dobry wszystkim :)
Pół godziny Was kobitki nadrabiałam :) Wpadłam tylko na chwilkę bo dziś mam bardzo zorganizowany dzień i prawie wcale w domku mnie nie będzie (już widzę wieczorem te dziesiątki postów do nadrobienia) :silly:

Co do stanikowego tematu, to ja zamówiłam takie jak wcześniej linka wklejałam. Mam nadzieję, że będzie oki. Ale też jestem zdania,że kupuję je tylko do szpitala, a na co dzień w domu poradzę sobie bez ich wielkiego zapasu. :)

A co do fotek na portalach z brzuchalem, to ja całą ciążę się dzielnie trzymałam i nic nie dodałam, ale ostatnio jednak jedno wrzuciłam na nk, no i niektórzy się zdziwili :)

Fanka - czy Ty dziś czasem nie masz urodzin??? Oj chyba tak :) STO LAT! STO LAT! NIECH ŻYJE ŻYJE NAM! :lol:

Dobra, zmykam mamuśki pod prysznic przeprowadzić operację "golenie" z zastosowaniem miliona pozycji w stylu joga dla zaawansowanych :silly: :lol: I najważniejsze! Trzymajcie proszę kciuki bo dziś o 12.30 mam wizytę i idę podejrzeć co z moim małym! :woohoo:

Buziole :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #160517 przez megi2501
Hej,
A my wczoraj zaszaleliśmy u M siostry, bo szwagier przyjechał z Norwegii. Dopiero po 1.00 byliśmy w domku.
Widzę, że coś wczoraj kiepski dzionek większość Pań miała.

Zaraz uciekam do diabetyka, więc się witam i życzę miłego dnia :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #160524 przez slowiczek
Jestem skrajnie niewyspana :< najpierw przez do 3 nie moglam zasnac, nie moglam sobie znalezc wygodnej pozycji, Natalia kopala mnie szalenczo, bylam siku 7 razy - a normalnie chodze 2...a jak juz zasnelam to snily mi sie okropnosci, ze moj mnie zdradza itd i wstalam wkurzona, z bolem glowy

pati - czekamy na wiesci :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka