BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #162991 przez Agusia83
Hahaha...ja juz zapominam czym to sie je...od kilku miesiecy celibat..
Mysza mnie sie wydaje, ze non stop karmienie nie jest żadną antykoncepcja...zreszta moja szwagierka po miesiacu ponownie zaszla w ciaze a karmila...wiem, ze sa teraz tabletki anty, ktore mozna lykac podczas laktacji...
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #162995 przez mYSZA
nie karmienie non stop tylko karmienie na rządanie;)
ta zasada jest potwierdzona medycznie tylko ma obwarunkowania iluśtam reguł, których trzeba się trzymać. u moich koleżanek sie sprawdza;)

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162997 przez Agusia83
hmmm...no to nie znam...ale chyba wole inna antykoncepcje...

dziewczyny, istna masakra....ogladam teraz "licealne ciaze" i jest dziewczyna, ktora ma 16 lat, spodziewa sie dziecka. Sama jest adoptowana a jej rodzice chca by ona oddala swojego malucha jak sie urodzi...nie rozumiem tego....zamiast pomoc dziewczynie, to chca oddac dziecko, chociaz sami ja adoptowali?????
I jeszcze jej adoptowana mama ciagle ja przekonuje, z powinna oddac dziecko, bo nie powinna w ich domu wychowywac tego malucha....jaka zenada...nie rozumiem podejscia tych katolikow...bo akurat za takich sie podaja...sprostowanko, dziewczyna ma 17 lat...
13 lata 5 miesiąc temu #163008 przez fanka
Agusia- ja na vod- ie oglądnęłam wszystkie odcinki tych licealnych ciąż, to ogólnie jakaś maskara jest. Poziom uświadomienia tych nastolatków jest tragiczny, większość z nich się nie zabezpieczała w żaden sposób. A co do opieki nad dziećmi, później podrzucanie mamie, byle by mieć spokój.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163009 przez mgielka22
Ahh paranoja po prostu...

A ja dzis w gazecie wyczytalam ze w Dani weszlo prawo usuwania ciaz ktore sa uszkodzone tzn maja wade genetyczna obciazone sa zespolem downa, wg mnie to jest bardzo dobre po co maja sie rodzic chore dzieciaki i ono sie meczy i rodzice sie mecza cale zycie ale oczywiscie musza sie znalezc zyczliwi co sa przeciw...co za logika i myslunek w tym wzgledzie, wkurza mnie cos takiego ;/;/;/

Ten narod jest tak zacofajny ze niech ich szlag trafi, wlacznie z Polska ktora to juz w ogole jest do tylu za murzynami!
13 lata 5 miesiąc temu #163014 przez fanka
a co antykoncepcji po to też trzeba coś pomyśleć i zaplanować bo ja w ogóle mam ciągłą wizję 2 ciąży zaraz po urodzeniu, nie wiem dlaczego ale prześladuje mnie taka myśl! Co do sexu - ja na szczęście nie miałam żadnych przeciwwskazań w ciąży i ciągle w tej kwestii jestem "aktywna" :-) ale ludzie, sex w 8 miesiącu ciąży już tylko z nazwy jest sexem :-) przynajmniej z takim brzuchem jaki ja mam, także przyznam szczerze, że brakuje mi trochę takiego konkretnego baraszkowania ;-)
13 lata 5 miesiąc temu #163020 przez mgielka22
Fanka nie tylko Tobie brzuchalekj przeszkadza bo mi tez ;) ale naszczescie sa jeszcze pozycje w ktorych daje sie rade :) zreszta sie mowi ze sex w ciazy jest zdrowy bo wtedy zdrowsze dziecko wychodzi :D a i do tego jeszcze przed samym rozwiazaniem zmniejszaja sie skurcze :D
13 lata 5 miesiąc temu #163037 przez Agusia83
Ja dalej o tym dokumencie...
Biedna dziewczyna, non stop namawiana przez rodzicow oddala wlasnego syna...nie rozumiem, dlaczego nie zaproponowali jej pomocy przy wychowywaniu malenstwa? Bo jesli juz chciala zatrzymac dziecko musialaby sie wyprowadzic z domu i zaczac zarabiac na siebie i malucha...to rodzice juz nie moga pomoc? Tacy katolicy? Nie do pomyslenia dla mnie to wszystko jest....

Fanka ja tez to ogladam na vod...wiem, ze to sa niedojrzali emocjonalnie ludzie...baaa dzieci, ale to, co czasem wyprawiaja przechodzi ludzkie pojecie...nie mowiac juz o doroslych...
13 lata 5 miesiąc temu #163044 przez Mała
Ja nie zdecydowałabym się na antykoncepcję, o której pisze Mysza. Mam kilka znajomych, które się bardzo zdziwiły, że ta metoda nie działa i mają dzieci o kilka miesięcy młodsze :laugh:

Co do aborcji dzieci chorych, ja mam Kamila po przepuklinie oponowo-rdzeniowej i nie wyobrażam sobie, by miało go z nami nie być. Niemniej jednak jestem zdania, że kobieta powinna mieć możliwość wybrać, czy chce urodzić czy nie.

Antykoncepcja po porodzie, chyba gumki, chociaż ich nie znoszę, ale brałam tabletki(różne) przez 3 lata i moje libido spadało na maksa, także miałam 200% skuteczności. :dry:
A sex po porodzie tak, jak Gosia pisze trochę to trwało czym wrócilismy do tej przyjemności, bo najzwyczajniej w świecie marzyliśmy tylko o spaniu :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #163052 przez fanka
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163074 przez gosia2324
mYSZA napisał:

najlepsza "antykoncepcja" to karmienie piersią na zawołanie. Jak długo tak sie funkcjonuje tak nie ma możliwości zajsć w kolejną ciążę

mysza karmienie to ŻADNA antykoncepcja.Twoje kolezanki jesli nie zaszly w ciaze to tylko dlatego ze u niektorych owulacja wraca pozniej.

A ja po pierwszej ciazy mialam zastrzyk anty, ale juz go nie chce! Pewnie będziemy ratować się tabletkami, bo gumki wiem ze u nas sa niewypałem :S
13 lata 5 miesiąc temu #163089 przez megi2501
Fanka, ale się uśmiałam. Fajne :laugh:

My to na początku prezerwatywy po ciąży, a później zobaczymy. Myślałam chwilę o wkładce. Ale szczerze to nie wiem. Jak będę po wszystkim to zwyczajnie porozmawiam z moim ginekologiem.
13 lata 5 miesiąc temu #163113 przez mgielka22
Jejku przez ta pogode to ja siedze tylko i jem i wlasnei sie chyba przejadlam bo brzuch to normalnie jak barylka wyglada...

Macie jakies sposoby zeby zniwelowac zaparcia???
13 lata 5 miesiąc temu #163121 przez gosia2324
mgielka22 napisał:

Jejku przez ta pogode to ja siedze tylko i jem i wlasnei sie chyba przejadlam bo brzuch to normalnie jak barylka wyglada...

Macie jakies sposoby zeby zniwelowac zaparcia???

mgielka sprobuj pic wiecej wody mineralnej, powinno cos pomoc.
A ja przez caly dzien mialam na cos ochote, ale nie wiedzialam na co :S :blink:
W koncu wymyslilam ze chyba chce mi sie pomodorow z feta i cebulka, zgaga bedzie murowana, ale bez tego i tak jest :(

A maz znow w pracy a ja sama z Kuba do niedzieli :angry:
13 lata 5 miesiąc temu #163134 przez monika1984lodz
Jak dobrze, ze ten dzien sie konczy....
Nastroj niby troche lepszy- przynajmniej nie rycze-ale szalu nie ma.
Mgielka na zaparcia najlepsze sa sliweczki i jablka.

Gosiu to ja czekam na weekend z utesknieniem zeby sie z moim M widziec aTy bidulko caly weekend sama przytulam mocno na pocieszenie.

Wlasnie ogarnelam szafke dla Nunulki, musialam znalezc miejsce na moja mala kolekcje torebek :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży