BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #162574 przez Mała
Witam.

A mnie wczoraj mąż podwiózł do mola i mogłam sobie posiedzieć na ławce i popatrzeć na plażowiczów. Myślałam, że ugotuję się w domu, a tam fajnie wiało. Ale po godzinie kręgosłup wlazł mi w dupsko.

Megi my jutro zaczynamy 8 miesiąc.

Moja Ola jest odwrócona główką i czuję kopniaczki pod żebrami, ale dzieci mają czas do 37 tc, żeby się przekręcić.
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #162626 przez Pyśkaaaa
witam :)
Megi jak Mała pisze my już jesteśmy w Osmym chodz ja sobie od jutra licze bo jutro jest 23 :P
Mala chodz na chwilke zaczerpnęłaś świerzego powietrza :)
Słowiczku ja też mam czasem wrażenie że mi TAM buszuje :P

u nas we wro jest 15 stopni zimno i pada... dziewczyny i miałam taką straszną noc bolała mnie tak kość dupna promieniuje az do pośladkow musiałam budzić mojego aby mi pomogł wstać do łazienki... a poza tym poczułam takie straszne napięcie brzucha... ja nawet nie wiem jak skurcz wygląda... ech...
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162630 przez Agusia83
Dzien dobry :laugh:
Faktycznie deszczowy dzisiejszy dzien, ale jakos mi to nie przeszkadza :silly: bylam na malych zakupach, wlaczylam pranie i zabieram sie za prasowanko...
Mam juz swoja komode i bede mogla zaczac prac ciuszki malca, tyle, ze maz gdzies pochowal mi ubranka do pawlacza, a ja nie bede z niego wyciagac..nie chce spindrac sie po stolkach...

Dziewczynki, ja tez nie wiem, czy moj maluch juz sie odwrocil, niby lekarka przy badaniu ginekologicznym powiedziala, ze raczej tak, ale sama nie wiem..kreci sie jak najety, ciagle czuje jakby wpychal mi sie pod prawe zebra, ale i ucisk na pecherz jest...zdarza sie, ze gdzies ide i w ulamku sekundy czuje ogromna ochote zrobienia siku :silly: ale jak sie przekreci cwaniak, to przechodzi :P

Ja chyba we wtorek pojde na usg, o ile mnie lekarka przyjmie....mam nadzieje, ze wowczas dowiemy sie na 100% czy to chlopczyk :laugh:

AAAA...chcialam Wam pokazac komode :laugh:

Pyskaa i Megi, jutro wkraczacie w 8 okienko :lol:

Pyskaa, mnie sie wydaje, ze skurcze, to taki bol jak na miesiaczke...tak mialam kiedys w nocy i lekarka potwierdzila, ze to skurcze...a to, ze brzuszek Ci twardnieje, to normalne..byle by nie za dlugo...
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162633 przez bewipo
Witam piątkowo.
U mnie też pada cały czas i zimno.
Pyśka takie napinanie brzucha to skurcz.
Mnie wczoraj cały wieczór brzuch twardniał. Mąż wrócił z pracy i jak zobaczył moją nieszczęśliwą minkę, to się pyta czy już na porodówkę jedziemy... Na szczęście przeszło przez noc. Ale jestem potwornie niewyspana.
Agusia komoda super :)
13 lata 5 miesiąc temu #162636 przez pati-m
Agusia - komodka super i widać, że pojemna :) A takie dla nas maniaczek, które nakupowały tyle ciuszków to najlepsze :silly:

U mnie też chłodno, ale póki co nie pada. Zaraz wskakuję pod prysznic, potem wypad do miasta, bo chcę kupić prezent przyjaciółce z okazji udanej obrony, drobne zakupy, w międzyczasie pranie, prasowanie i przygotowanie coś na ząbek jak psiapsióła wpadnie. Uff... Ambitny plan :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #162638 przez monika1984lodz
dzien dobry
Agusia super ta komoda :)

co do kopniakow, to Nunulka upatrzyla sobie lewa strone mojego brzucha.Czuje jak wypycha pupe i stopki pod zebra- takie dzwne uczucie jak bym kij polknela.Jak sie poloze na boku to bombarduje mi boczki brzucha, czasami mam wrazenie, ze wyskoczy hihi lekarz powiedzial, ze to co czuje po bokach to sa raczki :) czhyba ,z e mala robi szpagaty :) a noi mala jest ulozona glowkowo :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #162643 przez Agusia83
Monia ja mam dokladnie tak samo jesli chodzi o odczuwanie maluszka...tyle, ze mnie ciagle wypina sie po prawej stronie :silly:

A od rana mam zgage...wczoraj wieczorem tez mialam...moj zoladek jest w kiepskiej formie...
13 lata 5 miesiąc temu #162646 przez monika1984lodz
Agusia moze reni?

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #162655 przez Agusia83
Monia, duzo tego lykam...zawsze musze miec go pod reka...ale czasem pomaga na krotko...teraz jest w miare znosnie...ale przed ciaza mialam jeszcze gorsze zgagi...czasem to wylam z bolu, bo czulam jakby ktos chcial mi kregoslup wyrwac i ciezko mi bylo zlapac oddech....teraz jest duzo lepiej...
Ale jakos wytrzymam, juz nie dlugo zostalo do konca :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #162659 przez monika1984lodz
Nic mi nie mow z tym niedlugo, bo ja jestem przerazona.....

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #162663 przez Pyśkaaaa
agusia komoda super :) ja pije mleko albo żuje gume mietowa na zgage pomaga :lol:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #162665 przez Agusia83
No wlasnie w tym sek, ze ja nie lubie mleka...chyba, ze z kakao :silly:

Kurcze, no juz niedlugo nam zostalo....dzis maz nie chcial sie obudzic i pomyslalam, ze za niedlugo bedziemy go budzic we dwojke :lol: jak poloze maluszka na torsie, to bedzie musial wstac :silly:
Oj boje sie porodu...ale dziewczyny, damy rade, zobaczycie...jakos wszystkie kobiety swiata daja rade, to my nie damy??????

A mam takie pytanko, wyszly Wam moze dodatkowe przebarwienia typu male pieprze? ja mam tego troche...na piersiach i na brzuszku...
13 lata 5 miesiąc temu #162666 przez mYSZA
Bewipo ja chcę rodzic w Raszei, ale koleżanka mnie ciągle ejszcze próbuje namówić na Polną bo tam lepszy sprzęt do ratowania mają i nie wiem co zrobić... a Ty gdzie chcesz rodzic? w Swarzędzu czy będziesz na policję dzownić o eskortę do Poznania?

dziewczyny macie tak, że Was pachwiny na dole bolą? tj. mieśnie? bo ja czuję jakbym miała tam zakwasy od noszenia Małego- autentycznie to boli i się martwię, że nie za nisko już zszedł skoro mnie to tak doskwiera... a co do skurczów- to ja też się boje, ze je przegapię! no bo też nie wiem co to dokłądnie ma być- jakie odczucie...

ja czuję, że Janek ejst odwrócony właśnie przez to skopywanie żeber... na pecherz mnie naciska jak rączkami wymachuje. a na lini pępka widać jak wypina w różne strony pupę;)

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #162678 przez Pyśkaaaa
Mysza ja mam to samo... nie wiem co to jest skurcz i diś w nocy się przeraziłam pierwszy raz miałam takie napięcie/ stwardnienie brzuszka nawet nie wiem jak to nazwac i jeszcze ta kośc dupna masakra :ohmy: :ohmy:
13 lata 5 miesiąc temu #162687 przez monika1984lodz
ja wiem doskonale, ze musimy dac rade, ja nie tyle co porodu, boje sie bardziej tego co po nim.Jak to juz bedzie z dzieciatkiem.Juz nie bedziemy tylko we dwoje.To mnie przeraza.
Do tego boje sie , ze nie dam sobie rady z tym wszystkim, z opieka nad malenstwem i prowadzeniem domu.Boje sie o finanse, bo mamy tylko jedna wyplate.
Boje sie tej odpowiedzialnosci

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby