BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 6 miesiąc temu #755000 przez Anulka
Agnesssa narzekaj, narzekaj :lol: , dziś USTAWOWO należy Ci się ten przywilej :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #755030 przez makrelcia
AnulkaEupsychiusz :D to mi się podoba ( a nawet ciężko przeczytać) :D
Wybierzcie jakieś imię żeby miał imieniny gdzieś w sierpniu, żeby więcej świąt miał :D A tak urodziny z imieninami razem ? Dzieciaki uwielbiają mieć własne święta to niech ma ich więcej :D
Co do okulisty to warto się upewnić czy przyjmuje małe dzieci bo u nas nie każdy chciał się podjąć badania. Nasza okulistka miała specjalny przenośny sprzęt, taki że Młody nie musiał sztywno trzymać główki w tej całej aparaturze.

Agnessa 100 lat dla MAksia !!

No i dla pozostałych solenizantów !! Dla Tymka dla Natalki..

Co do siuśka to też mam strach z nim walczyć. Lekarka powiedziała, że do połowy tylko schodzi i że trzeba naciągać. Inni nie każą i tak w kółko. Od czasu do czasu naciągnę i tyle. Nic na siłę.

Jak Bruno ? Już lepiej ?

11 lata 6 miesiąc temu #755049 przez Ania14.09
Madzia wszystkiego najlepszego dla Natalki i Mamusi

Siteczko
Wszystkiego najlepszego dla Tymka i Mamusi

AgnessaWszystkiego najlepszego dla Maksia i Mamusi

Anulka co do imienia, to dziwnie było z moją Madzią, bo kiedyś to zawsze lekarze na 50% oceniali płeć, więc jak dziewczynka, to miała być Natalia, mi się podobało,a szczegłólnie mojemu meżowi, więc była natalka przez całą ciążę,ale jak ją urodziłam i rzucili mi ją na brzuch, to od pierwszego wejrzenia wiedziałam, że to jest Magda. Musiałam stoczyć bój z mężem, bo jego eks była Magda, ale ostatecznie ugiął się i Magda ma na drugie Natalia. Przy Filipie nie miałam takiego olśnienia, może dlatego, że widziałam go w ciązy wiele razy i wiedziałam na 100%, że chłop. Sama nie wiem, co mnie naszło, może i ciebie w ostatniej chwili jak ujrzysz swoje maleństwo tak najdzie?
A 9 kwietnia to urodził się mój brat i ma na imię Adam :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 6 miesiąc temu #755058 przez Ania14.09
agnessa dlatego ja wzięłam sobie wolne w urodziny Filipa i w ten dzień zrobiłam impreze. To właśnie ten dzień jest wyjątkowy i uwierz,że może i do końca życia będziesz go z sentymentem wspominać. Ja od mojej mamy co rok wysłuchuje jak mnie rodziła,to samo mówie ja do Magdy z Filipem może być inaczej, bo to chłop,ale wspominać będę, więc idz do domu, bo pożytku z ciebie dziś w pracy nie będą mieli :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 6 miesiąc temu #755062 przez Sandra85
Witam :) Dziekuje dziewczyny za pamiec :kiss: Bruno juz troszke lepiej,ma humor i bez przerwy rozrabia.Normalnie nie poznaje go po tych dwoch tyg. :silly: W piatek wieczorem mial 39ºC goraczki,w sobote rano 4 razy wymiotowal,po poludniu juz bylo ok. i tylko 37,7ºC. Chociaz tyle,ze antybiotyku nie zwymiotowal,ale krople na katar tak :angry: Wczoraj tez juz mial dobry humor,nachodzil sie popoludniu,byl na 3placach zabaw :ohmy: I noicka juz lepsza :) Kaszlal tylko rano i po pierwszej dawcev antybiotyku zwymiotowal,ale potem polknal reszte :blink: Zaraz bede dzwonic do pediatry czy sa juz wyniki na bakterie :unsure: Jak cos to potem napisze.Teraz Bruno spi,no i od wczoraj zaczal jesc :ohmy: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAKSIA,TYMONKA I NATALKI I DLA SZCZESLIWYCH MAMUS :kiss: :kiss: :kiss: DUZO SLONECZKA,ZABAW I SZCZESLIWEGO DZIECINSTWA :kiss: :kiss: :kiss: Buziaki,uciekam bo maly placze :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #755071 przez agnesssa
Ania I właśnie zawijam się do domu, ale teraz Maksia muszę zaprowadzić do żłobka na godzinkę i go tam zostawić, więc w ogóle nie będę mogła sobie znaleźć miejsca :silly: Dobrze, że to tylko godzinka :)

Buziaki dziewczynki :woohoo: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #755127 przez Anulka
agnesssa a po co masz Maksia na godzinkę do przedszkola zaprowadzić?? Masz coś do załatwienia ?? :unsure:

11 lata 6 miesiąc temu #755238 przez hanias
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów :kiss: :kiss: :kiss:

Witam nową mamusię.Napisz nam coś więcej o sobie i maleństwach. Jak się czujesz?

Dawno się nie odzywałam, ale po tak długim urlopie w pracy powrót jest koszmarem!!! Jestem codziennie wykończona. Nawet mi się już odechciało robić obiady i Hania co drugi dzień skazana jest na słoiczek ;) Z nianią coraz lepiej,już nie ma histerii, czasem jeszcze zdarza się płacz, ale i tak jest o niebo lepiej niż na początku.

Sandra-zdrówka dla Bruna. To choróbstwo się już długo ciągnie :ohmy: Niech was już was zostawi w spokoju :ohmy:

Anulka - Innocent jest niezłe :silly: Po co się zastanawiać jak będzie Helenka :lol:

Buziaki dla wszystkich sierpniowo-wrześniowo-pażdziernikowych chłopaków w dniu ich święta :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #755288 przez PolaL
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów :kiss: :kiss: :kiss:

A my już po chorobie ... zaprowadziłam małą do żłobka ... a gdy moja mama ją odbierała to została poinformowana, że w żłobku panuje jelitówka ... czekamy, zobaczymy ;)

W międzyczasie wyszły nam kolejne 3 ząbki. Górna dwójka i dolne 4i5 choć moze to jest 3i4 po prawej stronie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 6 miesiąc temu #755371 przez AgnieszkaC
witajcie,
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów! i wszystkich chłopców!

Anulka faktycznie blisko nam terminowo z maluchami, Marysie urodziłam dzień przed Tobą (13.09) a teraz termin mam na 5.03. i niem wiem jak Tobie ale mi ta ciąża mija w błyskawicznym tempie. Pamiętam jak z Manią odliczałam każdy dzień a teraz ledwo tygodnie ogarniam. Właściwie to drugi maluch jest dla nas dużą niespodzianką- nie planowaliśmy tak wcześnie powiększać rodziny...

Czy Wasze urwisy też koślawią chodzenie w bucikach? Marysia boso prawie biega a w butach totalnie kaleczy.

spokojnej nocki!

11 lata 6 miesiąc temu #755415 przez siteczko
Dziękujemy :)
A my dziś byliśmy u pediatry i Tymek waży 11,110 :D piękna liczba ;) i słodki ciężar :)
No i z zaskoczenia, bo w ogóle się nie nastawiałam mieliśmy szczepienie! :) myślałam, że to dopiero za miesiąc, a tu że skoro skończył rok i jest zdrowy to można dzisiaj :) no to ja ok ;) kolejne szczepienie pod koniec lutego, więc mamy spokój :)

Agnieszka A ja ostatnio coraz częściej intensywnie myślę o drugim dzieciaczku... z jednej strony chce, a z drugiej może jeszcze poczekać, ale tak do pół roku ;) dlatego może teraz taka niespodzianka nie byłaby zła ;)

a mam pytanie, bo ostatnio nie daje mi to spokoju.. wiem, że ten temat był poruszany chyba 2 tygodnie temu... chodzi, mianowicie o butki... bo Tymek póki co, samodzielnie nie chodzi, ale nieźle mu chodzi dreptanie wzdłuż mebli.. ale nadal robi to na palcach! czy to normalne? w lecie chodził boso, teraz w skarpetkach z antypoślizgami.. czy powinnam mu ubierać jednak buty? tylko już tyle przymierzałam i nie jestem do żadnych przekonana :| chodziło mi o jakieś paputki ;) do chodzenia po domu.. lekkie, ale z podeszwą, aby się nie ślizgał :) może któraś polecić konkretne buty? :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #755431 przez kasia7775
Siteczko ja po domu polecam takie www.paputki.com.pl/
A na dwór kupiłam Korneckiego skórzane trzewiki z szerokimi noskami. W butach Oliwier zupełnie inaczej chodzi, tak szeroko bardziej, ale stabilnie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #755464 przez czajusiątko
My mamy po domu butki z Befado i Oliwce się bardzo dobrze w nich chodzi. Są fajne bo usztywniają kostkę i dziecko stawia nóżkę stabilnie.

Kasia to jest tapeta w tym pokoju?

11 lata 6 miesiąc temu #755469 przez agnesssa
Doczytam Was za chwilkę

A teraz się tylko wyżalę :silly: Nie wiem nawet jak Maks w tym żłobku bo wyszłam szybko póki nie płakał, ale widział mnie za szybą i nie wiem co się już w tedy działo.... ja ryczałam jak głupia i ciągle chce mi się ryczek :( :dry: Nie sądziłam, że to będzie az tak trudne :dry:

Wczoraj był tylko godzinkę i płakał po moim wyjściu 10min, i potem przyszła mama po swoje dziecko i jak zauważył, że to nie jego mama to znowu płakał :(

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 6 miesiąc temu #755553 przez kasia7775
Agnessa będzie dobrze :kiss: Wiem jakie to trudne, ale dla pocieszenia powiem, że tak po 10 latach trochę łatwiej rozstania przychodzą ;)Mój starszy ma 12 lat i dopiero przestałam przezywać, bo on taki mamisynuś :lol: Kiedyś byłam nianią maluszka od 7 miesiąca i płakał tylko jak jego mama wychodziła z domu. Jeszcze nie zdążyła zejść z IV piętra, a Kubuś już się ładnie bawił.

Czajusiątko tak tapeta, na jednej ścianie. Reszta pomalowana na pudrowy róż. To sypialnia będzie. Mam zamiar jeszcze żyrandol zmienić, bo ten mi nie pasuje do wizji, ale nie wiem czy mi kasy starczy na taki jaki chciałabym ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka