BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #172107 przez pati-m
Dobry wieczór dziewczynki :)

Monia - ja prałam ochraniacz i nic się z nim nie stało :)

Mam pytanko - trzeba mieć koniecznie zaświadczenie od okulisty, że można rodzić naturalnie? Bo już któraś z kolei o tym pisze i tak się teraz zastanowiłam. Problemów ze wzrokiem nigdy nie miałam, okularów nie noszę, ale już sama nie wiem :dry: Dajcie proszę znac.
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #172116 przez Mała
Mnie się wydaje, że muszą mieć te, które mają problem z oczami i noszą okulary.

Mój mąż prasuje właśnie ubranka małej :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #172118 przez kasia79
Pati takie zaświadczenie potrzebują tylko te kobiety które noszą okulary
13 lata 5 miesiąc temu #172125 przez pati-m
Aha, dzięki dziewczynki. Bo już myślałam, że po powrocie będę musiała się do okulisty umawiać :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #172128 przez gosia2324
megi wkleję zdjęcie jak łóżeczko będzie stało :blink:
Po Kubcia urodzinach dzialam :)
13 lata 5 miesiąc temu #172134 przez kasia79
monia ale masz fajnie jutro zaczynasz 9 miesiąc :)

pati a ty kiedy wracasz?
13 lata 5 miesiąc temu #172150 przez monika1984lodz
KAsia Ty zaraz tez :)

A mnie na kakao naszlo :)

o kurka to ja musze do tego okulisty isc, ak by mi malo wydatkow bylo eh... :angry:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #172161 przez slowiczek
A mnie natomiast bardziej podoba się pościel z mamo-tato niż te kangury :) ja natomiast muszę niestety czekać do 8 sierpnia aż znowu będzie wystawiona moja pościel CUD :D
13 lata 5 miesiąc temu #172164 przez mgielka22
A zamowilam ten zestaw :) allegro.pl/twing-super-promocja-super-ze...rex-i1722396985.html popiel + turkus :)

Pati no mnie polozna scigala mimo ze tez nie mam wady wzroku ale wiesz to nigdy nic nie wiadomo, nie wiesz czy nie masz problemow z siatkowka czy cos, lepiej sprawdzic i zeby postawila pieczatke w karcie ciazy ze mozesz rodzic naturalnie :) no i dentysta tez koniecznie, bynajmniej u mnei tez mnie sciga bo ponoc jak sa niewyleczone ubytki to moze dojsc do jakiejs infekcji w przypadku jakis problemow nei wiem jak i co ale moze wiec wole zrobic wszytsko i miec z glowy :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #172166 przez Agusia83
Gosia, nie daj sie prosic...teraz pokaz bez lozeczka a pozniej z :laugh:

A ja musialam zrobic sobie budyn...od wczoraj za mna chodzil :silly:

Mgielka, sliczne kolory wozka :laugh: bardzo mi sie podobaja i sama zastanawiam sie wlasnie nad tym wozkiem...pokazywalam ostatnio mezowi...

Ciekawe co u Myszki...o 20:30 miala miec wizyte?

Czy tez macie takie odczucia czasami, ze maluchy chca sobie jakies podkopy zrobic by szybciej wyjsc? Chodzi mi o to, ze mam takie nieprzyjemne uczucuie jakby mala grzebala raczkami w moim kroczu... :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #172191 przez slowiczek
Agusia, mam takie uczucie właśnie drapania :D poza tym niektóre ruchy są dla mnie naprawdę bolesne, bidulka ma mało miejsca w brzuszku i się rozpycha :(

wiecie co, mam jakąś inwazję komarów ! właśnie wyjęłam odkurzacz i wciągnęłam w salonie 22 sztuki krwiopijców !
13 lata 5 miesiąc temu #172199 przez beti
No u mnie też już robi sie bolesnie...malutki sie tam bidulek gniezdzi i probuje pozyskac kazdy wolny centymetr ale ja czasami już aż wyję jak mi tam na dole naciska :(
13 lata 5 miesiąc temu #172203 przez megi2501
Mgiełka fajniutki ten wózek, a kolory bajeczne. Ja uwielbiam turkus!

A pościel, jaką kupiłyście lub kupicie. Mogę prosić jeszcze raz o jakieś fotki lub linki :unsure:
13 lata 5 miesiąc temu #172204 przez Marta M
Dopiero teraz mam mozliwosc zeby naskrobac i podziekowac za pieknego misia..przepraszam Monia ze juz na druga wiadomosc nic nie odpisalam, ale bylam dalej w tym szpitalu i od okienka do okienka, od lekarza do lekarza..rano ktg, patrzylam caly czas w monitor i tam sa podane dwie wartosci: pierwsza liczba na czerwono to tetno dziecka, a druga na zielono...co to jest wlasnie?? To jakies nasilenie skurczy czy cos takiego?? Tetno dziecka mialam od 133 do 178, a to zielone pokazywalo z poczatku od 1 do 12, potem zaczelo szalec i mialam nawet 90..i pamietam jak Gosia pisala ze miala 100 i ze polozne dziwily sie ze nie boli, jesli to byl skurcz to ja go wogole nie czulam...najmocnniejszy 90, dwa po 70...juz nie zapytalam czy to skurcze bo poszlismy na usg i tam wyszlo co wyszlo..od razu na patologie..na patologie przyszlo 12 nowych pan ze skierowaniami i wiecie co?? Dostalam najszybszy termin: na wtorek..

W poniedzialek mam wizyte u mojej gin, wiec dokladnie zapytam co i jak, napewno zrobimy drugie usg, ciekawe czy sie potwierdzi ze nozki i brzuszek az o trzy tygodnie za male..

Z gabinetu wyszlam z placzem, ale jakos przegadalam sobie, ze bedzie ok, musi byc i jestem juz spokojniejsza..dla mnie moze byc malutka, byleby tylko byla zdrowa..ponoc 85% dzieci urodzonych ze stwierdzono hipotrofia asymetryczna do 4 roku zycia dogania rowiesnikow wzrostem i nie ma zadnych powiklan na zdrowiu..jednak w czasie ciazy ciezarna musi byc pod opieka lekarzy gdyz czesto zdarzaja sie niedotlenienia i ryzyko smierci okoloporodowej jest 6-8 krotnie wieksze niz w normalnym przypadku..dlatego czesto wykonuje sie cc..ale wszystkiego dowiem sie we wtorek..

i nie chcialam rodzic na Kopernika ale raczej tam zostane, wazniejsze zdrowie malej niz moj komfort..
13 lata 5 miesiąc temu #172207 przez Marta M
Wlasnie czytam Was i dziekuje za wszystkie cieple slowa skierowane pod naszym adresem :) I ja tez sie dopisuje do klubu.. :silly:

I oglaszam ze jutro mnie nie bedzie, bo maz zabiera komputer do pracy a moj w serwisie...dobrej nocki..ja dzis ostatni dzien w 8 miesiacu :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia