BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #163137 przez Marta M
Tak Was czytam i smiac mi sie chce jaka ja tu niedoswiadczona jestem...nie stosowalismy nigdy zadnej antykoncepcji, nie kochalismy sie przez gumke ani nic takiego, wow..;)

A teraz przez ciaze to ja tez z tych aktywnych, chyba nadrabiamy ten czas pologu kiedy nie wolno, haha

A teraz powazniej: bylam znow dzis w szpitalu, bo we wtorek kazali sie zglosic na kolejne ktg w piatek...i poszlam na 7:30 i wyszlam stamtad po 13!!! Takie kolejki..potem jak juz weszlam, wszystkie pielegniarki sie dziwily ze w 34tc mam miec ktg..niby wszystko w porzadku, znow mi robili przeplywy, badali lozysko, ilosc wod, jest ok, ale wyobrazcie sobie ze lekarz kazal mi przyjsc na kolejne, juz trzecie ktg we czwartek!! :(
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #163144 przez mgielka22
Gosiu ja pije duzo wody dzisiaj i jakos lipnie mi to idzie...
Moniczko wszamalam dzis ciasto ze swiezymi sliwkami :P

Martus dobrze ze jest wszystko w porzadku, mi sie wydaje ze lepiej chyba byc pod kontrola i dobrze ze masz badania tak mi sie wydaje, ja bynajmniej bylabym spokojniejsza... Jesli znasz tego lekarza i do niego chodzisz i nie bylo z nim problemow to chyba wie co robi...jesli jest inaczej to mnie popraw :)
13 lata 5 miesiąc temu #163145 przez monika1984lodz
Martusia, moze jak Cie ten lekarz tak na to ktg wysyla to mysli, ze sie wczesniej rozpakujesz??nie mowil Ci nic??

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #163161 przez gosia2324
Marta, ciekawe czemu lekarze juz czekaja na skurcze na KTG :unsure: :unsure: :unsure:
A nie pytalas czemu Cie tak kontroluja.

A ja zdadlam wlasnie cala miskę sałatki i ide sobie jeszcze dorobić :side:
13 lata 5 miesiąc temu #163165 przez Pyśkaaaa
co do antykopncepcji to i ja znam takich co karmili piersia i mysleli że się uda w żadnym wypadku nie wchodzi to w grę u nas :ohmy:

wiecie ja brałam tablety i sie czułam b. dobrze tylko że ja wcześniej miałam masę badań zrobionych zanim je dostałam...

co do dzieci chorych uważam że powinno się mieć wybór nie każda kobieta jest w stanie opiekować sie chorą dzidzia...

co do sexu to mi się chciało bardzo a od jakiegoś czasu już mi sie nie chce...jest mi cholernie nie wygodnie i brakuje mi figlowania :D

MartaM może lekarz się boi że wcześniej będziesz miała dzidzię pytałaś go? cieszę się że wszystko dobrze z Majeczką :)
Migielka ja na zaparcia śliweczki wcinam alę śliwki albo takie świeże albo suszone...
Gosia współczuje przez weekend sama i łącze się ze zgagą 2 dzień ja mam masakra :ohmy: :ohmy:
13 lata 5 miesiąc temu #163185 przez monika1984lodz
ja to wogole nie pamietam co to igraszki eh, ostatnio w grudniu, ale jeszcze tylko 3 tygodnie celibatu i musimy nadrobic za te wszystkie miesiace i na zapas.

My nigdy nie uzywalismy antykoncepcji, nie przepraszam raz przez pol roku bralam pigulki , ale bardzo po nich przytylam i odtsawilam.Potem zawsze kochalismy sie bez zabezpieczenia.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163226 przez Agusia83
Fanka, swietne spostrzezenia o facetach :laugh: mysle, ze moj maz chetnie chcialby uslyszec kilka takich stwierdzen :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :silly: :silly:

Mgielka, ja osobiscie nie mam klopotow kibelkowych, a jestem zdziwiona bo przed ciaza byly u mnie rutyna...ale sprawdzilam juz wiele sposobow i najlepsze sa sliwki kalifornijskie suszone...lub woda spod nich...czyli albo jesz ze 4 sliweczki na noc, albo je moczyc i rano przed sniadaniem wypijasz ta wode...mozna rowniez z ranca wypic wode z miodem i cytryna...tez pomaga...no i na pewno duzo pij wody mineralnej niegazowanej oraz staraj sie jesc lekko strawne pokarmy,...malo smazonych...i takie, ktore zawieraja duzo blonnika...

Martus, Majeczka zdrowa i widac, ze dobrze jej w Twoim brzuszku :laugh: ale moze lepiej dmuchac na zimne...i dobrze, ze lekarz chce tak czesto robic ktg...przeciez to w zaden sposob nie zagraza coreczce...a wrecz odwrotnie spawdza jak sie czuje :laugh:

A ak w ogole, to po obiadku sie zdrzemnelam i obudzilam sie ze zgaga :( ..oj widze, ze teraz jest na porzadku dziennym...
13 lata 5 miesiąc temu #163270 przez fanka
Mgielka- mnie tez jakiś czas temu męczyły zaparcia, pomogły , tak jak dziewczyny pisza śliwki a u mnie jeszcze była herbatka taka dla dzieci rumiankowo- koperkowa. Zapytałam w aptece i Pani mi właśnie taka dała i tez super pomagała także polecam.
13 lata 5 miesiąc temu #163332 przez mYSZA
my tam też nigdy żadnych pigułek ani gumek nie używaliśmy- już się kiedyś wypowiadałam zresztą na ten temat. U mnie natura czysta i wiedza medyczna się sprawdza;) przy odpowiednich regułach karmienie jest najlepszym sposobem- wypracowanym przecież przez naturę i cykle życia kobiety, moje koleżanki stosują się ściśle do reguł i żadna nie miała kolejnego dziecka nie tak jakby chciała. znam siebie i wiem, że jestem w stanie;)

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #163357 przez megi2501
Witam w sobotę,

Mysza dosyć odważna jesteś, jak dla mnie. Ale sama wiesz najlepiej i znasz swój organizm.

Mgiełka też dołączam do problemów z WC. Chyba dziś kupie sobie te śliwki i zobaczę :(

Martuś przynajmniej masz pewność, że wszystko w porządku. A nie czekasz na wizytę raz na miesiąc. Maja zdrowa, a to najważniejsze!
13 lata 5 miesiąc temu #163358 przez pati-m
Dzień dobry weekendowo :)
Obudził mnie deszcz i szaruga za oknem. Jak tylko przestanie to śmigam do kauflanda po te chusteczki, o których mówiła Gosia :)

Mam do Was pytanko dziewczynki - możecie polecić jakąś nadmorską miejscowość, do której warto jechać na kilka dni? Chcemy z mężem się wybrać w przyszłym tygodniu, ale ja się kompletnie nie orientuję, jeśli chodzi o polskie morze, bo do tej pory za granicę jeździliśmy. Liczę na jakieś rady :)

I miłego dnia życzę wszystkim brzuchalkom :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #163360 przez beti
Wróciłam z nad morza i od razu wpadłam w wir sprzątania i latania po lekarzach...wczoraj miałam ginekologa, KTG i badanie dna oka.. na KTG wyszły mi skurcze, których w ogóle nie czuję...więc przepowiadające już mnie dorwały Kto wie...może ten 17 sierpnia jest realny Aha...no i mogę rodzić SN i nie oślepnę:P zaczyna się coś dziać :D

Marta, to lepiej, że już masz KTG ja też już mam co tydzień a zaraz mają mi zalecić 2 x w tygodniu....
Aha...i miałam Ci już dawno napisać, żebyś poszła do zwykłego gina z NFZ i poprosiła wprost o skierowanie na echo serca, że Twój lekarz Ci zaleca a z kasą kiepsko, ja tak zrobiłam i bez problemu dostałam...a zawsze lepiej sprawdzić...ja mam następne echo 8 sierpnia i też znowu idę do lekarza z NFZ po skierowanie...

Mysza...Ty masz dodatkowo wiedzę medyczną, więc może więcej wiesz i łatwiej Ci kontrolować swój organizm...ja znam dziewczyny, które po 2 miesiącach od porodu zaszły spowrotem...a karmiły na żądanie..więc ja się na to nie piszę...u nas pewnie gumka będzie bo do tabletek się zniechęciłam....
13 lata 5 miesiąc temu #163361 przez beti
Pati a skąd będziesz jechała? To coś Ci polecę w miarę blisko :)
13 lata 5 miesiąc temu #163362 przez pati-m
beti - ja jestem z okolic Łodzi.
13 lata 5 miesiąc temu #163364 przez gosia2324
Witam i ja :)
Swieci słonko, ale na razie nie jest gorąco :)

Ja juz bylam w kauflandzie, chusteczki kupione ;)
Mam juz ich co prawda bardzo dużo, ale szybko sie kończą wiec trzeba korzystać z promocji :)

Bet to świetnie ze możesz rodzic naturalnie :)
Ale termin nieźle Ci przyspieszyli!
To czekamy na pierwszego maluszka :) :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży