BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #172208 przez beti
Marta, będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarzy i to najważniejsze... trzymamy kciuki!!!
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #172209 przez monika1984lodz
Martus nie mam pojecia co oznaczja te liczby, ale moze ktoras dziewczynka bedzie wiedziala.
MAm nadzieje, ze w poniedzialek Twoja ginka Cie uspokoi.Tym czasem odpoczywaj i lez duzo na lewym boku.Trzymaj sie :)

M poszedl spac a mi sie nie chce....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #172212 przez Agusia83
Martus, pamietaj, ze masz w nas oparcie....oczywiscie najwazniejsza rodzinka i maz...ale my tez jestesmy z Toba i Majeczka :laugh:
Te wskazania z kgt to tak jak piszesz...pierwszy parametr to tetno maluszka a drugi to sila skurczu....jestes niesamowita, skoro 90 nie czulas :silly: to porod dla Ciebie bedzie pikus, chociaz pewnie bedziesz miec cc...ale czy wazne w jaki sposob urodzisz? Oczywiscie, ze nie, najwazniejsze by malutka byla zdrowa....zrobicie kolejne usg i sie przekonacie co i jak....Pewnie, ze powinnas rodzic na kopernika, tam maja najlepsza neonatologie w malopolsce, a kto wie, czy nie w Polsce...dobrze, ze takie szpitale sa w zasiegu nas :laugh: Jutro pogratuluje Ci 9 miesiaca :laugh:

Ciekawa jestem kiedy ja bede miec ktg i czy wyjda jakies skurcze....ja to pewnie bede wyla z bolu na porodowce :silly:
A malutka non stop sie wypina i to tak bolesnie, ze czasem musze szybko zmieniac pozycje i ja masowac, i prosic by sie przemiescila :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #172225 przez mYSZA
dziewczyny ja wizytę miałam na 20.40, weszła 21.30. Generalnie jestem załamana. Ona powiedziała, że gdyby wiedziała, że to taka różnica miedzy główką a brzuszkiem to by mnie nie kazała wypisywać, ale jej oczywiście nikt nie powiedział. W pon mam przyjść na patologię na jeszcze jedno usg i wtedy stwierdzą już konkretnie czy to ta hipotraofia czy nie;/
Generalnie muszę wytrzymać ze skróconą szyjką jeszcze conajmniej 3 tygodnie. Dzieci z hipotrofią raczej powinny rodzic się wcześniej przez poród wywołany albo przez cesarkę właśnie ze względu na duże problem okołoporodowe. potem dziecko leży w inkubatorze aż osiagnie wagę conajmniej 2,5 kilo.

ja oszaleję do tego poniedziałku!!!!!!!

Marta ryczeć mi się chce za nas obie!

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #172226 przez gimzia
Witam ja jestem 33tyg.ciazy a termin mam na 23 WRZESNIA
13 lata 5 miesiąc temu #172265 przez Agusia83
witam Was piatkowo...mialam koszmarna noc...nie wiem czy za duzo sie nie naczytalam sierpniowek o ich symptomach porodowych....ale najpierw spinal mi sie brzuch, tak totalnie twardnial a przez 2 godziny mialam skurcze, nieregularne, ale byly...zazylam 2 magnezy a pozniej jeszcze nospe...od razu pomyslalam,ze skoro mala wczoraj sie mniej ruszala, to kto wie, czy nie zaczyna sie porod....a ja chce by jeszcze ze 2 tyg. posiedziala...ale ja to tam moge...
A rano wstalam i bylo ok, do momentu pogramolenia sie w kuchni..znowu cos mnie klulo i nie dawalo sie wyprostowac...musialam sie polozyc, bo ni dalam rady stac...zwijalam sie w klebek...teraz jest lepiej a mala wykreca sie i wkreca na wszystkie mozliwe strony, oczywiscie sprawiajac mi bol...ale co tam taki bol?

Mysza a mowila Ci doktor ile maluszek juz wazy?Zbliza sie do chcianych 2,5kg?Rozumiem Cie doskonale, ze jestes zdenerwowana i ze chce Ci sie plakac...ale postaraj sie tego nie robic...Janek wowczas czuje, ze jest cos nie tak...niech sobie spokojnie przybierze na masie i wowczas bedzie mogl bezpiecznie pojawic sie na swiecie...trzymam kciuki by wszytsko bylo dobrze :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Witaj Gimzia i rozgosc sie u nas :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #172266 przez gosia2324
Marta, mysza jestesmy z Wami !!!!!!
13 lata 5 miesiąc temu #172267 przez gosia2324
Witam piatkowo :)

Monia u mnie tez kiepska noc, obudził mnie bol brzucha jak na miesiączkę, zażyłam no-spe i przeszło....

Wiecie co nie ma na co czekac ja ide pakować walizkę.
13 lata 5 miesiąc temu #172268 przez megi2501
Dzień dobry w piątek :kiss:

Martuś i Myszko mocno za Was 3-mam kciuki! Myślami jestem z Wami. Wszystko zakończy się dobrze!!! Nawet przez sekundę w to nie wątpijcie.

Marta Gratulację z okazji rozpoczęcia 9-miesiąca! Jeszcze tylko kilkanaście dni i będziesz tulić Majeczkę :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #172273 przez Mała
Witam dziewczyny.

Ja też zeschizowana do Was dołączam. :( Mój mąż wczoraj stwierdził, że z moim brzuchem się coś stało, bo jakiś taki inny, a najlepsze jest to że mnie też się wydaję, że chyba trochę opadł. Ten mój nieszczęsny śluz, już się zastanawiam czy to nie czop. Logiczne by to było skoro mi się robi rozwarcie. A bóle @ to ja mam tak od tygodnia, a biorę no-spę forte 2x1 i magnez też. Idę we wtorek do mojego gina i strasznie się boję, że wyląduję w szpitalu.

Marta, Mysza trzymam za Wasze dzieciaczki kciuki. Leżcie, jedzcie i nie wolno się denerwować. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale dla maluchów się postarajcie.

Marta gratuluję 9 m-ca.

Agusia, Mysza gratuluję kolejnych tygodni.
13 lata 5 miesiąc temu #172278 przez Agusia83
No to widze, ze wiekszosc z nas miala niezbyt spokojna noc...

Mala jesli nawet brzuszek Ci sie opuscil, to do porodu przewaznie jest jeszcze ok.2,3 tygodni...tak wiec sie nie denerwuj...doktor do kiedy kazala Ci wytrzymac?

Moj maz sie chyba zmartwil moim stanem bo przed praca wygrzebal torbe i kazal mi sie juz spakowac, a gdyby cos sie dzialo to mam jak najszybciej do niego dzwonic...Tak wiec dzis bedzie akcja, pakujemy torbe :laugh:

Ja rowniez chcialabym pogratulowac mamusiom kolejnych tygodni, no i Marcie rozpoczecia 9 miesiaca :laugh: Ktoras jeszcze dziewczynka dzis tez wkracza w magiczna 9? :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #172286 przez Pyśkaaaa
witam:*
nie było mnie dzien a tu tyle się dzieję...
Mysza iMartusia ja strasznie mocno kibicuję waszym maluszkom... mocno zaciskam kciuki aby okazało się że wszysto z nimi dobrze :kiss:

i ja dołączam do gupy wsparcia :D

i też dołączam do tych co mialy okropną noc... co prawda brzuch mi nie twardniał ale miałam okropną zgagę... całą noc się meczyłam brrr...

Marta gratuluję 9 ale szybko leci :*
13 lata 5 miesiąc temu #172318 przez Mała
Najlepiej, jakbym co najmniej do 1 września wytrzymała.
13 lata 5 miesiąc temu #172332 przez ewelinaa
Witam w piątek :)

Ja dziś nie śpię od 7, ale jakaś tak wyspana jestem i mam power :lol:

Zrobiłam pranie i już suszy się na balkonie, poza tym zrobiłam zakupy. A teraz czas na kawkę ;)

Później czekają mnie jeszcze większe zakupy, bo jutro jedziemy ze znajomymi na Mazury :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Marta, Myszka - ściskam Was mocno :kiss: , trzymajcie się dziewczynki :kiss:

Gratuluję kolejnych tygodni i rozpoczęcia ostatniego, DZIEWIĄTEGO miesiąca :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #172334 przez mYSZA
Agusia83 napisał:

Mysza a mowila Ci doktor ile maluszek juz wazy?Zbliza sie do chcianych 2,5kg?

waży 1,800 czyli od poniedziałku przybrał dosłownie kilkadziesiat gram... do 2,5 kg jeszcze długa droga;(

Janek z nami!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka