BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 1 miesiąc temu #772822 przez agnesssa
Kasia koniecznie to nagraj :) Musi być super widok :woohoo: Oglądałm czapy na tej stronie :) Fajne mają

Makrlecia A jaki Ty zestaw kolorystyczny potrzebujesz :unsure:

Sandra Dobrze, że osłuchowo Bruno jest czysty :) Co do godzin, to Maksa budzimy koło 6 w żłobku jest drzemka od 12 do ok 13.30 ale maks zazwyczaj szybciej zasypia koło 11.30 a w domu już nie chce spać chociaż jest zmęczony i zasypia na ogół koło 19-20 a w weekend dość późno chodzi spać bo zawsze gdzieś jesteśmy, albo ktoś jest u nas, i w tedy śpi nawet do 8 :woohoo: i robi dwie drzemki po koło 2h jak jest w domu cały dzień

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #772843 przez Sandra85

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzieki za odpowiedzi dot. spania :) Ja poodpisuje dopiero pewnie po niedzieli,bo niedlugo musze isc po synka do zlobka,a jeszcze musze wlosy ulozyc,bo dopiero umylam glowe,ale chociaz troche doprowadzilam chate do stanu uzywalnosci :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #772857 przez makrelcia
sandra

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #772912 przez agnesssa
Sandra

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772919 przez Ania14.09
sandra ja też się dołączę, bo nic dodać nie potrafię ponad, to co napisały dziewczyny.

a i chcę się pochwalić następnym pokoleniem naszych dzieci, obok moich dzieci Magdy i Filipa jest moja bratanica Sandra,ta w warkoczach :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #772932 przez PolaL
Makrelcia a wspomniałaś w żłobku o uczuleniu :unsure: u nas jak dziecko jest uczulone na jakieś produkty to na tablicy w sali wisi i nie podają takiego jedzonka + informacja w kuchni.

U mnie Gabi z Szymkiem idą spać ok. 20-tej. Mała budzi się w nocy na cyca ale wstaje tak o 6:50 bynajmniej wtedy max. mogą jej dać pospać. Szymek trochę wcześniej wstaje (6:15) ale to dlatego że mąż go zaprowadza do przedszkola, a sam musi zdążyć na 7-mą do pracy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 1 miesiąc temu #774201 przez Jussstyś
U nas jest od paru dni straszne marudzenie :huh: na rekach nie, siedzieć nie, chodzić nie nic na nie :huh: nawet jeść nie chce :huh: poza tym Julka co jakis czas ma uderzenia gorąca, juz sama nie wiem o co chodzi :huh: ale zauważyłam że ma strasznie a
dziąsełka opuchniete, moze to w koncu dlugo wyczekiwane zęby? :huh: wolę nie robić sobie nadziei, czasami mam wrażenie że nigdy się ich nie doczekam :huh: dziś dalam jej paracetamol ale to nic nie dało, jest strasznie marudna, chwilami mam po prostu dość, nawet usiąść nie mogę :huh:

11 lata 1 miesiąc temu #774214 przez PolaL
Widzę że standardowo weekendowe pustki :silly:

My już po 5-tych urodzinkach Szymonka. Na "przedszkolnym" przyjęciu było 23 dzieci, i zabawa przez 2,5h. Po powrocie do domu musiałam jeszcze pichcić torta na sobotnią rodzinną imprezkę. Tak że w sobotę wstałam z bólem głowy ale czego się nie robi dla dziecka.
Jutro mam w planach pobrać krew Gabi i we wtorek w końcu iść do lekarza - może odstawimy te nieszczęsne żelazo ;)

A to moje wypociny - cukiernikiem to ja nie jestem ale może być

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #774287 przez makrelcia
agnessa ja poszukuje czapki w granacie zieleni. Taka mamy kurtkę ? Marzy mi się prosta granatowa z pomponem :)

pola u nas w żłobku też można zgłosić alergie. Ale poczekamy jeszcze. Ostatnio bardzo dużo jogurtów wycinał i serków w domu. Póki co odstawi wszystko w domu i zobaczymy co będzie.
Śliczny torcik :)

jutro jedziemy oglądać nowe mieszkanko :) już mi się śni po nocach jak je urządzę :)

11 lata 1 miesiąc temu #774387 przez Ania14.09
Od dluzszego czasu przymierzam sie do zmiany fotelika,bo z tego mu juz nogi wylaza. Pan w sklepie polecil mi rocaro young sport i opinie w necie ma niezle,ze bezpieczny itp. Pojechaliśmy dziś przymierzyc, a to tak ciasny fotelik,ze moj drobny filip sie nie miescil. Po wielu przymiarkach najbardziej spodobal nam sie graco natirius elit. Moze go kupie,ale chciałam jeszcze wasza opinie. Moze ktoras ma graco? Moze jeszcze inny. Szukamy fotelika 9-36kg

11 lata 1 miesiąc temu #774462 przez agnesssa
Dzień dobry poniedziałkowo :lol:

Jakaś dzisiaj bardziej wyspana jestem niż ostatnio o tej porze :silly:

Zabawne jest to jak wszyscy mówią, że przestawienie czasu jest więc można godzinę dłużej pospać :silly: Z małym dzieckiem co ewentualnie można zyskać dodatkową godzinę w tym dniu, bo na pewni nie dłużej pospać :silly:

Jussstyś
To bardzo możliwe, że na ząbki :) Maks miał gorączkę przez tydzień i jak tylko przeszła to zobaczyłam ząbka :woohoo:

PolaL Czy aby na pewno nie jesteś cukiernikiem :unsure: :lol: Śliczny tort :woohoo: Fajnie, że się urodzinki udały :)

Makrelcia Widziałam takie ładne granatowe w H&M z pomponem :woohoo: Ale fajnie z tym mieszkaniem :woohoo: Mam nadzieję, że się Wam spodoba :)

Ania Niestety ja nic na temat tego fotelika nie wiem, no a co do fotelika to my mamy romer king plus ale on jest 9-20kg więc słabo pomogę :huh:

Moja choroba ewoluuje, najpierw był katar, potem kaszel a dzisiaj mnie gardło zaczęło boleć :angry: Dziwne to jakieś, ale ból gardła jest najmniej męczący jak dla mnie :woohoo:

Maksiul dzisiaj nie płakał już jak weszli do żłobka, chwilę pomarudził jak tata miał już wyjść, ale obyło się bez histerii :lol: :lol: :lol:

Nauczył się obkręcać w kółko, pewnie w żłobku, jest przy tym tak pocieszny, że boki można zrywać jak tańczy sobie i zaczyna się kręcić i zawsze traci równowagę i jak taki mały pijany zajączek upada na tyłek :)

11 lata 1 miesiąc temu #774485 przez czajusiątko
To ja witam się jako druga :)

Sandra Oliwia rano wstaje tak 7-8, około 12.30 idzie na drzemkę i śpi 1-1,5 h i na noc idzie spać przed 20

Agnessa a no właśnie szkoda,że dzieci nie biorą pod uwagę zmiany czasu i faktycznie nie śpią godzinę dłużej :P chociaż ja nie mam co narzekać bo Oliwia wstała wczoraj na nowy czas o 7, czyli na stary czas pospaliśmy do 8 :) Oliwia też już jakiś czas temu odkryła kręcenie się w kółko i kręci się jak tańczy albo jak bardzo się z czegoś cieszy :)

Makrelcia no to powodzenia z tym mieszkankiem. A będziecie kupować czy wynajmować??

Polal masz talent do tortów :)

Justys może faktycznie w końcu ząbki :)

Przedwczoraj Oliwia pokruszyła w salonie ciastko i powiedziałam jej, że tak nie wolno i żeby przyniosła szczotkę i pozamiatała, a ona poleciała do kuchni po szczotkę, przyniosła i próbowała zmiatać te okruchy :lol: jak ma jakiegoś śmiecia i mówię jej żeby wyrzuciła, to biegnie do kosza i wyrzuca, przy czym pochyla się nad koszem i mówi "beeee". Poza tym wczoraj opanowała wchodzenie i schodzenie z konika na biegunach :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #774486 przez makrelcia
agnessa dobrze że upada na tyłek. Z nowych siniaków to moje dziecko ma teraz przy łuku brwiowym. Tata nie dopilnował i było bliskie spotkanie twarzą w twarz z chodnikiem. W efekcie guz i odarty policzek.. ach....

zmiana czasu no moje dziecko też nie podziałała. Dzisiaj już przed 6 było go słychać z łóżeczka :)

czajusiątko chcemy kupić. na 48m zaczyna robić się ciasno. Co prawda tamto które chcemy oglądać ma 53m. Ale ma taras i 200m działkę (taki mały ogród). Z tym że ma 30 m piwnicę z dużymi oknami, która prawdopodobnie znajduje się dokładnie pod mieszkaniem i spokojnie można przerobić na część mieszkalną. Kamienica , 6 mieszkań, spokojna okolica... trzeba po prostu zobaczyć :)

11 lata 1 miesiąc temu #774501 przez PolaL
Agnessau nas w złóbku też chyba uczą kręciołkow bo GAbi też namiętnie robi kółeczka :lol: tyle że w jej wersji czasami trzyma za rąbek sukieneczki :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #774536 przez Ania14.09
To widzę, że z fotelikiem nie podpowiecie, chodziło mi o opinie jakie macie.
czajusiątkoto czyściocha z Oliwki, u mnie jest odwrotnie, Filip uwielbia wyciągać śmieci z kosza, a najlepiej żeby coś było obślizgłe, bo miętloli, to w łapkach, jak coś leży poukładane musi wywalić taki typ ;)
polalzapomniałam,że narobiłaś się chyba przy tym torcie, ja bym nawet tak nie potrafiła,
zresztą za tydzień piekę torta dla rodziców, bo mieli 43 rocznicę swojego ślubu, jak coś wyjdzie to wstawię fote
makrelcia to powodzenia,z zakupem, my mamy mieszkanie 49 m2,ale mamy i piwnicę i strych, i komórkę, gdzie trzymamy wszystkie pierdoły, oraz ogród 400m2, gdzie mój mąż ogrodnik amator zdradza mnie z ogrodem, bo od wiosny spędza tam więcej czasu niż ze mną :P , więc wiem , że czasami mała różnica a robi dużo, ja mam nadzieję, że w przyszłym roku kupimy coś większego, nawet mam już jedną nieruchomość na oku,ale nie chcę zapeszać, bo najpierw muszę mieć kupca na swoje mieszkanie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka