BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 3 miesiąc temu #742211 przez MADZIA7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #742224 przez czajusiątko
Madzia kompletnie nie wiem co Ci doradzić... fajnie, że dostałaś taką ofertę ale z drugiej strony jak już zaczęłaś wkręcać się we własny biznes to może warto spróbować. Według mnie opcja 1 :)

Jutro idę z Oliwcią na pobranie krewki i się troszkę stresuję :(

11 lata 3 miesiąc temu #742264 przez MADZIA7
Dzięki Czajusiątko, pobranie krewki z paluszka chyba nie boli, przynajmniej Natalka nie poczuła, choć była wtedy mniejsza, ale nie drgnęła...

11 lata 3 miesiąc temu #742287 przez makrelcia
madzia a nie da się połączyć szkoły i własnej działalności ? Może jakieś zlecenie w szkole na kilka godzin a resztę prywatnie ?
A bo do gabinetu to też chyba w przedszkolu które dziecko zna bym wybrała ogólnie patrząc to dużo ludzi gdzie na łatwiznę. Skoro jest pod nosem to po Co szukać innego. Także jestem za opcją 2. Albo lokal bardzo blisko przedszkola

11 lata 3 miesiąc temu #742288 przez makrelcia
a logopedię to trzeba studia konkretny kierunek ?

11 lata 3 miesiąc temu #742301 przez kasia7775
Wszystkiego najlepszego dla naszych malusińskich solenizantów :kiss: :kiss: :kiss:

Oliwier znowu chory, przed urodzinami miał oskrzela i dostał antybiotyk (po którym zresztą paskudne krosty dostał wszędzie tam, gdzie kupa sięgnęła pod pieluszka - drożdżyca ponoć). Potem już było dobrze kilka dni, a teraz ma paskudny katar, sama woda się leje i ciągle nos pociera :( Nie da nic sobie zrobić, ani kropli, ani Fridy. Jedynie jako tako roztwór hipertoniczny soli udaje mi się rozpylić. Jutro zamiast na szczepienie to do lekarza idziemy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #742374 przez agnesssa
Bryy :)

No i nie dałam rady nadrobić zaległości :huh: Maks ostatnio w ogóle nie może zasnąć jak jestem w domu, z nianią jak jest to robi jedną drzemkę albo dwie, a nawet jak jestem w domu w tych godzinach co niania to nie może albo nie chce zasnąć, przez co się męczy i jest marudny :dry:

Kasia
zdrówka dla Oliwierka :*

Hanias UIroczy głodomorek z Haniulki :kiss: :woohoo:

Ania
Filipek jest przesłodki :) I jaki przystojniak :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 3 miesiąc temu #742483 przez Ania14.09
Madzia ja też wybrałabym blisko przedszkola, a co do pracy, działalność czy praca na etat? trudna decyzja. Z jednej strony w tych czasach lepiej pracować na etat. Bezpieczniej. Jednak jak przychodzi taki wiek jak mam ja, to mam dosyć jak ktoś mi ciągle coś każe i kontroluje. Z drugiej strony na swoim musisz pracować więcej żeby najpierw zarobić na zusy, wszelkie koszty i nikt nie będzie ciebie pytał czy na to masz kasę. Dlatego na swoim pracujemy więcej. Więc zastanów się czy dasz radę przy małym dziecku. Świetnie, że masz pomysł na siebie, bo ja kompletnie nie mam pomysłu, tego ci zazdroszczę. :blink:

czajusiątko
najważniejsze nie panikować przy pobieraniu krwi. Dużo zależy od pani pobierającej. Ja byłam z filipem trzy razy, raz pani nie miała sprzętu i nie umiała i darł się na całą przychodnię, druga pani była idelalna,a on nawet nie pisnął, ludzie na korytarzu, to prawie bili nam brawo :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 miesiąc temu #742684 przez kasia7775
My już po wizycie u lekarza. Oli dalej chory, na oskrzelach coś mu ciągle siedzi. Dostał inny antybiotyk :( Biedny śpi teraz. Miał mieć dzisiaj szczepienie, ale nie można jak chory i dopiero na początku października będzie miał MMR. Za to co do wago to jest rekordzistą :lol: way 13 770 g, wzrostu nie sprawdzali, ale rzeczy na 80/86 są już za małe. :silly:

Czajusiątko jak Oliwka po pobraniu krwi?

Aniu zapomniałam ci napisać, że do pasztetu to ci jeszcze bardzo dużo brakuje :P Filipek super wyszedł :)

Agnessa Oliwier też ostatnio mało śpi,czasami tylko 30 min w ciągu dnia i po 18 już jest nieprzytomny

11 lata 3 miesiąc temu #742779 przez PolaL
Aniu siadł mi kompik więc spóźnione 100 lat dla Filipka :kiss: oczywiście wyglądasz super i chyba musisz wybrać sie do okulisty żeby sprawdził Ci oczka :) :kiss:

Madziu chyba lepiej 2w1 czyli przedszkole z popołudniowym własnym. Raz że zaoszczędzisz na Zus-ach a dwa że od razu chyba ludzi dużo nie będzie. A tak z czasem może sie okazać że coraz więcej osób przychodzi to będziesz mogła sobie np. po roku zrezygnować z przedszkola i być tylko na swoim. Decyzja trudna ...

Ja powoli zaczynam rozplanowywać roczek, jak obiecałam moje "wypocone" zaproszenie ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #742923 przez MADZIA7
Hej dziewczyny:)

Aniu to że mam pomysł to pół biedy, żaby on jeszcze wypalił!:)

Pola śliczne te zaproszenia, ale musiałaś się napracować - podizwiam! Kiedy T to robisz? Po nocach?

KAsiu faktycznie spory Twój Oliwierek, oby szybko wracał do zdrówka!

Agnessa pewnie MAksiu chce się Tobą nacieszyć:)

dobrej nocki:)

11 lata 3 miesiąc temu #743123 przez agnesssa
Kasia Co za paskudztwo się przypałętało do Olisia :dry: Oby się wyleczył szybko :kiss: :kiss: :kiss:

PolaL Cudne zaproszenia :woohoo: Na prawdę mogłabyś się zająć tym zawodowo :woohoo:

A co do Maksia to może racja :D Tylko szkoda mi go jak taki marudny jest :blush:

A wczoraj dał mi pierwszy raz tak popalić konkretnie, od urodzenia mu się to nie zdarzyło :ohmy: odkąd wróciłam do domu z pracy koło 15 tak Maks do 18 cały czas płakał... z przerwami małymi, w których stawałam na rzęsach żeby go rozbawić :huh: Wydaje mi się, że to nowa tura zębów chyba, więc mam nadzieję, że przejdzie :) Dałam mu ibum i w końcu usnął na pół h, obudził się dalej markotny, ale odwedził nas jego tata chrzestny z nową dziewczyną i Maksiu zapomniał że coś było nie tak :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 3 miesiąc temu #743187 przez Ania14.09
madzia zrób tabelkę i napisz za i przeciw, może będzie łatwiej wybrać.
Ale wkurza mnie jak ktoś zakłada, że mama z małym dzieckiem jest potencjalnie gorszym pracownikiem, a sugerowanie, żeby zostawać po godzinach za darmochę????? Mając małe dziecko w domu, to nieludzkie! A kto cię Madzia rekrutował? Kobieta, czy mężczyzna? ma swoje dzieci?
Ja nauczyłam się cenić swój czas, bo życie tak szybko ucieka, małe dziecko szybko wyrasta, to są bezcenne i nieodwracalne momenty

polaL piękne zaproszenia.
Basen będzie po 16 września pani ma dać znać.
Napisz jak Gabrysia w żłobku?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 3 miesiąc temu #743245 przez kasia7775
Madzia zawsze mnie wkurzają tego typu pytania, facetowi by ich nie zadali, prawda? Nieciekawa ta szkoła już na dzień dobry. U mojego syna w szkole podlegającej pod powiat zrezygnowała ich wychowawczyni, stwierdziła, że skusiły ją pieniądze, ale nie zgodziła się pracować jak w korporacji i poświęcić prywatne życie. Poszła na wioskę do poprzedniej szkoły.

Agnessa no właśnie skąd to dziadostwo? Zwłaszcza, że żadnych konkretnych objawów nie było, a ciągle na oskrzelach mu siedzi.

Pola zaproszenia śliczne :)

teraz mnie dopadło przeziębienie, katar ciurkiem z nosa leci :(

11 lata 3 miesiąc temu #743282 przez MADZIA7
Hej:)

Podjęłam decyzję, nie wiem czy dobrą, życie pokaże, ale jestem na chwilę obecną zadowolona: zrezygnowałam z tej szkoły, zdecydowałam, że jeszcze kolejny rok zostaję z Małą i powoli rozkręcam mój "logopedyczny biznes";) Na razie mam 2 godz. w tyg:) a od października może nawet 3!;) Bardzo Wam dziękuję za wszystkie rady!

Agnessa my też mamy czasem takie gorsze dni i to nawet chyba nie na zęby tylko tak po prostu, wtedy byłam tak zmęczona, że chciałam wracać do pracy, ale po tych moich ostatnich przygodach cieszę się nawet z takich "marudnych dni" i chyba bardziej doceniłam, że siedzę w domu z Małą. W ogóle uważam, że do 2-3 roku to fajnie jakbyśmy wszystkie miały możliwość opieki nad dzieciaczkami, a najwyżej pracowały na pół etatu. Podziwiam Was podwójnie wszystkie pracujące już Mamusie!!!

Kasia kurujcie się z Oliwierkiem, taki okres beznadziejny przeziębieniowy, Natalka też katar łapie.

Kończę, bo próbuję już 3 dzień okna umyć w trakcie drzemki córeczki:)

dobrego dnia:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka