BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #172488 przez Agusia83
Rozumiem, a wiesz ktory stopien ma Twoje lozysko?

No i decyzja o wczesniejszym porodzie ma zzapasc w poniedzialek jak trafisz do szpitala? Po wszystkich badaniach?
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #172489 przez monika1984lodz
Myszka co Ty wogole wygadujesz !!!!! widze , ze tu terapia wstrzasowa jest potrzebna.
Przez takie myslenie synus tez sie zle czuje, a nie ma po co. Wszystko bedzie w porzadku zobaczysz.Nie ma co sie na zapas martwic.Wiem wiem powiesz ,ze łatwo mi powiedziec, ale naprawde wiem co mowie.Uszy do gory malenka.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #172490 przez Marta M
Ale czy Tobie to proponowali?? Bo przy hipotrofii nie zawsze powodem jest lozysko..Wklejalam tu ostatnio przyczyny hipotrofii..byly tez takie: pierwsza ciaza, plec: dziewczynka, niski wzrost rodzicow, a nawet promieniowanie od komputera, telefonu, kuchenki mikrofalowej..anemia matki, cukrzyca, przebyte zapalenia w ciazy i setki innych przyczyn..
13 lata 5 miesiąc temu #172491 przez gosia2324
mysza zaczelas 35 tydz, to juz bardzo duzo dla dziecka.
Nawet jak wywolaja porod... Dostaniesz zastrzyk na przygotowanie pluc do oddychania.
Lekarze na pewno wiedza co bedzie dla malego lepszem
bedzie dobrze!
13 lata 5 miesiąc temu #172495 przez mYSZA
łożysko III stopnia

babeczka wczoraj mówiła, że tak się postępuje. Czyli, że tak trzeba będzie zrobić raczej. czytałam to co wklejałaś ale nic z tych chorób do mnie nie pasuje oprócz problemów z przepływem. Ale jak mnie ostatnio w lipcu badali 2 razy to były dobre przepływy. A On w lipcu przestał ładnie rosnąć...

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #172497 przez Agusia83
No to moze faktycznie to wina lozyska...bo szybko sie zestarzalo...ale jesli urodzisz teraz janka to wiedz, ze on jest gotowy by przyjsc na swiat...nawet pluca ma juz wyksztalcone a jesli nie do konca, to tak jak Gosia napisala, ze cosik mu podadza, badz tez Tobie sterydy na przyspieszenie ich rozwoju i po kilku dniach go urodzisz....Glowa do gory, wszystkie tu Cie wspieramy i wierzymy, ze wsio sie dobrze ulozy!
13 lata 5 miesiąc temu #172500 przez mYSZA
no, ale skoro tyle rzeczy podają i ta medycyna jest tak dobrze rozwinięta to dlaczego te dzieci nadal umierają prawie 10 razy częściej?

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #172503 przez gosia2324
mYSZA napisał:

no, ale skoro tyle rzeczy podają i ta medycyna jest tak dobrze rozwinięta to dlaczego te dzieci nadal umierają prawie 10 razy częściej?

chodzi ci o wcvzesniaki czy dzieci z hipotrofia ?
Jesli o wczesniaki to z 35 tg to nie taki znowu wczesniak, moj maz jak pracowal w krakowie i robil przeswietlenia dzieciaczkao, ur po 700 g

Znajoma z angli ur coreczke w 25 tyg i mala ma sie swietnie teraz juz konczy roczek!
MYSZA Z JANKIEM NIE BEDZIE ZLE!!!!!!!
13 lata 5 miesiąc temu #172504 przez Marta M
Skoro to sprawa lozyska i jesli tak sie robi to tak trzeba..synek ma juz wszystko wyksztalcone, tylko brakuje mu dekagramow..juz bedzie mogl oddychac, ma wszystkie organy niezbedne do zycia, ma juz otwarte oczka..a po porodzie napewno nadgoni waga, nie mysl az tak czarno, nie wolno!!

Zreszta ja we wtorek w szpitalu moge to samo uslyszec..zobaczymy co bedzie..wiadomo bede sie martic ale nie trzeba miec takich strasznych mysli..
13 lata 5 miesiąc temu #172505 przez monika1984lodz
Dziewczyny dobrze pisza.Janek ma juz wszystko wyksztalcone, da sobie rade zobaczysz.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #172506 przez Marta M
Mysza mowa jest o smierci w czasie porodu naturalnego, poniewaz ryzyko niedotlenienia dziecka z hipotrofia w czasie porodu naturalnego jest wieksze 6-8 krotnie niz u dzieci bez hipotrofii..ale zeby po cesarce tez ryzyko bylo tak duze nie slyszalam..
13 lata 5 miesiąc temu #172507 przez mYSZA
gosia2324 napisał:

mYSZA napisał:

chodzi ci o wcvzesniaki czy dzieci z hipotrofia ?
Jesli o wczesniaki to z 35 tg to nie taki znowu wczesniak, moj maz jak pracowal w krakowie i robil przeswietlenia dzieciaczkao, ur po 700 g

Znajoma z angli ur coreczke w 25 tyg i mala ma sie swietnie teraz juz konczy roczek!
MYSZA Z JANKIEM NIE BEDZIE ZLE!!!!!!!

ja myślałam o dzieciach z hipotrofia. A lekarka mi wczoraj mówiła, że nie można teraz liczyć już tygodni normalnie tylko wg. wagi Janka. A wg. wagi to On nie ma jeszcze wszystkiego dobrze wykształconego.

Marta mam nadzieję, że się nie potiwerdzi! a ile różnicy w dniach było ostani raz miedzy główką a brzuszkiem?

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #172508 przez mYSZA
Marta M napisał:

Mysza mowa jest o smierci w czasie porodu naturalnego, poniewaz ryzyko niedotlenienia dziecka z hipotrofia w czasie porodu naturalnego jest wieksze 6-8 krotnie niz u dzieci bez hipotrofii..ale zeby po cesarce tez ryzyko bylo tak duze nie slyszalam..

bo wtedy jest ryzyko śmierci OKOŁOporodowej wyższe...

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #172513 przez Marta M
Mysza mnie powiedzial wczoraj lekarz ze o conajmniej dwa-trzy tygodnie..takze chyba jeszcze wiecej niz u CIebie...
13 lata 5 miesiąc temu #172514 przez Agusia83
No to najwyzej wykonaja cc....nie martw sie...w poniedzialek zobaczymy ile Janek nabral gramow w przeciagu tych kilku dni...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia