BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 5 miesiąc temu #771764 przez Ania14.09
sorki za to co napisałam o okresie,ale Filip siedział na kolanach i klikał w klawiaturę, więc nie mogłam napisać logicznie. Oczywiście jestem zła, że dostałam, myślałam, że do końca karmienia nie dostanę,ale cóż, jeszcze kilka lat się pomęczę ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #771786 przez agnesssa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #771789 przez kasia7775
Ania no co ty, tak przejęłaś się głupimi słowami byłej "przyjaciółki"?
I tak miała długi czas spokój od koleżanki @ :silly: ja już prawie rok mam :P

Agnessa a powiem ci, zebyś czasami się nie zdziwiła, że następne dziecko będzie chciało zupełnie inaczej niż Max, choćbyś wszystko tak samo robiła :silly: Czasami natura dziecka jest silniejsza :lol: Córka spała tylko w swoim łóżeczku, a syn spał tylko u nas i nie było siły.
Domek chwilowo stoi, bo nie ma kto robić :( tata dostał dopiero teraz urlop, od piątku zacznie tynkować kafelki kłaść. A mąż mój z doskoku jak ma chwilę to wpadnie. Na ekipę szkoda nam kasy, wolę się przeciągnąć o miesiąc, ale w to miejsce np. lepsze materiały kupić. Ja sobie jeżdżę i robię pierdoły :lol: to posprzątam, to coś pomaluję, ogródek obsadziłam krzaczkami itp. Powoli pakuję w kartony najmniej używane rzeczy i stopniowo wywożę na strych. Mam nadzieję, ze na Haloween uda się parapetówkę zrobić :) Kuchnia będzie w rozsypce jeszcze, ale się da :silly:

Madzia dzielna Natalka :kiss:

Czajusiątko też ciekawa jestem :lol:

A tu z wczorajszego spacerku :) w końcu pamiętałam aparat zabrać :)

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #771805 przez agnesssa
Kasia zgodzę się z Tobą, że przy drugim dziecku jest inaczej :) i że każde dziecko jest inne więc nie jest to regułą które będzie spać w łóżeczku a które nie, ale uważam, że jeżeli dziecko czegoś nie zna, to nie wie czy woli to bardziej czy mniej :) W moim przypadku drugie dziecko będzie musiało spać z nami w sypialni więc z góry wiem, że będzie inaczej :blush:
Tez robiłam parapetówę bez kuchni i było fajnie :woohoo: Trzymam kciuki za postępy w domku :lol:

Śliczna mama i słodki synek :)

11 lata 5 miesiąc temu #771807 przez Ania14.09
Szef nie dał skończyć wątku,ale chyba wiecie o co chodzi.
Agnessa Maks oczywiście słodki

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #771818 przez kasia7775
Agnessa mój synuś też wczoraj nie miał zamiaru spać :silly: Zdjęcia robione o 23:50 :lol: :lol: :lol:

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #771819 przez makrelcia
Mój Młody tez śpi w swoim łóżeczku. Ale nie z tego względu chcę mu pokój zrobić. Nasze łóżko ( typowo sypialniane" zajmuje dużo miejsca. A zabawek przybywa. Zaraz trzeba będzie wstawić stoliczek, marzy mi się tipi dla niego... a to potrzeba miejsca. Wole żeby wszystkie zabawki były w jednym pokoju, a nie rower na korytarzu, ciężarówki w salonie i cała reszta w drugim pokoju.
A wiem, że jeszcze kilka lat będziemy musieli się przemęczyć w małym mieszkaniu więc zaczynam już myśleć :D

Kasia co za zmiana koloru na głowie ? Poproszę wyraźniejsze zdjęcia :d Zdaje mi się, że odmłodził Cię ten kolor :D ślicznie :)
Mój w sobotę o 4:30 się obudził i wołał "iść" i poszedł grać w piłkę :)

No a my teraz mamy guza na policzku. Fioletowa śliwa zagościła po zderzeniu z ciężarówką :(
Ach... czy będzie jakiś dzień bez guza ? Jeszcze trochę to mi dziecko dobiorą takie posiniaczone :(

11 lata 5 miesiąc temu #771830 przez kasia7775
Makrelcia dziękuję :) już jakiś czas mam ten kolor na głowie :silly: właściwie to wróciłam do naturalnego, odrosty mnie wkurzały :P A moich zdjęć to bardzo mało mam ;)
Guzy u nas na porządku dziennym, wydaje mi się nawet, ze Oli ma jedynkę uszczerbioną :ohmy:

A to następne zdjęcie z serii bezsennych wieczorów :)

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #771839 przez agnesssa
Makrelcia Tez mi się tak marzy, żeby wszystkie zabawki w jednym pokoju były :huh: Ale pokój Maksia ma 7,5m :dry: Więc tam nie ma się nawet jak bawić, więc ja zmuszona jestem do bawialni w salonie

Kasia Oliś ma piękny uśmiech :)

Maks jest rojber, ale generalnie dość ostrożny i rzadko sobie guzioły nabija, on jak upada jakoś zawsze tą głowę sprytnie wywinie :blush:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #771914 przez makrelcia
u nas dużo guzów przez psa jakby nie patrzeć. Młody za nim łazi próbuje łapać a pies ucieka więc Młody gleba. No i nauczył się włazić na ciężarówkę (taką dużą ma). Staje na niej, okręca się i siada. No więc efekty są.

Agnessa ja mam właśnie dużą "sypialnię" jakieś 13m kwadratowych ma więc miejsca będzie miał sporo. Z tym, że my w takiej sytuacji wylądujemy na kanapie :( Właśnie szukam jakiegoś narożnika który będzie miał dużą powierzchnię spania :)

I poszukuję jeszcze czapki na zimę dla Młodego. Jakiś marny wybór. A może dopiero będą czapki zimowe ? a ja uparcie już szukam... Co najważniejsze wczoraj buty mu kupiłam.

A to nasz wczorajszy wypad...

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #771934 przez makrelcia
o a mój pies się nauczył i odkąd przebieram Młodego na łóżku a nie na przewijaku to podkrada mi brudne pieluchy :D Ale tak się nauczył, że polata z nią i zanosi do kuchni pod szafkę gdzie jest wiaderko :)

czajusiątko czy Oliwci zeszły już te krostki od skazy białkowej ? U nas jak był brzuszek wysypany tak nadal się utrzymuje. A już od prawie 3 tyg na pepti znowu. Już mu odstawiłam jogurty, serki... tyle co w żłobku dostaje. Zastanawiam się też nad ich zupą selerową. Ponoć seler też bardzo uczula. W sumie to od czasu jak do żłobka chodzi to taki wysypany jest .... Sama nie wiem co myśleć.

11 lata 5 miesiąc temu #771936 przez agnesssa
makrelcianie da się nie zakochać w Jureczku :lol: Boski jest i ta minka radości :woohoo: :woohoo: Tych narożników jest od groma, ale jak przychodzi co do czego to ciężko się zdecydować :huh:

Ja też od jakiegoś czasu poszukuję czapki, mam już kombinezon, kurtkę i butki też kupiłam, ciesze się, bo za 45zł z przesyłką wylicytowałam skórzane Bartka :) A ja czapkę jeszcze sobie wymyśliłam że musi miec pomarańczowy pompon i doopa :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #772015 przez makrelcia
agnessa pompon zawsze można dorobić :D Mi się marzy prosta granatowa z grubej wełny z pomponem :D Chyba skończy się na zakupie wełny i wydzierganiu :D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #772096 przez kasia7775
Czapkę kupiłam zimową, jest super i wystarczy na kilka lat :)
Chciałam zdjęcie na modelu zrobić, ale ściągał czapke od razu :lol:

www.sklep.kochamczapki.pl/product-pol-84...y-rozm-51-54-cm.html

Makrelcia Jerzyk genialnie wygląda :kiss: A nasz pies jest tak niegramotny i niezgrabny, że potrafi Oliwiera zadem przewrócić i usiąść na nim :ohmy: :lol:
A krosty od mleka po tygodniu odstawienia zwykłego zeszły, do tego by też syropek na alergie, katar też poszedł w niepamięć. :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #772108 przez makrelcia
KASIA fajna czapa. U nas problem bo przy większości czapek zjeżdżają okularki :/

Jaki miałaś ten syropek? Możesz sprawdzić nazwę ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka