- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Czajusiątko jestem pełna podziwu dla Twojej Oliwki! Jest najmłodsza ze wszystkich dzieciaczków a najszybciej się rozwija- chodzi, biega i do tego mówi ładnie, czy Ty z nią jakąś terapię prowadzisz czy to tak samo tak się dzieje?
[/b]KAsiu[/b] śliczne fotki z urodzin,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. Zazdroszczę tych wypadów wieczornych, ja póki co urywam się rzadko na godz, góra dwie i nie mogę za nic odzwyczaić MAlutkiej od piersi Pomóżcie, co robić, żeby chociaż w dzień rzadziej się częstowała. PArę razy udało mi się ją uspać bez piersi w łóżeczku, ale to byłą wyjątek, a tak nawet jak nie usypia to parę razy dziennie musi się "uspokoić" possać, a ja już nie mam pomysłu jak ją odzwyczaić, bo smoczka ani butelki oczywiście nie chce, choć z butelki już jej nie uczę bo pije ładnie z kubeczka i z bidonu.
Aniu trzymaj się dzielnie i nie daj się choróbsku. Mnie też coś brało po wakacjach ale jest już lepiej, gorzej że NAtalka ma katar od 2 tyg., chyba muszę się przejść z nią do lekarza bo już sama nie wiem czy to jakaś alergia czy co...
MAkrelcia rozumiem Cię, że się tak stresujesz, ale myślę, że jak Jerzyk przyzwyczaił się tak szybko do poprzedniego żłobka, to i tu szybko się przyzwyczai.
Justys gratulacje dla Juleczki!
Kończę, bo muszę mieszkanie ogarnąć, póki Natalka drzemie, dobrego dnia
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Kasiu no widzę że imprezka sie udała, a i pogoda dopisała. No i nie będę powtarzała za koleżankami - babeczki apetyczne i to nie tylko te do zjedzenia
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Makrelcia dzielny Jerzyk
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mąż wraca z pracy i kazałam mu smecte kupić.
A dziś była u nas niania. Hania się jej nie bała, właściwie dość dobrze na nią reagowała jak na pierwszy dzień. Mam nadzieję,że tak zostanie.
Buziaki dla wszystkich maluszków. Dobrej nocki!
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tyle co pamiętam
Czajusiątko Słodka Oliwka i super biega
Makrelcia I jak tam Jerzyk, mam nadzieję, że wszystko dobrze i podoba mu się nowy żłobek
PolaL Zdrówka dla Gabrysi
Kasia Oluś solenizant pierwsza klasa I super imprezka widac po zdjęciach
Hanias Mam nadzieję, że z Haniulką już lepiek
No i sto lal dla naszych kolejnych jubilatów dla Elusi Nan spóźnione oraz dla Łucji Kasieńki83 Może nad podczytują jeszcze
No i buziaki dla Nicolci na 11 miesiączków Baby Zaglądaj czasem do nas
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
madzia nie ma skutecznej metody, dziecko musi wyrosnąć z cyca, trzeba tylko konsekwentnie nie dawać w miarę możliwości. Np. moja przyjaciółka dawała kakao, które jej synek bardzo lubił. Jak on wołał cyca, to ona proponowała mu kakao i tak odzwyczaił się. Ja swojej Madzi nie dawałam mimo, że płakała i łaziła za mną non stop. trwało to tydzień. Filip w dzień rzadko woła cyca, bo też oszukuję go piciem itp,ale w nocy, to przyssany jest non stop.
Mnie już chorubsko nie bierze. Przygotowuje się do roczku, bo to w czwartek już ten dzień. A rok temu to jeszcze wielka niewiadoma ach, sentyment
czajusiątko faktycznie Madzia ma rację, bardzo bystra dziewczynka,
makrelcia jak kiedyś pisałam, ja mam ograniczone zaufanie do zwierząt, poza tym przy każdym zbliżeniu do kota, pokazuję i tłumaczę jak należy obchodzić się z kotkiem.
Ostatnio zainteresował się miskami kota, zjadł chrupkę, wylał wodę, zanim zdążyłam podejść
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jakaś strasznie nieprzytomna jestem Nic mi się nie chce, apatyczna i bez humoru, chyba jesień wielkimi krokami się zbliża Irytuje mnie tez moja @ najpierw 7 dni plamiłam, teraz 7 dni okresu, przecież to można jobla dostać To sobie pomarudziłam
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
A Jurek chyba ok ze żłobkiem. Rano jak go zaprowadziłam to zrobił mi papa i poleciał więc chyba ok. Właśnie mąż poszedł go odebrać to się dowiem czy płakał czy było super
Ania też już zaliczyliśmy miskę z wodą i psie chrupki Ale nie smakowały mu bo wypluł.
Jaki przystojniak z Filipka. Chyba nie widziałam tych zdjęć.
Dziewczynki już zdrowe ?
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie największy problem jest z zasypianiem przy piersi, bo Natalka już inaczej nie chce zasypiać, wczoraj próbowałam na rękach, w łóżeczku, na łózku przy mnie i skończyło się to wielką histerią i aż mi łzy leciały i jak zwykle ja skapitulowałam, Natalka przyssała się do piersi, wtuliła we mnie, usnęła, a potem budziła się co chwilę i ssała, chyba sobie chciała odbić to co jej nie dałam... już mi koleżanki mówią, że przesadzam i ze za bardzo ją rozpieszczamy, bo na wieczorze panieńskim na którym byłam godzinę, koleżanka z 3-miesięcznym dzieckiem była 7 godz. do 24 z jedną przerwą na karmienie. I z jednej strony wiem, że mają rację, a z drugiej wydaje mi się, że każde dziecko jest inne i są dzieci, które zasypiają bez problemu, same odstawiają się od piersi, zaspokajają smoczkiem, piją z butelki, śpią na spacerze w wózku i są takie które leżą lub bawią się w łóżku przez 2 godz same, ale moja Natalka taka nie jest i nie wynika to z tego, że ją rozpieściłam, ale jest po prostu żywym dzieckiem, pełnym energii, radości i ma silny charakter, wie czego chce i się tego domaga i choć niełatwo jej czegoś odmówić, staram się być konsekwentna, a jedyne czego nie potrafię to tej piersi, bo wydaje mi się, że ona tego potrzebuje, że jeszcze do tego nie dojrzała, że lubi się przytulać i być blisko mnie... no wyżaliłam się...
Haniu jak Twoja MAlutka?
Agnessa ja też na jesieni humorzasta bardziej jestem tak jak przez całą ciążę A propos okresu, ja jeszcze nie mam... myślicie że to coś znaczy? ja mam nadzieję, że to przez to karmienie.
dobrego dnia:)
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa no u mnie to też tak na odwrót raczej. Odstawiłam tabletki i dostałam okres po 28 dniach, a teraz mija już 36 i cisza robiłam nawet test ale wyszedł negatywny...
Madzia masz rację z tym, że każde dziecko jest inne i każde inaczej reaguje różne zmiany. Nie umiem Ci nic doradzić ale wierzę,że jakoś sobie poradzicie :*
Hanias jak tam Hania??
Oliwia ostatnio ustabilizowała swój rytm dnia i robi sobie jedną drzemkę tak przed 13 i śpi ok. 1h 20 min