BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #163661 przez mYSZA
no ona mi wsumie włąśnie tylko łapka sprawdzała, a on mi zrobił to usg wiec pewnie ma rację... czemy wywoały poród boli? wolałabym tego uniknąć...

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163670 przez gosia2324
mYSZA napisał:

beti dzięki za linka!

ja już PO konsultacjach. i wiecie co- nie wiem co myśleć. Ona mnie zbadał i mówi, że mam szyjkę 4 CENTRYMETRY! i że niepotrzebnie biorę tą luteiną, a ta woda która ze mnie wypływa to właśnie ta niewchłonieta luteina. Mówi, że ta cała panika była niepotrzebna bo i wód mam dużo i szyjkę w normie więc napsioczył na tą moja Gin że głupoty mi gada. I ja już nie wiem co mam robic- czy brać ta luteinę czy nie. On mówi, że może się skończyc tak, że przenoszę Małego co nie jest zdrowe też i że będę musiałą mieć wywoływany poród. A tamta znowu twierdzi, że ciąża jest cały czas zagrożona. Jedyne w czym sie zgadzają to w kwestii płci no i że Janek jest raczej małym dzieckiem...
co Wy na tO??/

Mysza mi lekarz odstawil Luteine jak szyjka byla 3 cm, powiedzial ze na tym etapie ciazy to juz duzo i teraz moze sie juz pomalu zaczac skracac, A 4 cm to rzeczywiste bardzo duzo, ja na Twoim miejscu bym juz nie brala, zwlaszcza ze masz jakas wode czyli organizm czegos juz nie przyswaja.
13 lata 5 miesiąc temu #163679 przez Pyśkaaaa
Mysza moj mi tez zawsze sprawdza na USG szyjkę i ostatnio tez miałam 4 cm a on do mnie że z taka to mogę po schodach biegać... ja bym też nie brała a przedewszystkim poszłabym do 3 lekarza bo któryś musi się mylić
13 lata 5 miesiąc temu #163680 przez gosia2324
Pyska ma racje, a mnie tylko dziwi to ze ta Twoja lekarka ocenila Ci szyjke na oko, przeciez tylko USG dopochwowe wyliczy dl szyjki, moze ona tak dla pewnosci przepisuje Luteine czy ktos ma 4 cm czy 2 cm dluga ?
13 lata 5 miesiąc temu #163684 przez mYSZA
wiecie co, no jestem przerażona- tyle kasy płacimy na prywatne wizyty. Tyle strachu się najadłam. Tyle tej luteiny w siebie napchała. Uważam na siebie jak na jajko a tutaj miałby się okazać, ze mogłam spokojnie mieć NORMALNĄ ciążę!!!

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #163686 przez gosia2324
Mysza to nie Twoja wina tylko lekarza ktory wpadl w rutyne, nie moze tak byc ze straszy sie pacjeta, daje leki na podtrzymanie i wyciaga kase co 2 tyg na wizyte. Nie martw sie, tylko ciesz ze trafiłaś do kogo innego, a przy 2 ciazy moze rostan przy tym 2gim lekarzu :)
13 lata 5 miesiąc temu #163689 przez mYSZA
tyle, ze ten drugi lekarz mieszka 150 km od Poznania... u sąsiada teściów byłam... a tak mi się podobało na tamtych wizytach!

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #163772 przez Marta M
Mysza nie znam sie, ale na moj chlopski rozum, wedlug tego co piszesz to ja tez bym odstawila ta luteine i wierzyla temu drugiemu lekarzowi..;)
13 lata 5 miesiąc temu #163779 przez megi2501
Hej,
Jest po 2.30 w nocy, a ja spać nie mogę. Wstałam i jem makaron zapiekany. :(

Ale zaczęłam niedzielę...
13 lata 5 miesiąc temu #163781 przez gosia2324
Megi makaron zapiekany to super rozpoczęcie niedzieli :blink:
Ja wstałam ok 6,40, ale jak na mnie to dużo :)

Miłej niedzieli Wam życzę Brzuszki :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #163785 przez megi2501
Makaron to świetna sprawa, ale nie o 2 w nocy :P

Spałam jeszcze z trzy godziny później, a teraz gotuję zupkę, wstawiłam pranie i mam kilka rzeczy do prasowania. Wiem, że niedziela, ale dostaję szału nic nie robiąc. :)
13 lata 5 miesiąc temu #163791 przez fanka
Witam w niedzielę, a mnie się dziś dzień ciężko zaczął, od 3 nie mogłam spać bo bolał mnie brzuch, od rana męczy mnie rozwolnienie i jest mi niedobrze, a mój M od rana wymiotuje. Wczoraj mieliśmy grilla i chyba coś musiało zaszkodzić :-( a dziś na imieniny do Teściowej mamy jechać, ciężko będzie.
13 lata 5 miesiąc temu #163816 przez klatina
Mysza, pytałaś o tą "wodę" jak rano wstajesz z łóżka. Ja ta no nie zwróciłam wcześniej uwagi ale mam tak samo. Nie sądzę, żeby to bylo coś złego. Taki nasz urok ;)
Ja kiedyś przy orgazmie miałam czegoś takiego mega dużo. Niektóre kobiety tak mają.

13 lata 5 miesiąc temu #163823 przez monika1984lodz
dzien dobry niedzielnie dziewczynki.

Marta no to niezla akcja w szpitalu, ja to bym sie odezwala normalnie eh....

Mysza ja bym juz tej luteiny w siebie nie pchala, co do dlugosci szyjki, to jak bylam w szpitalu miala 3 cm a teraz na wizycie wyszly 4 cm , wiec ja juz oglupialam zupelnie.

Kurcze dziewczynki za trzy tygodnie moge legalnie rodzic :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #163829 przez mYSZA
Monika, ale u Ciebie to leci! a ja jestem tylko 2 tygodnie w tyle! szok...

nie wziełam już wczoraj i dziś luteiny i rzadnej wody nie było. A u Ciebie klatina to przy orgaźmie to jest kobiecy wytrysk. Musisz mieć mega orgazmy bo teoretycznie każda z nas może coś takiego mieć ale tylko przy niewiadomo jakom orgaźmie!

no a teraz sprawa seksu- jak mam 4 cm i nie każe mi brac luteiny i twierdzi, że wszystko ok to myslicie, że mogę?

zapomniałam Wam powiedzieć wczoraj- Janko waży 1,700. Brakuje nam jeszcze 1,300 to wagi akceptowalnej...

Janek z nami!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka