- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163137 przez Marta M
Tak Was czytam i smiac mi sie chce jaka ja tu niedoswiadczona jestem...nie stosowalismy nigdy zadnej antykoncepcji, nie kochalismy sie przez gumke ani nic takiego, wow..
A teraz przez ciaze to ja tez z tych aktywnych, chyba nadrabiamy ten czas pologu kiedy nie wolno, haha
A teraz powazniej: bylam znow dzis w szpitalu, bo we wtorek kazali sie zglosic na kolejne ktg w piatek...i poszlam na 7:30 i wyszlam stamtad po 13!!! Takie kolejki..potem jak juz weszlam, wszystkie pielegniarki sie dziwily ze w 34tc mam miec ktg..niby wszystko w porzadku, znow mi robili przeplywy, badali lozysko, ilosc wod, jest ok, ale wyobrazcie sobie ze lekarz kazal mi przyjsc na kolejne, juz trzecie ktg we czwartek!!
A teraz przez ciaze to ja tez z tych aktywnych, chyba nadrabiamy ten czas pologu kiedy nie wolno, haha
A teraz powazniej: bylam znow dzis w szpitalu, bo we wtorek kazali sie zglosic na kolejne ktg w piatek...i poszlam na 7:30 i wyszlam stamtad po 13!!! Takie kolejki..potem jak juz weszlam, wszystkie pielegniarki sie dziwily ze w 34tc mam miec ktg..niby wszystko w porzadku, znow mi robili przeplywy, badali lozysko, ilosc wod, jest ok, ale wyobrazcie sobie ze lekarz kazal mi przyjsc na kolejne, juz trzecie ktg we czwartek!!
Temat został zablokowany.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 5 miesiąc temu #163144 przez mgielka22
Gosiu ja pije duzo wody dzisiaj i jakos lipnie mi to idzie...
Moniczko wszamalam dzis ciasto ze swiezymi sliwkami
Martus dobrze ze jest wszystko w porzadku, mi sie wydaje ze lepiej chyba byc pod kontrola i dobrze ze masz badania tak mi sie wydaje, ja bynajmniej bylabym spokojniejsza... Jesli znasz tego lekarza i do niego chodzisz i nie bylo z nim problemow to chyba wie co robi...jesli jest inaczej to mnie popraw
Moniczko wszamalam dzis ciasto ze swiezymi sliwkami
Martus dobrze ze jest wszystko w porzadku, mi sie wydaje ze lepiej chyba byc pod kontrola i dobrze ze masz badania tak mi sie wydaje, ja bynajmniej bylabym spokojniejsza... Jesli znasz tego lekarza i do niego chodzisz i nie bylo z nim problemow to chyba wie co robi...jesli jest inaczej to mnie popraw
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 5 miesiąc temu #163145 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Martusia, moze jak Cie ten lekarz tak na to ktg wysyla to mysli, ze sie wczesniej rozpakujesz??nie mowil Ci nic??
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163165 przez Pyśkaaaa
co do antykopncepcji to i ja znam takich co karmili piersia i mysleli że się uda w żadnym wypadku nie wchodzi to w grę u nas
wiecie ja brałam tablety i sie czułam b. dobrze tylko że ja wcześniej miałam masę badań zrobionych zanim je dostałam...
co do dzieci chorych uważam że powinno się mieć wybór nie każda kobieta jest w stanie opiekować sie chorą dzidzia...
co do sexu to mi się chciało bardzo a od jakiegoś czasu już mi sie nie chce...jest mi cholernie nie wygodnie i brakuje mi figlowania
MartaM może lekarz się boi że wcześniej będziesz miała dzidzię pytałaś go? cieszę się że wszystko dobrze z Majeczką
Migielka ja na zaparcia śliweczki wcinam alę śliwki albo takie świeże albo suszone...
Gosia współczuje przez weekend sama i łącze się ze zgagą 2 dzień ja mam masakra
wiecie ja brałam tablety i sie czułam b. dobrze tylko że ja wcześniej miałam masę badań zrobionych zanim je dostałam...
co do dzieci chorych uważam że powinno się mieć wybór nie każda kobieta jest w stanie opiekować sie chorą dzidzia...
co do sexu to mi się chciało bardzo a od jakiegoś czasu już mi sie nie chce...jest mi cholernie nie wygodnie i brakuje mi figlowania
MartaM może lekarz się boi że wcześniej będziesz miała dzidzię pytałaś go? cieszę się że wszystko dobrze z Majeczką
Migielka ja na zaparcia śliweczki wcinam alę śliwki albo takie świeże albo suszone...
Gosia współczuje przez weekend sama i łącze się ze zgagą 2 dzień ja mam masakra
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163185 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
ja to wogole nie pamietam co to igraszki eh, ostatnio w grudniu, ale jeszcze tylko 3 tygodnie celibatu i musimy nadrobic za te wszystkie miesiace i na zapas.
My nigdy nie uzywalismy antykoncepcji, nie przepraszam raz przez pol roku bralam pigulki , ale bardzo po nich przytylam i odtsawilam.Potem zawsze kochalismy sie bez zabezpieczenia.
My nigdy nie uzywalismy antykoncepcji, nie przepraszam raz przez pol roku bralam pigulki , ale bardzo po nich przytylam i odtsawilam.Potem zawsze kochalismy sie bez zabezpieczenia.
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163226 przez Agusia83
Fanka, swietne spostrzezenia o facetach mysle, ze moj maz chetnie chcialby uslyszec kilka takich stwierdzen
Mgielka, ja osobiscie nie mam klopotow kibelkowych, a jestem zdziwiona bo przed ciaza byly u mnie rutyna...ale sprawdzilam juz wiele sposobow i najlepsze sa sliwki kalifornijskie suszone...lub woda spod nich...czyli albo jesz ze 4 sliweczki na noc, albo je moczyc i rano przed sniadaniem wypijasz ta wode...mozna rowniez z ranca wypic wode z miodem i cytryna...tez pomaga...no i na pewno duzo pij wody mineralnej niegazowanej oraz staraj sie jesc lekko strawne pokarmy,...malo smazonych...i takie, ktore zawieraja duzo blonnika...
Martus, Majeczka zdrowa i widac, ze dobrze jej w Twoim brzuszku ale moze lepiej dmuchac na zimne...i dobrze, ze lekarz chce tak czesto robic ktg...przeciez to w zaden sposob nie zagraza coreczce...a wrecz odwrotnie spawdza jak sie czuje
A ak w ogole, to po obiadku sie zdrzemnelam i obudzilam sie ze zgaga ..oj widze, ze teraz jest na porzadku dziennym...
Mgielka, ja osobiscie nie mam klopotow kibelkowych, a jestem zdziwiona bo przed ciaza byly u mnie rutyna...ale sprawdzilam juz wiele sposobow i najlepsze sa sliwki kalifornijskie suszone...lub woda spod nich...czyli albo jesz ze 4 sliweczki na noc, albo je moczyc i rano przed sniadaniem wypijasz ta wode...mozna rowniez z ranca wypic wode z miodem i cytryna...tez pomaga...no i na pewno duzo pij wody mineralnej niegazowanej oraz staraj sie jesc lekko strawne pokarmy,...malo smazonych...i takie, ktore zawieraja duzo blonnika...
Martus, Majeczka zdrowa i widac, ze dobrze jej w Twoim brzuszku ale moze lepiej dmuchac na zimne...i dobrze, ze lekarz chce tak czesto robic ktg...przeciez to w zaden sposob nie zagraza coreczce...a wrecz odwrotnie spawdza jak sie czuje
A ak w ogole, to po obiadku sie zdrzemnelam i obudzilam sie ze zgaga ..oj widze, ze teraz jest na porzadku dziennym...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez Agusia83.
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163270 przez fanka
Mgielka- mnie tez jakiś czas temu męczyły zaparcia, pomogły , tak jak dziewczyny pisza śliwki a u mnie jeszcze była herbatka taka dla dzieci rumiankowo- koperkowa. Zapytałam w aptece i Pani mi właśnie taka dała i tez super pomagała także polecam.
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163332 przez mYSZA
my tam też nigdy żadnych pigułek ani gumek nie używaliśmy- już się kiedyś wypowiadałam zresztą na ten temat. U mnie natura czysta i wiedza medyczna się sprawdza;) przy odpowiednich regułach karmienie jest najlepszym sposobem- wypracowanym przecież przez naturę i cykle życia kobiety, moje koleżanki stosują się ściśle do reguł i żadna nie miała kolejnego dziecka nie tak jakby chciała. znam siebie i wiem, że jestem w stanie;)
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163357 przez megi2501
Witam w sobotę,
Mysza dosyć odważna jesteś, jak dla mnie. Ale sama wiesz najlepiej i znasz swój organizm.
Mgiełka też dołączam do problemów z WC. Chyba dziś kupie sobie te śliwki i zobaczę
Martuś przynajmniej masz pewność, że wszystko w porządku. A nie czekasz na wizytę raz na miesiąc. Maja zdrowa, a to najważniejsze!
Mysza dosyć odważna jesteś, jak dla mnie. Ale sama wiesz najlepiej i znasz swój organizm.
Mgiełka też dołączam do problemów z WC. Chyba dziś kupie sobie te śliwki i zobaczę
Martuś przynajmniej masz pewność, że wszystko w porządku. A nie czekasz na wizytę raz na miesiąc. Maja zdrowa, a to najważniejsze!
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163358 przez pati-m
Dzień dobry weekendowo
Obudził mnie deszcz i szaruga za oknem. Jak tylko przestanie to śmigam do kauflanda po te chusteczki, o których mówiła Gosia
Mam do Was pytanko dziewczynki - możecie polecić jakąś nadmorską miejscowość, do której warto jechać na kilka dni? Chcemy z mężem się wybrać w przyszłym tygodniu, ale ja się kompletnie nie orientuję, jeśli chodzi o polskie morze, bo do tej pory za granicę jeździliśmy. Liczę na jakieś rady
I miłego dnia życzę wszystkim brzuchalkom
Obudził mnie deszcz i szaruga za oknem. Jak tylko przestanie to śmigam do kauflanda po te chusteczki, o których mówiła Gosia
Mam do Was pytanko dziewczynki - możecie polecić jakąś nadmorską miejscowość, do której warto jechać na kilka dni? Chcemy z mężem się wybrać w przyszłym tygodniu, ale ja się kompletnie nie orientuję, jeśli chodzi o polskie morze, bo do tej pory za granicę jeździliśmy. Liczę na jakieś rady
I miłego dnia życzę wszystkim brzuchalkom
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163360 przez beti
Wróciłam z nad morza i od razu wpadłam w wir sprzątania i latania po lekarzach...wczoraj miałam ginekologa, KTG i badanie dna oka.. na KTG wyszły mi skurcze, których w ogóle nie czuję...więc przepowiadające już mnie dorwały Kto wie...może ten 17 sierpnia jest realny Aha...no i mogę rodzić SN i nie oślepnę zaczyna się coś dziać
Marta, to lepiej, że już masz KTG ja też już mam co tydzień a zaraz mają mi zalecić 2 x w tygodniu....
Aha...i miałam Ci już dawno napisać, żebyś poszła do zwykłego gina z NFZ i poprosiła wprost o skierowanie na echo serca, że Twój lekarz Ci zaleca a z kasą kiepsko, ja tak zrobiłam i bez problemu dostałam...a zawsze lepiej sprawdzić...ja mam następne echo 8 sierpnia i też znowu idę do lekarza z NFZ po skierowanie...
Mysza...Ty masz dodatkowo wiedzę medyczną, więc może więcej wiesz i łatwiej Ci kontrolować swój organizm...ja znam dziewczyny, które po 2 miesiącach od porodu zaszły spowrotem...a karmiły na żądanie..więc ja się na to nie piszę...u nas pewnie gumka będzie bo do tabletek się zniechęciłam....
Marta, to lepiej, że już masz KTG ja też już mam co tydzień a zaraz mają mi zalecić 2 x w tygodniu....
Aha...i miałam Ci już dawno napisać, żebyś poszła do zwykłego gina z NFZ i poprosiła wprost o skierowanie na echo serca, że Twój lekarz Ci zaleca a z kasą kiepsko, ja tak zrobiłam i bez problemu dostałam...a zawsze lepiej sprawdzić...ja mam następne echo 8 sierpnia i też znowu idę do lekarza z NFZ po skierowanie...
Mysza...Ty masz dodatkowo wiedzę medyczną, więc może więcej wiesz i łatwiej Ci kontrolować swój organizm...ja znam dziewczyny, które po 2 miesiącach od porodu zaszły spowrotem...a karmiły na żądanie..więc ja się na to nie piszę...u nas pewnie gumka będzie bo do tabletek się zniechęciłam....
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #163364 przez gosia2324
Witam i ja
Swieci słonko, ale na razie nie jest gorąco
Ja juz bylam w kauflandzie, chusteczki kupione
Mam juz ich co prawda bardzo dużo, ale szybko sie kończą wiec trzeba korzystać z promocji
Bet to świetnie ze możesz rodzic naturalnie
Ale termin nieźle Ci przyspieszyli!
To czekamy na pierwszego maluszka
Swieci słonko, ale na razie nie jest gorąco
Ja juz bylam w kauflandzie, chusteczki kupione
Mam juz ich co prawda bardzo dużo, ale szybko sie kończą wiec trzeba korzystać z promocji
Bet to świetnie ze możesz rodzic naturalnie
Ale termin nieźle Ci przyspieszyli!
To czekamy na pierwszego maluszka
Moderatorzy: ilona