BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 1 miesiąc temu #776342 przez Ania14.09
ummi to faktycznie może być zamieszanie,ale dzieci szybko łapią język. Mój brat z bratanicą miał trochę problemu, jak poszła do szkoły, bo oni oczywiście tylko po polsku, w Norwegii sami uczyli się Norweskiego,a tam w szkole od początku też jest angielski, więc dziewczynie wszystko się myliło,ale moja bratanica jest uzdolniona plastycznie, więc może to brzmi śmiesznie,ale wszystkiego nauczyć się nie da ;) to jednak na późniejszym etapie
kasia śmiesznie wygląda taki Oliwier, on ciągle się śmieje, a jedząc chyba ciepłego loda jest bardzo skupiony :laugh:

Zapomniałam napisać, że lekarz ten wszystko nam narysował, dokładnie pokazał jak naciągać, ile dawać tego sterydu, bo to w końcu steryd, był bardzo dokładny,a lekarze typu "całuję rączki" nie przemawiają do mnie, często ginekolodzy tacy bywają,ale ten sprawiał wrażenie ogólnie ciepłego i serdecznego człowieka. Bardzo się cieszę, że może obejdzie sie bez operacji

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #776402 przez Sandra85
Witam :) Kasia Oliwierek sliczny :kiss: Wyglada na starszego,a usmiech ma zabojczy :woohoo: Bruno tez wczoraj sobie usiadl na nocnik i posiedzial cale 10 sek. :silly: Ania no to wreszcie jest nadzieja,ze bedzie tylko lepiej :kiss: Uwazam,ze bardzo wazne jest podejscie lekarza do pacjenta,a w szczegolnosci do dzieci.Ale tez nie lubie typu "caluje raczki"...A Filipek juz sie dobrze czuje,nie boli go tam :unsure: Ummi to faktycznie u Was wieksze urozmaicenie jezykowe :silly: Ale dacie rade :kiss: Mojea przyjaciolka tez jest w Norwegii,tyle,ze oboje sa polakami,znaja angielski,a norweskiego sie uczyli sami.I mala jak wracala z przedszkola to np. mowila im,ze cos chce w jez. norweskim,a oni nie mieli pojecia co to :huh: A teraz ma 5lat i mowi w 3 jezykach :) Agnessa co tam u Was :unsure: Makrelcia i co z mieszkankiem :unsure: I wiecej nie pamietam :P Milego dnia dziewczyny :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #776664 przez makrelcia
Ania oby maść pomogła !

Kasia Oliwier ma wzrok jakby ktoś chciał mu zabrać tego loda :) Słodziak :) A obcinasz mu włosy czy nadal ma takie krótkie ?

Ja wczoraj z zamysłem obcięcia Młodego poszłam do fryzjera ale na szczęście nie było mojej fryzjerki :) Ale z drugiej strony przydałoby się wyrównać mu tą czuprynkę :)

A mieszkanie... Ogólnie lipa :( Moje wyobrażenia były o milion raz lepsze :D Okna w piwnicy nie ma, czyli przerobić się nie da do użytkowania. Ogród... jest ale trzeba sobie przejść przez ulicę :)
A szkoda bo już się cieszyłam :D Ale co tam. Może kiedyś coś się lepszego trafi :)

11 lata 1 miesiąc temu #776716 przez Sandra85
Makrelcia szkoda,ze tak wyszlo :( Ale moze znajdziecie cos lepszego :)W poprzednim poscie sie pomylilam,ale juz poprawilam,chodzilo mi o Ciebie,nie o Chasiami :) Ja znowu musze obciac synkowi wloski,strasznie szybko mu rosna :angry: I na srodku mu stercza :silly: A Anulka co z Toba :unsure: Cisza tu dzis :huh:

11 lata 1 miesiąc temu #776866 przez Ania14.09
Sandra-pewnie dlatego,ze swieto sie zbliza,wstaw fote bruna,pewnie ma wlosy jak goracy hiszpan;-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #777138 przez kasia7775
Ania to się zdziwisz, jak zobaczysz Bruna :) :silly: Masz rację, Oliwier jest bardzo pogodnym dzieckiem, jak marudzi i płacze to wiadomo, ze coś mu jest. A skupiony był bardzo :lol:

Makrelcia jeszcze mu nie obcinałam, chociaż ostatnio włosy przyspieszyły wzrost :lol: na czubku loczek mu się robi :lol: Szkoda, ze mieszkanie nieciekawe. Ale na pewno coś fajnego znajdziecie :)

Sandra pewnie o Chasiami myślałaś, bo coś nie widać jej ostatnio, tak samo jak Anulki. Dziewczyny odezwijcie się :)

Justys przypomniało mi się, że Oliwier uderza głową o wszystko jak jest śpiący, metodycznie wali głową np o oparcie. I gryzie jak jest śpiący, a moją bratową zawsze znienacka w palca u nogi użre :P

Ja jutro ciasta będę piec, po 1 listopada goście będą u mojej mamy i obiecałam pomóc. Pierwsze święto mojej Babci :( Już prawie rok minął, a ja ciągle o niej myślę i tęsknię :( Czasami mi się śni, ale zawsze dużo młodsza jest we śnie.

11 lata 1 miesiąc temu #777182 przez agnesssa
Hej dziewczyny :)

Czytam cały czas na bieżąco, ale na prawdę nie mam chwili na pisanie :dry: A jeszcze intensywny weekend się zapowiada :blush:

Choroba mnie znowu mocniej rozłożyła :angry: Z Maksiem idziemy dzisiaj na szczepienie, ciekawe czy zrobią, bo dziecko musi byc całkowicie zdrowe ponoć przy tej szczepionce :huh: A Maks ciągle ma jakiś tyci katarek, ale ma :blush:

Buziaki :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 1 miesiąc temu #777249 przez Ania14.09
kasia ja też piekę, a jutro taki dzień, że wspominamy

Ja dziś wspomniałam, jak byłam w ciąży z Filipem i zaczęłam krwawić, jechaliśmy do szpitala i leciało to..., po tej piosence naszedł mnie optymizm, i czułam, że moje dziecko żyje

11 lata 1 miesiąc temu #777271 przez czajusiątko
Polal Oliwia też nie chciała ani na moment usiąść na nocnik i z dnia na dzień nabrała chęci. Przez dwa dni robiła siku niemal za każdym razem jak ją posadziłam, natomiast dzisiaj widzę, że już jej się przejadło i jak się jej pytam czy siądzie na nocnik to mówi,że nie. Trudno... myślałam,że coś wyjdzie z tego nocnikowania ale nie będę jej zmuszać :)

Kasia a wczoraj śniłaś mi się Ty i Oliwier i Oliwier zrobił na mnie kupkę :laugh: a z tym lodem mały wygląda rewelacyjnie :)

Ania fajnie, że może jednak obyć się bez zabiegu

Ummi no to faktycznie ciekawie macie z tymi językami, ale Jasiu napewno da radę je ogarnąć :)

Makrelcia może trafi Wam się jeszcze jakieś inne fajne mieszkanko :)

Agnessa słońce piękne, aż się lepiej z łóżka wstaje co?? :)

11 lata 1 miesiąc temu #777274 przez Ania14.09
jak ktoś lubi gitarową muzykę, to wytrzyma,ale tekst dla mnie idealny do 1 listopada, też coma z tej samej płyty. Więc trochę refleksji w moim stylu dla Was na święto zadumy

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #777306 przez agnesssa
Czajusiątko To zdjęcie w pracy już zrobiłam :) Jak wstaje z łóżka to noc głęboka jeszcze :blush:

Dla tych co nie mają FB

Ania nie mam głośników w pracy i nie mogę posłuchać :huh:

11 lata 1 miesiąc temu #777356 przez makrelcia
agnessa słonko śliczne :) Szkoda że nie można sobie poleżeć i popatrzeć na nie tylko trzeba wstawać do pracy. A propo łóżka.. marzy mi się takie całkiem pod oknem, żeby można było leżeć i patrzeć :) Tylko skąd takie okna w mieszkaniach ? I skąd taki widok :)

A co do mieszkania... to i tak był taki impuls, że nie żałuję już. Jeszcze kilka obejrzę kiedyś i pewni skusimy się na budowę domu. Żadne mieszkanie nie spełni moich wymagań :D
Mały biały domek z ogródkiem mi wystarczy ;)

Ania uwielbiam Come :)

czajusiątko pod wpływam Twoich nocnikowych opowieści i też próbowałam sadzać Młodego. Kilka razy usiadł nawet. Więc może się przekona :D Pomalutku trzeba w nich wyrabiać nawyk :)

Odstawiliśmy już butelki :D:D:D Ze smoczkiem ciężko, no ale i tak sukces bo w dzień za dużo już z nim nie chodzi :) Jedynie jak go zobaczy to musi mieć :)

Czy wasze dzieci też tak wymuszają ? Mój syn to ma chyba "bunt dwulatka" :) Jak coś mu nie chcę dać to rzuca się na wszystkie strony, pręży i wrzeszczy... Przy ubieraniu jest to samo. Wasze dzieci też tak robią? Nie wiem czy to czasami efekt żłobka nie jest. W jakiś sposób próbuje coś zdobyć. Póki co biorę to na spokojnie i tłumaczę mu co jak dlaczego i razem znajdujemy rozwiązanie. Mój mąż z kolei stanowczym głosem i dziecko jest spokojne. Mój stanowczy nie działa :D

Ja tez musze upiec ciasto teściowej :) Naspraszała sobie gości i synowa musi poratować :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #777369 przez agnesssa
Makrelcia Maks robi dokładnie to samo i buntuje się przy najmniejszej pierdole :angry:

A co do butelek to jakoś na razie nie wyobrażam sobie, żeby Maks mleko wypił w czymś innym, tym bardziej że zawsze pije sam na wpółleżąco w łóżeczku :dry: Jakoś nie mogę się przemóc żeby podawać w innym butelkach kubkach itp, niekapki mnie irytują, bo widzę że Maks z nich nie lubi pić, muszę jeszcze z bidonem spróbować :blush:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #777378 przez Sandra85
Dziewczyny ja tak na szybko teraz,zaraz sprobuje wstawic fotke jak Bruno sie wczoraj bawil w kuchni na podlodze :) Jak mi sie uda to potem jeszcze wpadne,milego dnia :kiss:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #777383 przez kasia7775
Nie mam weny na nic dzisiaj :(

Czajusiątko co za sen :lol:

Makrelcia ja też nie lubię mieszkań, nie ma to jak brak sąsiadów :silly:
Oliwier też się buntuje, czasami ubrać się go nie da...

Agnessa u nas też mleczko 2 x dziennie z butelki :)

Sandra Bruno śliczny jak zawsze :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka