BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #163365 przez gosia2324
Pati nie boisz sie wypuszczać w taka dlugo droge ?
Moze lepiej to przełożyć ... :huh:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #163366 przez pati-m
Dziewczyny a kiedy zwykle ma się KTG? Mam podpytać lekarza, czy sam mi wypisze skierowanie? No bo skoro beti ma skurcze a wcale ich nie czuła, to skąd wiadomo, że my ich nie mamy :ohmy:
13 lata 5 miesiąc temu #163367 przez megi2501
Kochane wszystkie kupują chusteczki pampers sensitiv? Bo ja czytałam i więcej lepszych opinii jest o nivea senitiv. Sama już nie wiem.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163368 przez gosia2324
pati-m napisał:

Dziewczyny a kiedy zwykle ma się KTG? Mam podpytać lekarza, czy sam mi wypisze skierowanie? No bo skoro beti ma skurcze a wcale ich nie czuła, to skąd wiadomo, że my ich nie mamy :ohmy:

Zwylko wysylaja po 37 tyg ciazy. Skurcze wychodza na KTG nawet te najdrobniejsze ktore teraz wyczowamy, a takie na 100 sa dopiero porodowe, one rozszerzają szyjke.

A co do chusteczek to uzywalam roznych i najgorsze sa z DADA z Biedronki sa tak nasaczone jakimis perfumami ze nie da sie nimi wytrzec buzi, Okropne!
13 lata 5 miesiąc temu #163371 przez pati-m
Gosia - lekki stres jest co do wyjazdu, ale strasznie go potrzebuję. Wiem, że w domu się nie przemęczam i mam spokój więc to nie chodzi o odpoczynek, bardziej o zmianę środowiska. Marzy mi się spacerek po plaży :) Chcemy jechać na 5 dni, więc to nie jest jakiś długoterminowy turnus. Rozmawiałam z lekarką i powiedziała mi, że nie ma żadnych przeciwskazań. Jeszcze ostatecznie nie postanowiliśmy, dlatego właśnie się rozglądam. Poza tym w grę wchodzi tylko przyszły tydzień bo w sierpniu nie chcę nigdzie się ruszać :)
13 lata 5 miesiąc temu #163374 przez slowiczek
Szalejecie dziewczynki z tym ktg :p

a ja wczoraj zaliczylam spontaniczne zakupy :D o 20 podjelismy decyzje ze jedziemy do galerii poszukac sukienki dla mnie na wesele (mamy za tydzien)...zanim dojechalismy to byla juz 20.40 a sklepy do 21...szybka akcja :D poszlismy do happy mum, przymierzylam co sie dalo i kupilismy najlepsza - najszybsze zakupy w moim zyciu :D sukieneczka jest super, podkresla brzuszek i biust, wcisnelam sie w rozmiar xs :D pokaze wam pozniej

co do antykoncepcji to tez sie zastanawiam nad metoda, kiedys chcialam spiralke ale to dopiero po drugim dziecku bo Natalce w miare szybko chcemy sprawic rodzenstwo...tabletki bralam przez 2 lata i bylo ok, gumek nienawidze...
13 lata 5 miesiąc temu #163379 przez beti
Normalnie KTG robi się od 37-38 tc, przy nietolerancji glukozy i cukrzycy po 36 tc, a ja mam wcześniej i cześciej ze względu na serduszko Filipka...

Pati...bierz torbę szpitalną ze sobą (dla własnego spokoju) i jedź śmiało...ja byłam teraz i nie żałuję, przed drogą weź sobie jeszcze tylko No spę i magnez :) Co do miejscowości...szukasz czegoś spokojniejszego czy 2 w 1 (spokój +deptaki i rozrywki)??
13 lata 5 miesiąc temu #163387 przez pati-m
beti - zdecydowanie spokój i wędrowanie pod deptakach, to mój cel :) No i fajnie by było gdyby można było gdzieś podjechać i coś zwiedzić spacerkiem :)
13 lata 5 miesiąc temu #163398 przez mYSZA
pati to nie wiem czy na deptakach tego spokoju zaznasz;P

a propo wody w nocy- idę się dziś skonusltować- trochę mnie przetsraszyłyscie. Moja gin jest na urlopie wiec w desperacji idę do kogoś innego. Trzymajcie kciuki!

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #163401 przez mYSZA
dziewczyny polecicie jakąś szkołę rodzenia- tj. filmy do pobrania w necie?

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #163403 przez beti
Moje propozycje:

1) Jastrzębia góra...urokliwe miejsce z klifem, deptakiem, najlepszym w Polsce barem Heineken, w którym robią nieziemskie drinki i koktajle bezalkoholowe...jedyny minus...podejście z plaży...są dwa: 1 schodami, czego w ciąży nie polecam i drugie spłaszczone przy Heinekenie właśnie tylko dość długie, baza wypadowa na Hel, Jastarnię, Juratę, latarnię na rozewiu i do Władysławowa
2) Władysławowo - trochę bardziej miejskie, z deptakami, najbardziej polecam okolice Alei Gwiazd Sportu, baza wypadowa jak wyżej
3) Hel- jw tylko sporo ludzi, ja tam zawsze byłam na "wycieczkach" nigdy na stałe i tak samo Jastarnia, Jurata
4) Krynica Morska - po jednej stronie zalew wiślany, po drugiej zatoka gdańska, sporo atrakcji, sporo ludzi i trochę głośnawo
5) Łeba, Ustka - jak dla mnie za miejskie...
6) Rowy(k. Ustki), Karwia i Dębki(niedaleko Jastrzębiej), Piaski (k. Krynicy) bardziej kameralne i odpoczynkowe

To chyba tyle :))))))
13 lata 5 miesiąc temu #163406 przez beti
Mysza, to jest podobno dobre: www.przedporodem.pl/
13 lata 5 miesiąc temu #163411 przez pati-m
beti - bardzo mi pomogłaś :) Prznajmniej teraz wiem w jakich okolicach szukać i gdzie podzwonić.
13 lata 5 miesiąc temu #163426 przez monika1984lodz
dzien dobry :)

Pati skad dokladnie jestes?? bo pisalas ze z okolic Łodzi.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #163428 przez slowiczek
Kiedys bylam 3 tygodnie w Karwienskich Blotach k. Karwi - rewelka, nigdy bardziej nie wypoczelam :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia