BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #774560 przez makrelcia
ania ja Ci mogę jedynie podpowiedzieć z fotelikiem tyle... ja bym na dzień dzisiejszy kupiła fotelik regulowany, który można odchylać w pozycję półleżącą. Moje dziecko często śpi w samochodzie i wiecznie mu główka leci do przodu. Ja mam fotelik od 9-36kg i chyba moje dziecko jest do niego za małe.

allegro.pl/ShowItem2.php?item=3631730038...d=24&ars_rule_id=107 - o taką regulację mi chodzi. Fotelik jest całkiem przypadkowy więc się nim nie sugeruj :D

ja miałam upatrzony taki fotelik : allegro.pl/chicco-fotel-key-1-x-pace-xpa...tis-i3627973838.html no ale z racji, że dostaliśmy to już go nie kupiłam.

agnessa widziałam po zdjęciach że Maks ma namiocik. Bawi się w tym w ogóle ? tak się zastanawiam nad czymś takim. Mi się marzy TIPI :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #774570 przez czajusiątko
Ania my mamy taki allegro.pl/fotelik-samochodowy-0-25kg-4-...cja-i3629022854.html Oliwii bardzo wygodnie się w nim jeździ i ma regulowane oparcie,więc jak śpi to mogę wziąć ją na półleżąco :)

Makrelcia no to trzymam kciuki imam nadzieję, że wszystko będzie ok z tym mieszkaniem :)

AAA i z dzisiajszych sukcesów to Oliwka w końcu siadła na nocnik. Nawet chyba z 5 minut wysiedziała i mówiła sii, oczywiście nic nie zrobiła ale to już dobry początek, bo tak nawet nie chciała spojrzeć na niego :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #774574 przez Ania14.09
allegro.pl/fotelik-samochodowy-9-36kg-gr...tis-i3653177351.html to jest chyba ten fotelik, ale nie wiemy czy elit, bo jest zasadnicza różnica, wysłałam właśnie zapytanie do sprzedawcy,

Ja wczoraj połowę zabawek Filipa schowałam, bo nie bawi się jak ma za dużo na raz, i efekt jest

czajusiątko, nie jest napisane jaki ma stopień bezpieczeństwa, wasz fotelik to dla mnie bardzo ważne,

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 5 miesiąc temu #774577 przez siteczko
Witam się i ja, u mnie lekki młyn z powodu rozkręcania biznesu... podpisywanie umów, szukanie co kupić i gdzie... a do tego tylko mam czas jak Tymek śpi... więc siedzę po nocach :|
U nas też nie załapał zmiany czasu i wstał przed 7 na nowy czas ;) a tu weekend więc pospało by się dłużej ;)

Ania my mamy recaro young sport jakoś od 2 miesięcy.. Tymek do drobnych nie należy, waży ponad 11.500 i szczuplutki nie jest ;) a się mieści, tam jest taka wyciągana wkładka, która zawęża fotelik, może nie wyciągnęliście jej? Ja też szukałam jakiś 9-36kg dużo czytałam, doradzałam się w sklepie i ten wydał mi się najbardziej solidnie wyglądający :) Zazdroszczę tego ogrodu :P

Makrelcia My mamy 49m2 i jak jeszcze Tymek był w brzuchu to już brakowało jednego pokoju więcej ;) teraz tym bardziej by się przydał, ale my kolejny etap to zdecydowanie dom.. ale to jeszcze co najmniej dwa lata.. niestety nie mamy żadnej piwnicy, komórki, więc nie ma gdzie gratów trzymać, co możemy to wywozimy do rodziców... a później myślimy gdzie co jest :| a teraz potrzebuje sobie zrobić kącik do pracy i wbrew nie ma gdzie :| salon dzielimy na trzy obozy... zabawki Tymka, mój kącik i sofa z Tv ;) W każdym razie trzymam kciuki aby się z tym mieszkaniem udało! :)

U nas była przerwa z ząbkami 3 miesiące, a teraz się posypały co drugi dzień i wyszły 3 :) więc mamy już 5 ząbków ;) albo dopiero hehe :)
Mamy pytanie, dziś skończyliśmy 13 miesięcy, a Tymek nie chodzi... wiem że ma jeszcze troszkę czasu... ale w sumie od może 2-3 tygodni dopiero daje się prowadzić za rączki, wcześniej nie dawał... a jak się go tak prowadzi to mimo wszystko ładnie nie chodzi, przechyla się do przodu, a jak puści się jedną rękę to traci równowagę i siada... przy meblach super sobie radzi i często chodzi, ale to jest inne chodzenie bo bokiem... czy powinnam się martwić? są tu jeszcze jakieś nie chodzące samodzielnie dzieciaczki?

Niestety dostałam tylko 8 zdjęć maluchów... a gdzie reszta? Myślałam że końcem października uda się stworzyć to zestawienie. W każdym razie do końca tygodnia czekam na pozostałe fotki, dzieciaczków :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #774583 przez Ania14.09
wiem siteczko, że jest tam wkładka, ale do 36 kg to jakoś nie widzę tego fotelika, poza tym nie da się tam spać, jest jak w formule 1 sztywne siedzenie, do mnie przemawia tylko stopień bezpieczeństwa, bo ma aż 4,
a brakiem chodzenia nie martw się, do 1,5 roku, zresztą z tego co piszesz, to zaraz tymek pójdzie :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #774586 przez agnesssa
Ania Ja ostatnio też robiłam porządek w Maksia zabawkach i oddałam dwa wory z ikei :)

Makrelcia Bardzo lubi się ta bawić, często robi sobie zabawę tylko wchodząc i wychodząc :) najbardziej mu się podoba wyrzucanie piłeczek na cały salon ale potem je wrzuca do środka... fakt, że tylko kilka a resztę musi mama :silly: Najszczęśliwszy jest jak ja z nim wchodzę do środka i rzucamy piłeczkami :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Czajusiątko Taka porządna jest Oliwcia, Maks do śmietnika nie ma dostępu, całe szczesćie bo pewnie byłoby tak samo jak u Ani :) A jak tylko widzi coś na ziemi przypominające okruszek to od razu do buzi :ohmy: Muszę go bardzo pilnowąć bo każdy papierek, fragment kartonika od razu ładuje do buziaka, od razu wiadomo kiedy coś ma w buzi bo ucieka :laugh: :)

Maks jak tylko na nocnik go siadam to krzyczy i zaczyna płakać :huh: Nie wiem dlaczego, po za tym nie kojarzy go chyba z czymś złym bo jak tylko jesteśmy w łazience to wrzuca tam wszytsko co chwilowo ma w rączce :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #774592 przez kasia7775
Witam po weekendzie :)

Sandra przyłączam się do dziewczyn z dobrym słowem :kiss: A pozytywne nastawienie to połowa sukcesu.

Zeszły pechowy tydzień zakończył się awarią auta i mój mąż zamiast przyjechać do domu utknął na weekend koło Lublina :( jakieś 550 km od domu... Mam nadzieję, ze to już koniec czarnej serii :silly:

Ania ja mam właśnie fotelik Recaro Sport Young 9-36 kg, Oliwier jak wiesz jest wielkoludem :P i bez problemu się mieści, tylko wkładkę redukcyjną musieliśmy wyciągnąć. I nie polecam grafitu, bo się strasznie brudzi :( Oliwier często w nim śpi i nigdy mu głowa nie spada. Jest też opcja lekkiego pochylenia, ale nie używam.
A Oliwier raczej zadowolony :)

Makrelcia trzymam kciuki za nowe :kiss:

Pola tort super, masz talent :)

Sorki, ze tak na szybko, ale jadę do szkoły załatwić przeniesienie syna.
Miłego dnia

a Oliwierowi też chyba nikt nie powiedział,że zmiana czasu jest i mozna dłużej pospać :) Pobudka 6:45 :lol:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #774645 przez siteczko
Ania mam nadzieję, że faktycznie już za niedługo ruszy ;) bo w sumie stoi sam, już dłuższą chwilę, nawet pijąc... też schyla się chcący coś podnieść a nie jak kiedyś siadał, brał i wstawał ;) czekamy nadal cierpliwie :)

Też zrobiłam lekki porządek w zabawkach, bo się do pudełka nie mieściło :) ale i tak uważam że Tymek ma mało zabawek, bo myślę że wszystkie zmieściły by się do jednej torby Ikea :P
Wracając do fotelika Tymek też często zasypia, ale głowa mu nie leci..

11 lata 5 miesiąc temu #774657 przez makrelcia
siteczko mój miał ponad 13 m-c jak zaczął sam chodzić więc spokojnie. Jak ruszy to go nie zatrzymasz. Szykuj już kask na głowe jakby co :D

U nas leci ta głowa w fotelik bo jak to określiła Ania mamy fotelik w stylu F1. prosty i sztywny. Może gdybym mocno pasy naciągała ... Ale wtedy Młody wrzeszczy bo się ruszyć nie może.

mamy cos takiego:
allegro.pl/fotelik-samochodowy-nosidelka...aft-i3654563675.html

11 lata 5 miesiąc temu #774683 przez MADZIA7
Hej

Siteczko śniłaś mi się dziś z Tymonkiem, był taki malutki jak w szpitalu! no może ciut większy, pewnie dlatego, że go takiego zapamiętałam:) Ja też myślę, że jak już stoi i chodzi za rączkę to niedługo zacznie i nie ma się co martwić (ponoć norma jest do 1,5 roku), bardziej bym się martwiła, gdyby w ogóle nie wstawał, a z tego co piszesz to chodzi wzdłuż mebli; a tak logopedycznie to ważne, żeby pokazywało dziecko palcem jak go coś interesuje, gaworzyło, powtarzało sylaby, pierwsze słówka w tym okresie (oczywiście takie proste).

Ania my mamy fotelik 9-18 kg więc nie doradzę, ale jest super, bo się pochyla, jak spi i jest dość wysoki i odkąd go mamy Natalka nie marudzi za bardzo w samochodzie, bo sobie ogląda świat jak nie śpi.

U nas katar nadal się leje, od kilku dni spokojniej z zębem odką wyszedł na świat, więc spanie trochę spokojniejsze i próbuję pierś rzadziej podawać.

dobrego dnia:)

11 lata 5 miesiąc temu #774707 przez PolaL
Aniu my mamy do 36kg z firmy CARATERRO mam po Szymku. I mamy z funkcją odchulenia do tyłu. Przy Gabi na razie z niej nie korzystałam ale przy Szymku odchylałam żeby mu główka nie leciała. U nas jeszcze możne podnieść zagłowek do góry jak dziecko rośnie, ale to pewnie jest w każdym foteliku :silly: Ogródek ... zawsze chciałam mieć przy domu - ja byłabym tak jak tówj maż - wiecznie na dworze :D

W pracy normalnie totalna ściemka bo szał rozliczeniowy zakończony i teraz odpoczywamy ale ile mozna wklepywac te same dokumenty :unsure: a wolne dopiero wzięłam na czwartek ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 5 miesiąc temu #774779 przez Sandra85
Witam :) Dzis taka zabiegana jestem,ze nie mam nawet chwilki zeby usiasc :silly: Ania nie doradze nic,bo my dostalismy fotelik uzywany firmy chicco,tez sie da troche odchylic,a co wazne mozna go montowac tylem do kierunku jazdy.Bruno dopiero jakies 2miesiace jezdzi przodem,bo juz mu sie nozki nie miescily :silly: Siteczko Bruno jeszcze sam nie chodzi.Kiedys zrobil pare kroczkow sam,czasem mu sie zdarza jak zapomni...Ale tak to szuka podporki,albo wyciaga raczke,zeby mu pomoc.Przy meblach,scianie,drzwiach stoi i chodzi ladnie.Za raczke tez i tylko za jedna,nie da sie skubaniec prowadzic za dwie raczki :silly: A za 10dni skonczy 14 miesiecy :huh: Agnessa filmik super,Bruno tez sie tak smieje do pilek jak mu rzucam,a dmucha na swiatlo,swieczki,na zapalniczke-smiesznie to wyglada :lol: Pola torcik super :ohmy: Masz talent :) Kasia trzymam kciuki,zeby to byl koniec pecha :silly: Makrelcia fajnie z tym mieszkankiem,oby wszystko dobrze poszlo :side: Madzia zdrowka dla Natalki :kiss: Bruno ma cale 3 zabki :laugh:
Nie mam juz czasu wiecej Pisac,postaram sie jutro :) Ide po synka do zlobka,pa :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #774780 przez czajusiątko
Dziewczyny miałyśmy pierwsze siusiu do nocnika!! :lol: Mąż wrócił z pracy i mówię do Oliwki "chodź pokażemy tatusiowi jak Oliwka siedzi na nocniczku", posadziłam ją, a ona sii i zrobiła siku :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #774786 przez makrelcia
czajusiątko cwaniara przed tatą się popisuję :) Ja też Młodego nie mogę usadzić na nocniku a jak mąz wczoraj go posadził to bez problemu się udało.

Im więcej razy oglądam zdjęcia tego mieszkania tym mam coraz większe wątpliwości...

11 lata 5 miesiąc temu #774833 przez siteczko
MADZIA czym sobie zasłużyliśmy, że w Twoim śnie się pojawiliśmy? ;) Ja o Was z kolei myślałam w weekend, bo fajnie byłoby się spotkać! :) Ja teraz jestem bardziej mobilna, więc może macie na osiedlu jakąś fajną kawiarenkę przystosowaną dla takich maluchów, aby się spotkać, lub w gdzieś w okolicach rynku też możemy :) Tymek tak strasznie lgnie do wszystkich dzieci, a niestety wśród znajomych nikt nie ma :|
a i oby katar szybko minął! zdrówka! :)
a co do rozwijania... to on non stop wstaje, nawet jak ma możliwość to woli wzdłuż mebli, ścian iść niż raczkować :) owszem pokazuje palcem na obrazki w książeczkach, również pokazuje jak chce gdzieś iść lub coś chce... dużo gada ale po swojemu... a tak to mało, bo tylko papa, dada, tata, baba i w sumie tyle, nawet do tej pory nie doczekałam się mama :| tłumacze to tym że to facet, więc później zaczyna coś więcej mówić...

czajusiątko brawo dla Oliwki! :) a faktycznie tatusiowa córeczka ;) oby na tym jednym razie się nie skończyło :)

Sandra to troszkę mnie pocieszyłaś z tym chodzeniem :) w takim razie cierpliwie czekamy i Wy również się doczekać :) tak jak i ząbków :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka